Termín pôrodu december 2016
Vitam Vas mamicky a buduce mamicky 🙂 Kraaaaasne tehulkovanie .. a pekny decembrovy porod prajem 🙂 Nech je nam tu spolu dobre a veselo 🙂

Babeny pridavam sa k vam. Dnes som bola na kontrole a som 9tt.. Tak nech to spolu dotiahneme do uspesneho konca 🙂 😉
Baby budte radi ze na sr je taka zdrav starostlivost ako je 🙂 ja zijem v londyne a ked som nabehla k mojmu dr tak povedal ze do 12 tt to neriesia..vlasne odbili ma na recepcii spytali sa v ktorom som tyzdni a o dva tyzdne sa na mna pozrie sestricka a prideli mi midwife a ta mi povie co dalej a ako....do 12 tt ako keby som ani nebola tehu...
Takze letenka kupena a buduci tyzden idem domov k mojmu gynekologovi 🙂 buduci tyzden to uz budem v 10tt :D
@fialka77 ahoj 🙂 Takze mame nejake pravo na odmietnutie glukoz.testu ? 🙂 Ja som pri dcerke mala velky problem. Sladke som nemohla ani vidiet...a tym padom ked som sa toho napila...vsetko to slo do 5 min.von 🙂)))) V tomto tehu mam rovnaky problem so sladkym a celkovo s jedenim. Uz teraz viem....ze glukozovy nedam do seba 🙂)))
@zlatarybka29 ja som zila 4 roky v uk a bola som fakt sokovana z ich zdravotnictva..co sa tyka hlavne deti a tehotenstva... Malemu na vsetko dali paracetamol ani sa mu do hrdla napozreli...otras..no tebe hlavne pevne nervy..a chuda letet na svk koli lekarovi?? Obdivujem ta lebo ja som v kome na gauci a je mi strasne zle...a ze niekam letiet...aaaaaa
@fialka77 test cukrovky v tehotenstve nieje tak úplne zbytočný , a tiež nieje pravda že ho majú len objemnejšie ženy . Moja sestra mala sotva 60 kg v 8.mesiaci tehotenstva a mala tehotensku cukrovku . Môj otec je chudučký celý život a ma normálnu cukrovku . Tiež si myslím že je to záťaž vypiť tak sladký čaj a pritom ho nevrátiť späť je brutal 😝 ale asi sa inak neda zistiť ako reaguje telo na spracovanie cukru.Dula ti povedala že ho môžeš odmietnuť ?
@katinka4 nemyslim, ze je ten test v tehotenstve uplne zbytocny, tiez suhlasim, ze ho mozu mat aj zeny s lahou váhou. treba brat v uvahu viacero faktorov, ako genetiku, vahu, predchadzajuce ochorenia... len sa da robit aj inak, menej brutalne. nie je nutné robit to s tolkým mnozstvom glukozy. staci si precitat skusenosti, o ktorych pisu zeny na fore, uz len z toho je jednemu zle. od odpadnutia, vysokého tepu (145), zástavy mocu, po zápal zalúdka....
@veronikax este som chcela napisat, ze su lekári, ktorí ked zena odmietne ten glukozovy test, tak sú ochotní robit to jednoduchsie, so sladkými ranajkami, rozky, sladký caj...takze ak by sa naozaj ten test robit musel, dá sa aj inak. okrem toho by sa to malo dat urobit aj s krvi, ale to neviem presne ci som správne informovaná 🙂 .
