Termin pôrodu február 2017
Ahojte dievcata, kto sa prida? 😊😍
Tak ešte raz. Je tu ešte jedna súkromná skupina Február bez pravidiel pridávam link. Ak by sa niekto chcel pridať ☺
@nera123 ahoj,precitala som si ze mas nizsie placentu,, mne ju teiz zistili v 15 tt vtedy som ale krvacala a pootm 2 tyz spinila,a pootm to prestalo,odvtedy mi doktori stale tvrdia ze sa vytiahne,no bola som n kontrole pred 2 tyz asi, v25tt a placenta sa a ni nepohla,je 1cm od vnutornej branke na zadnej strane,,,mas nejaky specailny rezim? ja som na PN ale doma moc nerobim,teda snazim sa setrit,prvy meisac po hospitalizacii som len lezala,a lezala a le teraz normalne upracem, mam 40 minutove prechadzky aj 2 krat za den..davam si pozor aby som nic nedvihala a nerobila prudke pohyby,,ale ked som si tak pozrela na nete prispevky o nizkopolozenej placente tak ti baby povatsine lezali,,ta neviem ci radsej zasa nemam len lezat..Moj gyn na to nic take nepovedal,ze mam normane zit a chodit na cerstvy vzduch akurat nesexovat ale to mi je jasne ,nedvihat nemykat sa....ty si davas aky pozor?.....este ze to nieje ta previa 29.idem na kontrolu, to budem v 30tt tak som zvedava ci sa u konecne vydvihne,len ja ju mam na zadnej strane a tam sa uz moc nevytiahne vraj..
@lucinka511 ja som mala podobny problem od zaciatku tehu... Dnes som mala kontrololu a ze placenta je ok...potiahla sa vyssie ..som stastna..treba dufat je sa to da doporiadku
@antonia0184 no to je super.ze sa ti vytiahla ja som ju v 25 este male stale rovnako😐a mala si aj nejakr obmedzenia?
@lucinka511 asi standardne nenatahovat sa, taky kludovy rezim aj ked som chodia do prace, nesexovat
Ja som mala pri prvej ciastocnu placenta preaviu a isla som kvoli tomu cisarskym.... Ale pocas cekeho tehotenstva som nemala ziadne obmedzenia!
ja som čítala, že chodenie po schodoch môže tlačiť placentu nadol.... 😒
.))) ja byvam na 2 . bez vytahu a prenasala som skoro 2t.) a to mam psa, plus zijem aktivne, takze niekolko denne krat hore dole a s taskami🙂)) ale zase ako ma uz hospitalizovali, ze idu vyvolavat , tak som si dala 3x 9 poschodi hore dole a hen ho, hned som rodila🙂)))
@lareina jejda zase tak nie.) to by ti doktor povedal, ze je dole a davaj pozor, zase netreba prehanat🙂 a zbytocne stresovat, vsak nemusis dobrovolne chodit na 9. peso, ked je vytah🙂, ale pokial sa dobre citis, doktor spokojny, vsetko ok, tak neboj na druhe bez vytahu, akurat trosku prdku prevetras.)
@egiginka no len je rozdiel ak mas placentu normalne a ak nizko,nedajboze preciu centralis,tam su ine oaptrenia preto netreba riskovat,,,moja mama s bruchom hadyala strk do miesacky, kopla zemiaky,susila seno ked je vsetko ok,tak netreba lezat ale zasa ak je daky problem netreba podcenovat-
@egiginka co znamena odpocivat? ked s idem dva krt dodn prejs pomalym tempom a mam dole tu placentu je to riziko? ci mam len doma lezat?
@lucinka511 , no sak to pisem.))), ze je rozdiel mat placentu dole a trochu nizsie, istotne doktor varuje, zeny co maju nizko placentu a urcite su na rozikovom, ale ked je len trochu nizsie, tak urcite vysvetli a povie zene co moze, mala by,,,, zase netreba ked je len trosku nizsie a nikto nic na to nepovedal, tak lezat s nohami hore, len tolko a ja nie som gyndos, takze ti neodpoviem na otazku, spytaj sa gynekologa, ze ako si na tom a co mozes🙂
@egiginka Hehe hej mame dva výťahy, a my sme na 4. A výťahy fungovali len ked bol zapnutý recepčného počítač tak ked som došla do kanclu skôr ako on alebo cez víkend musela som šlapať, ale som sa sťažovala potom, lebo sak cely prvý trimester som chodila hore schodmi, a zavolali teda speci programátora, čo to preprogramoval a uz idu Furt wueeeeey
@lucialau ak by som sa chcela pridat k vam ostatnym, posles mi pozvanku? 🙂
@marisha1982 samozrejme hneď ☺
@egiginka pche a mna ani nezavolas...🙂
@lucinka511 a tvoj doktor ti kázal ležať?lebo podľa mňa lekár vždy povie ak je to riziko oni sa dosť chránia čiže ak ti nekazal ležať prechádzky ti urobia dobre ale hlavne také veci treba sa pýtať lebo tvoje sono sme nevideli čiže ti v tomto nevieme povedat...ale predpokladám že keď aj vie že máš doma staršie dieťa že by ťa upozornil
@miky132 no to je take dvojake,jeden lekar povie tak ,druhy tak..lezat nemusim,len ci tie prechadzky nie su nebezpecne, niektore baby s nizkopolozenou placentou su opatrnejsie,,ale onobude dolezite po 30 tyzdni, ak po 30 bude stael dole,tak uz budem opatrnejsia,a prechadzky vylucim.
@lucinka511 tak zase chapem ta, ja mamtiez pohybove problemy ale pri starsej dcere sa neda sediet doma sak by mazavreli na psychiatriu...a keby to bolo velmi vazne odporucia ta do nemocnice..uvidis ako sa to bude vyvijat...
@miky132 a ty mas tiez dole polozenu placentu?
@lucinka511 nie ja mám problémy s chrbticou...len viem že keď je to vážne lekár hneď nákaze kludovy režim gynekológovia v dnešnej dobe sa veľmi chránia čiže niekedy aj prehnané radšej nákazu klud

No sudružky len kukám jak puk čo sa to tam porobilo....škoda reči na pavlači sa mi vidí. Nemajú odpadlíci nejakú skupinu, kde nemusím smažiť xichty a písať bludy o tom, aké mám šecko úžasné doma? Ak áno, tak ma pridajte prosím 😇😉