icon

Termín pôrodu júl 2013

fracle
25. okt 2012

Prida sa niekto? 😉

kacenocka1
24. jan 2013

@denask1234 dakujem pojdem pozriet 🙂 a uz vies co to bude? my budeme mat chlapceka 🙂

zuzulik51
24. jan 2013

ahojte, ako dopredu sa treba objednat na 4D? som pocula, ze to je nejako vybookovane. viete mi poradit pripadne aj kde v BA je to najvhodnejsie? na NT vysetreni som bola v GYN-FIVe a to som teda nebola nejako spokojna s pristupom.

nela22
24. jan 2013

@tinacarina no my sme minuly rok potratili dva krat,takze viem ake je to bolestive,verim ze tento krat to uz vyjde,uz nam to proste musi vyjst 🙂 preto mam zo vsetkeho taky strach,viem ze sa nesmiem bat,ale niekedy s tym neviem nic robit.ja som si dnes volala za vysledky a su ok,tak sa vytesujem.aj ja by som uz chcela citit ze je drobec ok,hadam coskoro.takze budete mat chlapca?jej to uz sa da v takomto tyzdni vediet?mozno aj mne povedia ked pojdem v 20tt na sono,tesim sa🙂

nela22
24. jan 2013

@kacenocka1 no ja mam vysledky ok,tak som si trosku vydychla...viem ze netreba stresovat,ale ja som proste taky typ(panikar) tak to preto...aj sesternica mala zle vysledy a nakoniec bolo vsetko ok,viem ze zly vysledok nic neznamena...vsetkym prajem krasne tehulkovanie a ziadne komplikacie 🙂

kacenocka1
24. jan 2013

@nela22 tak gratulujem ze ti to vyslo OK 🙂 ja uz po tejto skusenosti neriesim vysledky testov a podozrenia a pod. lekari dokazu strasnym sposobom vystresovat...

denask1234
24. jan 2013

@sasaa22 ty uz más aj výsledky?

denask1234
24. jan 2013

@kacenocka1 Ja este neviem,lebo poradnu mam az za dva týzdne, hádam to uz bude vidiet...neviem sa dockat 🙂

kacenocka1
24. jan 2013

@denask1234 ak by ti vysli zle screeningove testy doktorka by ti volala necakala by kym prides do poradne...

denask1234
24. jan 2013

@kacenocka1 No dúfam,kolko to asi trvá pokial sú tie teesty hotové?

kacenocka1
24. jan 2013

no ja som bola na odbere v utorok a o tyzden v utorok mi volali, ze testy dopadli zle... ale tak neviem ako u tvojej doktorky

kacenocka1
24. jan 2013

@denask1234 no ja som bola na odbere v utorok a o tyzden v utorok mi volali, ze testy dopadli zle... ale tak neviem ako u tvojej doktorky

denask1234
24. jan 2013

@kacenocka1 to mi je ľúto,ale tie testy vraj nie sú az také spolahlivé, ja ešte neviem aké budú moje,ale to cakanie je hrozné...ides asi na dalsie testy,ze..

kacenocka1
24. jan 2013

@denask1234 a to je nejaky specialny stetoskop? mne muz dneska doniesol taky obycajny z lekarne a nic nepocujem cez to :D a od kolkeho tyzdna sa to vlastne da pocut? dik za info...

denask1234
24. jan 2013

@kacenocka1 volá sa to angelsounds a je to nieco také ako nejaky prehravac 🙂 .....ale musis aj hladat pokial pocujes, no je to na nezaplatenie aspon pokial necítm pohyby 🙂

kacenocka1
24. jan 2013

@denask1234 okay dakujem velmi pekne za dodatocne info 🙂

sasaa22
25. jan 2013

@nela22 Teším sa ,že je všetko ok , nech malinké len rastie... 🙂)))

sasaa22
25. jan 2013

@denask1234 Nemám, ja čakám na pondelok večer , takže krásny víkend pred nami... 🙂)) Ale veľmi si váźim podporu všetkých tehuliek , povzbudilo ma to....ďakujeeem

gustinka
25. jan 2013

@hannah47
ano, ja 🙂

tinacarina
25. jan 2013

@nela22 To je super sprava, blahozelam k dobrym vysledkom a tesim sa s tebou.To co mas za sebou mi je velmi luto,naozaj velmi je to velka rana.....skuska.Tu u nas sa to riesi inak nie kyretazou a tak,to nebolo sranda.....ale bolo to nic proti tomu ako sa to podpisalo na psychike.Clovek nato nikdy nezabudne,ale musime ist dalej koli nasim drobatkam 🙂 Prvy krat nam povedali ze asi chlapec len nedavno a teraz to druhy krat potvrdil iny lekar na inom sone a udajne uz na 100% 🙂 aj ked si myslim ze uplne to mame iste az ked to porodime 🙂
V 20tt to je uz vidiet ak je dietatko dobre otocne.To nase je od zaciatku riadna mrvenica 🙂 stale sa kruti a je v pohybe ked sme na sone,ja ich uz mam za sebou dost lebo sme mali trosku problem na zaciatku tak ma castejsie sleduju a mam aj dopplerov pristroj doma kde pocuvame srdiecko 🙂

