icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

mistrall
14. mar 2013

@rybca nie 🙂 , nestretla som sa stym doteraz, ze by to krvacalo, to sa vlastne tyka pobrusnice (peritoneum) - to je taka "blana" kt. pokryva zvnutra celu dutinu brusnu.. A cez taky "otvor" kt. tam mame normalne v pravej a lavej slabine - zenam cez ten otvor- kanalik ide vaz co sa tiahne od maternice a muzim semenny povrazec do mieska ( ak sa bavime o pruhu v jazve tak to ide cez oslabene miesto v jazve - vacsinou pri zlom hojeni jazvy), tlaci tlakom (pri namahe, priberani) smerom von a cez kanal sa vytvori taky akoby vacok, kt. sa pri tlaku zvacsi a da sa zatlacit naspat dovnutra. Neviem ci som to pochopitelne vyvetlila, treba k tomu aj anatomicke poznamky 😵

mistrall
14. mar 2013

@pufa ok, popytam sa na to, cize mas jazvu od pupka dole asi, ze? resp aj okolo pupka mozno

deniska84
14. mar 2013

ahojte baby. som v 20tt a mam zltkasty hrudkovity vytok ale bez svrbenia. ma s tym niektora skusenost?moze to ohrozit dieta?citala som ze nie ale mala by som to asi spomenut gynekologovi ze?dnes k nemu idem

cerkutka
14. mar 2013

@zuzu188 ze ty mas iba 20?? wau......🙂)) ked som citala ze o 15 rokov budes mat iba 35 tak som ti zacala zavidiet🙂

rybca
14. mar 2013

@mistrall staci mi, ze to nekrvaca, bo pri mojej predstavivosti, vhodnej pre tvorbu hororov, som si predstavovala, jak mi to praskne, zacne sa z toho valit krv a krvacanie do dutiny brusnej ako vysite..:D

zuzu188
14. mar 2013

@cerkutka áno áno..o pár dní mám 20...už budem iba starnúť 😀

cerkutka
14. mar 2013

@deniska84 ja mam vytok cele tehotenstvo...uz si z toho nic nerobim...

cerkutka
14. mar 2013

@monkovec preco vas cakalo prekvakpko? mysleli ste si ze je to dievcatko?

cerkutka
14. mar 2013

@zuzu188 ale prosiiiiim ta...ma neser🙂))!! ja budem o 15 rokov stara paka🙂 a ty budes v tom najlepsom

monkovec
14. mar 2013

@cerkutka bola som si istá že to bude baba, nad chlapcom som vôbec neuvažovala.pomýlila som si túžbu s vnútorným hlasom :🙂

cerkutka
14. mar 2013

@monkovec inak....to zatial kazdy dostal to druhe co cakal🙂) ja som cakal achlapceka a ejhla...bude to asi dievcatko...no na 100% to budeme vediet az buduci tyzden...ale...na chlapceka to rozhodne nevyzeralo:🙂))

pufa
14. mar 2013

@mistrall nie, mam ju na mieste ako byva po cisarskom, horizontalne dole na podbrusku, asi 15 cm.

mistrall
14. mar 2013

@pufa ahaa tak ja si myslim, ze v tomto pripade by nemal byt problem rodit normalne, to je akoby po cisarskom, ale lepsie, kedze nemas rez priamo na maternici. Inak 4x krat do tej istej jazvy tiez nie je najlepsie, tak nezufaj, podla mna to pojde 😉

zuzu188
14. mar 2013

@cerkutka 😀

drnduliak
14. mar 2013

@sandy312 ja mam prebalovaci pult ako komodu a je to uzasne, lebo sa nemusis krcit a neboli ta chrbat a poviem ti, ze doteraz na nom malu vecer pred spanim prebalim aj poobliekam, a to uz ma 2,5 roka pomaly...flasky ti podla mna vobec netreba, sak budes kojit, ja som nemala ziadnu, skor si zaobstaraj dobru odsavacku na mlieko...a veci moc velkost 56 nekupuj, ja som mala skoro vsetko od 62, ale asi zalezi aj ake velke budes mat babo, moja mala bola skoro 4-kilova, takze my sme rovno 62-ku nosili, 56-tku som mala asi len zo dve kosielky....

pufa
14. mar 2013

@mistrall dakujem, velmi v to dufam 🙂

cleona
14. mar 2013

Strasne sa tesim. Tehu poradna dopadla dobre. Výsledy triple testou negativne, aj napriek tomu ze mam nulový prírastok na váhe babatko krasne rastie. Uz sa len neviem dockat kedy ho uvidime na UTZ (az o 3 týždne :( ). Dufam, ze uz budem vediet ci cakam maleho krasavca alebo krasavicu!

