Termín pôrodu december 2016
Vitam Vas mamicky a buduce mamicky 🙂 Kraaaaasne tehulkovanie .. a pekny decembrovy porod prajem 🙂 Nech je nam tu spolu dobre a veselo 🙂

Sumive urcite nie... toho sa bojim... doktorka sa mi "vyhraza" antibiotikami... Ale radsej by som sa tomu vyhla... Som 10tt.. Davam si teple obklady, tak to hadam zaberie..
@sugarfree999 tak to nerob. Tie vseky mozne pridavne latky su jednoducho nezdrave, nehovoriac o tom, ze zanasaju oblicky.
@sugarfree999 https://www.magister.sk/produkt/detail/produkty...
Vyslovene pisu, ze mozu deti od 5 rokov tehotne a dojciace
@simonezet no šumivé napriek tomu čo píšu by som si aj tak nedávala... zanáša to obličky a má kopec chémie v sebe, mne ho dr. rovno zakázal, vravel že ak magnezko, tak čisté... a inak väčšinou to čo môžu tehotné a dojčiace, môžu aj bábätká od narodenia, nie je preto čudné, prečo až deti od 5 rokov???
caute baby, aj ja sa k vam pripajam 🙂
tak my sme vcera boli na kontrole, dr.nam presunula termin z 2.12.na 30.11. a som podla sono uz v 12tt. inak strasila, ze uz mam nad 35, tak treba dat urobit vsetky tie prenatalne testy...to u mna neprichadza do uvahy, viem, ze dietatko chcem také aké je a nenecham nic robit. z toho nebola nadsena a ja som odchadzala so smutným pocitom, aké je to ked si clovek stoji za svojim nazorom, ten je ale znevazovaný a k tomu su mu robene výcitky svedomia, zastrasovanie... no ale hlavne, ze dietatko je v poriadku 🙂 !
a este, ze sa mam pripravit na ten test cukrovky. tak to som sa chvalabohu prv informovala cez dulu, ktora povedala, ze si ho nemam davat robit, vraj to je zataz pre organizmus ako zeny, tak aj dietatka. nemal by sa vraj robit plosne, len ak je zena tazsia ako 85kg na zaciatku tehu. a ak ma priznaky, ako potenie, velky smäd, svrbenie po celom tele... a tiez sa da robit inak, nie tak, ze nám dajú vypit na raz a na lacno 70 g cukru (aspon myslim, ze je to tolko).
baby otazocka: je to blbost, ale predsa len, prave som spadla zo stolicky - len som sedela a naklanala som sa pre nieco, prevazila sa mi a zosachla som sa ns rit. Udrela som si len ruku, nestalo sa mi nic vsak? 🙂 som sa len zlakla.
Hrozne clovek, aby bol furt v strehu
@fialka77 ja ešte od začiatku jazdím do práce na bicykli, samozrejme snažím sa po rovinke, ale občas , teda po každé, lebo cesty u nas su fajne :D nadskakujem po výmoloch, tak občas na tom biku premyšľam, či je to OK, ale myslím si že hej.
Teraz som sa len zošuchla zo stoličky, ani som nespadla na zadok poriadne, zachytila som sa rukou, čiže ani náraz ani úder do brucha. Takže nemyslím, žeby s aniečo stalo.
Len človek je precitlivený a bojí sa pomaly čistej vody :D
@fialka77 prenatalny screening si nechaj spravit, preco nie? Je to jedna skumavka krvi a jeden ultrazvuk. Ak si rozhodnuta nechat si aj postihnute dieta, je fajn byt na to pripraveny, mat nastudovane moznosti pomoci... pri tychto genetickych chybach casto rozhoduju dni a hodiny kedy treba nasadit liecbu po narodeni...
Chapem a akceptujem rozhodnutie niekoho donosit aj postihnute dieta ale nerozumiem preco na to nebyt pripraveny...
V kazdom pripade na take nemyslime a tesime sa na zdrave babatka 🙂
BTW to tvrdenie o zatazi pri glukozovom teste je blud. Ovela vacsiu zataz prekona organizmus x krat denne pri beznych veciach /napr. ked sa zrazu zlaknes/ Kamoska mala v tehu nejakych 68kg a bez akychkolvek priznakov jej bola potvrdena tehu-cukrovka.
Budme rady, ze je starostlivost o tehotnu zenu na slovensku taka aka je. Tak preco to nevyuzit?

Ja som pred tyzdnom prisla o hlas... a nechce sa mu spät, nemate nejake napady? Calciovy sirup uz nemozem ani citit..