icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

barchee
3. feb 2013

@cora41 jáj, teraz kukám, že ty si z košíc... 🙂 hej, viem, že to robia špeci gyndovia, preto sa pýtam, že kde si bola...ale nič teda, si moc ďaleko 😀 baby z Bratislavy, kde ste na tom boli? alebo kam na to idete?

barchee
3. feb 2013

@cora41 ja berem femibion, centrum obsahuje väčšinu vitamínov, ktoré máš obsiahnuté v strave, nemá nič extra naviac...ak už ich máš, nedávaj si ich každý deň, je to zbytočne veľa vitamínov, ktoré nespotrebuješ. Ja som s tým femibionom spokojná. Pri prvom tehu som mala nižšie železo na začiatku 3.trimestra, brala som tabletkové železo ajtak.
@zuzu188 šak preto sa pýtam, lebo ja som pri prvom synovi neplatila nič, robili mi to na antolskej narýchlo koncom 14 tt, lebo som to nemala spravené, moja gynda išla na materskú vtedy a zastupujúci na to prdel, takže mi to robili natesno a zadara...no neva, šak zaplatím ak bude treba samozrejme 🙂

lucialen
3. feb 2013

@drnduliak ja som chodila k Durkechovi este ked robil v handlovej a ked odisiel do ZH tak som chodila tam.

lucka188
3. feb 2013

@lucia192 Ach taaak 🙂

pasad
3. feb 2013

@cora41 vitaj spat moja 🙂

kamca93
3. feb 2013

@barchee ja chodim na antolsku a 24.1 som bola na sone, v papieri mam napisane NT 1,03mm ale nic som neplatila zato

pasad
3. feb 2013

@darka2001 joj, tak to hej, zbehlo to super, aj na psychiku to bolo skvele. konecne medzi ludmi 😀
@cora41to je ok moja, mala si teraz toho vela, ale uz je vsetucko ako ma byt :-*. zatial zvladam, len ta akasi chripka, ci co ma chytila, tak bojujem. beriem femibion ten 400 uz, magne b6 a multivitamin klasicky (ten som bravala aj pred tehu vzdy v zime, kedze je toho ovocia a zeleniny menej vtedy, ako taku prevenciu). zbehnem zajtra do lekarne za kamoskou, nech mi daco poradi, co mozem.
ale baby jak uz budem fit, fakt by som rada zacala uz chodit cvicit. ako ste na tom vt? dovolili vam lekari cvicenie? ak hej, tak by sme konecne dali aj streko nie?

darka2001
3. feb 2013

@barchee nie to nie je nadštandard

marin.frist
3. feb 2013

@lucia192 to je palka, mne to robili v Heliose v MT za cenu ich standardneho ultrazvuku 16,50..

lucia192
3. feb 2013

Žienky, chcem sa spýtať, mám od gynekológa predpísanú kyselinu listovú, dá sa nahradiť nejakou zeleninou, ktorá ju obsahuje, alebo do seba musím pchať tabletky? Minulé tehu som ju mala v tabletkách, no teraz by som chcela nejak prírodne to dostať do tela.

lucia192
3. feb 2013

@marin.frist tak to teda je, pred rokom a pol som som za to platila len 15 eur, teraz už 35 eur, možno keby som bola tehotná ešte o 4 roky tak by odo mňa pýtali aj 150 eur 😀

marin.frist
3. feb 2013

@lucia192 vsak chudaci lekari, nejako si musia zarobit na tie drahe stroje a zivobytie 😀 😀 aj tych 16,50 mi prislo fest vela, ale tak u nich sa plati tolko za kazdy ultrazvuk v tehotenstve, proste cista ryza. A na to, ze to trvalo 3 min aj s cestou a ani som nevidela drobca sa mrvit.... som zvedava, kolko si odo mna v TN zapytaju za 3D v tom 20tt, ci kedy sa robi 😠

lucia192
3. feb 2013

@marin.frist tak ako ja mám bežné ultrazvuky zadarmo, pri prvom som tušim platila 5eur len a dalšie zadarmo, len tie čo robia špecílne vyšetrenia (NT, 4D) platím a ešte asi za prietoky budem platiť.. ale je to tak niektorí lekári dosť zneužívajú funkciu a za všetko si pýtajú "drobné" ;) myslím si, že takéto veci pri prenatálnej starostlivosti by mala preplácať poisťovňa!

