Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@soldi super link si dala dakujem 🙂
ja beriem mamavit...boli v tom vitaminy, plus extra kyselina listova🙂 a extra 2 dudliky ako darcek🙂
aj ja beriem femibion ale neviem či má účinok keďže je mi celý deň zle a malo co udržím😖 myslíte že to sa stihne vstrebať za takú hodinku?
ja neberiem nic 🙂 ani minule som nebrala 🙂 vlastne beriem acidum folicuk a rybi olej- ale to uz dlhsie.
a uz vam vsetkym vykukli bruska? ja sa stale necitim ako tehotna, kedy to uz pride? 😀
Ja beriem Yoduk Complex (obsahuje Ac. folicum, Jod a B12), to mi Dr. predpisala ked sme sa len o babo zacali snazit. Uvidim, co mi povie az pojdem na prvu teh. prehl. ale osobne by som najradsej volila roznorodu stravu nez chemicke doplnenie vitaminov.
@soldi ja sa tiez moc necitim ako tehotna, zatial ziadne chute, velke nevolnosti (iba obcas tazky zaludok a pichanie v podbrusku). Vravim, ja tomu ze som tehu uverim az uvidim bublinku o dva tyz. na sone 🙂
tak ja som si dnes kupila kys.listovu a nic ine brat nebudem ak mi to vyslovene lekar nepredpise 😉
Inak ahojte, u nas hrozne pocasie 🙄 otras...a mna cely den pobolieva brusko...a v pondelo padam k lekarovi, chystala som sa az o tyzden ale idem pre istou teraz lebo ja som mala s dcerkou rozdielne krvne skupiny a teda asi mi dr musi nieco pichnut aby sa nahodou nieco nestalo zle ☹ tak rano padam tam...a straaaaasne sa tesim, snad uz aj srdiecko bude bit 😵 😵 😵
@soldi - ja beriem kyselinu listovu a femibion, ja som takmer doteraz kojila a mam asi zelezo a kadeco ineho na nule, radsej budem tankovat vitaminy ako mat potom zle krvne testy 😖 Brusko mam malinke, rano ho nevidno, vecer ho neprehliadnes 😀 A tehu priznaky mam hadam vsetky, tak som v klude, ze babo sa pekne roztahuje ako ma 😀
ahojte ja tiež sa zatial necitim tehotná až na tie moje stavy chvilkovu prejedenia a potom mi ja naprd..a ja beriem femibion,doktor mi povedal že kyselinu listovu brat už nemám,že stačí mi ten femibion 😉 Ale brušku si myslím že mám ja stále,po malej mi ani ne že zostalo bruško,ani kila navyše som nemala,ani nemám,ale skor akoby nadbytočnu kožu natiahnutu,,takže uplne štihla niesom..
ahojte tehuľky, ja beriem femibion do konca 12.týždňa - lekár to takto odporučil - a popritom mi je zle, keď som hladná a pripravím si niečo pod zub, potom mi to len ťažko ťažko ide dole, žalúdok ma často bolí, dnes ráno nenormálne aj kríže a som dosť unavená, ani v robote nevládzem pracovať. Myslím, že si to už aj moje kolegyne všimli...Sa ma pýtali, kedy im už konečne oznámim tú skvelú novinu 😀
@zugas - xixi to mas super kolegyne, ja to este 10 dni nejako budem kamuflovat a potom budem musiet s pravdou von, u nas sa veru nikto tesit nebude, ved som len v septembri nastupila 😖
Ahojte, ja sa vás len chcem opýtať ak oje to s vami a vašou hmotnosťou? mne nejak nebýva zle sem-tam (ospravedlnujem sa za vyraz) zvraciam ale max tak 3krát do týzdna, lenze mi nic nechuti a neviem sa prinútiť jesť, na váhe mám -5kg, a to som "len" 10tt, a to som pred tehu schudla cca 20kg,, už aj dr sa vyjadrila tak zvlástne zeby som sa mohla prinútiť pribera´t.
fakt je schudnutie v tehu tak zle?ďakujem
ahojte, tak ja som prave prisla od Dr. Srdiecko bolo pekne vidno, vsetko je v poriadku. Tomu hnedemu spineniu moc pozornost nevenoval, kedze cez vikend bol klud. Nedal mi ani Duphaston, ani nic ine. Cytologiu mi tiez nemohol spravit lebo mam vytok a dal mi Nystatin, cipky na preliecenie.
Mam vsak aj iny problem. Na vajecniku mam cistu 7 x 5 cm. Doky vravel vraj to moze byt sposobene tehotenstvom a ze ju bude sledovat ci mizne. 8.11. si idem po knizku a urobi mi dalsie sono. Kurnik, dost ma to vystrasilo. Na monitore vyzerala cysta vacsia ako cela maternica
Nemate niektora skusenost s velkou cystou pocas tehotenstva? Mne cysty operovali uz 2x este pred prvym tehu, no tie boli este vacsie ako tato..
@lovesista ahoj, ja tiez stale spinim, si ma trosku ukludnila. priznaky stale vobec ziadne, to je na porazenie. 😒
cysta je teda riadne velka, ale moze sa zmensit. horsi by bol hematom, ten by priamo ohrozoval babatko, cysta by nemala, pokial nebude nejako rapidne rast. dok Ti na nu co povedal?