tinacarina
25. jan 2013

@kacenocka1 Presne tak suhlasim s tebou..... zbytocne mnohokrat cloveka vystrasia a potom ti rozpravaju ze sa mas vyhybat stresu...... 😖

tinacarina
25. jan 2013

@kacenocka1 su to len statistiky,dokonca viem ze sa uvazovalo odstupit od krvnych testov a ze sa bude riadit len sonom ze e to smerodatnejsie,poznam 2 maminy ktore mali zle vysledky z krvi,sono a ok a deticky maju zdrave.Ja ti prajem aby si aj ty aj drobcek boli v poriadku.
ja mam na pocuvanie srdiecka toto a poculi sme drobatko uz od 12 tt

http://www.crucialmedicalsystems.com/3mh-fda-ea...

lucinka83
25. jan 2013

baby, gratulujem tym, co uz vedia pohlavie 🙂 a co sa tyka AFP testov maju velku chybovost, je to hlavne matika
je tu okrem mna aj nejaka druhorodicka?
ak ste prvorodicky, mozem z vlastnej skusenosti odporucit, aby ste pocas tehotenstva absolvovali dobru pripravu na dojcenie este pocas tehotenstva bud v ramci predorodnej pripravy alebo vyhladajte cez mamila.sk laktacnu poradkynu, mnohe to robia aj zadarmo, lebo s tym je po porode vacsinou najvacsi problem a ak mate dobre info dopredu, nezaskoci Vaas to a budete vediet, co roit, lebo sestricky v porodnici radia kazda inak

denask1234
25. jan 2013

@sasaa22 ahoj,ja som boloa dnes na odber,ale videla som aj malinké.....strasne sa vrtí,ale pohyby este necítim 🙂

nela22
25. jan 2013

@tinacarina prist o babo je hrozne,ja sa na to uz snazim nemysliet a verit ze tentokrat to zvladneme.-)mozem sa opytat na ten doplerov pristroj?slovensku stranku to nema?ja som mala tiez na zaciatku spinenie,vraj som mala hematom,ale na poslednom sone tam uz nic nebolo.ako casto ti robia sono?pekny dnik

nela22
25. jan 2013

@sasaa22 dakujem pekne 🙂 aj tebe vsetko dobre 🙂

nela22
25. jan 2013

@kacenocka1 dakujem pekne....mozem sa opytat ty si podstupila amniocentezu?ci ti len opakovali tety?jasne ze lekari vedia vystrasit,zle veci by vovec nemali rozpravat vopred ale az ked je to aktualne.-(

kacenocka1
25. jan 2013

@nela22 ano bola som na amniocenteze v Zeleznicnej nemocnici v BA - doc. Ondrejčák. Priplatili sme si za skory odber aj za vysledky, takze v podstate to mame rychlo za sebou...

nela22
25. jan 2013

@kacenocka1 to je super ze vam to teda dobre dopadlo,iste vam uz na 100 percent povedali aj pohlavie,to sa vraj z plodovej vody da zistit.mozem sa opytat co stala ta skora diagnostika,len tak zo zaujimavosti....kedy ta caka dalsie sono,mne povedali ze az v 20 tyzdni,uz sa neviem dockat🙂

tinacarina
25. jan 2013

@nela22
ano je to zla skusenost ☹ ale uz mame za tym a tieto babatka donosime 😉 aj ja som mala hematon,lezala som 3 tyzdne a vstrebal sa, potom nam nasli nieco na hlavicke a odvtedy to pozoruju,sono robia cca kazde dva tyzdne a posudok robia aj 2,3 lekari.Ja som ten dopllerov pristroj objednavala z ameriky cez amazon neviem ti poradit link na slovenku stranku,ale ak clovek chce babatko pocuvat uz v prvych tyzdnoch a nie od 5 mesiaca mal by mat pristroj citlivost aspon 3 Mhz..Skus na bazose alebo na strankach kde maminy ponukaju veci vyhladat ci to niekto neponuka aj na sk lebo viem ze aj tam sa to dalo zohnat ale asi len cez net.Je tych pristrojov viac druhov,ale tie ktore pracuju na dopplerovom systeme su kvalitnejsie a viac citlive,tu ich pouzivaju aj lekari na pocuvanie srdiecka ked sa nerobi sono.Maj sa pekne 🙂

nela22
25. jan 2013

@tinacarina no aj ja som s tym hematomom lezala vyse tyzdna v nemocnici akurat cez vianoce a potom ma pustili domov ze lezat mozem aj doma,ze oni uz nic viac nevedia spravit🙂prve vianoce co som bola mimo domu,ale co by clovek pre babo nespravil🙂dakujem ti za radu skusim sa poobzerat,aj ked mozno je uz pozde,ja verim ze coskoro budem citit pohyby🙂ale pozrem sa ak by to vela nestalo a prislo by to za par dni tak by som to aj objednala.mozem sa opytat ci si uz nieco pribrala?ja uz 4 kila a neviem co stym,asi je to aj tym ze som doma a nemam absolutne ziadny pohyb,pa