Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
Ahojt baby... dneska mi zacalo vytekat z prsnika to kolostrum ci ako sa to vola... a je to normalne ze z jedneho take priesvitne a z druheho take zltkaste... co to moze byt??
Inak baby v Lidli by mal byt od dnes predaj tehotenskych veci......neviem sice aka kvalita alebo co...ale tak aspon tricka mozno budu OK 🙂) tha len vam davam vediet🙂 ja sa idem pozriet kamoska mi to prave povedala ze to niekde videla na reklame🙂
ahojte 🙂 prosim vas ake mate "miery" babätka? myslim hmotnost 🙂
Mám takú otázku... Som študentka takže by som mala dostávať ten rodičovský príspevok myslím. Kde sa to vybavuje a čo všetko potrebujem?? A kedy by som mala začať s vybavovaním???
@darka2001 tak to len preto, ze chodim do nemocnice, kde som bola hospitalizovana a kde mam v plane aj rodit. a tam ten usg je nastaveny tak, ze po kazdom merani proste takto vygeneruje spravu pre mojho gyndosa automaticky. cize to tu davam len preto, aby si ktorakolvek z vas to mohla pozriet, ci porovnat, v pripade akejkolvek nejasnosti v hodnote, ale hlavne nech sa vsetky upokojime pri rozdieloch, kedze su standardne dost "vela dnove". suhlasim vsak s @pufa, ze nepotrebujeme tieto detaily vediet, staci nam, ked lekar povie, ze je vsetko ok 🙂 to je to najpodstatnejsie.
@kamca93 skus pozriet tu na koniku:
https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/prispevky-pre-studentku-s-dietatkom/
@maria512 to nevadi, nepotrebujeme to vediet, hlavne, ze to lekar vidi. ja len robim s pocitacmi a som taky skor technicky typ, takze ma zaujimaju tieto veci 🙂. vacsinou sa tieto udaje archivuju len v hardisku usg pocitaca pod tvojim rodnym cislom, pre pripad, ze sa na to lekar bude chciet spatne pozriet. na generovanych spravach to zvykne byt tiez vytlacene informacne. ale ak ta to nahodou zaujima, ide o tzv. rastove krivky, kde sa porovnava nejaka namerana velkost s urcenou dlzkou tehotenstva. opat je tam rozpatie, vramci ktoreho sa to moze pohybovat. pocitac, ktory je sucastou usg to proste vyrata automaticky.

@babulka presne, ta krivka a jej vyvoj je dolezita. tu mam stale vygenerovanu a vytlacenu tiez.
a to rozpatie rozmerov iba ddokazuje ako vela dni moze byt babo vpredu/vzadu, zalezi od casti telicka, ktory lekar meria. pri vsetkej ucte k nim, musime brat do uvahy aj ludsky faktor, ze ked natahuje rucne tu usecku od bodu a do bodu b, moze tiez sa trosku "seknut" a hned je iny rozmer.