Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@willy_wonka ahoj 🙂 akurat mam pusteneho karlika a továreň ,,,:D
no potom treba babatko hned resuscitovať, ...poskytnut mu prvu pomoc a zavolať záchranku
Som tu citala, ze ked sa monitor zapol, tak babatko modralo, zobudilo ho a znovu sa nadychlo bez nejakych zasahov.
@willy_wonka no a ešte som niekde inde čitala, že ten alarm nie je len pre rodičov, ale on vie prebudiť babo a to sa nadychne.
No ja hocikedy prestavam dychať aj v dospelosti, ale to mam po uraze :-/, no nakoniec sa vzdy prebudim a nadychnem, alebo ked uz "chrcim" manzel ma prebudi, nech zacnem dychat. Toto je nebezpecne aj pre dospelaka, neviem si predstavit, co spravi nedostatok kyslika babu.
@delica aj ja🙂 depp ako wonka je neuveritelny🙂)
To som si aj myslela, ze treba poskytnut prvotnu prvu pomoc, dakujem za uistwnie. Pevne.verim, ze to ziadna z nas nebude mat taky problem. Uz len najst ten najkvalitnejsi co trh ponuka.
@willy_wonka @delica Aj mna pobavil Tvoj nick - tiez to mame akurat zapnute, tak som sa pousmiala :o)
No, ja som tiez doteraz neprispievala...aj ked uz viem od 5.tyzdna, ze som junovka, ale taka nejaka vnutorna obava, aby som nieco nezakrikla ma nutila cusat :o)
Az par dni dozadu som spatne zacala citat toto forum...ale iba prvych par strana a potom tak 10 asi poslednych, lebo vstkych 100 precitat je dost :o)
Co sa tyka monitoru - ono je len malo takych pripadov, kedy to dieta je potrebne uz naozaj resuscitovat - ak mate ten maly do plienocky Halo Snuza, ten je dokonca tak vybaveny, ze po 15 sekundach spusti vibrovanie - to zvacsa babatko opat "nastartuje" a ked sa do 5 dalsich sekund nenadychne, potom az alarmuje..
Ale aj ked sa pusti alarm, zvacsa staci dietatko pohladkat po licku, pripadne potriast jemne...a vo velkej vacsine pripadov sa nadychne...len vynimocne ho naozaj treba resuscitovat - aj to si pre istotu treba samozrejme nastudovat - u novorodencov sa inak resuscituje ako pri vacsich detoch...
@willy_wonka Fakt? :o) SOm myslela, ze si prave vytvorila :o) Ale teraz vidim, ze nie...
Tie plienockove su 2 druhy - jeden je bez vibrovania a druhy s vibrovanim (Halo Snuza), ako hovorim, ja som ho kupila tu - to je take malicke, mala sanca, ze sa pokazi cestou, ale ten platnovy som objednala original - to sa bojim kupit pouzite, nech to funguje...
@qtinka77 uz dlho som wonkov fanusik🙂
este som nasla jeden plienockovy,respisense, s tym nemas skusenst? a ked mas babo v postielke tiez davas aj plienockovy, alebo ten len ked si mimo postielky?
som prvorodicka,doteraz som deti videla iba zdialky vonku, a teraz sa nestacim cudovat co vsetko je potrebne mat a vediet pri takom malom clovieciku🙂
@qtinka77 dakujem za odpoved, no jasne, nemienim setrit. ale budem si musiet vybrat ktory monitor, ci plienkovy alebo do postielky, obidva mi u mojho muza neprejdu, aj s jednym bude problem... nejde o peniaze, ale moj muz si mysli, ze je to zbytocnost, tak hadam ho presvedcim, ze nie je... mame uz trojrocnu dcerku a nemali sme ho. ale ja som sa dllllho vobec nevyspala. kazda zmena dychania, kazde suchnutie a ja som bola hore... a este som kojila, takze som skoro vobec nespala, bola som ako mrtvola... a to uz nechcem zazit, chcem sa aj trochu vyspat... a ked tak rozmyslam, asi to bude ten plienockovy, aby som ho mohla pouzivat aj na cestach. 😀 caka ma tazka uloha, presvedcit mojho inak skveleho manzela... 🙂 baby, ako vam zavidim, ktore pracujete... ja som na materskej a chybaju mi vlastne peniaze... ked som mala vlastny plat, kupila som co som chcela bez muzovho vedomia a bolo to v pohode, ale teraz, ked ma v podstate zivi moj muz je to hrozne, lebo o vsetkom dopredu vie... ani len darcek mu nekupim ako prekvapenie... ale za tie uzasne deticky to zase stoji... 🙂 😉 😀
@qtinka77
@willy_wonka
cakáte prvé bábatka, dievčence? a aj viete, co ?
