icon

Termín pôrodu júl 2016

dendulka4444
2. nov 2015

Ahojte. Tak to som zvedavá kolko sa nás tu nazbiera 😉

cajenka
1. júl 2016

Poslednu sekciu som mala pred 8 rokmi a neplanujem uz mat vobec .Mam 27r,

sharff
1. júl 2016

@cajenka ak sa bojíš, tak si naplánuj sekciu. Ináč na sekciu možeš mať aj viac detí. Ja mám už päť. ja som chcela rodiť všetky prirodzene, aj to piate, ja mám deti z dstupom od 2 rokov po 4,5 roka. Len už ku koncu som začala mať pocit, hlavne teraz, že aj napriek tomu,že mám vždy strach z anestézy, tak že bude asi pre malé menej riskantné, keď porodím na sekciu. Moje tušenie sa ukázalo ako opodstatnené. Prirodzene by som určite neporodila. Je síce pravda, že sekcia tiež nie je bez rizika. A aké máš pocit? myslíš si, že by si mohla rodiť prirodzene? Máš už vybaveného lekára? ak áno, tak mu povedz o svojich pocitoch a aj o strachu. Po sekcii ti nesmú dať ani vyvolávačku a ani nič na tlmenie bolesti. To ti asi povedali.

katka1981
1. júl 2016

@sharff, ty mas za sebou 5 sekcii?

pampulienka
1. júl 2016

@cajenka ja mam to co aj ty...prva akutna sekcia a teraz po troch rokoch ma caka porod ale tiez vyzera ze prirodzeny.vtedy to bolo akutne ale nakolko teraz je vsetko ok,poloha ok,iny problem nemam tak povedali ze nevidia dovod na sekciu. a tiez som z toho na nervy.som 37.tt a mam strach z prirodzeneho kvoli jazve aby nerupla a tiez aby nenastali komplikacie co popredu nikdy nevieme.radsej by som si to odkrutila ja sekciou a eliminovala rizika normalneho porodu ale zatial mi ju nikto neodporucil a asi ani neodporuci...a to mam par tyzdnov do TP.kde budes rodit?ja BA kramare ale mam naozaj respekt pred tymto porodom.

sharff
1. júl 2016

áno, a lekár čo mi robil poslednú, tak mi povedal, že o rok môžem dalšie. Tak uvidím, či sa ešte odhodlám. No určite najskôr o dva roky. ;) že vraj som dobre stavaná na rodenie. Takže ked niekto povie, že maximálne dve sekcie, tak mu neverte. A to ma pri tejto pripravovali na to, že mi možno budú musieť vybrať maternicu. čo sa samozrejme nestalo. Ináč ja mám 35 rokov. ;)

sharff
1. júl 2016

@katka1981 áno piatu a plánujem ešte jedno. No ale uvidíme ako to dopadne.

cajenka
1. júl 2016

s
@sharff praveze minuly rok som mala predcasny porod v 22tt z dovodu ze nasli babetku vodu v pluciach aj v brusku a dali mi vyvolacku primar povedal ze mi nebude robit mini sekciu kedze som este 22tt ze to zvladnem ale ptm mu vsetko nebolo jedno jak tie bolesti namna prisli upozornil ma ze ze ak bolesti ustupia ze vobec nebudem mat tak ned mu dam hned vediet pretoze sa asi urvala maternica.Takze vies preto tak trosku stresujem ako dopadnem

pampulienka
1. júl 2016

@sharff mozem sa spytat preco nesmu dat nic na tlmenie ani vyvolavacku?tipujem a aj som citala ze tlmenie kvoli tomu aby zena citila jazvu keby cosi a vyvolavacku nie lebo zosilnuje kontrakcie co moze sposobit prave to roztrhnutie? skoda fakt ze sa v tomto nazory lekarov odlisuju..jeden preferuje automaticky sekciu ak uz jedna bola.iny zasa ze zavisi od okolnosti.jedenn zas ze maco sekcia a skusaju rodit normalnr...alr aj zrny su roznd.niektore nastolia silou mocou na prirodzenom len aby to zazili a nezvazuji riziko...ja z asa som opatrna a sekcia mi pride na istotu oproti normalnemu kde mozu nastat komplikacir pre matku aj dieta...a inak dnes na anesteziologii som sa pytala na epidural a oxytocin ak som mala sekciu uz raz a nevyjadrili sa zr by sa to nemohlo...aj ked peniaze su peniaze a nestoji to malo tak naco to priznavat keby sa aj nemalo...

chymenitta33
1. júl 2016

@cajenka - sila ako mini bábatka sa robia sekciou, ako to sa nebál že sa babatku zlomí chrbtica?

katka1981
1. júl 2016

@sharff, teraz co si tehulka, to bude siesta sekcia?

