icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

drnduliak
4. mar 2013

@barchee hej, zrejme maju vsade iny postup, napr. u nas v bojniciach ju vobec nechcu davat, ja som rodila v ziari, kde mi ju pichli v pohode, dokonca som nemusela ani nic vopred platit, ani ziadne poucenie som neabsolvovala, mohla som sa hocikedy pocas porodu rozhodnut ci chcem, alebo nie...a potom mi ju este tri dni dopichavali, co tiez robia len malokde...aj cena je vsade ina, treba sa informovat priamo v konkretnej porodnici

enynka30
4. mar 2013

@zuzu188 no ved to, to sitie z rozpravania inych bab, je skoro vzdy pre kazdu horor, asi najhorsie natom porode 😒

enynka30
4. mar 2013

@barchee ja praveze viem ako je to s tou epiduralkou, ja som ju mala 😉 ale myslela som to skor nato ze kazdy anesteziolog je iny, a nie kazdy pichne dobre...mne dopuichavali asi hodinku pred porodenim maleho este, a podla mna o tom kedy a ako dopichnut, nedopichnut, a ako pojde porod, zavisi od konkretneho lekara, ktory sa o teba stara....srat na epiduralky, dolezity je aj tak doktor najviac si myslim 🙂

enynka30
4. mar 2013

@barchee do toho miracle studia by som chcela aj ja zacat chodit na gravid jogu, takze odporucas to studio? je dobre?? a nevies, nevadi ze doteraz som nikdy na ziadnu jogu nechodila a ze teraz by som zacala na tu tehotensku? dakujeem

lenkafurindova
4. mar 2013

dalsi objav roka 🙂 - zacali sa mi vytvarat nove materske znamienka 🙂

barchee
4. mar 2013

@enynka30 hej, je to tam super, príjemné, ja som bola spokojná 🙂 cvičila s nami tá mladá majiteľka, zlatá baba 🙂 ja som tiež pred tým nechodila na žiadnu jogu ani nič také, je to v pohode, lebo sa naučíš tie pózy jednoduché a vhodné pri tehu. Ja som tam chodila už s dosť veľkým bruchom, bola som tuším už aj 30tt vtedy 😀 robilo mi to dobre na chrbát, lebo ma boleli kríže dosť už vtedy. Pri tom záverečnom oddychu, keď sme ležali na boku a oddychovali, tak malý ma neskutočne vždy kopal, som si nevedela nijak ľahnúť 😀 😀

čo sa týka doktora je samozrejme pravda, ja som mala naozaj super doktorku pri pôrode 🙂

barchee
4. mar 2013

@drnduliak môže byť, že v každej nemocnici inak, musíš mať také poučenie o epi absolvované, v tehu knižke musíš mať okrem toho potvrdenia aj krvné testy, čo sa vyžadujú špeciálne pre epi, tie musia byť maximálne 3 týždne staré, musíš mať aj doklad o zaplatení epi, bez tých dokladov ti epi nepichnú - ak sa epi nedá, peniaze vrátia - tak to aspoň bolo na Antolskej, inde v nemocniciach tu v Blave to asi bude rovnako. Ja som pred 2 rokmi platila 100 eur za epi, ale vrátili ich, lebo šak mi ju nedali, bo už ráno som bola na 6 cm otvorená 😅 😝

drnduliak
4. mar 2013

@barchee fakt? no to je haluz, ja ziadne testy, ziadne poucenie, nist, nieco mi tam supli podpisat, ale podpisala by som im aj certa v tych bolestiach 😀 😀 ja som platila viac, asi 140e, ale to asi aj kvoli tomu dopichovaniu dalsie dni... 😕

zuzu188
4. mar 2013

@enynka30 tiež to aj závisí od toho,či tá injekcia zaberie..u mňa sa dr. čudoval,že to cítim aj po 3 injekcii,ale tak čo už..asi mi mali dať konskú dávku 😀..horšie bolo,keď ma museli po šití vyšetriť zo spodu 😒

lucka188
4. mar 2013

@barchee Jj presne tam budem chodit od stredy 🙂

lucia192
4. mar 2013

Chcem varenú kukuricu a melóóóón 😠

odabinka
4. mar 2013

@lucia192 To nieje zleeeee... mne by stacil melon a cokolada 😅

odabinka
4. mar 2013

Pocujte baby... co mam robit s neskutocne bolavymi bradavkami???? 😖 Uz sa idem zblaznit... Normalne mi horia...

lily14
4. mar 2013

ja som stale hladnaaaaaaaaa...co robit?najest sa a ???

pasad
4. mar 2013

@cerkutka tak sa tesim, ze sa ti podarilo rozhodnut.

