icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

pasad
18. feb 2013

@drnduliak ano mas pravdu NT nie je povinne, mne ho moj dr. nerobil, lebo som nechcela, tak ako som nechcela ani specialny screeningovy usg na nosovu kosticku a pod.

lucia192
18. feb 2013

@lucusa11 tak držím palce aby si našla 🙂

barchee
18. feb 2013

@pasad mne robili v tom prvotrimestrovom krvnom skríningu aj toxoplazmózu, aj pri prvom synovi aj teraz...to by sa malo robiť, je to závažné ochorenie, ani nie tak pre matku, ako pre dieťa...toxoplazmóza deformuje plod... 😖

lucia192
18. feb 2013

@barchee presne tak, ja som hneď vedela, čo to je 🙂 tak ja mám tenšie steny maternice tak mi lekár vravel, že budem hypersenzitívnejšia na každý pohyb, no keď som povedala mužovi, že cítim drobca tak mi hovoril že to isto nie je možné tak skoro, pritom prvého syna som cítila už v 15tt 🙂 mňa moja mamka na začiatku 4 mesiaca, čo je zhruba 15tt 🙂 takže tiež tak skoro 🙂

@zuzu188 tak ty si už dlhšie užívaš to krásne bublinkovanie v brušku potom 🙂

pasad
18. feb 2013

@barchee jj viem, ze je to vazne, vela som o tom citala, kedze mame doma dvoch kocurikov. ale ako hovorim, mne to dnes sestricka tak vysvetlila. tak jej verim, ze vie o com hovori, kedze oni su zodpovedni za odbery vzhladom na moj zdravotny stav. fakt su tie testy tych nasich dr. aj vysetrenia individualne, aj to ake vysledky ti z nich zapisuju do tehu knizky. napriklad dnes som bola na tripple a mam mat vysledky z uz o dva dni, nie ako tu pisu baby, ze o tyzden. neva, od stredy zacinam chodit uz aj do nemocky ku lekarovi, ktoreho si potom chcem zazmluvnit, takze budem mat double check vo vsetkom 🙂

zuzu188
18. feb 2013

@lucia192 teraz to už nie je bublinkovanie..mimi čoraz viac vyvádza 🙂..momentálne si robí diskotéku v brušku 😀

lucia192
18. feb 2013

@zuzu188 jéj, už normálne kopance? 😀 ja som pri Sebastiánovi neznášala, keď mi kopal do žalúdka akurát keď som jedla 😀

pasad
18. feb 2013

@cerkutka ja by som jednoznacne brala tu stonozku. akurat, ze vdaka mojej praci, viem maximalne vramci "obeda" odbehnut, kedze najskor viem koncit o 20oo, kvoli tomu, ze robim us hours.
este by som mozno vyzistila, co je zac tato, lebo som o tych kurzoch na geriatrii uz pocula: http://dula.webnode.sk/o-nas/

pasad
18. feb 2013

@cerkutka to bfit vyzera neaktualne, ceny sum tam v SK a plus je tam poznamka pilates pre tehotné momentálne nemáme v ponuke, vies vobec kde to je? nenasla som ani adresu...

zuzu188
18. feb 2013

@lucia192 hej,len nie ešte také riadne..ale keď sa pošťastí,tak ho aj cítiť,keď mám buď ja alebo muž ruku na brušku 🙂..mne Filip strašne rád do mechúra a hlavne vždy na miestach,kde nebolo wc 😀

lucia192
18. feb 2013

@zuzu188 no to tie deti asi majú cit na to 😀 a najhoršie keď na glukózovom teste mi jednu vpálil do žalúdka 😀 určite si myslel "mama bože čo za žbrndy to piješ" 😀

zuzu188
18. feb 2013

@lucia192 náhodou tá sladká vodička bola super 🙂

lucia192
18. feb 2013

@zuzu188 mne nevyhovovala, test som robila na 3x 😀

zabavka
18. feb 2013

ahojte babule, dnes som bola na poradni, drobec narástol, ale či je dievčatko alebo chlapec ešte neukázal 🙂 Dr. ma objednala do Cegysu na ultrazvuk. Je v 20tt. nejaký špeciálny, alebo...?Pri malej som tam nebola, tak akosi neviem 😅