no s tým, ze ste neprispievali, ja to celkom chapem. Ja som vedela, ze som tehotna 2 tyzdne po otehotneni, lebo som brala lieky na cyklus a keby sa mi menzes neobjavil do 30. dna, tak som mala spravit test a hned ist lekarke ....takze ani pomaly moja "bunka" nebola v maternici uz sme vedeli. Ja a muz a moja mamina. A clovek cakal, ci sa babo rozhodne byt s nami, tie prve tri mesiace, takze sme nehovorili nikomu nic. Len cez vianoce uz som mala brucho a teraz som velky teháč, takze uz sa nic neutaji.
No ale nemam ani na fb ziadnu fotku, ani nic, no ale ked mi vcera gratulovali k meninam a priali mi znami, co ma poznaju, nech to dobre dopadne a nech som dobrá mamina a neviem co, som to tam nechala. Jednoducho to patri uz k mojmu zivotu. No ale vobec som to nekomentovala 😎.
Co sa tyka veci, nemam nic len ten monitor na ceste a plienocky, no a este mi prisla spodna bielizen pre mna, bo mi prsia dost narastli a popritom som si objednala aj tie smiesne jednorazove nohavicky (velka zabava pre moju sesterku a jej brata :D) do porodnice.
No a ako mi doktorka povedala, ze nech si vsetko povybavujem do 30 tyzdna, lebo potom mozem ostat lezat (mam placentu v branke a vobec sa neposuva), tak uz pomaly finalizujeme zoznam, co nam treba. Aj vcera pan doktor na morfologii, ze setrit sa mam :-/. No aj to tak vyzera, nieco spravim a ako ma nieco pichne v brusku, uz si tu lezim.
No stať sa môže hocikedy hocičo.....ale tu na fore/téme je velmi pozitivna kocka @kavaapalma , ktorá nepripúšťa, nič zlé a ja si beriem z nej príklad 🙂.
@danielle ja som uz par tyzdnov na PN, a budem az do MD, a tie € z poistovne nie su velka vyhra, tak tiez veci konzultujem s manzelom, ale takticky, o monitore som povedala, ze to je skutocne na dobru ved, ved ide o babatko a jeho zdravie, to schvalil velmi rychlo a co sa tyka ostatnej vybavicky, vyberam tu strednu,vyssiu strednu triedu s tym, ze ukazem kocik za 1200€ .a podotknem aka som sikovna, ze som nasla aj lacnejsi:D pochopitelne,lacnejsie veci neukazujem....
@qtinka77
@delica je to hrozne, ked zomrie tak male babatko...v tomto tie su tie monitory fakt super...potom napisete ako sa vam osvedcil ten plienkovy, ja si to nejako neviem predstavit...vraj je aj suvislost medzi ockovanim a SIDS...
...a tak ma napada, chystate sa ockovat svoje babatka? nejdem a nechcem tu robit osvetu, len by bolo mozno faj si nieco precitat dopredu a zodpovedne sa rozhodnut ked uz sme sa tu bavili o vselijakych skodlivych latkach...
@delica ano, cakam prve babatko, a od 15tt viem, ze to je chlapcok🙂 morfologicky to potvrdil,aj pindura mi lekar.ukazal,zmohla som sa len na "ajeje,cely tato" od zaciatku tehu mam stresy, jednak preto, ze som natrafila tu na konovi na kadejake temy,kt som si ja hlupa precitala...a po konci 1 trimestra som ostala PN kvoli krcom, a najnovsie mam rizikove, lebo sa mi skratil krcok takze sa dopujem magnezkom a prevaznu cast dna lezim, pevne verim ze to potiahnem aspon 37-38tt🙂Verim si!!!🙂 no ale aj tak o tehu vie len rodina a v praci,ostatnym sa vyhybam a.na fb radsej nechodim:D takze si viem predstavit,ze aj ty sa necitis dva krat spokojne...
