Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@pasad takze na boku vravis? ja robim autogenny trening uz zhruba pol roka a pohyby necitim 😠 ale to pride.
inak vraj to moze pomoct aj pri porode, ked ho clovek robi pravidelne 2-3x za den, potom sa vraj mozu uvolnovat lepsie krce. som zvedava 🙂
ja zatiaľ cítim bublinkovanie len keď ležím 🙂..už sa teším,keď budem bábo znova cítiť silnejšie a silnejšie 🙂
@mojkamoj mne dnes namiesto satky bol odporuceny baby vak. mali ho odtialto:
http://babyvak.cz/product.php?id_product=50
@marin.frist to je super, ze ho robis. mne velmi pomaha proti stresu a na ukludnenie, kedze mam dost stresujucu pracu....ano, citila som to dole pod pupkom, ale trosku do boku este. srdiecko som pocula akoby presne pod pupkom par cm, ale "kopanceky" trosku dalej smerom k boku.
@pasad ja som mala babasling je to podobné ako ten babyvak a bolo to trocha naprd 😅 lebo mám veľké prsia a zle sa mi v tom malý nosil, lebo prsia mi ho vytláčali moc dopredu a bol v blbej polohe keď bol malilinký, tak zas mu prsia zavadzali pri tváričke a nevedel dýchať, keď už držal sám hlavičku a išla som von s ním vo vaku, to sa dalo, lebo tam pekne sedel s nožkami rozkročmo, ale bolel ma z toho chrbát riadne... 😝 jak som skúšala, tak som skúšala, všetky možnosti som skúšala a nebolo dobre. Ak nemáš veľké prsia, bude to ok, ak máš, bude ti to naprd 😀
@barchee inak presne toto mi napadlo, ked som si prezerala stranku. mam ich velke ☹, takze mi napadlo presne to, ze asi mi to bude nepohodlne. potom som si aj uvedomila, ze to bude dalsia zataz na prsia...ale zasa na druhej strane sa mi hrozne paci ta predstava, ze mas takto babo pri sebe a zaroven mas volne ruky...daco musim vymysliet.
@pasad hej, ale ako vravím, keď máš veľké prsia, moc tam toho nenavymýšľaš...ten vak je taký nevariabilný, ja teraz chcem šatku vyskúšať, tú si vieš uviazať ako je to dobre a prispôsobiť...ja som vo vaku malého nosila keď mal koliky...to ho ukľudnilo a zaspinkal tak, ale mne to bolo veľmi nepohodlné a ťažko mi ho bolo tam napasovať, skoro furt sa mi dovracal, lebo som mu prsiami volako bruško potlačila, no nič moc to nebolo. Potom som to nepoužívala....mala som ho na rukách doma, alebo sme spolu ležkali na gauči a vonku bol v kočíku...
@pasad nie, šatka je v pohode a je elastická, takže sa prispôsobí aj tebe aj bábätku, uviažeš ako je tebe dobre, lenže vak nevieš nastaviť inak, je to pevná látka. Šatku som videla aj držala naživo, a videla som ju na vela babách s malinkými bábätkami, viac ako vaky som videla šatky...preto skúsim šatku, aj keď malé sa narodí už v období, keď sa začne ochladzovať, neviem, či to bude mať vôbec zmysel, na 2 mesiace šatku kupovať...neviem, ešte rozmyslím 😀
ozaj,este ma napadlo. ked sa ma dakto opyta,ze v ktorom som tt, tak v ktorom,ked Dr napisal 11+5 a tu mi pise 13
co znamena to +5, pri malej si nepamatam,ze by som daco take mala,ale to uz davno
ja sa popytam gynky,ale do prvej poradne idem az o tyzden
Dievčatá a už vám povedali aj pohlavie 🙂 ?! Ja som nevedela, že aj dievčatá môžu mať, resp. majú "výbežok" medzi nôžkami ako aj chlapci. Vraj klitoris. Ale neviem ako to teda rozlišujú, či to je chlapec alebo dievčatko. Myslela som, že dievčatká tam nemajú nič 😉 .
