icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

jeessie
17. okt 2014

baby, davate do prikrmov aj uz aj cviklu? normalne uvarite a rozmixujete? lebo mam doma a ma to nenapadlo, ze aj mala by mohla... a davali ste niekto aj cucoriedky? bielite ich, ci so supkou rozmixujete??

sonulka81
17. okt 2014

@jeessie ja varím v šupke do mäkka potom ošúpem už nemixujem postrúham na strúhadle a so zemiakom ale môžeš hocičo...aj jablčko

lucul
18. okt 2014

@ohlala dakujem zbehnem kuk inde lebo tu nemali take

lucul
18. okt 2014

@jeessie cviklu osupem a varim bud so zemiakom a maskom alebo odstavujem s jablckami a nemixujem roztlacim vidlickou. Cucoriedky tak isto som len s bananikom rozcapkala vidlickou aj cernice som tak davala

adka31
19. okt 2014

Baby, mam 39 horucky a asi zapal prsnika. Strasne ma boli odspodu a ani dotknut. Nemam ho tvrdy ani hrcku, preto ma to dost prekvapuje. Za 8 a pol mes. som to nemala, citim sa hrozne. 😢

kazunomiya
19. okt 2014

@adka31 ahoj, ja som mala upchaty mliekovod - zapal prsnika je az dalsia faza. Daj si na to kludne ibuprofen (normalne davkovanie - 400mg max. kazdych 8 hodin). Mne to schvalil doktor. ale velmi mi pomohlo toto: http://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/mastitida/ Ak to neprejde do 48hodin, kontaktuj lekara.

adka31
19. okt 2014

@kazunomiya mala si to aj cervene a tvrde? Hrcku? Ja nie, ale ako ma to zacalo len zospodu, uz sa nemozem dotknut az k bradavke. Trva to 36 hodin a stale horsie, asi idem na pohotovost :(

adka31
19. okt 2014

@kazunomiya bola si bez ant.? Inak, vcera sme boli na svadbe aj s malym, vecer uz mi bolo zle, tak som padila o 22:00 domov

kazunomiya
19. okt 2014

@adka31 mne to preslo bez ATB do tych 2 dni, chcelo to 3 ibuprofeny a stale prikladat, aby babatko to mlieko vytiahlo. Ale ked sa ti to zhorsuje, chod urcite na pohotovost. Dojcit mozes aj pocas uzivania ATB. Vlastne to dojcenie vraj pomaha, aby to preslo.
Ja som mala zacervenany bolestivy prsnik, taky naliaty, vyslovene hrcku si nepamatam, ale bolo tam jasne miesto, kde sa hromadilo mlieko. byva to tak zospodu a z boku od pazuchy, lebo vacsinou si babatko prikladas tak, ze odtial menej papa.

valeriana
19. okt 2014

@adka31 ja som mala zápal prsníka asi 2 týždne po pôrode. Prsník som mala naliaty, teplý a zacervenaný, bolestivý na dotyk. Tiež som mala vysoké horúčky, na to som užívala Paralen, ale len pri teplote vyššej ako 38C.Malú som prikladala, aj keď to bolelo a dávala som si studené obklady z bieleho vína. To mi poradila lekárka a môžem odporúčať. Do dvoch dní mi to prešlo. Skoré uzdravenie.

adka31
20. okt 2014

Zatial to zvladam bez antibiotik, hoci ich mam uz doma. Dufam ze to pojde aj bez nich. Horucka mi uz klesla, ale este to paradne boli. Ja som prikladala kapusne listy naklepane a dnes mi dr. poradila bud to vino alebo zriedeny alhohol.

adka31
20. okt 2014

A este, povedala mi, ze to mam urcite z prechladnutia, tak dievcata co kojite, pozor na prsia, ide zima 😉

kazunomiya
20. okt 2014

@adka31 hlavne, ze ta teplota klesla, to uz postupne prejde. ja som to tiez mala tak. ATB treba, len ak je to fakt mastitida.. napr. moj doktor ich predpisuje nerad, najprv si to potvrdi, napr. CRP, mi vravel... Nastastie ja som k nemu ani nemusela ist, v sestonedeli by to nebolo nic moc.