@hobit noooooo....toto je tazka téma a rozhodovanie. Musim si to nastudovat poriadne. Na jednej strane uznavam, ze ockovanie zabranilo epidemiam, dokonca vdaka nemu vymizli takmer aj niektore choroby. Na druhej strane je tu sila pharmafiriem a je to obrovsky biznis, na strane tretej v minulosti vakciny boli skutocne virusy ci bakterie, ktore sposobovali ochorenie,vakcinovalo sa len v minimalnej davke, aby sa vytvorili protilatky. Teraz sa vyrabaju v labakoch umelou formou a nie su riadne testovane a moze byt chyba v nejakej chemickej vazbe a ktovie, co to sposobi. Naozaj tazka tema....
@willy_wonka ved aj ja idem na muza takticky, to je jasne... 😀 vsetko pre dieta vybaram ja, 🙂 na stastie, vela veci mame po dcerke, takze co nam bude chybat najviac, bude asi chlapcenske oblecenie, kedze uz mame dievca a cakame chlapca
@hobit pokial viem, povinne ockovanie je povinne zo zakona, to musis, ale navyse sme nedali ani my dcerku ockovat
@delica dodatocne prajem vsetko najlepsie k meninam🙂
@willy_wonka ja stale pracujem, chcem dokial budem vladat, nerobim manualne, takze ked sa nebudem stresovat, uvidim, dufam, ze do konca marca vydrzim. Ale niekedy to prehanam, som dlho v praci a potom mi tvrdne brucho ☹ tak uz si hovorim od tohto tyzdna spomalujem, a aj sa to bude dat, mam vsetkych kolegov v Rusku (kebyze nie som tehu, aj ja tam som), je tam casovy rozdiel 4 hodiny, takze ked ja budem mat 4, oni maju 8 a predpokladam, ze sa budu topit vo vodke :D tak nebudu nic odo mna chciet.
nooo, ved aj ja som si tu precitala dost smutnych tem...ale beriem to tak, ze ked je clovek stastny, nepotrebuje sa tolko delit s ludmi, ked je nestastny a ma problem, tak hlada riesenie a zveri sa aj anonymnemu foru na nete.
Aj ja verim, ze vydrzime vsetky ako tu sme riadne do júna a budeme mat zdrave deti 🙂 lebo to je normálne a prirodzene a tak to má byt.
@danielle tak aspon v niecom to mas jednoduche, my musime vsetko nakupi,lahsie by bolo keby nebolo tolko druhov a znaciek z kazdej potrebnej veci, niekedy je to o dusu vybrat to najvhodnejsie🙂
@delica a lekar ti schvaluje, ze este pracujes? Ja mam tiez sedave zamestnanie, ale zrejme vplyvom hormonov som sa strasne stresovala, tak som poriesila zo zamestnavatelom co bolo treba a hajde PN. Pekne sa setri, citala som o tej placente,ona by sa mohla vytiahnut este.hore s rastucim babatkom, nie?🙂
@delica so* oprava🙂
@willy_wonka tak to mas pravdu, trh je presyteny tovarom... niekedy je velmi tazke si vybrat... a hlavne je niekedy tazke zhodnotit, ci to aj potrebujes, lebo predajcovia nas presviedcaju, ze to naozaj potrebujeme, aj ked to tak nemusi byt... teraz nemam na mysli len detske veci... 🙂
@willy_wonka nechala ma doma cez sviatky, to som este zvracala a byvalo mi zle, mala som zly krvny obraz, proste vyčerpaná.
Potom mi zakazala lietať (lebo normalne mam taku pracu, ze cca 1-2 tyzdne som v inych krajinach a niekedy som musela zvladnut aj 2-3 krajiny/tyzden).
No a vzdy mi to navrhne, ci nechcem ostat na PN a doma, nech odpocivam. No zatial je to v poriadku, citim sa dobre. Tak sa mi smeje, ze niektore tehulky sa aj same pytaju na PN a ja sa branim a nemam sa preco, lebo mne zamestnavatel aj tak PN doplati 100% platu, takze ani o peniaze by som neprisla.
No zatial sa mi placenta nevytiahla :( za dva tyzdne ani tuk. Tak dufam, ze to pojde hore.
Baby, a nahodou niektora neplanujete rodit na Antolskej?🙂
@willy_wonka ja urcite budem

@delica a qtinka77 ahojte dievcata, tiez patrim k junovkam, no doteraz som neprispievala, akurat riesim otazku aky monitor dychu si zadovazit, co mozno najkvalitnejsi, 100% zdielam nazor, ze na tomto setrit netreba,ale zaskocil ma manzel otazkou, ze nedajboze by sa babatko nenadychlo ...co vlastne v tom pripade robit?