icon

Termín pôrodu február 2015

fuzinko
3. jún 2014

Ahojte kočky. Ako pozerám, tak pozerám, hľadám skupinku mamičiek, ktoré budu mať za necelých 9 mesiacov malé februarčoviatka a nič. Tak som sa rozhodla, že nás založím 🙂 , aby sme si mohli medzi sebou potrkotať a po vymienať skúsenosti, radosti aj starosti.... Takže kedže som virtuálne prvá 🙂 všetky mamičky tu vítam a gratulujem !!!

verbal
1. aug 2014

@tamarka9 je to smola pre nas, ja uz druhy den sacujem porodnice kde ja chuda pojdem... poviem ti, ze rodit sa da aj vo vzdialenej porodnici. malokto porodi do 1h.

tamarka9
1. aug 2014

@verbal no jasne ze sa da rodit aj tak, ale tych zien je vela a ako som pisala, nie kazdy ma auto a proste aby okresne mesto nemalo porodnicu, je to hanba. Hlavne ked to bolo asi jedine funkcne oddelenie v BS- zaujimalo by ma, preo ju chcu zatvorit, kamoska nehovorila? Ja budem asi tu v BA rodit, aj ked to strach a hroza, masovka bez sukromia...

renesens
1. aug 2014

Ahojte, takze pridavam sa k Vam , vcera mi konecne povedal TP 21.2.2015 , kedze je to moje druhe tehu, tak som velmi zvedava , ci to teraz vyjde presne 🙂 to by sme mali doma dve male rybky . 🙂

siska765
1. aug 2014

@verbal fuuuuha no tak to uz asi nestihnes,a kam teda pojdes?

verbal
1. aug 2014

@siska765 do uvahy mi ich prichadza 6. vyskrtla som dve... ostatne zalezi od toho ci budu schopny akceptovat por. plan. a to sa dozviem az v januari. ale teda zatial budem zistovat skusenosti... paci sa mi partizanske az na par veci, topolcany, martin a ziar. presne v tomto poradi oblubenosti.

zvolsiinylogin
1. aug 2014

zeny, ako casto chodite do poradne? s akymi prestavkami?

siska765
2. aug 2014

@verbal ano Ziar si vsetci vychvaluju, ja to este az tak silno surne neriesim ,zacnem v nejakom 6 mes.

siska765
2. aug 2014

@zvolsiinylogin no ja som napr. bola naposledy 25.7. a teraz idem 19.8. s odstupom nejakych tych 3 tyzdnov, ale pokial som mala nejaky problem tak aj kazdy tyzden

verbal
2. aug 2014

@siska765 ja teda mam vzdy taky strach a respekt z porodu, kedze je tam vela veci kt. clovek nedokaze ovplyvnit, ze vyber porodnice a lekarov je pre mna naozaj dolezity... 😉

siska765
2. aug 2014

@verbal tak to ano, ja momentalne ,kedze som este nezazila porod,moc neviem co ma caka,len z pocutia kamaratok,ale tak teraz to neriesim, tiez je pre mna dolezite ale aby boli pri mne lepsi odbornici ,lenze akosik nemam ziadne referencie na ziadneho porodnika,teda mala som zhruba vyhliadnute ,ale ked som sa s nim skontaktovala tak mi povedal ze uz nerodi,takze fakt netusim co poriesim,keby dakto dal nejaku dobru skusenost bola by som len rada.porodu sa momentalne nebojim zatial 🙂 asi pre to ze je to este daleko 🙂 asi zacnem panikarit posledny mesiac 😉

forgiven
2. aug 2014

@zvolsiinylogin ahoj, ja som teraz bola po 3tt, nakoľko Dr. ide na dovolenku a aj my sa chystáme. Keďže mi na 1.kontrole zbadal hematóm, chcela som zistiť, v akom stave to je a či mi dovolí dovolenku.

Dovolenku dovolil, bábo pekne rastie, všetko je OK, tak sa teším. Najbližšia poradňa ma čaká 21.8. s odbermi a až vtedy mi dá knižku.