marin.frist
3. feb 2013

@lucia192 moja lekarka mi tiez robi ultrazvuky zadarmo, do Martina sme chodili na IVF a potom este na zopar kontrol kvoli hematomu a povedali, ze im uz tie v tehotenstve poistovna nepreplaca, tak sme platili my. tie ferticentra, tam sa tocia ine peniaze... 🤐
keby len drobne, ked bola kolegyna so svojou cerstvo narodenou dcerkou na Kramaroch na operacii criev, tak tam pokial clovek nedal primarovi x sto eur, tak dostal termin tak o mesiac, akokolvek surne to bolo. vravela, ze tam bolo vela zien z Vychodu, ktore si na to museli vziat pozicku, aby ho mohli podmaznut. otrasne, fakt.

lucka188
3. feb 2013

@lucia192 Napr. tu mas vymenovane rozne prirodne zdroje http://najmama.aktuality.sk/clanok/224406/tehot...

lucia192
3. feb 2013

@marin.frist no tak to už je fakt nechutné! zneužívajú svoju možnosť pomôcť na to aby si mastne naplnili vrecká.. 🙄

lucia192
3. feb 2013

@lucka188 Ďakujeeem. 🙂

marin.frist
3. feb 2013

@lucia192 jj a vraj jednej mamicke primar povedal, ked mu v obalke dala "len" dve-tri stovky, ze za to si ani knihu nekupi. ale to je aj z velkej casti chyba ludi, ze si ich na to naucili.

lucia192
3. feb 2013

@marin.frist tak to máš určite pravdu, ani moju sestru nechceli odrodiť, kým nezaplatí.. (musela ísť totiž cisárskym rezom) a oni ju 4 dni nechali trápiť sa s oxytocínom .. niektorí lekári majú ozaj otrasný prístup

marin.frist
3. feb 2013

@lucia192 ☹ 😒 nechutne. a keby nieco ohrozilo zivot dietata u nej, tiez by ju nechali, kym by nezaplatila?

lucia192
3. feb 2013

@marin.frist odrodili ju až po tom, čo tam jej manžel a náš otec na chodbe spravili bordel (milión ľudí tam bolo) a vyhrážali sa primárovi tým, že na nich zavolajú televíziu, že aké sú skorumpované svine.. zrejme by čakali až kým by to nebolo akútne, jednú pani v rovnakom čase nechali trápiť sa rovnako.. a tá 3 týždne po pôrode ležala v horúčkach lebo mala až zelenú plodovú vodu, bábo priškrtené a s infekciou.. gynekológa si fakt treba dôkladne vybrať..

marin.frist
3. feb 2013

@lucia192 na to clovek obcas nemusi chodit ani do BA, v IL ked si chces dohodnut jedneho lekara k porodu, berie 400. kaslat nanho, to tam proste rodit nepojdem a hotovo. osobne nemam nic proti BA ani ludom, co tam ziju, ale obcas mi pride, ze kazdy je poskladany z Kramarov, ako su tam naj naj odbornici a potom sa clovek dozvie tieto zakulisne veci a povie si, ci radsej nepojde hocikam inam.

lucka188
3. feb 2013

@marin.frist To fakt? Ja som si robila mensi prieskum medzi tymi porodnicami co tu mame a kramare mi teda nepridu nejake uzasne..

lucka188
3. feb 2013

@lucia192 A sestra kde rodila?

lucia192
3. feb 2013

@marin.frist Ale je to tak ako píšeš tam sú "odborníci" ale na obálky, samozrejme česť výnimkám 🙂

lucia192
3. feb 2013

@lucka188 na kramároch

marin.frist
3. feb 2013

@lucka188 casto sa to tak prezentuje, mimo BA... a nie je to len o porodnici, ale napr aj o detskej chirurgii, urologii...

lucia192
3. feb 2013

@marin.frist presne tak ako píšeš, no ja idem aj tak rodiť na kramáre, lebo som na rizikovom a tam chodím do ambulancie rizikovej gravidity ku Plankovi, tak u neho budem rodiť, rodila som aj prvý krát a on teda klobúk dole! 😉

marin.frist
3. feb 2013

@lucia192 tak to je ine, ked s nim mas skusenosti a vies, aky je 😉 😉 super, ze si na niekoho takeho natrafila.

lucka188
3. feb 2013

@marin.frist No o tej detskej chirurgii som pocula, o ostatnych nie.. Co sa tyka porodnic tak mi pridu vsetky tie tri nemocnice co tu su cca o tom istom, koniec koncov vsetky patria pod tu istu instituciu.. Na antolskej ale maju lepsi nadstandard za priplatok a tiez som pocula ze na antolskej maju najlepsie vybavenie pre predcasne narodene alebo nie uplne zdrave babatka.