Termín pôrodu júl 2016
Ahojte. Tak to som zvedavá kolko sa nás tu nazbiera 😉
@sharff, ja nechcem sekciu za nic na svete, ja som rodila normalne a nic krajsie som nezazila. Len musim stihnut epiduralku a pekne si to poriesit s dokim. Kazdej prajem taky porod aky som mala, bez nastrihu, bez sitia, bez bolesti. Ved by som sa s rozrezany, bruchom trapila tyzdne. Ja si chcem zopakovat presne taky porod aky som mala.
@sharff - ty si na SVK? to kde ti robili toľko sekcii? a kto " múdry" ti povedal že o rok dalšiu? omg...ty sa nebojíš???
@sharff - nemyslím si že sekcia, je lepšia voľba ako normálny pôrod!
* o rok, o dva...
@adusqua ahoj. Noo tazko. Stvrtok operovali mojho chlapceka. Lezi v nemocnici a mna poslali domov lebo nemam vela mliecka. Je to tazke. Vies on mal problem vyprazdnivat mocovy mechur uz v brusku, preto mi minuly tyzden vyvolali porod. Malemu zaviedli kateter cez pipik do mechura, ale ani to nepomahalo aby sa vyorazdnoval plus ma zapal v moci. Tak rozhodli ze musi byt operovany. Cez brusko mu zaviedli cievku priamo na mocove cesty aby sa mohol vyorazdnovat. O par mesiacov bude dalsia operacia aby mu odstranili chlopnicku v mocovode ktora mu brani cikat. Operacia dopadla dobre. Drobcek je silny. Berie antibiotika a infuzie. Nechce teraz velmi papat po operacii zajtra idem za nim do Ke. Ahhhh. Vraj aj zapal pominie a on zacne papat ako ma tak moze byt ze ho pustia o 2ttzdne domov aj s tou cievkou. A vratime sa ked bude schopny druhej operacie. Neprajem ziadnej zienke taketo trapenia. Necudujem ze mliecko nechce rozbehnut. 2mesiace v nemocnici a teraz operacia 7dnoveho babatka. Ta tak no. Dufam ze ty sa mas dobre a nemas ziadne problemy.
Take maminy mam to zasebou. Rodila son 2 krat.1 prirodzene a natrapila son sa mala son tazky porod ale vysledok stal zato.Ale urcite odporucam radsej sekciu behala son ponej ako srnka.Drzkam place nech to mate bezbolestne.
@chymenitta33 V Prešove mi robili prvé tri a piatu. Štvrtú mi robili v Košiciach vo Fakultnej a povedal mi to lekár, ktorý mi robil poslednú sekciu. Komplikácie môžu nastať tak pri normálnom pôrode ako aj pri sekcii. Všetko závisí od toho, ako bola urobená predchádzajúca sekcia, aké su odstupy medzi jednotlivými pôrodmi a aj od iných faktorov. Ja som otehotnela vždy s povolením lekára, ktorý sa o mňa celé tehotenstvo staral, takže som nikdy neišla do toho bezhlavo. Odstupy medzi sekciami mám v priemere cca 3 roky. A nikdy som nepovedala, že je sekcia lepšia voľba. Ja som nikdy nechcela rodiť na sekciu. Takúto alternatívu som nikdy nepripúšťala. Ale ak máš za sebou minimálne jednu sekciu a máš strach z prirodzeného pôrodu, alebo z toho,že ti praskne jazva, tak je lepšie ísť znova na sekciu, a to z toho dôvodu, že ak koli strachu nebudeš spolupracovať pri pôrode, tak môžeš spôsobiť smrť svojho dieťaťa. Bola som svedkom toho, že matka kôli nespolupráci spôsobila pridusenie dieťaťa a nebyť urýchlenej sekcie, tak by dieťa zomrelo. Pani rodila predo mnou.
@katka1981 Prepáč myslela som si, že máš prvú sekciu. Už sa mi to tu trocha pletie. Ak si rodila normálne, tak niet čo rozmýšľať. Ticho ti závidim, že si mohla zažiť to, po čom som vždy ja len túžila. Aj teraz som bola pripravená aj na takúto alternatívu. Hypnopôrod mám naštudovaný ;).
@sharff, v pohode nic sa nestalo. Mne hypnoporod nic nehovori, ale zhypnotyzovat by som sa nedala nikomu. Pisem o normalnej hypnoze, nie o hypnoporodode, nakolko o nom neviem nic. Ja som mala epiduralku a dufam, ze aj teraz budem mat a zaberie krasne, bolo to super. A ty zijes na SK? Kde si rodila?
Joj aj ja ticho závidím ja už som od 2.7 maminka nečakane malej bilo rýchlo srdiečko a kvoli horúčkam ma museli dať do celkovej narkozy skončilo to cisárskym a to som tiež študovala hypnopôrod aj epidural som si chcela vopred ešte zajednať 😏 ale nevadí hlavne že je malá zdravá a ja sa pomaly zotavujem ale ak by Pán Boh doprial aj druhé dieťa tak by som určite cisársky nechcela už vôbec ak by sa dalo
@lucita2707 Och chudátko maličké, ešte sa len narodí a už take si zažije ☹ ale verím, že bude všetko dobre a operácie mu pomôžu. Verím ti že to musíš mať ťažké po tolkých mesiacoch trápenia v nemocnici teraz toto..ani by to človeka nenapadlo, ked sme si začali písať pred pár mesiacmi a všetko vyzeralo tak krásne, tešili sme sa ako nám rastú brušká 🙂. No dúfam, že to su posledné komplikácie, ktoré vás postretli a ked absolvuje operácie budete zdravučký a konečne spolu doma sa tešiť z toho ako rastie.... 🙂
No ked teraz pocuvam tvoje problémy, toto čo mám ja za "ťažkosti" je nič... U nás sa len maličká nepretočila dole hlavičkou, takže kvoli tomu mi budu v štvrtok plánovať sekciu, takže asi aj my sa narodíme skôr ako mám termín... My máme zatial problémy skôr z iného hladiska ohladom bývania a tak...ale to ani neberiem už ako problém, hlavne je vždy zdravie....
Držím palčeky nech sa operácie podaria, a daj vedieť ako ste dopadli, myslím na Vás, držte sa!!!!!
Aj ja sa chcem pochváliť, dnes som porodila nášho prvého synčeka Félixa 🙂 o 20 dní skôr pred termínom 🙂 sám sa vypýtal na svet.
Ach pred rokom som sa ja tesila na neterku a tento rok uz oslavuje rok 🙂 Vam prajem aby tie kt to nemaju za sebou nech vam to dobre dopadne a tie kt uz mate to za sebou nech Vam deticky robia radost 🙂
Tak aj my sme po tom!!!náš synček Ronald sa narodil včera ráno o 8hod. Sme v poriadku vy sa držte tIEž😊😍
12.7. Budem už aj ja mama 🙂
15teho to uz malo byt a ja stale za dvoch 😨
Ahojte 12.7 som sa vypytal na svet v tyzdnovom predstihu. Aj s mamkou sme v poriadku 🙂
@adusqua ahoj, ani moja sa a zatiaľ neotocila, prosím ťa o koľko dní pred termínom ti naplánovali sekciu? Dakujem🙂
@denisdenis 22-26.7. som mla termín a sekcia bola 17.07.

@katka1981 Ďakujem. A ak sa necítiš na prirodzený pôrod, tak choď radšej na sekciu, vyhneš sa tým komplikáciám pri pôrode.