Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@anjelicek26 mne sa stale pačilo ako mlada mamina išla na prechadzku zo svojou dcerkou vyzerali ako dve sestri Ja nebanujem že mam tak skro deti a že to tiež stiham "skoro " do 30tky . Ved si predstav že si ešte v mladom veku užijeme aj vnučatka tak to bude radosti ja by som chcela vidieť ako vyrastaju .
@zuzu3743 - ved to, ked budu mat zienky deti v 40-ke a ich deti budu zmyslat rovnako, tak sa vnucatiek ani nedoziju, nie to ich este aktivne obskakovat 😖 Myslim, ze je to dobre tak ako to je, ja mam este energie kopu, drahy pomenej, ale snazi sa a to sa rata 😀
@anjelicek26 ja to tiež svoje uznavam mam kooopu kamošiek v mojom veku ktore si zakladaju rodinky až teraz a niektore su ešte slobodne . Ja napr. toto tehu nemam rizikove (žiadne som naštastie nemala) ale ta neznesitelne bolesti pri chôdzi celej panvi,kostrči to je hrozne neviem si predstaviť čo preživa taka 40tnička . Ja mam dnes už z toho aj slzi na krajičku žiadna poloha mi nevyhouje a to som mlada baba ☹
@zuzu3743 - mna tiez ked som v praci cely den, tak na vecer su krize des a to sme este len v polke, to najhorsie este len prijde + teda moj mechur nezvlada to moje stale kaslanie, to je tiez kapitola sama o sebe, nechapem, ako to ine baby riesia, ja beham s vlozkou ako truba, na mna pozerali ako na blazna, ked som si ich vcera kupovala 😖 Ale tak ked kychnem ci zakaslem vzdy par kvapiek vybehne a nemam chut sa jedneho dna volakde docikat, juuu nocna mora toto, esteze je to posledne babo.
nahodou mi neviete povedať može sa k magneziume uživať dalšie lieky . Doktor mi predpisal Osteogenon zobrala som ho a neviem či môžem aj ten magnezium zobrať lebo už nevladzem od bolesti ☹
@zuzu3743 - magnezko je pre mna mineral normalne pritomny v nasej strave/piti, podla mna by to nemalo ovplyvnovat ine lieky, nemozes cinknut doky? Ved staci aj obvodnemu.
@anjelicek26 to si nevšimal ja tiež chodim s imtimkou minule som vystupovala z auta išla som k lekarovi a tak som si kychla že až sa stala nehoda vdaka za vložku inak by som neviem čo robila 😒 ja mam zas nadchu mala som pokoj dva tyždne a teraz ma drahy nakazil takže zas som chora len sa modlim aby sa mi nespravil dalši herpes bo vyzeram jak ☹
@zuzu3743 - ja som prekaslala dva tyzdne v januari a teraz uz zasa treti den a proste silny drazdivy kasel, neda sa s tym poriadne nic robit, lekar z lezat a oddychovat, no ako super 😖 Do konca tyzdna som doma ale v pondelok do prace, neviem si predstavit, ako budem fungovat, takto beham kazdu chvilu na wecko, nech mam prazdny mechur, ale v praci porady aj hodina-dve a to som uplne bez sance 😖
@anjelicek26 môžem lenže môj doktor ma tak plno že nebere telefon ešte počkam hod. a potom zoberiem aj ked nerada sa trepem liekmi ale fakt dnes nevladzem
@zuzu3743 nepomohli ti ani tie lieky, co ti dal lekar ?:(((((((. Ani ked si uplne v klude, nepomoze?
@misza1 no ani my nemame ziadne romanticke zaciatky; som sa ako 28 rocna rozisla s frajerom po 10 rokoch, ostala som sama vo velkom baraku, co som si kupila 4 mesiace pred rozchodom, nestastna, sklamana, a ked ma moj manzel zacal balit, tak som mu povedala, ze proste na "laškovanie" ja nemam ani chut, ani čas, ze ja ked budem s niekym chodit, tak uz jedine so svojim muzom a otcom svojich deti ( v duchu som bola zmierena s tym, ze a, pojdem robit niekde daleko prec b, kupim si este 3 psov a ostanem na SR - oboje ako stara dievka).
No ale moj muz mi napisal,ze aj on si hlada zenu a manzelku na cely zivot, ze je tiez stary dost :D. No a potom, ked sme sa stretli na dalsi raz, uz to bolo romantikus, motyle, lasky kopec, som sa zalubila ako 13 rocna :D a drzi ma to doteraz :D.