slniecka85
20. okt 2014

@adka31 ja mam vybornu skusenost (prekonala som zapal) s objladmi z tvarohu..neskutocne krasne stahuje zapal!rychle uzdravenie!

lucul
21. okt 2014

@adka31 ja na zapal si davam obklady z bieleho vina a homeopatika belladona 9ch 😉

adka31
21. okt 2014

Dakujem dievcata, vazne sa mi polepsilo a bez antibiotik. Taka som rada, v nedelu som bola totalne na kasu. Maleho som len nakojila a lahla. Striedala som paralen s ibalginom a vinovy obklad, ale tusim este lepsie mi robili natlcene kapustne listy. Este to boli, ale to uz nic nie je 😀 a ako som pisala, pozor na prechladnutie

kazunomiya
24. okt 2014

Baby tak aj Antonko zacal odmietat prikrmy. Nenecha sa lyzickou nakrmit ani za svet. Este tak, ked mu nieco dam na chrumanie do ruky, chrumku, chlieb, alebo jablko.. ale inak nula bodov. Zo stolicky by mi len na stol vyliezal a na kolenach mi tiez nechce byt. S jedlom by sa len hral - obe ruky do misky a hura skusat, aku to ma konzistenciu. Uz som ho musela raz okupat po takomto "obede", samozrejme vsetko oblecenie z neho islo do pracky rovno a kuchynu som mohla komplet umyvat. Dnes siel po mojej miske s polievkou, pekne horucej, skoro sa obaril. Prejde to? Uz som z neho trosku na nervy, aj ked sa snazim vraviet si, ze pri dojcenom dietati to nie je ziadna katastrofa, ak par dni neje prikrmy. Neviem, ci nechce jest, alebo je to skor to, ze chce vsetko skumat a vsade lozit.

adka31
24. okt 2014

@kazunomiya ja sa nad tym vobec nevzrusujem, ze je maly prevazne kojeny. Este je to celkom normalne v tomto veku. My papame len 2 prikrmy za den a tu sme. Aj to po troche, takej zeleninky zje oklolo 40-50 ml. V rucke ozuva co ma, ale casto sa s tym dusi, tak musim davat pozor. A s tym vyliezanim a lozenim - bude horsie, oci budeme mat aj na zadku, sibali su to 😀😀😀

kazunomiya
24. okt 2014

@adka31 No sak on uz predtym jedol tie kasicky, tiez len troska, max. tak dvadsat lyziciek dal - netusim, kolko je to ml, lebo to nedavam z poharika,ale z misky. Rano jedaval obilnu kasu s ovocim a na obed zeleninovo - masovu s nejakou obilninou. Ale teraz nechce ani usta otvorit, ani vigantol si dnes nenechal podat na lyzicke. Je schopny pochrumat x kukuricnych chrumiek, hovorim si, ze sa vykrmuje ako prasiatko :D A este chlieb som mu dnes dala. Niekde som citala, ze to mozu byt zubky, tak neviem, snad to prejde a bude zase jest z lyzicky. Inak mi neostane ine, ako mu varit kusy zeleniny a dufat, ze to bude ochotny jest. Lebo nemoze byt na kukuricnych chrumkach a jablkach stale.

Nevadi mi, ze jedol malo, ale ze prestal vobec papat tie prikrmy, co som mu vyrabala...

