icon

Termín pôrodu december 2016

veronikax
1. apr 2016

Vitam Vas mamicky a buduce mamicky 🙂 Kraaaaasne tehulkovanie .. a pekny decembrovy porod prajem 🙂 Nech je nam tu spolu dobre a veselo 🙂

Termín pôrodu december 2016
ikushik
8. jún 2016

@martuska2 ojj to je neprijemne :/ tak len oddychuj a davaj pozor 🙂

simonezet
8. jún 2016

a baby po 1. trimestri Vam preslo take, ze tehotensky nos - neustále kýchanie, tečenie z nosa? Ja som alergicka, ale toto sa mi zda uz prehnane....

buckeye
8. jún 2016

@simonezet ja si kychnem sem tam, tak 2-3 za den, ale nadchu som nastastie nemala, som byvaly alergik 🙂

sugarfree999
8. jún 2016

@simonezet prave dnes sa mi spustila taka silna nadcha a nechapala som ze co to ma znamenat, ale neviem, ci to mozem prisudzovat tehotenstvu, lebo som astmatik alergik a tieto veci ma bohuzial trapia casto, tak neviem....

@cicikmicik myslim ze nie si jedina 🙂 u mna a co som citala tak aj u viacerych bab to presne tak z jedneho dna na druhy skoncilo a citime sa teraz tak odrazu akosi netehotne :D takze ziadne stresy 🙂

lebonka
8. jún 2016

@simonezet svrbenie oci, tvare a silne kychanie a soplenie mam, ale nepripisujem to tehu

cicikmicik
8. jún 2016

@sugarfree999 dakujem,som trosku vystresovana ze co sa stalo ked ma uz vyse tyzdna nic nepobolieva...ale snad je to ok..

simonezet
8. jún 2016

@lebonka ja mam len ten nos a pripisujem to k tomu, lebo inak by som tiez mala aj ine alergicke reakcie. strasne mam citlivy noc a dufam, ze mi to prejde o 2 tyzdne

simonezet
8. jún 2016

Dnes som bola na vaginalnom UTZ, konecne som videla mojeho chrusta 🙂. NEviete co znamena skratka EDD?

simonezet
8. jún 2016

@simonezet EDD znamená estimated delivery date - teda predpokladaný dátum pôrodu. Pfuuu srandovné číslo mi svietilo na UTZ

mimik35
9. jún 2016

Kočky, tie čo ste v 12 -13 týždni ležíte alebo spíte v noci na brušku? Je to moja top poloha a ináč ani nezaspím a neviem či si to ešte môžem dovoliť a netlačím na mimčo.

lebonka
9. jún 2016

@mimik35 mozes na bruchu spat dovtedy, dokym to tebe bude pohodlne.

lllenuli
9. jún 2016

@mimik35 ja som minule ležala na brušku za notebookom a ani som si to chvíľu neuvedomovala, až kym ma nezačal bolieť chrbát :D ved ja si myslím ze este môžme kym nemáme brusiska :D ale ja spávam v takej tej klasickej "stabilizovanej polohe" ako poznáte z prvej pomoci, inak nezaspím :D

katinka4
9. jún 2016

@mimik35 ja som tiez spavala na bruchu ale teraz sa sama v noci zobudim ze ma brusko tlaci a podvedomie ma uz nuti aj zaspavat bud na boku alebo chrbte . takze casom sa asi musime tomu prisposobit .

simonezet
10. jún 2016

ahojte baby, viem, že jedna maminka tu bola na NT screeningu. Chcem sa opýtať, či si myslíte, že je to vhodné? - lebo už som počula, že matke povedali, že bude mať postihnuté dieťa, vystresovala sa a nakoniec sa narodilo zdravé. A kde v Bratislave to robia a cena?

simonezet
10. jún 2016

A este by som sa chcela spytat na to, ci ste poculi o prenatalnom screeningu v Brne, neviem ako sa to vola, ale vraj tam vsetko zistuju. Neviem spolahlivost ani cenu (?)

betarkalienka
10. jún 2016

Tak baby vcera som bola na NT sono a vsetko je v poriadku . Som taka rada, lebo som mala obavy. A dnes om bola na poradni a priprala som za mesiac 1kg :D Vyzera to, ze bude to chlapec a mam aj ja taky moj vnutorny pocit, ze to budee chlapciatko 🙂 Ono aka je to sranda, ze babo je take malinke a uz je tak vyvinute a plave si tam a kyve s rucickami nozickami 🙂 Len nech je vsetko nadalaj v poriadku.

