icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

lydia15
11. jan 2015

@ohlala no zuby jej idu ale predtym to nerobila.a ona to robi akoby naschvál,aj do ruky ma hryzne aj manžela uhryzla.darmo ju upozornim ještě sa smeje,krpec malý.mlieka ma podla mna dost,tak neviem.sa jej vyhrazam UM len nejak to nezabera.no uvidim co bude.

ohlala
11. jan 2015

@lydia15 moje vychovne pokusy su tiez odmenovane rehotom. Podla mna zabralo to ustipnutie, teda na hryzenie do prsa. Ked ma kuse do prstov, tak to riesim len verbalne 🙂

bea00
13. jan 2015

@lydia15 ahoj, aj moj maly ma zvykol hryzt a tiez sa pritom usmieval. Normalne som videla kedy sa chysta lebo si inak dal ustocka k prsu a potom cakal aka bude reakcia. Ja som ho stipala do brady dovtedy az kym si uvedomil ze to bude pokial ma bude on hryzt. A teraz je to uz iba niekedy a to uz iba nahodou. Aked zbadam ze uz chce zahryznut naschval dam ruku pod bradu a nezahryzne 🙂

adka31
14. jan 2015

ahojte, dopadli sme asi takto: nizsi svalovy tonus, hypotonia, odporucenka na rehabilitacie. dnes sme tam boli, dr. je zhodou okolnosti moja kamaratka, tak zhodnotila ze na takmer 1 rok treba tomu pohybovemu vyvinu pomoct, nastartovat, podla nej je to iba hranicne a pojde to v pohode. mohla sa takto odzrkadlit aj silna a dlhodoba novorodenecka zltacka ( vysoke hodnoty mal viac ako mesiac). v piatok ideme cvicit vojtovku, tak som zvedava, vraj to nebude bolestive, ale neprijemne hej. uvidime...

slniecka85
14. jan 2015

@adka31 ahoj!tak sa neboj!pocvicite a bude dobre!nechces s nim chodit aj na olavanie?vrja to moze pomoct tiez.drzte sa !nech sa dari..

majaon
15. jan 2015

@adka31 tak nech sa vam dari a vela trpezlivosti prajem aj mamine aj drobcekovi,urcite vsetko dobehne cochvila 🙂

adka31
15. jan 2015

Baby sranda je, ze ked sme prislu od doktorky domov, tak Filip sa prvykrat postavil v postielke. Skoro som okoktavela a aj kava mi zabehla, ked som to zbadala. Pijeme si so segrou kavu a zrazu ona: "Aha, Filip stoji!"

adka31
16. jan 2015

No dievcata, je to jeden cvik, ale straaaaaaaaaaaaasne place pri tom. Dufam, ze to tak nebude stale, lebo 3x denne som to neni schopna absolvovat. Cely je z toho spoteny, povedali nam, ze ako keby cvicil hodinu v posilnovni a pritom je to chvila. 3 hodiny potom spal, co nikdy v zivote sa nestalo.

slniecka85
16. jan 2015

@adka31 oj,zlatik,nech je to len lepsie..

lydia15
17. jan 2015

@adka31 ja by som to nedokazala☹

majaon
19. jan 2015

zienky caute,prosim vas davate drobcom uz papat aj z normalnej vary,co varite pre seba?

elka7
19. jan 2015

Ahojte, drzim palce pri cviceniach a hlavne nech nemusite dlho cvicit. Ja zatial malej zvlast varim. Ale tiez rozmyslam co by som jej pridala, lebo mam pocit ze ma stale dokola to iste. Ale nechce mi moc zeleninu popucenu jest, vzdy jej ju musim rozmixovat, ked chcem aby aspon troska zjedla,lebo hned vypluva..

adka31
19. jan 2015

@majaon ahoj, varim mu zatial zvlast a tiez mi pride, ze dokola to iste. len ked my sme este dost na ciciku a on si teda lubi potiahnut, tak je v podstate nejedeny. nemame este ziaden zub, vacsinou mixujem, nieco pucim vidlickou, ale jak je tam vacsi kusok, uz ho napina. tie zubaky nam chybaju 🙂

majaon
19. jan 2015

@elka7
@adka31 no ja mu tiez vacsinou varim zvlast,niekedy dam aj hotove z obchodu nech ma zmenu,ale zacala som mu po troske davat aj z nasho jedla,lebo vzdy,aj ked je najedeny,pride k nam ked jeme a mlaska a pozera na nas kym mu nedame 😀 Nastastie ma 6 zubov tak si dokaze pohryzt aj vacsie kusky,ale casto mu este pucim vidlickou...Akurat sa minule drhol jablkom,co si odhryzol asi velky kus,tak sa mu bojim takto davat jablcko...A na ciciku sme aj my dost casto este 🙂 Dik za odpovede baby 🙂

slniecka85
20. jan 2015

viete co je zaujimave,ako je kazde dieta ine..ani my nenmae zuby ale mixovane pucene nezje,musi mat kusky(takze sa snazim varit do makka vsetko) a papa rukami,v ziadnom pripade nie lyzickou..v podtstae papa aj to co uvarim akurat sa snazim nesolit a odobrat jej a nam dochutim dodatocne..snazim sa pridavat stale nieco noev(chhlebik,malao ,lucina,maozzaréa,cottage cheese,kusok sunky aj uz dam,avokado,zltkoova pomazanka,domaci dzem,kysnute odstate domace alebo aj babovku ochutnala,tvaroh,,uz som dala aj paradjku skusit bez supkx -na ranajky),masko uz vsetko,zeleninu tiez(naj je brokolica),jogurty,detske musli,tycinky zo suseneho ovocia,cerstve ovocie 2x denne....skusame to dookola,vsetko krajem na tebke male platky aby to roztlacila dasnami..

