Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@delica - jej super 🙂 Ja budem nakupovat az o mesiac, ale zasa sa vytesujem, ze dnes nabehli robotnici a zacali pracovat na maleho izbe 😅 😅 Ale nabytok malemu uz objedname najblizsie dni, predsalen 8 tyzdnov dodacia lehota a 4 tyzdne vypachnut, nech sa to pekne stihne.
Fuha uz glukozove testy, ja som pri prvych dvoch tehu nemusela, teraz prvy krat, no netesim sa na to 😝 Mam chut to odmietnut, priberam normalne, babo tiez, tak o com? Neni jediny naznak cukrovky...
od tychto vyrobcov
http://www.detex.sk/www-detex-sk/1-Nasa-firma/2...
http://www.bambulka.com/
http://www.tulectrend.cz/
a este taku hnedu deku s opicou :D, ale ta je polska vyroba
@anjelicek26 uz si zacala priberat? tak to je dobre, ze uz nam nechudnes 🙂)))))))).
@willy_wonka ty si strašná frajerka, glukozu davas po kuskoch, netreba ti ani roztok 😉
@delica - uz mam kilo nazad, este 2,5 😀 😀 😀 Som sa aj vcera o desiatej este natlacila detskou krupicou 😀
@anjelicek26 popravde neviem preco som to vlastne musela podstupit, lezala som par dni dozadu v nemocnici, tam mi robili podrobny rozbor krvi a mocu a gluk. bola negativna, aj pri predoslych odberoch bolo vsetko ok, nie som lekar ale myslim si, ze by nejake odchylky pri cukrovke asi boli🙂.no budis...uvidime ako pochodim🙂
@anjelicek26 no super, tesim sa 🙂 tak potom dalsie tehotenstvo aspon za 3-4 roky od Benjaminka, ked sa zregenerujes 😉
@delica - jaaj moja ziadne dalsie tehu nehrozi pri problemoch, co mam v tomto, fakt ze uz nie. A trojnasobna maminka je viac ako dost, staci, ja si uz budem piplat tie deturence, co mam a pockam si na vnucatka 😀 😀 😀 😀
@willy_wonka - ved to, mne merala cukor pred dvoma dnami, tak na co... ale tam ide asi o to, ako rychlo sa cukor v krvi odburava, klesa, nie aka bola aktualna hodnota, ci? Ja fakt neviem.
@delica tou glukozou som samozrejme myslela gluk. roztok:D este pol hodku posedim a potom druhy pich a potom hajde dom:D
Ahojte 🙂 tak ja som si dnes volala o vysledky z gluk.testu a su v poriadku,tak sa tesim..detsku dr.mam vybavenu aj ja tam kde mi chodi syn tak mam zas o starost menej 🙂 inak ako sa dnes mate?
@anjelicek26 tiez netusim o co presne ide🙂) ale nejak tak ako si to opisala by to malo fungovat, ako telo spracovava cukor..tod hovori google:
Princípom testu je zaťažiť organizmus nalačno presnou dávkou cukru (vypitím čaju s rozpustenou glukózou) a zistiť vo vzorkách krvi hladinu krvného cukru. Odbery krvi sa vykonávajú zo žily pred vypitím a za 60 a 120 minút po vypití sladkého čaju. Zdravý človek si udrží hladinu cukru v normálnom rozmedzí 3,6-5,5 mmol/l, pri porušenej glukózovej tolerancii má dve hodiny po zaťažení hodnotu glykémie v rozmedzí 7,1-11,1 mmol/l. Ak je hladina krvného cukru nad 11,1 mmol/l, potom máte tehotenskú cukrovku.
tak je to tak ako hovoris🙂
@willy_wonka - fuuu no netesim sa na to 😖 Ja idem ale az 6.3. na test 😅 S citronom v kabelke 😀 😀 Tam treba tusim nalacno, ze?