adka31
24. okt 2014

@kazunomiya podla mna ma iba take obdobie. Skusaj po troske a ked nechce, nasilu nedavaj, jednoducho odloz a daj prsnik. Aj filip to tak mava, niekedy jednoducho nechce tu zeleninu, alebo presnidavku. Obmienam ju bud samu ( mix zeleninky ), alebo pridam zltok, alebo kuracie maso. Zltok tak raz za tyzden. Tvoj maly ma uz zubky? Moj este v nedohladne, aj js by som uz dala chlebik, ale nevie to nejako spracovat, drhne ho z toho. A ked mu dam chrumky, tak v ustach troska a vsade naokolo vsetko zalepene. Tak ale nejako sa musia ucit jest, ze? 😉

kazunomiya
25. okt 2014

@adka31 Ma 2 zuby a mozno mu ide treti. Citala som, ze vtedy niekedy babatka odmietaju jest. mozno mu treba nieco chrumat a preto chce to jablko skor nez kasu. Alebo sa chce krmit sam. Dnes pochrumal jablko a pomedzi to som do neho dostala asi dve tri lyzicky kase. Ja asi takto budem skusat, dokym nezacne zas papat. Akurat mi je luto vyrabat tie prikrmy, ked ich potom jem sama (tolko zeleniny mi robi fajn na travenie, ale inak...).

katty137
26. okt 2014

Ahojte dievčatá... som tu po sto stránkach... vôbec sa nezastavím, takže som postupne aj MK uplne vypustila... Dnes mám možnosť aspoň trošku prispieť a dať vedieť, ako sme na tom my s Lilien... písali ste tu o upchatom mliekovode a zájpale prsníka... než začalo leto a teplo, mala som 6krát zápal a 3krát "len" upchatý mliekovod... 3krát som už musela cez ATB a pohotovosť... 40 horúčky, zimnice, našťastie manžel krásne zvládal... chceli ma pre opakujúce zápaly odstaviť, nedala som sa a kojíme sa naďalej... začína chladno a mám strach, nech sa to nezačne znovu, ale snáď nie...
Inak, včera konečne prvý zúbok prekukol a vedľa sa tlačí ďalší... 🙂 ovela menej papká, ale to neriešim, ani nám nechutí stále rovnako... Papáme úplne všetko ale že úplne, len sme mali problém s ovocím, ale že riadny... dnes je to druhý deň, čo konečne aj ovocie papká 🙂 pri prvej sme mali to isté, doteraz máme, zeleninka chutí oveľa viac ako ovocie, ale aj tak dobre 🙂 inak neriešim tabuľkové papanie ako pri prvej, už papká chlebík s maslom, vianočku, lupačik, všetku zeleninku, mäsko, žĺtko, detské jogurty od nestle (to bolo jediné, čo sme dostali do nej s ovocím), kašičky, piškóty (normálne) aj detské, proste pohodička... prestala však pekne spávať vnoci, asi tie zúbky ale zvládame to, horšie je, že cez deň nespí stále... max. 20 minút max. 3kkrát za deň :( takže hrôza... a to toho mám narohy nanohy... treénovanie, tréningy staršej, jumping a začala som si robiť ešte aj výšku, takže s malou sme obe teraz prváčky 🙂

majaon
27. okt 2014

Ahojte dievcence...Tak vidim,ze ani vy sem uz tak casto nepisete,ja proste nestiham,Šimon mi dava zabrat - lozi po styroch,stavia sa na nohy a do toho este zuby,mame uz styri a ziadne problemy neboli,ale teraz sa prerezavaju dvojky horne a des a hruza,od soboty teplotujeme,aj pohotovost bola,nic nezabera,tuto noc mal az 39,5 v ritke,uz dostal dve injekcie proti horucke,testy na moc a dnes krv z prsteka na CRV,vsetko ma chvalabohu OK,takze Dr. povedala,ze je na 99% zo zubov 😖 ...Nevladzem uz,nic som nespala ani tata,teraz spinka a ja ze idem sem kuk....Inak stale kojime,nastastie,lebo nechce nic pit,len cicik a prikrmy ked je v poriadku,tak dvakrat za den - obed masko+zelenina a olovrant ovocie+piskoty,este mu na ranajky davam chlebik,alebo rozok s obyc. maslom...Aj vy ste niektora zazili taketo podobne hrozy? No dufam,ze sa mu uz polepsi a teplota nevyskoci,tak sa drzte vsetci a hlavne vela zdravicka prajem,idem si zdriemnut. 😉

kazunomiya
27. okt 2014

@katty137 som citala na mamila.sk, ze na prevenciu upchatych mliekovodov a zapalov je dobre brat lecitin 🙂 mozno by ti to pomohlo, ak ich mas casto.