adka31
27. jan 2015

ahojte, dufam ze u nikoho nevycina chripka, nechcem to zakriknut, my sme chvalabohu zdravi. len vidim ako to postupuje, skolakov je stale menej a aj u nas v skolke to uz riadi. maly sa mi po 5 dnoch cvicenia sam posadil a zaroven aj postavil. takze uz sme nonstop vo vertikalnej polohe, sedi pekne sam, nepada, len pri stoji musim byt pri nom, lebo este nema taku rovnovahu. v postielke ho necham, tam sa nema kde buchnut, len k telke mi vkuse chodi, ale vsak to poznate 😀 boli sme sa ockovat v tomto chripkovom case, ale vsak v pohode, nic mu nebolo, len tyzden nesmieme cvicit 😀

jana1975
27. jan 2015

@adka31 aj my sme boli na očkovaní 22.1.ale teda malá dosť je upišťaná a menej papá...ale chcem sa spýtať,u Tvojho malého ako vyzerajú miesta kde očkovali,lebo malá má také hrče na nohách,tam v mieste vpichu a okolo,aj to mala trochu červené,ale nie veľa,ale tie hrče...sa mi to nepáči nejak

adka31
27. jan 2015

@jana1975 nema tam nic, len bodku po vpichu. Ja hned na to davam studene obklady, parkrat vymenim a nikdy decka nic nemali. Teraz uz asi nic s tym nespravis, ked tak zavolaj dr. A boli ju to na dotyk?

jana1975
28. jan 2015

@adka31 veď ani moje decká nič také nemali,preto pozerám,že čo to ?Ale snažím sa nerobiť paniku,tak sa mi dnes zdá,že trošku lepšie ,asi ju to aj trochu bolí,keď jej to chytím,ale teda v pohybe ju to neobmedzuje...uvidím,počkám dva týždne a potom by som riešila s dr.,na nervy je to s tým očkovaním...

alenka777
28. jan 2015

@jana1975 my sme boli očkovaní pred tyzdnom, červene to maly nemal ale tie hrče boli, boli aj po predchadzajúcich očkovaniach, aj ked som vždy dala studeny obklad....zmizlo to asi po 4-5 dnoch, a aj tie 4-5 dni bol dosť plačlivý, budil sa aj zo spanku s plačom....

lulinka81
28. jan 2015

Ahojte, som tu nová a teraz som zbadala takuto super skupinu. Dcérka bude mať 7.2. prvé narodeniny 😊. Pekný deň prajem 😉

slniecka85
28. jan 2015

ahojte!nevaid ze ma hrce,to je normalna zapal.reakcia v mieste vpichu,prejde to..po 2.pckovani sme malo hrcky asi tri tyzdne

@adka31 mame prerezany prvy zub😉

elka7
28. jan 2015

Ahojte! Aj moja mala na jednej nozicke hrcu, cervene. Preslo to asi po 5 dnoch. Mame 2 zubky dolu a tlaci sa dalsi hore, no este nevysiel. Stale sa kojime, hlavne v noci 3-5 krat.

ohlala
28. jan 2015

Ach, tie stvorky zuby su peklo, boli ju to chudatko, urevana je, dala som jej nurofen, konecne sa jej podarilo zaspat. Len neviem ako dlho to moze dostavat; mala aj vcera aj dnes po jednej davke. Teda on jej nechuti, takze dost toho aj povypluvala.
U nas po ockovani jedna noha nic, na druhej cervene a hrcka ale asi len 3-4 dni.

adka31
28. jan 2015

veru tie zuby, ja si teda uz nepamatam ako to bolo pri starsich 😊 nie a nie vyjst ani jeden, ale nervozny je, nechce poriadne jest, kaka a zuba nikde. dufam, ze toto nebudeme absolvovat pri kazdom jednom, vsak ma vystre kym vsetky vylezu 😀

slniecka85
28. jan 2015

@adka31 my sme mali dva dni soplik a na treti vyliezol,ale je strasne mrzuta,vkuse by len na ruakch chcela byt,na prsku,a doraz polezie druhy a uz aj horne jednotky su opuchnute,takze sa budu drat asi jeden za druhym...

lydia15
28. jan 2015

ahojte,my sme tretie ockovania zvládli v pohode a už máme další zub - už 8😀, chřipka nás zatial obchadza - klop,klop. pomaly sa chystame na oslavu 1rocka, slečna dostane trojkolku 🙂

adka31
29. jan 2015

Nas Filip ma 3.2 rok. Dnes kurier doniesol sanky 🙂 len skoda, ze na ne dnes nenasadne, v noci dostal horucku, dufam ze nebude chory, kedze aj dost kaka, tak snad to bude zo zubov. Vam deti teplotovali ked mal zubok vyliezt?

lydia15
29. jan 2015

@adka31 my sme zatial ani raz nemali teplotu,len bola trochu uplakana.

jana1975
29. jan 2015

@adka naša malinká mala pri každom zube horúčku ,ešte šťastie,že išli aj po 2 naraz ,má 8 zubov