Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@willy_wonka no to ja budem robit, ked pride rodicovska :D haha
jááááj, zas ma pichá v celom bruchu....keby som vedela, ci je to normalne alebo ci mam s tym ist v doktorke.
@delica ciastocne alebo na plny?😲
s tym pichanim...neviem si to celkom predstavit, mna pichava tak dole po stranach ked sa napriklad zohnem,.alebo pod rebrom....kedy mas najblizsiu poradnu?
@willy_wonka zavisi to od babatka
asi spociatku ciastocny, nech sa manzel adaptuje na rodicak, my sa vystriedame, maleho nechceme davat do jasiel alebo babke, tak nejak 3 roky by sme boli doma, najlepsie, kebyze ja uz som tehotna s druhym, ten treti rok.
Tak ma to stipka, najprv ma to tam, ze kde mam placentu, ale teraz to preslo na druhu stranu
@delica aha, jasne.rozumiem.
Stipka? fuha , no neviem, mozno, pre pokoj v dusi, by bolo fajn, ked by si sa spytala lekara. Asi to nic nebude, ale tak...pre pokoj🙂
@willy_wonka mas pravdu, uvidim rano, ako mi bude, a ked ma to bude pobolievat, tak idem k Dr.
@erika1 no, ved rastie mi brucho raketovou rychlostou, takze nejak to musi byt citit 🙂)))
ja se kulatim ze dne na den;) ale vcera jsem byla na tehu cviceni a ty pupky co byli kolem me, moje je jen pupik🙂
jinak cviceni perfektni, vubec nic ze bych se zapotila, svaly sme si ponatahovaly, ucili jsme se dychat a dnes mam taaaakovou svalovicu;)
@delica leti to silene, ani nevim jak a jsme za polovinou🙂
cvicily jsme vsechno, od krku po prsty na nohou. par tech cviku bylo i takovych co pomahaji pri kontrakcich nebo pri zapche, v jednu chvili jsem myslela ze se pocuram:D ale sranda i to dychani, normalne me z toho bolelo v krku... nadech nosem vydech pusou
baby chcem sa opytat este k tym porodniciam...naaahodou sa nechystate niektora do slavneho ruzinova?
v pristim zivote chci pracovat na nejakem urade... od oktobra, jsem cekala na vyjadreni, jaky narok bude mit nase mimco na obcanstvi, protoze ja mam ceske a manzel slovenske a dnes konecne prisla odpoved 🙂 bude mit obe dve;) tak se oplatilo cekat🙂 jesteze to stihli driv nez porodim:D
@delica jeste se neco navypisuju protoze tolik papiru je k tomu treba ale co, nebudu lustit krizovky a vypisu to🙂
a sranda je ze i ja si muzu zazadat o dvojite🙂 tolik vyjimek existuje ze obycejny smrtelnik se nema sanci ke vsemu dostat
tak si to necham potvrdit jeste z ceske strany a jdu do toho.
ahojte tehulky, tak som si prečítala pár vaších príspevkov a rozhodla som sa medzi vás zaradiť. Aj keď už čakám druhé dieťa, stále mám v tehotenstve nejaké podozrenia a otázky, tak sa rada podelím.
Ja sa chystám rodiť v Ružinove už druhý krát a dúfam, že všetko tak dobre dopadne ako pri prvom. 🙂
@romikiki - ja som nemala žiadne zdravotné problémy, tak všetko išlo lahko. pôrod som mala bez epidurálky - čo sa na mňa lekárka vykričala, ale to je čisto moja vec a nebanovala som. Malú som dostala do izby hned v ten den a to mi vyhovovalo. a bez komplikácii som išla na 5 den domov. a aké máš referencie ty?