@anjelicek26 no ja som bola dnes aj s citrónom celkom to bolo dobré na lačno Len môj żalúdok to nejak nezvládol takže mám len prvé dva odbery no čo už niesom ani prvá ani posledná držím palce nech to zvládneš lepšie ako ja
@anjelicek26 ano na lacno, ale,teda aspon mne, dovolili pit vodu pred aj pocas toho. Pocas som nepila,akosi nie som smadna, ani hladna. Niekde som citala, ze baba nemohla jest od nejakej 18tej hodiny predosleho dna, to uz je riadny extrem🙂) nemas rada sladke? ono je to v podstate menej sladke akocokolada🙂
@leus10 - jejda az tak ble 😖 Musis ist este raz?
@willy_wonka - no ja sladke mozem 😀 😀 Ale co pocuvam, toto je uz az chlp moc slake 😖
@anjelicek26 ej, citala som reakcie bab, ktore s tym mali vazne problem🙂 no ved to sama odskusas, ale radsej sa boj dopredu 🙂)
@willy_wonka - ako realne mozem sa jej na to vykaslat a ziaden test nerobit, tu si to platim sama, poistovna to nepreplaca 😝 😝 😝 No uvidim este... ja mam doma choreho Maxa, kopa robotnikov mi tu beha, oddych ze dovi dopo, pritom mam nakazane co najviac spat a nohy hore... ha ha ... fakt realisticke...
@anjelicek26 a kolko tovu vas stoji? Ono aj ja som si musela tu glukozu zaplatit,(1,30€:D) ale odber ako tak je gratis🙂 ved sa este rozhodnes, mas este cas🙂 ja mam 6.3 druhu kontrolu u zubarky
Pràveže nebolo to také zlé len mne je zle z väčşieho množstva vody našťastie neyteba ísť znova ,že dôležitý je prvý Öfver nå lačno a mne stihli spraviť aj ten druhý po hodine len ten tretí, že už je zbytočný keď som to už v Seve neudržala.
takze pijem citronovy caj s medikom 🙂 dufam,ze to rychlo prejde....este skusim kloktat.
@willy_wonka takze uz si si dala sladku vodu? ja sa nato vobec netesim....sa bojim,ze im to tam pogrckam 🙂
@willy_wonka - tiez nejaka strasne smiesna suma, 7,68 evri 😀 Juj a zubarka, ja by som nutne potrebovala dat dolu kamen, ale pri tom, ako mne momentalne krvacaju asna to nehrozi 😖
willy_wonka ja idem k zubarke na preventivku az v aprili. na moje narodeniny 🙂
@anjelicek26 gratuluju🙂 takze vykrm se oplatil.
s tou kasi mi to nedeleeej,ja se snazim nejist tolik sladkeho, protoze jsem byla jako nenazrata ale staci mi zacit myslet na sladke a jsem jako fetak se svou drogou 😢
@katuska54 objednala som si nejake 56 a 62 a co sa mi pacili supravky aj 68. Od tych cechov jednu zavinovacku som objednala.
Ja som bola vcera v kamennom obchode ochytat veci, aky je to material, tychto sr /cr nemali na vyber vela, len som si to popozerala a potom podla firiem isla hladat na nete v eshopoch, kde maju aj vyrobcov.
@misza1 - no ved sladke nevadi hehe... ja som rada, ze teraz mozem jest do aleluja a este ma za to pochvalia 😀 Malemu som akurat spravila polievocku s krevetami, strasne to ma rad, uz ho berie na spanie, tak nech sa naje a zalahne, ja asi s nim xixi
delica a v ktorom kamennom obchode si bola? takze ty uz mas taku vybavicku nakupenu 🙂 ja mam len tie 56 a este musime nakupit aj vacsie...

Glukoza vypita🙂) osobne to pre mna nebolo vobec hrozne, cuckala som si to frajetsky cez slamku a na konci som zjedla aj taky kusok vcelku co sa nerozpustil, ked uz, tak poriadne:D