Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@matabah
@cukrik580
takze sme vsetky novembrove ? Super 🙂 decode zalozila zamknutu skupinu Novembrovciatka 2015 https://www.modrykonik.sk/group/7283/ tak ak chcete a mate zaujem mozem napisat nech vas prida 🙂
@cukrik580 na Katarinu ? 🙂 ja mam 1.11 nic moc na dusicky :D ale narodena som 26.11 tak dufam ze to stihneme cim skor. Tiez cakam sekciu, myslis ze ked som mala prvu tak ma rovno objednaju? Lebo naposledy ma nechali trapit sa skoro 24h a az potom ked som im medzi kontrakciami zaspavala na sale povedali ze sekcia...
@saxxxana ja som bola po 4 vyvolavackach po 1a pol dni stale len na spic prsta tak na valentina sekcia 🙂 do hodky bol vonku 🙂 no u mna asi bude lebo v nr robia hned automaticky sekciu takze snad mi naplanuju,mne je jedno na koho to bude 😀 😀 len svadbu sme mali 20.10.2010 maly je 14.02.2014 tak 25.11.2015 by tiez pasovalo k peknym datumom 😀 😀
@saxxxana ja som ju dala prec, tu gumicku, lebo som s nou musi dieta z toho sosacika tahat a ja som chcela, aby z toho inteligentne pil, aby vedel, ze ked otoci tecie. No ale zjavne som to od neho chcela priskoro, lebo najradsej vylieva 🙂 Budem ju musiet pohladat, ak som ju nevyhodila. Ozaj a ako cistis ten sosacik zvnutra?
@blondi2 tazko...snazim sa tam davat iba nesladene caje a vodu, cistila som ho par krat kefkou zubnou ale to dociahne tak na 1/2...netusim cim sa to cisti. Sem tam ked ma napadne vsetky flasky vyvarim ale to je tak vsetko. Inac v pohode vrat gumicku uplne lahucko sa to cucka aj ked tam je, nasa tiez ked z poharika tecie tak to je predsa lepsia sranda ako by mala z neho pit :D
http://jozefzahumensky.blog.sme.sk/c/341600/Cis...
tu je dobry clanok o cisarakoch, mimochodom ja mam 3 tak viem o com je rec. keby som mohla a islo by to prirodzene, nikdy nechcem rodit takto. momentalne mam po operacii, mam na total zrasteny mechur s maternicou, sposobene mohutnymi zrastami, ktore bohuzial vznikaju po kazdom operacnom zakroku.
udivuje ma, ze niekde robia 2 sekciu automaticky ked k tomu nie je indikacia. predchadzajuca akutna sekcia predsa podla mna nie je automaticky indikacia. no neviem. mna nechali druhy krat rodit prirodzene, comu som bola strasne rada, no bohuzial po 3 dnoch kontrakcii sa to muselo pre nepostupujuci porod ukoncit sekciou. tretie uz planovane cs.
asi by som to potom ked sa vam to bude blizit konzultovala s lekarom, ved mozno by ste druhe babeno mohli normalne porodit, pravda je tam kratky odstup, ale tak neviem, mozno...
ja len viem, ze to na tele nechava nasledky, mozno u niekoho mensie, u niekohobohuzial vacsie.
ja som mala prvé 4 pôrody prirodzené a teraz toto piate muselo ísť cisárskym kvôli placente praevia,bola som z toho sklamaná a do poslednej chvíle som dúfala,že sa placenta ešte vytiahne,ale nestalo sa ☹,tak som si zažila aj cisársky a môžem povedať,že keby som ešte raz mala rodiť,snažiala by som sa o prirodzený pôrod,aj po cisárskom,ak by bolo všetko ok,samozrejme.Z môjho pohľadu prirodzený pôrod bolí viac,ale tie emócie sú neporovnateľné,tá taká hrdosť,že zvládla som to! a prítomnosť tatinka a bábätko hneď na bruchu...no nádhera!Pri cisárskom to bolo také "medicínske" všetko.Ale samozrejme prvoradá je bezpečnosť pre bábätko aj mamu.
@adka31 ahoj, ako sa ma maly? Pamatam si, ze ste boli na neuro ci co, napreduje, dobehol?
@vanilkova15 maly sa ma ok, este nebeha, iba okolo nabytku a skusa sam stat bez opory. vidim na nom, ze ma strach, kolienka su istejsie, ked sa rozbehne ide ako siron. na neuro ideme este na kontrolu, rehabilitacie sme uz skoncili 😀
Ahojte, tak este nechodime, len za ruku. Zubkov stale 6. Kojime sa stale, v noci tak 3 az 5 krat chce. Papaniu moc nedava. Vonku chce len stvornozkovat a hrabat sa v kamienkoch..
ahojte.my máme už 15 zubkov.nasa slečna behá sama,vonku stále zbiera kamienky a trhá trávu.a najviac ju fascinuju bicykle a to co maju iné deti.