Ahojte,pridavam sa do skupiny 🙂 som v 9t.,ale uz som na pn pre hematom,ktory krvaca,musim byt len v posteli..tak dufam ze s vami vydrzim do uspesneho konca 🙂
Ahojte babulky. Ak by mala.niektora zaujem, dostala som od kamaratky tehotensky dennik...ja uz jeden mam, tak by som ho posunula, ponukam to v tejto skupine lebo su tam stranky od uplneho zaciatku tak mozno niekto prejavi zaujem. Ospravedlnujem sa za otravoavanie, a prajem vam vsetkym zdrave babatka a lahky porod 🙂
@nikulienka232 drzim ti palce aby si vydrzala a teda aj my vsetky 🙂 .Vitaj medzi nami 😉
test na cukrovku sa da vybavit aj inak. ja som pri synovi nepila tu sladku zbrndu, rano nalacno som bola na krv, potom som mala zjest biely rozok s maslom a vypit cierny caj so styrmi lyzickami cukru a po nejakom case, uz nepamatam kolko hodin to bolo, som sla zase na krv.
To mnozstvo cukru, co vypijete pri glukozovom zatazovom teste, je stale mensie, ako je napriklad plechovke coca-coly. Sice sa takymto nezdravym napojom v tehotenstve isto vyhybame, ale vela z nas bezne za den zje ovela viac cukru vo forme ovocia, sladkosti, pripadne osladeneho napoja, takze skutocne nie je dovod panikarit kvoli tomu @fialka77, ze musime vypit nejaky maly poharik sladkeho sirupu. Telu sa nemoze nic stat. Dostat z toho zapal zaludka je hlupost, to by potom mohol clovek dostat zapal zaludka, zastavu mocu a vysoky tlak aj z 1 pohara dzusu alebo 1 kolaca. Myslim ze skutocne nie je dobre robit strasiaka z takehoto bezneho a potrebneho vysetrenia.
Dievcence, co tak zacat novú tému? co tak nieco pozitivne ohladom porodu? má niektorá z vás skúsenosti s hypnoporodom? alebo inými relaxacnými technikami? zelám pekný den 🙂
ja mám dobrý nápad na diskusiu 🙂 ako zariaďujete svojim novorodeniatkam izbičku? 🙂
@simonezet nabytok je biely(2 komody, skrina, policka,policova skrina na hracky a doplnky) a klasicke drevo (prebalovaci pult a postielka-ešte po mne len repas) nabytok je z IKEA, izbicka bude v podstate biela, na ozivenie mam vymyslene zavesy a rolety, len este cakame s vyberom doplnkov podla toho ci cakame dievcatko alebo chlapca. a aby som nezabudla 🙂 hojdacie kreslo, dostali sme starsie v top stave, len ho dame precalunit, nejakou vyraznou veselou kombinaciou 🙂 a ty uz mas co povyberane?
@elza_ ja zatial len premyslam. Tiez mam vybratu komodu z Ikey, pojdem do bielej farby. Prebalovaci pult este neviem kam dam, postielka bude zatial v spalni a neskor ju skusim premiestnit do izby, chcem tiez calunene kreslo. Steny bud vymalujem alebo vytapetujem, rozmyslam nad bodkovanou alebo pasikavou stenou a mam aj staru kolisku po mne 🙂 a nejaky vesely koberec.
@fialka77 Plne ta chapem, ze odmietas niektore vysetrenia. Ja chodim k doktorke az v 4. mesiaci. 🙂 Pokial by som subjektivne citila nejaky poblem, tak pojdem skor. Tiez by som neisla na potrat, ak by bolo dietatko chore. A ak by bolo, tak to nepotrebujem vediet uz v 12tom tyzdni, ale plne staci v 21.t. V tom 12.t aj tak nevedia lekari nic urobit. A teraz som rozhodnuta nerobit ani triple test. Ved je tam obrovska chybovost. Ja mam nastastie doktorku, ktora ma v tomto plne respektuje a povedala, ze nie som ani prva ani posledna, co to takto riesi. Drzim palce, aby si si to ustala aj u tvojej doktorky. Naozaj ziadne vysetrenie nie je povine. Mne jedine doktorka naozaj odporucala test na cukrovku, ze ak by som ju mala a nazisti sa to, tak to moze mat vplyv na babatko (moze sa narodit obezne ...).