kazunomiya
27. okt 2014

@majaon no nam ide urcite treti zub a maly nechce nic jest takmer. Uz neriesim. dala som si s prikrmami pauzu a cakam, kedy bude mat zaujem. Dnes nezjedol vela ani z bananu. inak teploty a pod. nema, ale je vecer uvrestany a mrnci aj zo sna. Ten zub uz vidim v dasne, tak cakam, kedy vylezie.

majaon
27. okt 2014

@kazunomiya no veď ani my sme nemali problémy so štyrmi zubami,tie vyšli úplne v pohode a tieto 😠 ledva čakám kedy sa prerežú...Našťastie teraz nemá teplotu,len ho to bolí,natieram Calgelom,ale bojím sa večera a noci.Tak sa držte a teda nech tým naším drobcom čím skôr skončí toto trápenie 🙂

katty137
28. okt 2014

@kazunomiya teraz už to vôbec nemávam, tak dúfam, že tou zimou ani nezačnem, ale ďakujem za rady 🙂

Baby držkajte sa s tými zúbkami, to je naprd, s tým sú buď samé trápenia alebo sa ani nevie, že idú 🙂 takmer nikdy nič medzi 🙂

matabah
28. okt 2014

Ahojte babenky,tak tiež nestíham sem chodit,vidím,že aj vy už striedmejsie 🙂...máme sa dobre,užívame si MD,máme dva zubky,chodíme v chodítku ako šlak,a bez držiac pod pazuchou to tiež ide krásne🙂)),plávame-kupkáme sa na baby plávaní...

poradte prosím,zhánam bundičku ku ktorej sa dá pripojit akoby fusak....okopy ja to taký fusak...nasla som len jednu stranku s tým...chcela som z bazariku alebo tak spod ruky....ak viete,napíšte ako sa to presne volá,alebo,kde to nájdem ešte,dikyy..držte sa!

citronade
29. okt 2014

@adka31 ahoj, este sa ti maly nevie sam posadit? som myslela, ze sme v tom sami, mam dceru a nevie si sama sadnut este, davas ho sadnut, udrzi sa? ja som ju skusila dat sediet, ci to vobec vie, ci sa udrzi, som bola zvedava a vie sama sediet, len ju musim posadit. trocha sa bojim... a nechapem to, to teda znamena, ze ak vie sama sediet, tak to je znak toho, ze sa bude vediet aj sama posadit, ci ako? pytam sa ako blb, ale pises, ze si bola u neuro, tak mozno by si mi vedela povedat... co jej ide je pretacanie, plazenie a taky este akoby zaciatocny sikmy sed, no a to samostatne sedenie ak ju posadim... a ani nestvornozkuje.

ohlala
29. okt 2014

@citronade Ahoj, moja bude mat prveho osem mesiacov a sama si zo zeme tiez nesadne. Plazi sa jak drak, v postielke si klakne a z toho sa spusti do sedu, pripadne sa snazi postavit (je na spickach s vypucenym zadkom). Ked ju sama posadim, tak sa trochu klati obcas ale na krmenie ju davam do stolicky, v lehatku to bolo ohubu, furt sa vytahovala do sedu z toho pololahu. Tiez nacvicuje ten sikmy sed, uz asi dva mesiace, zatial sa jej nezadarilo. Citala som, ze babatka, ktore sa zacnu rychlo plazit nemusia mat zaujem o sed, ze im to nic nedava. Chodime na cvicenie s babatkami a v jej veku sa ostatni tiez velmi nevedia posadit sami, z devat deti boli dvaja chlapci co uz stvornozkovali a stavali sa a cca chodili (maju asi o mesiac viac ako moja), ostatni boli na tom tak nejak podobne (vedia sa prevratit, niektore sa este neplazia). Takze zatial s tym nejak nestresujem.