sisakoch
14. mar 2013

Ahojte ja tiez vysledky triple testou negativne a vcera som bola na 3D a splnil sa mi sen cakame dievcatko 🙂 tak sa strasne tesime 😀

freyjanr
14. mar 2013

@deniska84 ahoj ja som ho mala dost dlho a ignorovala som ho lebo som si myslela ze je to ten normalny tehotensky vytok az kym ma v sobotu nezacalo tam dole vsetko svrbiet na zblaznenie a v pondelok mi doktor diagnostikoval silnu kvasinkovu infekciu,od pondela berem tabletky a vytok uz nemam ziadny

darka2001
14. mar 2013

no výtok môže byť,ale nie hrudkovity to by som už riešila u dr

darka2001
14. mar 2013

Cipanečku jak ja neznášam ked mi niekto hladká brucho 😠 😠 😠
samozrejme okrem manžela

miciluci
14. mar 2013

@darka2001 ja kym som nebola tehotna tiez som chcela pohladit tehotenske brusko lebo som nevedela ake to je,ale teraz presne ako pises...dost mi to vadi a kazdy by mi ho len chytal 🙄

sandy312
14. mar 2013

@drnduliak a tu komodu co mas tak prebalujes s boku alebo s predu.lebo aj ja som to pozerala,a vanicku si mala ako?este som zatial nic takeho na oblecenie nekupila,pockam a potom teda uvidim ze ake velkosti a kolko coho kupim,flasku som si kupila zatial 1,odsavacku som tiez kupila ale len preto uz teraz lebo bola v super cene a k tomu som dostala zadara sterilizator do mikro.vyttlacim si ten zoznam co je na nete,a komodu si chcem dat spravit,len este neviem aku.Baby a vy uz nakupujete vecicky?alebo este nie

darka2001
14. mar 2013

@sandy312 Ja ešte nič nemám ani neplanujem,možno až v maji,pride mi to veľmi skoro,ešte ani nevieme čo to bude a na neutralne vecičky nemam chuť,ale obzeram na nete aj v obchode čo by sa mi páčilo.

deniska84
14. mar 2013

tak dnes som bola u gynekologa na velkom ultrazvuku v 20tt a vsetko je v poriadku a v norme.vazime 356g a meriame 17,56cm a potvrdil mi teda aj pohlavie zo 14tt. nemylil sa a bude to teda nas vysnivany chlapcek 🙂 som taka stastna 🙂 uz mam polovicu za sebou,este zvladnut tu druhu mozno tazsiu ale tak vydrzime nejako 😀 prajem aj vam vsetkym vela stastia a same dobre vysledky 🙂 urcite to dotiahneme do vitazneho konca a v lete budeme vsetky kocikovat 😉

drnduliak
14. mar 2013

baby tak mam za sebou velky utz, termin posunuty o 11 dni na jul, ale ostavam tu s vami, sak podla PM som stale augustofka 😉 a sok najvacsi, dievcatko nebude, lebo nam narastol pipiiiik 😕 😕 no, musim, to este rozdychat, uz som sa uplne navnadila na dalsiu princeznu....ale neva, hlavne, ze je vsetko v poriadku 😵 😵

drnduliak
14. mar 2013

@sandy312 ja mam ten pult z ikei, taky biely, je to vlastne komoda a da sa k tomu primontovat ten pult...je to zpredu, nie z boku....

tigi
15. mar 2013

@sandy312 ja som si uz kupila nejake bodynka vacsinou v bielej, alebo neutralnej farbe. 🙂 prebalovaci pultik zvazujem, komodu nie, mam uz v spalni, ale je uzka a neda sa na prebalovanie pouzit. pultik aj kvoli tomu, ze by sa mi sikol odkladaci priestor na plienky a vsetky tie prkotinky okolo toho. a aku odsavacku si si kupila? tiez som zacala po nich pozerat.

@darka2001 juj tiez to nemam rada. pride mi to prilis osobne na to, aby sa mi cudzi clovek dotykal bruska. navyse to este poriadne nie je vidiet a pride mi to divne uz teraz ma chytat za brucho. 😅

cerkutka
15. mar 2013

cipana baby, dnes jaka kalamita je v Kosiciach...masaker, vobec nechapem ako som sa odvazila sadnut do auta....tak ma zanieslo na stranu ze som skoro zomrela od strachu a dieta v mojom lone sa prevratilo na trikrat 😒

lily14
15. mar 2013

@cerkutka no hroza,ešte že nejdem do práce...a ako v noci fukalo ani spát sa nedalo...už aby bolo léto ;)