@delica
@misza1 ked sa bavite o tych pribehoch, tak aj nam to vyslo celkom zaujimavo 🙂 my sme sa teda snazili vyse 2 a pol roka, bohuzial aj s jednym nevydarenym pokusom minuly rok, a o to vacsie bolo prekvapenie ked sme sa v septembri vratili z tyzdnoveho yachtingu v chorvatsku s nasim malym suvenirom 🙂 takze ja mam v brusku maleho chorvata namornika 🙂) vobec sme tomu neverili, a teda na lodi som este na kazdej fotke s poharom vina :D az dva tyzdne meskajucej ms ma presvedcili si spravit test - 2 dni po mojich naordkach 🙂 takze okrem ineho je to aj moj darcek k narodeninam 🙂
takze sme malemu namornikovi ako prve kupili symbolicky taketo bodynko 🙂
ja som dcerku prvu mala ako 18tka, jasne neplanovane, sice som bola vo vztahu, ale v neperspektivnom,...aj sme nakoniec sli od seba.
s drahym sme sa dohodli ze vysadim tabletky a nech sa robi co sa ma, uvidime....ale tiez sme nerati obaja ze to vyjde na prvy krat🙂
a predsa dcerka uz mala 7 , drahy bude mat 32 tak na co cakat....
tak ako @anjelicek sympatizujem s mladymi mamickami....ja mam s dcerkou perfektny vzah sme velke kamaratky a verim ze to tak aj ostane.....a ked budem mat 40 tak dcera 22, a drobec v brusku v 15rocnej puberte....
@delica popravde som tie lieky začala brať až včera . Ja viem že ešte je to skoro aby zabrali ale bala som sa lebo na začiatku tehu som bola na rengene a dostala som dve injekcie od bolesti do križov a to som nevedela že som tehu preto sa teraz vyhybam každemu možnemu lieku lenže už je to des na bolest ani ked ležim nepomaha boli to
@zuzu3743 tiez mas problemy s krizami? No ja mam poskodene tri platnicky, ultacaju mi nervy do noh a mocovy mechur, ak mam v chrbate zapal,ale klop klop, zatial sa drzim. Aj ked mi neurolog povedal, ze ked budem tehotna budem musiet byt v pokoji cele tehotenstvo. Take ak ta to boli podobne ako krize, viem o com pises :(, ja by som si odrezala najradsej vtedy vsetko od pasa dolu.
dievcata, uz sa tu preberali rozne temy... planujete niektora nosit babatko? klokanka,satka,baby vak atd... ja som pri malej pouzivala nosic, ale az od troch mesiacov. teraz planujem kupit nieco uz od narodenia, kedze babo sa narodi v juni a do troch mesiacov nedrzi hlavicku... v lete chceme urcite ist na par vyletov a predsa s kocikom to nie je vzdy najlepsie... mate nieco vyhliadnute, pripadne vyskusane? 🙂
@danielle - vzhladom na moje bolave krize a trpasliciu velkost je nosenie dietatka nemozne 😖 Nastastie to moje nikdy nevyzadovali a ten prvy rok sme vylety upravili tak, aby to zvladol aj kocik.
@delica to je super🙂 to je perfektni pribeh, ktery kdyz budes vykladat detem, tak budou hltat ocima🙂 my jsme to tak nejak brali volne, jako na vysce, skoro kazdy den nejaka zurka, tak jsme si uzivali, pak doslo zkouskove a prazdniny a obema nam zacalo dochazet ze si chybime a kdyz jsme se vratili do skoly, tak uz to bylo jasne🙂
ale pro deti mame verzi ze to byla laska na prvni pohled🙂
@romikiki ono se rika ze se to povede kdyz se to nejmene ceka🙂 jinac super bodynko🙂
ahojte dievčatá, ja mám termín 31.7.13, čakám druhé dieťatko, prvý syn má teraz 8 rokov a veľmi sa tešíme na súrodenca !!! Jeho som porodila v 37 tt. tak možno aj to druhé bábo príde o niečo skor na svet, než máme termín porodu, uvidíme ...
a ešte sa Vás chcem spýtať, či užívate nejaké vitamíny ako napr. calibrum al. iné, ja som teraz prestala brať kyselinu listovú
@kika1981 - aj ja som druheho rodila takto skor, ale aj tak sa skus pridat k julovkam, predsalen kvoli vysetreniam je to rozumnejsi, niektore babule tu budu dva mesiace pred tebou terminovo, fakt 😉
@anjelicek26 nie je zla predstava mat v 40 dopelu dceru, aj moja mamka je na to rovnako a ja si to chvalim, stale je ako kamoska, aj ked ja som uz stara koza 🙂 A pri vnucatkach budeme vyzerat ako mamky 🙂
@anjelicek26
@delica no, baby, to ma mrzi, ze mate take bolave krize... ☹ ale mm v pohode nosil malu v nosici. skoda, ze nemate skusenosti... :-/ chcela by som nieco, co je pohodlne pre mna aj pre bao a samozrejme drzi hlavicku

@delica bylo by to sice romantikus, ale nas vztah zacal jako intrakovy nezavazny sex, az casem se z toho stal vztah:D
manzel je taky bulhar:D svokrovci byli na nejakem zajezde a sli do vinneho sklipku, svokre chutnalo jedno vino a ten vinar rikal ze po nem se rodi deti🙂 tak se zasmala, ze co ona stara koza co ma doma 8 a 4lete kluky by tehotnela a sup ho bylo to tam:D