Pekný víkend všetkým 😉

verbal
2. aug 2014

@siska765 tak pri nastupe na mat. Dovolenku dame pokec... ;) Inak je dobry sprievodca porodnicami, clovek sa celkom pekne zorientuje...

siska765
3. aug 2014

@verbal ok beriem ta za slovo 🙂 nech nam to rychlo ujde. 😉

mija51
4. aug 2014

Ahojte, ja sa k Vám pridávam, termín mám 5.2.2015. Zajtra začínam 15. týždeň. Momentálne mám asi 4 dni bolesti v podbrušku a krížoch, bola som u lekára v piatok, ale môj neordinoval, takže u zastupujúceho. Ten povedal, že je všetko o.k., mám vraj "napnutú" maternicu, dal mi Magnerot 3x1. Máte niekto podobnú skúsenosť? Bolesti trochu ustúpili, ale neviem, či ísťk svojmu dr. Poradňu mám 14.8., váham, či čakať dovtedy. 😉

lubka1983
4. aug 2014

@mija51 ahoj.ja ked som cakala oboch synov mala som bolesti a neprisli na to preco ...a nic sa nestalo.mom cakame 3 a bolesti nemam len med sa prudko postavim..ale je pravda maternica sa zväcsuje a to ta asi boli..nekrvacaa nespinis vsetko je ok povedal tak vyckaj do poradne...

mija51
4. aug 2014

@lubka1983 ja tiež čakám tretie. Nekrvácam, ale je to nepríjemné. Stačí, že chvíľu napr. povysávam, alebo varím a musím si poležať, aby mi to prešlo. Možno som precitlivelá, alebo čo. Mám už 36 rokov, už to asi tak nezvládam, ako keď som mala prvé dve. 😉

lubka1983
4. aug 2014

@mija51 no pekne....mna bolieva pravi vajecnik ale hrozne ale ja to uz neriesim...po tolkych skusenostiach..oddychuj..ja som na pn oddychujem manzel mi dost pomaha

mija51
4. aug 2014

@lubka1983 oddychujem ako sa len dá, momentálne čerpám RD, pracujem ako vychovávateľka, ale od stredy už idem "makať" naplno. Ak to neprejde, tiež pôjdem na PN, pretože pracujem s deťmi s poruchami správania a tie stresy by nám tiež asi neprospeli. Držím palce všetkým, aby nám to dobre dopadlo! 🙂

danielaspa
4. aug 2014

@fuzinko ahoooj , ja som mala tiez poslednu menst. 1.5. , termin porodu 9.2. a tiez chodim k Horakovi 🙂 Cakam uz druhe babo...U Horaka som absolvovala standartne vysetrenia, ale chodila som popri tom aj ku MUDr. Slezakovi na sono na Zaporozsku - FEMME s.r.o. Horak ma nekvalitny ultrazvuk, dlho ma sledoval vaginalne 😨 . Pan doktor Slezak je odbornik a aj UZV je vo Femme podstatne kvalitnejsi 😵 . navyse Horak si pyta a foto 4 eur a nic tam nevidis a vo Femme je za sono 10 eur aj s foto... Aj ked porovnam co pozerali jeden i druhy na ultrazvuku, rozne vyvojove chyby, srdiecko, nie len obrazovo, ale i zvukovo, vyvoj mozgu, vyvoj kostry , dlzky, vnutornosti,.....toto Horak nesledoval taaakmer vobec. KEd pojdem na morfologicky UZV, pojdem urcite do Femme 😉

verbal
5. aug 2014

ahojte, vcerajsie sono sme zdravucky a dr povedal, ze je to pravdepodobne chlapec. uvidime...

deniskajakubko
5. aug 2014

@milagrosss20 ahoj aj ja som z Prešova 🙂

milagrosss20
5. aug 2014

@deniskajakubko a odkial presne?

siska765
5. aug 2014

@verbal jeej krasny aj my mame podobnu,dnes koncime 14tt a tiez nam to vizera na chlapca,videla som maleho pipika 😀

siska765
5. aug 2014

baby po 12tt aj citite este nejake specialne priznaky?mne uz skoro nic nie je , sem tam nieco pichne v brusku ale inak keby nemam uz trochu brusko ,ani neviem ze som tehotna 😀

lubka1983
5. aug 2014

@verbal ahoj.krasne sono..to si bola na tom nt merani???ja idem 18.8 som zvedava...a aj sa bojim minule som som sla na nt meranie v 13tt a babo bolo mrtve...rak asi tak

siska765
5. aug 2014

@lubka1983 neboj teraz to bude dobre,uvidis, ja idem 19.8. tak si drzime palce 🙂 a nemala si absolutne ziadne bolesti ani priznaky ze je nieco zle?

verbal
5. aug 2014

@lubka1983 to je ozaj smutne... Sa mi mudrakuje, ale treba mysliet pozitivne..
cize raz sa to stalo, ale teraz uz nie. Chapes, clovek si to ani poriadne neuzije ked sa bude bat!
Hybes sa, jes udravo - iste to tentokrat bude super! Drzim palce 18. Ano bolo to nt sono...

verbal
5. aug 2014

@siska765 ku komu chodis? Ja ku gazovi.

siska765
5. aug 2014

@verbal do PD?

verbal
5. aug 2014

@siska765 ano, ze akeho mas svojho dr?