@veronikax Hej, mozes odmietnut akekolvek vysetrenie. Nic nie je povinne, iba odporucane. Doktorka to zapise do papierov a ty podpises, ze si odmietla. Inac je mozne si dat citron do tej sladkej vody. Potom to bolo pre mna uz pitelne. Inac by som tam s tym poharom sedela dodnes a to ma maly uz cez dva roky. 🙂
@zlatarybka29 Vidis a ja by som tu radsej uvitala pristup anglickych lekarov. Pokial sa dobre citis, tak tiez nevidim dovod, aby lekar nieco robil, kopec ultrazvukov a tak. Babatko treba nechat, nech si kludne rastie. To je moj nazor. 🙂
@zuzanaete dakujem za tvoju peknú odpoved 🙂 . ja viem, teda cítim, ze si to kazdá z nás musí rozhodnút podla seba. sú to velké rozhodnutia a teda je to na nás. myslím, ze moja doktora to pri poslednom raze pochopila, aj ked z toho nebola nadsená, ale dohodli sme, ze mi o tom uz nebude rozprávat. dala mi to vsetko v písomnej forme a ja som povedala, ze keby som sa inak rozhodla, tak jej poviem. na ten test cukrovky sa chcem spýtat mojej duly, ci by mi ho mohla spravit v miernejsej forme, idem k nej za dva týzdne, tam sa uplne tesim, lebo je moc fajn a velkou podporou. zelam prijemne tehulkovanie. v kolkom týzdni si?
@fialka77 Zajtra zacinam 13t. Takze u doktorky som este nebola. 🙂 Chystam sa o 2 tyzdne, teda pokial sa aj nadalej budem citit fajn. Ak by sa mi nieco nezdalo, tak bezim hned. A ty? Mas dulu tu na sk? Kolko stoja jej konzultacie? Kludne posli info aj cez ip, ak to nie je vhodne zverejnovat. Mozno by som sa po niecom takom poobhliadla.
Ahojte 🙂 tak sa potichucku pridavam aj ja k vam - koncim teraz 8my tyzden (Termin 31.12.) Je to uz moje tretie tehu, ale volako najtazsie s tymto startom bojujem :D je mi cele dni taaaaak zle, nevie co ani kolko jest, cistu vodu do seba ani nedostanem, co som normalne 2-3 litre denne dala. Ranajky delim na 2 casti, lebo naraz ked zjem, je mi zle :D rannu kavu dnes 2 hlty a konec... dufam len ze to co najskor prejde, ideme v sobotu na dovolenku a nerada by som ju prelezala a prevzdychala :D inak su tu nejake tiez uz viacnasobne mamicky, co uz aj takto skoro na sebe vidia brusko - ja uz ani rano nemam ploche brucho, vecer ani nehovorim, v robote musim riadne schovavat, nech zatial nic nevidia :D pri poslednom tehu som az okolo 20 tyzdna zacala gulatit :D Prajem Vam vsetkym krasny den 🙂

@mauerka sreening nie je len o ampulke krvi, ci o sone. vyjde pri tom moznost rizika, teda aké riziko je, ze dieta bude postihnuté. mám známu, ktorej vyslo riziko najvyssie, ze dcerka bude mat downsyndrom, celý zvysok tehotenstva bola v strese, pripravovala sa na postihnuté dieta, v zaciatkoch dokonca rozmyslala, ze si to dá vziat. takze kolo kortizolu asi do tela vypustila? narodilo sa jej zdravé dievcatko. je to len jeden priklad preco si nenecham robit tieto testy. je to u mna o tom, ze som presvedcna, ze zivot je velký dar a ten prijmam taký aký ku mne prisiel, s vdakou a pokorou.
co sa týka o zatazi glukozoveho testu, nech si kazdý pozrie na internete co sa o tom pise. okrem toho o tom rozprava aj ceská porodna asistentka ivana königsmarkova vo svojej prednaske: jak prozit tehotenstvi s radostì. takze by som s tým bludom bola opatrná.