icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

penelope111
25. feb 2013

@deniska84 Mna odradilo to, že keď sme boli v obchode a pozerali sme kočíky ten bol najťažší zo všetkých ledva som ho zdvihla. Cam je pekný len farba tam pre mňa nieje 🙂

penelope111
25. feb 2013

@lily14 Ešte nekupujem len pozerám ktorý by bol vhodný 🙂 Kupovať chcem tak v máji a hlavne potom ako budem vedieť na isto čo budem mať aby som mohla farbu vybrať. Pozerala som ich keď som si bola kúpiť nohavice aby som vedela približne ktorý asi vyberieme 🙂

lucka188
25. feb 2013

@rybca A to zas co je za caj? Co sa tu clovek nedozvie.. 🙂

bubich
25. feb 2013

@lily14 ja som mala v 16tt dokonca vahu 184g 🙂 asi budeme mat slonicatko 😀

rybca
25. feb 2013

@lucka188 http://www.tehotenstviaz.cz/index.php?strana=&k...

ja som v prvom tehu prenasala a prestala sa otvarat, tak teraz chcem toto vyskusat, ci na tom nebudem lepsie, aj ked urcite budem, bo tu v NL nepouzivaju magnezium na vysoky tlak..🙂

lily14
25. feb 2013

@bubich hahaha a co ti na to gynek.povedal???

pufa
25. feb 2013

@lily14 áno, tvaril sa spokojne ze je vsetko ok, tak to tiez neriesim. myslim ze on si je vedomy toho aky stary stroj ma a co dokaze 🙂 vobec to neriesil, povedal, ze dobre, uvidime sa o 4 tyzdne 🙂 co uz no, nebudem to riesit, nemam chut sa teraz niekam nahanat..

bubich
25. feb 2013

@lily14 ze moje zlate, ako nam krasne rasties, ze je podla ultrazvuku o 2 tyzdne vacsie, ale povedala, ze je vsetko v najlepsom poriadku...praveze ja sa z toho tesim, ze takto krasne rastie a pribera, si to vysvetlujem ako znak toho, ze mu je u mna dobre 😀 takze vobec nestresuj, keby nieco nebolo ok, tak ti urcite povedia...kym nam nic nehovoria, tak je dobre 🙂

zuzu188
25. feb 2013

@lily14 budeš mať sloníka 😀..môj malý bol tiež odhadovanou váhu tučňučký 🙂...keď sa narodil mal 3800g 🙂

zvedavamt
25. feb 2013

@zuzu188
sestru strasili ze bude ma veelke dieta,chudatko,ako prvorodicka bola z toho hotova
a nakoniec sa take trdielko narodilo,ze mal este o 100g menej ako moja jahvodka 3340g 🙂

lily14
25. feb 2013

@zuzu188 nech je aj muflonik,len nech je zdravucky 🙂

barchee
25. feb 2013

@cerkutka lebo som druhorodička, viem, čo mám cítiť keď je to bábo 🙂 a ver mi, niekedy to ťažko odlíšiť od čriev, keď si prvorodička, je to skôr nemožné, lebo nepoznáš pohyby bábätka 😉 ale to je strašne individuálne moja, neboj sa, bábätko včas pocítiš a určite budeš vedieť, že je to ono 😉

rybca
25. feb 2013

@zvedavamt aj mna strasili, dva tyzdne pred porodom, ze 4500g a ze uz nemam nikam chodit, ako nechcem rodit v Hornej Dolnej a ja este 2 tyzdne prenasala a maly mal "len" 3990g..🙂

zuzu188
25. feb 2013

@zvedavamt mne vraveli pred pôrodom,že bude mať 3300g (mala som už vodu odtečenú,keď robili utz) a malý mal o 500g viac 😀

siiri
25. feb 2013

@lily14 my uz mame kupeny 😀 😎 Aj ked je to skoro, no a co, chceli sme jeden konkretny, bol v akcii, tak na co cakat? 🙂

zvedavamt
25. feb 2013

@rybca
v mojej knizke ho neodporucaju pit pred terminom porodu
ja som ho pila v porodnici az, som si doma nazbierala
ale kedze mi vyvolavali porod 2 tyzdne pred terminom / doktor sa sekol/,tak ani neviem ci mi to pomohlo

loulou02811
25. feb 2013

@zvedavamt
Ja som prvý krát rodila v Bojniciach, ale mám zlé skúsenosti. Zanechalo to vo mne akúsi fóbiu z pôrodu. Hľadám dobrú pôrodnicu na strednom Slovensku, kde budem môcť rodiť prirodzene. Pri prvom pôrode som to nezažila, len odmietavé správanie lekárov..

rybca
25. feb 2013

@zvedavamt takze tak v 37., 38.tt

zvedavamt
25. feb 2013

@loulou02811
ak dobre pamatam,spominali Bansku stiavnicu este ako prirodzenu
ale vidis,sla som do Handlovej - aj ta mala byt a od prirodzeneho porodu to malo ozaj daleko
jedina vyhoda bola,ze som mala sama izbu a sestra tam mohla byt so mnou furt,ale ku porodu uz nesla, bola som na to sama
zato teras bez duly ani na krok,a veelmi zvazujem MFN,lebo tam ties s niecim prirodzenym tazko mozem ratat
uz som prihlasena na predporodnu pripravu v MT, kedze pri malej som nemala to stastie

drnduliak
25. feb 2013

@lily14 aj ja cakam slona, podla posledneho sona bolo mimi o 10 dni vacsie, no co, hadam vytlacime 😀 😀

marley7
25. feb 2013

@rybca Ja som tiež počula, čítala o tom maliníku, maliníkovom čaji, tiež plánujem ho piť, ale čo som počula, tak cca 5 týždňov pred termínom piť tak 3 dcl 2 krát za deň. Ty ho kedy chceš začať piť? Poznáš niekoho, čo mu to pomohlo?!

rybca
25. feb 2013

@marley7 asi tak okolo 38.tt, a priamo nepoznam nikoho, len co som na nete precitala a pri prvom tehu to baby spominali a ja tapa, ze na co, priroda si poradi a barani prd si poradila..🙂) tak teraz to chcem vyskusat

marley7
25. feb 2013

A ešte zvažujem si zakúpiť EPI-NO. Počuli ste o tom?! Ide to ešte niekto používať?!

marley7
25. feb 2013

@rybca Malo by to fungovať na lepšie otváranie pôrodných ciest?! Vraj sú aj nejaké dobré homeopatiká, čo sa berú, tiež s takým účinkom, ale neviem sa nikde dopátrať názov. Tak ak by niekto vedel 😉

penelope111
25. feb 2013

@siiri Aký máte kočík?

zuzu188
25. feb 2013

@marley7 ja som ten čaj z ostružiny malinovej pila od 36 alebo 37tt 1 šálku 3x denne

zvedavamt
25. feb 2013
marley7
25. feb 2013

@zuzu188 A myslíš, že ti to pomohlo?! Ako si sa otvárala?! Len veľa záleži aj od veku.

marley7
25. feb 2013

@zvedavamt Hej, to je taký balónik, ktorý postupne nafukuješ viac a viac a malo by to vchod do pošvy prispôsobiť detskej hlavičke, natiahnuť, posilniť, aby si sa nenatrhla, aby nemuseli nastrihávať. Vraj super vec. Tak skús sa jej na to spýtať, na názor.

grelu
25. feb 2013

@lily14 ja som bola tiež na sone dnes som 14+0 a malinke odhadom vazilo 125g, čo zodpoveda 15+3. Miery si bohužiaľ nepamätám...mám ich v karte