@mirka078 tak to rada pocujem...ja planujem tiez rodit bez epi, aj ked moj doktor o tom este nevie a tiez si nemyslim, ze bude mat velmi pozitivnu reakciu :/ uvidime...no ja som pocula, ze napriek tomu, ze su baby friendly hospital, tak babo po porode ani na chvilku nedaju na brucho, na prsnik, hned ho beru, ani ho poriadne nevidis, a niekedy ho donesu az po dost dlhom case...a toho sa bojim najviac...ja by som chcela co najviac bondingu, aby (teda ak bude vsetko v poriadku samozrejme), mi ho dali hned na mna, aby sa mohol prvy krat prisat, aby sme aspon chvilku mohli vsetci traja aj s manzelom si to uzit a potom az aby ho vzali na vysetrenie...a priniesli mi ho spat co najskor...takisto som pocula hrozostrasne historky o sestrickach, kvoli kt. si baby aj poplakali...ze nepodporuju vobec dojcenie, co je tiez pre mna podstatne...a ze davaju niekedy hned umele mlieko bez toho aby ti pomohli s dojcenim..a ze niekedy manzelov pustaju az na druhu dobu porodnu a nie na prvu, ked ja by som ho osobne najviac chcela mat pri sebe pocas tej prvej doby...tak neviem ci len mam ja velke naroky, alebo som naivna prvorodicka 🙂 alebo su to len famy a v skutocnosti je to ovela lepsie 🙂 a mala si standard ci nadstandard?
ja by som to dopredu nejako moc neriešila, každá rodička sa zabezpečí až podla situácie, len treba vedieť čo chceme. Sestričky na novorodeneckom neboli naozaj nič moc, nedalo sa s nimi ani poradiť, všetky to brali ako rituálnu prácu - no naozaj nič moc. Ja som dokonca v porodnici ani malu nekojila, lebo som nevedela ako, bradavky som mala vcucnuté a nikto mi neporadil. Raz ku mne prišla nejaká doktorka a povedala, že nikdy nebudem s takými bradavkami kojiť. No a ja som tvrdá palica a povedala som si že budem.
Až keď som domov prišla, tak som malu prinútila na prisatie a pekne sa naučila a kojila som ju celý rok. Popri tom aj pila čajík z flaše.
Takže všetko sa dá, len treba chcieť.
Ja som bola na štandarde, pretože vtedy bola pôrodnica preplnená, obe oddelenia. Bolo nás po 5-6 na izbách. Ale prežili sme.
veru tak a ja zase budem opakovať túto situáciu a velmi sa teším, a nijaká sestrička a ani doktor mi to nepokazia... Inak deťom neviem či davaju nejaké umelé mlieko, ale im dávajú dosť často glukozu v striekačkách. Vtedy sa ukludnia a aj zabudnu na hlad.
a inak sa ako cítiš? mna stále bolia všetky zuby... jaj hroza....
@willy_wonka tak ja som sama doma a smejem sa nahlas, az mi slzy tecu :D
@mirka078 vies co ja si musim zaklopat, citim sa momentalne fajn...az na to, ze moje mega brucho zacina byt celkom tazke 🙂 niekedy vecer ked som najedena mi je zle, tlaci ma vsetko, uz sa mi tusim aj tazsie hybe 🙂...obcasne mierne a kratkodobe bolesti po stranach v podbursku...a taka klasika. ale nestazujem sa 🙂 cesta k mojmu tehu bola dost klukata a aj jeho zaciatok velmi neisty, aj som si odlezala na rizikovom, pred mesiacom som zase bola chora, aj na atb, tak teraz sa mi to zda uplna pohoda 🙂
veru tak , čo sa budeme sťažovať, keď sa to krásne dieťa narodí, na všetko aj tak zabudneme, a to je fakt pravda. Napríklad teraz ma maličké v bruchu kope o sto šesť až mam pocit niekedy, že ani nespí, a na staršiu dcéru si už ani nepamatám ako ona kopala.

@katuska54 pohoda, nerus ho, ja som ho uz prevetrala🙂)
tie peniaze z materskej su este ok, ale.slak ma.traf ked skonci materska a nastupi rodicovsky, to bude.bieda:D a o fakte, ze si pracujuce zeny stat vazi,oceni rovnako ako....no ine, radsej ani nehovorim:-/