stentelse
10. jún 2016

@betarkalienka zatiaľ len po tichúčky tuna sledujem a neprispievam ale tak, nedalo mi 🙂 keď som videla, že si z Jazera 😀 a plus máme rovnaký temín teda plus mínus dva dni 😀 tak to sa možno aj stretneme 🙂 teším, že vieš pohlavie aspoň predbežne. Ja idem o týždeň a tak dúfam, že mi povie, čo by to mohlo byť 😀

betarkalienka
10. jún 2016

@stentelse Jeeeeeej, super. Ja tiez pozeram, ze kto je odkila 🙂 A pozeram, ze ty si z Opatskeho 🙂 Manzel je odtial 🙂 Takze mozno budeme kocikovat spolu 🙂

martuska2
10. jún 2016

@betarkalienka kde si bola na sone? Ja odem v utorok vedla Zeleznicnej. Neviete baby treba ost na krv nalacno? Dufam ze nie..

stentelse
10. jún 2016

@betarkalienka aj môj manžel je tiež z Opátskeho 😀 len my teraz bývame v Starom meste 🙂 no ale som rada, že sme sa takto našli 😀

katka_branko
10. jún 2016

Ahojte dievčatá 🙂 tak sa k vám s radosťou pridávam! ☺
Termín mam zatiaľ určený na 4.12.❤
Zatiaľ nemôžem povedať že tehotenstvo si zrovna užívam, ale co pre ten uzlík radosti žena nevydrží 🙂
Na začiatku som schudla hneď 5 kíl a zatiaľ sa mi ich nepodarilo nabrať naspäť, ale ved ešte mám čas to dohnať 🙂
A poviem vám ze sa neviem dočkať ďalšieho UTZ ... Keď zas uvidím toho malého tancujúceho chrústika 😍

katka_branko
10. jún 2016

A ešte k tomu tehotenskemu oblečeniu...
Ja teraz neznesiem nič na bruchu. Síce nie je ešte nejak viditeľné ale všetko má tlači. Aj keď iba legíny si dám alebo sukňu nejakú... Hocičo aj keď iba s gumičkou... 😞
Pre mňa je teraz vykúpenie teplo a ze môžem nosiť šaty...
Neviem ci urobím od októbra do decembra 😄

veronikastrickova
10. jún 2016

@simonezet ja som bola na prenatálnom screeningu v ZA u doktora Babjaka. Vždy ťa upozornia, že žiadne z testov a ULT vyšetrení nie je 100%, ale podla mňa to stojí za to, dr. ti tam vie rozhodne toho povedať viac, ako tvoj gynekológ. Bola som 12+3 a doktor mi aj povedal, čo čakáme. Vyšetrenie stálo 35EUR. Ale to ako si videla bábo rozhodne za tie peniaze stojí. Kontrolujú NT, ako je vyvinutý mozog, žalúdok, močový mechúr či sú vyvinuté, či bábo prehĺta a ciká. 🙂 🙂 🙂

betarkalienka
10. jún 2016

@martuska2 Ja som tiez bola vedla Zeleznicnej 🙂 A na krv tehotne nemusia chodit na lacno, to mi minuleho roku povedala jedna mamicka, lebo potom ti je zle. Treba si dat nieco lahke na ranajky a kludne mozes ist na krv. Ja tak chodim stale, mne by bolo potom zle od hladu 🙂

simonezet
11. jún 2016

@veronikastrickova zilinu mam velmi daleko 😖ale zvazim to dakujem

katinka4
11. jún 2016

@martuska2@betarkalienka mne brali krv v 11 tt - predpokladam ze bola na tie tripple testy , 6 skumaniek a vtedy ma vopred upozornili ze treba prist nalacno a hned po odbere sa mozem najest , ale to som tam musela byt uz o 7 rano - asi aby som dlho nebola o hlade .

betarkalienka
11. jún 2016

@katinka4 Ja som na tripple bola vo stvrtok 14.tyzden a bola som o 11:30 a brali mi len jednu skumavku. Tak vela skumaviek mi brali, ked som bola na genetiku, zrazanlivost, peceneove, oblickove, infekcne a neviem este ake testy 🙂 a to som bola rano .

simonezet
11. jún 2016

@katinka4 aj mne brali v 11 TT 3 skúmavky. Pytali sa ma,ci máme v rodine postihnute deti. Ale nehovorili o Tripple teste,myslim ze ten je spoplatneny nie??

lebonka
11. jún 2016

@simonezet nie, nie je spoplatneny. A ani povinny, len odporucany. Ja idem na krv buduci tyzden, som v 15tt. Kamoska je v 20tt a tripple jej vobec nerobili

simonezet
11. jún 2016

@lebonka dicitala som sa, ze oravdepodobne mi z krvi budu zistovat ten tehotensky protein PAPP-A. A podla toho odp. Na skrining dalej. Aspon dufam. Inak som myslela, ze idu zistovat len Rh faktor infekcne ochorenia a hotovo. Tak dufam, ze som to dobre pochopila a ten skrining proteinu tam bude😮