@marley7 ahoj mne uz povedal ze to bude chlapec v 14 tt lebo videl pipika ale sa nato na 100% nespolieham.vzdy sa budem pytat v kazdej poradni ci je to ozaj ten chlapec ale bola by som rada keby bol lebo chlapceka velmi chceme 🙂 tak snad bude.ale ja myslim ze ano lebo mam aj taky vnutorny pocit
@zvedavamt krásne 😵 teraz neviem to má drobec 15,2cm alebo maternica? no ono to je že ak si v 0+1 to znamená že si v prvom týždni,takže ak je napísané 11+5 to znamená že si v 12tom tt 😉 ešte 2 dni a budeš v 13tom tt ,to je ale podla ultrazvuku a podla merania asi,ako je cca drobček velký tak sa mení aj dátum pôrodu na každom utz,ja som mala na každom sone vždy iný termín ,dieťa rastie svojim tempom a nie podla tabuliek,takže som mala aj 2 týždne rozdiel medzi termínmi 😅 tu ti to proste ráta od začiatku podla MS tu sa to meniť nebude 😉 Inak mne sa snívalo o dievčatku,že mi dr.povedala že to bude dievka 😵 som zvedavá,ale ja sa to najskôr dozviem až v tom 20tt 🙂
@mojkamoj
diky za vysvetlenie
napisane mam dlzka 49mm, videla som ako meral od hlavicky po ritku a hlavicka 18,4mm
na termin porodu uz si dam pozor, predosly Dr mi vyratal pri malej o 2 tyzdne skorej a nebolo to dobre,ked ju "skorej vyvolali,preto sa jej nekcelo
po prvej poradni zavolam tunajsej dule,aby som si dohodla pripravu, prip kde sa robi tehu cvicenie, lebo som hladala a zatial nic
Ahojte, ak by mal niekto záujem v piatok sa v NR otvára nový kurz prípravy na pôrod zameraný na prirodzený pôrod, bonding, dojčenie atď. Vedie certifikovaná laktačná poradkyňa a matka 2 detí.... Bližšie info cez IP.....
Nepoznáte prosím nejakú dulu z blízkosti NR??? Písala som už jednej zo stránky dul ale mi neodpísala.....
@martina05 poslala by si mi blizsie info do IP?
@barchee ja som šatkovala ja v zime, mala som na šatku MAM kapsu a malej sa páčilo, ona bola zo začiatku dosť nekočíková, myslím že to bolo i "vďaka " sekcii, že potrebovala cítiť našu blízkosť. Vyskúšala som aj vaky ale tam sa jej nepáčilo.... Myslím, že šatkovanie v zime je dobré v tom, že aj ty svojim teplom to bábo zahrievaš... Jasné že v extremnych mrazoch von nejdeš, ale to ani s kočíkom....
Brusko v 14tt to som sa moc nafukla ..strasne by som chcela nech rastie ..🙂 pocitam to na tyzdne ..a vy? Neuveritelne ako sa nam do pol roka po svadbe podaril takyto zazrak 🙂 ale sme spolu uz viac ako 7 rokov ..ale az po svadbe sme sa zacali snazit 🙂 moc sa tesime ..chcela som sa o to s vami podelit ..verim ze vy sa rovnako tesite zo svojich buducich ratolesti ...vsetkym drzim päste nech je vsetko tak ako si predstavujeme ..🙂
@marley7 do cca 13-14 tt vyzerá pohlavie rovnako približne, potom až sa začne výrazne diferencovať, hej, je to klitoris, a ten sa potom u chlapcov mení na penis a vykuknú aj vajká 🙂 my sme u prvého syna na 3D v 16 tt videli pipiňďa maličkého 😀 u dievčatka tam potom nebude nič - na klasickom utz vidieť "kávové zrno" teda šušulu alebo tam nič nie je, u dievčat je to ťažšie, lebo tam môže zavadzať aj pupočník a spraví tak mylný dojem piňďúra...preto je istejšie 3D, tam to naozaj krásne vidno 🙂

@darka2001 jj, bezi to strasne rychlo a podla mna teraz bude este rychlejsie 🙂