kkkatarina
18. feb 2013

@freyjanr ospravedlnujem sa, dlho som tu nebola....starsia osem, mladsia pat. 🙂

barchee
19. feb 2013

@pasad veď hej, šak snáď vedia čo robia ;) Na AFP mám odbery 7.3. a poradňu mám 12.3. už aj s výsledkami, takže tiež to mám rýchlo, ale viem, že keď som chodila na antolskú ku gyn - kvôli tehu cukrovke som musela chodiť do rizikovej poradne - tak tam to trvalo tiež dlhšie tie výsledky.
@zabavka ano, morfologický utz sa robí od 18tt tuším do 21tt 😉 tam sa pozerá podrobne bábätko, kosti, chrbtica, meria sa tuším stehenná kosť, už si to nepamätám úplne presne... hlavička, vnútorné orgány.....ale si to pamätám preto, lebo v čakárni malý mi išiel z brucha vyleteť a ako mi začali robiť utz tak akoby uťalo, ani sa nepohol, musela ho dr stále šťuchať 😅

barchee
19. feb 2013

@zuzu188 aj mne chutila tá sladká voda 😀 😀 😀 teraz idem na ňu akurát v pondelok, idem skôr, lebo pri prvom som už od 15 tt pichala inzulín...zatiaľ je všetko ok, tak dúfam, že aj ostane 🙂
@lucia192 prečo ti robili GTT 3x ???

lucia192
19. feb 2013

@barchee lebo 2x som to v sebe neudržala, raz proste spontánne hneď po dopitý to šlo von, lebo ma malý kopol do žalúdka, druhý krát asi po pol hodine mi prišlo zle a zas to šlo von a tretí krát som už vydržala v pohode

barchee
19. feb 2013

@lucia192 jááj 😀 😀 😀 ja som si to vychutnávala, lebo už nejaký čas pred tým som nič sladké nemohla jesť, tak slasť v ústach úplná jak som to pila 😀

lucka188
19. feb 2013

@lucusa11 To nie Slkovensko je tak nastavene, ale tvoj zamestnavatel. Ak si mu pisomne oznamila tehotenstvo, si v ochrannej lehote a nemoze ta prepustit ani poslat na PN. Si uvedom ze na PN dostavas uplne smiesne peniaze a on si takto ulahcuje situaciu ze ti nemusi platit normalny plat. A mozno teraz to nepotrebujete, ale nevies akou financnou zatazou to cele pre vas bude, ako na tom bude s pracou priatel v buducnosti atd. Je dobre mat sa po materskej kam vratit. A este by som si zistila ci to ze zostanes nezamestnana nebude mat nejaky negativny vplyv na vysku tvojej materskej..

mojkamoj
19. feb 2013

@lenkafurindova ja som pridala do súkromnej témy 😉

mojkamoj
19. feb 2013

@luciarichard tak je dobre 🙂 len dakedy mám pocit že som z neho prispatá aj ja a celý deň 😅

lucka188
19. feb 2013

@barchee Podla mna 3.5 mesiaca je priblizne 16. tyzden

barchee
19. feb 2013

@lucka188 ani nie 😉 3.mesiac začína 9tt +0 a 4.mesiac začína 13tt+2 ... 16 tt je už 4,5 mesiaca 😉

lucka188
19. feb 2013

@lucia192 Inak mne minule kolega vravel ze sa do tej sladkej zbrndy moze pridat citron a potom je to ovela lepsie.

lucia192
19. feb 2013

@barchee že ty si to mala jak dezert 😀 no ako dobre 🙂 som zvedavá ako to zvládnem teraz 😀
@lucka188 no mne sestrička vravela, že by sa do toho nemalo miešať nič, lebo to môže skresliť výsledky podľa toho akú vnútornú flóru človek má, teda aké má telesné PH..

lenkafurindova
19. feb 2013

@mojkamoj do akej? tam asi nie som vsak? :( fnuuuk 🙂

mojkamoj
19. feb 2013

@lenkafurindova no existuje už dlho súkromná téma,treba napísať Hedka17 to je zakladatelka a ona ťa pridá a každú ktorá bude chcieť písať v súkromke 😉

zuzu188
19. feb 2013

@lucia192 myslíš,že pôjdeme aj teraz si ju vypiť,či už nie?

zuzu188
19. feb 2013

@zabavka je podobný ako v 12tt 🙂