Zdravim maminky,my sme na tom stale rovnako - 8 zubov,beha uz dlho sam,vonku len vymysla,kojime sa stale dost casto a vyzera,ze este aj dlho budeme 🙂 cize dalsie babo sa asi posuva,ale skusat neprestavame :D
@cukrik580 ajoj,u toho dokiho som nebola a rozhodla som sa nechat vsetko na prirodu,ale diky za radu...ako tehulkujes? da sa to zvladat pri drobcovi?
@majaon ahojky 🙂 som rada ze si sa tak nakoniec rozhodla 🙂 priroda je priroda 🙂 nooo celkom sa to da,samko je stale zlate dieta 🙂 len sa zacal nejak po mne štverat a mojkat viacej ale nevadi,pusinkuje mi brusko mojka a tak,teraz sme mali vsetci traja daku crevnu virozu zase ach jaj,ale uz je nastastie dobre 🙂 a samkovi vysli horne stolicky tak uz ma 10 🙂 a stale sa u nas chodi po kolenach 😀 😀
Nas Filip sa hrozne rozculuje, ked mu nedovolim stvornozkovat po ulici, ked sme vonku vobec sa nechce pestovat. Po dvore kolenuje nonstop, po ihrisku detto, ide ako namydleny blesk a tie teplakyyyy, stupa nam spotreba 😜 sila, ze vnutri stale stoji na nohach a ide popri nabytku a vonku na tie nohy ani za svet.
Ahoj, jej aka natesena a plna pusa zubkov 🙂 Tiez veru v bazeniku sme. Chodime ked je tam polotien, lebo od tial nechce ist von tak aby ju nespekalo moc. Ale prve co spravi ked ide von, ide oblecena v topanockach do bazena...
jej mala je krasna!!krasne zubky!my travime tie najvacie horucavy doma,zrana chodime von aj poobede,pieskovisko,bazenik na balkone,alebo u nasich na terase,doma zas tancujeme,kreslǐe,pozerame rozoravku,citame knihy..ako travite s detmi cas vy?
chystate sa s nimi niekam na dovolenku?
@slniecka85 no u nas doma je najvacsia zabava vykladanie skriniek a suflikov 🙂. V lete sa chystame len na slovensko.ideme do zuberca.
Ahojte,my tie horucavy este zvladame,aj ked na cinziaku,chodime na kupko,ale cez tie najvacsie teploty sme doma...Inak ideme kupovat dom,sice sa bude prerabat asi cele leto,uz sa tam tesim hlavne na dvor,predsa svoje je svoje 🙂 Tak a co sa tyka zubkov,vysli dalsie dva dole,cize je ich 10...Stale sa cuckame a teraz v tom sparne aj viackrat ako predtym,od smadu,no co uz,aj ked cistu vodu pije tiez dost...Dovolenka nehrozi,akurat tak na "malte",ale nevadi 😉 Tak sa drzte vsetci a krasne leto prajem,ak sa tu nahodou dlhsie neukazem,paaaa 😀
ahojte maminky, viem, že tu je aj bola téma o očkovaní, len stále sa neviem rozhodnúť 🙂 Viete mi poradiť, či ste dávali dobrovolné očkovanie po roku na kiahne? A keď áno, tak bola nejaká reakcia? Ďakujem veľmi pekne za rady 🙂
Ako sa mate zienky? Moj Simon sa zmenil,neviem ci to zo zubov,ale je strasny jedos pri obliekani,prebalovani,utierani po kupeli,no des a hruza s nim,neviem ci to len take obdobie je alebo co,inak nam chybaju uz len 4 posledne stolicky,tak dufam,ze coskoro vyjdu a bude pokoj 😒 Je tu este aj kojaca mamina,ci to len my sa stale cicikujeme ? 🙂
Ahojte aj moja sa ešte kojí. Malá je tiež jedovitá, keď jej nedám čo chce dupe, vrieska. Prebaľovať sa nechce. Umývam si zuby ráno, odtláča ma z kúpelky potvora. Nemôžeme ju zobrať ani napr. do nákupného centra, tam vydrží bez vrieskania asi 10minút. A to sme tam boli tento rok 2 krát. Niekedy mám dosť.. ešte že je občas zlatá, keď zbieram jablká tak mi hneď ide pomôct, aj pusinku nám občas dá 🙂

@blondi2 Dakujem 🙂
Inac k tej flaske avent so sosacikom. My mame tiez (myslim 6m+) a tiez tiekla az kym som si neuvedomila ze som zo spodu odstranila taku gumicku ktora tomu zabranovala 🙂 Ked som ju vratila nazad tak uplne skvele lebo netecie ani kvapka a mala sa v pohode napije.
toto je ona
http://www.mybabybottles.com/Avent-6m-Toddler-7...