cajenka
1. júl 2016

@pampulienka ja som z vychodu a budem rodit v Trebisove,Sharff a ako to je s naplanovanou sekciou? Ale mam zly pocit zo spontanneho porodu taku intuiciu mam 😒

sharff
1. júl 2016

@cajenka práve kôli tomu sa nesmie dávať vyvolávačka, lebo ti môže rupnúť maternica a tam do piatich minút zomiera dieťa a do 15. matka. Lebo vyvolávačka nie len že vyvolá pôrod, ale ho aj urýchli a kontrakcie sú oveľa silnejšie a intenzívnejšie. A na tlemnie bolesti sa nedáva kôli tomu, že keby ti praskla maternica, tak to nebudeš ani cítiť. Bolesť ti oznamuje, že sa niečo deje. Preto som aj ja lekárom oznámila, že mám vysoký prah bolesti, to znamená, že ja cítim bolesť až už ked je zle. Bežnú bolesť necítim. Na tvojom mieste by som išla radšej na sekciu. Ešte jedna otázka, kontrolovali ti po pôrode z vnútra jazvu? to sa robí ináč bežne, ked rodíš po sekcii prirodzene. Tú sekciu zváž.

cajenka
1. júl 2016

@sharff ano kontrolovali mi ze vsetko je tak jak ma byt, a ty kde si rodila? A ko to je s naplanovanou sekciou?

katka1981
1. júl 2016

@sharff, ked nie si citliva na bolest, ty musis byt velmi pokojny clovek, ze sa nemylim?

sharff
1. júl 2016

@pampulienka presne kôli tomu, čo si čítala. Je to veľké riziko. A anesteziologa sa to nepýtaj, on nie je pôrodník. to môže posúdiť len on. Moja švagriná chcela rodiť po 2 a pol roku prirodzene a upozornili ju, že jej nemožu podať nič na vyvolanie porodu a ani na tlmenie. Odtiekla jej plodová voda ale rodiť nezačala. Skončilo to druhou sekciou. To bolo pred 6 týždnami.

cajenka
1. júl 2016

@pampulienka no presne to si myslim aj ja,Niektori radi experimentuju lekari podla mna lebo nieco riskovaat ze bud alebo sak dnes je kazdeho skoda

sharff
1. júl 2016

@cajenka Ja som rodila v Prešove v starej pôrodnici. ideš do nemocnice v 36tt a dohodneš sa s lekárom, na termíne. väčšinou sa nečaká až do termínu.

pampulienka
1. júl 2016

@cajenka
@sharff no presne babule,ja by som radsej tu planovanu ale ten doktor na poradni co som ho dostala sa o tom nezmienil.nic nepovedal.a vedel ze som mala sekciu.tak zvazujem narycjlo zazmluvnenie a trvat na sekcii.xo myslite?mam z nej osobne mensi strach ako z normal porodu

sharff
1. júl 2016

@katka1981 Nie to bola piata. Už máme doma dvojtýždnového Filipka. Šieste ešte je len v plánoch tak o dva rôčky. ;)

cajenka
1. júl 2016

@sharff ano idem buducu stredu tak sa dohodnem dakujem a prosim ta plati sa nieco zato ?Ako je stym

sharff
1. júl 2016

@katka1981 V celku som vyrovnaný človek. Len hlúposť ľudí ma vie vytočiť. 😉

sharff
1. júl 2016

@cajenka no ja som nikdy neplatila. Možno po sekcii niečo lekárovi, ale možno nejaká fľaša to vie tiež spraviť. 😉

cajenka
1. júl 2016

@pampulienka Skusim to aj ja no uvidime co povedia

sharff
1. júl 2016

@pampulienka to sa asi nedá takto si zazmluvniť sekciu. Lekára si vieš zazmluvniť. Chod radšej za nejakým dobrým lekárom a dohodni sa s ním. Povedz mu o tvojich pochybnostiach a dohodni sa s ním mimo nemocnicu.

cajenka
1. júl 2016

@sharff No diky moja za radu ale urcite budem trvat nad tym cisarskym v stredu idem do nemocnici na ultrazvuk tak ti ptm dam vediet ako stym 😉

pampulienka
1. júl 2016

@sharff myslim to tak ze by som si ho zazmluvnila,tympadom tam.budrm chodit na poradne a poviem.mu obavy a poprosim nrch mi naplanuje sekciu a tympadom ju aj urobi.ci tak to nefunguje?

sharff
1. júl 2016

@cajenka daj som zvedavá. a držím prsty

sharff
1. júl 2016

@pampulienka tak. ale skús to urobiť neoficiálne. nie cez zmluvu. bude to lacnejšie.

katka1981
1. júl 2016

@sharff, ty brdo, koobuk dole. Tak drzim palce, nech vam to vyjd,e nech ste vsetci zdravi a uzi si Filipka

katka1981
1. júl 2016

@sharff, lebo ja som hrozna citlivka, presny opak teba a som strasne nervna, podla mna to suvisi dokopy, tak jak som fyzicka vznietliva tak som aj psychicky :(