pasad
4. mar 2013

@niki18 mas pravdu, v ke som nenasla ani gravid jogu ani pilates pre tehu...nasla som len klasicke cvicenia. zatial som sa na ne nedostala. robim 12oo-20oo, takze mozem skusit len vramci "obednajsej" pauzy nieco okolo 17tej v starom meste/na severe, aby som to stihala popri praci.

pasad
4. mar 2013

@lily14 mne praveze vobec nic nechuti a ked mam na nieco chut, hned si to aj spravim,lebo sa vytesujem, ze mi na nieco prisla chut. ficim teraz na chlebikoch vo vajicku a na privarkoch.

niki18
5. mar 2013

@pasad fuuuha, tak to mas dost blbu pracovnu dobu....teda mne by to urcite nevyhovovalo...ak by si nasla nieco zaujimave, tak daj vediet...

enynka30
5. mar 2013

@barchee tak super, asi tam zajdem 😉 tam su asi take kurzy trvajuce nejaky ten mesiac, cize musim prist na zaciatok kurzu, cez neho sa uz neda asi, nevies? dakujem 😉

enynka30
5. mar 2013

@zuzu188 uauuuuu, ☹ no asi hej, ved kazda mame iny organizmus

mahulenka87
5. mar 2013

ja chcem zmrzlinu a nektarinku! no a ešte k tomu osmaženú kačaciu pečienku 😀

cleona
5. mar 2013

Sranda že ja zatiaľ žiadne zváštne chute nemam. Stravujem sa úplne normálne ako aj predtým. Ale moja svokra bola vcera perfektná. Priniesla bedničku nadhernych jahod, vraj "pre babatko". Hned sme sa do nich pustili. No nie je zlata?

pasad
5. mar 2013

@niki18 mala som uz aj horsiu prac. dobu 15oo-23oo 🙂 jasne, ked este nieco najdem, ci uz sa konecne rozkyvem k dacomu, dam vediet tu na konika. ja by som najradsej take cvicenie zamerane na chrbat (kedze s nim som mavala a stale mam problemy), ktore vediet minimalne nejaka fyzioterapeutka, neverim ludom s par tyzdnovymi kurzami.

cleona
5. mar 2013

Chodí niektorá z vás na cvicenie do SNOP Bratislava (Záhradnícka). Ja tam plánujem isť len som chcela vediet vase dojmy. Dokonca som cez zlavudna kupila kupon na tieto cvicenia pre tehotne (1x v telocvicni, 1 x v bazene). Lebo tiez sa uz citim velmi usedena a taka leniva! ;)

margaretka35
5. mar 2013

@cleona nepoznam to, ale kedze to mam blizko prace, mozno by som vyskusala. po osmich hodinach sedenia v praci ledva vyjdem na druhe poschodie bez toho, aby som nefucala ako lokomotiva 😀
daj prosim ta potom vediet ako sa ti tam pacilo a co je to vlastne za cvicenie, ja som rozmyslala ako viacere tu nad gravidjogou, parkrat som bola na joge a mne sa to celkom pacilo.

margaretka35
5. mar 2013

a chute? ten melon beha po rozume aj mne, inak sa bojim, ze sa o chvilu zmenim na fionu, lebo z toho mnozstva kivi co ja pojem to ani inak dopadnut nemoze 🙂 a snivalo sa mi o jahodovych knedliach so struhankou, takze uz vieme co budeme varit 😀

cleona
5. mar 2013

@margaretka35 Určite dam vediet ked pojdem na cvicenie. Rozmyslam ze by som zacala uz tento stvrtok ale neviem ako mi vyjde cas. Mne sa na tom SNOPe paci ze to mam kusok od domu a hlavne, že tam cvicenia vedu fyzioterapeuti, takze cvicenia by mali byt bezpečne a na urovni. Aj pri tych cviceniach v bazene maju špecialne regulovanu vodu aby bola nazavadna pre tehotne zeny. Uvidime. Celkom sa na to tesim.

margaretka35
5. mar 2013

@cleona tiez nebyvam daleko :o) ja skor cvicenie bez vody, kedze ma dost trapia mykozy, lekarka mi neodporuca bazeny, kupaliska, virivky, tak sa im radsej vyhybam, aj ked nie vzdy uspesne, aj teraz na zaciatku tehotenstva ma to potrapilo.

lucka188
5. mar 2013
barchee
5. mar 2013

@enynka30 no ja keď som chodila, tak sme mali plné kurzy, takže asi nebude voľné miesto ak nenastúpiš od začiatku , ale treba si zavolať a ona ti povie 😉
@drnduliak no, u nás je to tak 😀 teda aspoň bolo pred 2 rokmi 😝