Ahojte aj tu Vás vitám. 🙂 🙂
@soldi doky vravel ze ta cysta moze vyslovene suvisiet s tehotenstvom. predtym som ju mohla aj nemusela mat. vajecnik vraj ciastocne vyzivuje plod kym vyzivovaciu schopnost nepreberie placenta (nejak nepriamo cez zlkovy vak, nerozumela som tomu presne). moze sa sama postupne vstrebat (comu ale neverim lebo take cysty som uz mala a ziadna sa sama nevstrebala, obe mi museli operovat). v kazdej poradni mi ju bude kontrolovat. tak som zvedava co povie toho 8.11. ty odkedy spinis? nespominam si ze by si pisala...
@lovesista ahoj ja som bola dnes u Dr. Lebo už od piatku mám silne bolesti na pravom vajecniku som myslela ze to súvisí z tehu, ale keď mi spravila sono našla tam cystu cca 2,5cm nie je veľká ale robí mi problém tak o týždeň zas na sono a ak by niečo tak hneď na pohotovosť . Tak ak by sa ti Niečo nezdalo chod hneď na pohotovosť. Prajem prijemne tehulkovanie. Videla som aj malilinku bodecku naše mimi 🙂
@anjelicek26
@lovesista od minulej stredy spinim, nie moc, len trosku do hneda a vlastne len pri utreti, ale v kombinacii s totalnou absenciou priznakov to vie cloveka riadne znervoznit 🙂
ale nebudem sa tym trapit, aj tak to neovplyvnim, budem proste len dufat v to najlepsie 😵
joj, vidim, ze cysta v tehotenstve je casta diagnoza, nech vam to vsetkym trom dobre dopadne 🙂 aspon uvidite castejsie bublinku 😵
@soldi - urcite to bude dobre, beries duphaston alebo nieco takeho? Mna inak zacalo boliet hrdlo, fakt ma to tesi :( Mam maleho bacila v posteli a som to pekne nachytala :(
@anjelicek26 beriem len ascorutin na stiahnutie ciev, duphaston je viac menej placebo, gyn sa ma pytal, ci chcem, ale nechcela som. nic tam nevidel, povedal ze to je pravdepodobne z toho ako sa tam babo roztahuje a ze sa mam setrit. ako keby sa to dalo pri 18mesacnom lapajovi 😀
v stredu bolo spinenie cervene, cize cerstva krv, odvtedy je len hnede, takze asi sa vtedy nieco udialo a uz to len pomaly odchadza. dufam 🙂
fuu, a s tym hrdlom nezavidim 😒 to si od Maxika chytila? kamosky si v tehotenstve na to davali nejake homeopatika, len si neviem spomenut ake. ze im to vzdy pekne pomohlo. mam zistit presnejsie?
@soldi - musis drzat bublinke palce ♥ Jj Max je hotova katastrofa, sople, kasel, hrdlo, ale normalne funguje, teplotu nema, vsetko len mierne, ale ja mam imunitu asi v tehu nejaku nijaku a on na mna celu noc dycha, ze ano 😖 Ja si davam c-ko hodne vysoke davky a dufam, ze to pomoze, teraz ine aj tak moc nemozem... a to oscillococinum sa robi s pokazenej kacacej pecene, odkedy to viem, tak to akosi nedam do ust 😀
@anjelicek26 ja jej verim 😵
chudatko maxiatko chorucke, aspon, ze to ma take mierne teraz je take chorlave obdobie. ja radsej nikam nechodim do uzatvorenych priestorov, len po vonku behame, nech nieco nechytime 🙂 ale obcas sa tuzobne pozeram do vyhriatej kaviarne 😀
fuuuj, to vazne? a to odkial vies?
mne si ho nastastie neznechutila, u nas v case choroby frci len zazvorovy alebo cibulovy caj 😀
@soldi - no na to, aby polehaval zasa chory neni, beha tu ako tornado 😖 V skolke maju kadeco a on to poctivo nosi domov :( Normalne dufam, ze ma po odovzdani tehu knizky sefka vyhodi, ja sa zamotam s malym kazde rano do deky, dame ranny cajik a okrem poflakovania sa po dome a hrania sa spolu nebudeme robit nicovate nic... bez chorob a bez stresov..
To s tym oscilococcinom som nasla na stranke o homeopatikach, dost ma to vtedy ehm, znechutilo
ahojte baby my čakame v juni 2013 ste tu niekto z Michaloviec.
Ahojte, bola som dnes u dr a teda asi som mala posunutu ovulku lebo podla poslednej ms by som mala byt dnes 6+0 tt ale bublinka je ovela mensia, mam prist 14.11 a sa uvidi ako sa vyvija...snad bude vsetko OK, a termin mi bude pocitat nie z PM ale podla velkosti plodu...pravdepodobne ho budem mat az v Juli 😅
@soldi myslím na teba nech spinenie skončí aby si si mohla naplno užívať tehu 🙂

@majka_k Ja hneď ako som to zistila dávam si modré calibrum babyplan, od druhého trimestra ružové nasledovníčky🙂 Brala som ich aj minule a som s výsledkom spokojná🙂 Dôležitá je najmä kyselina listová. plus určite pridávam magnézium, to mi minule chýbalo a mala som kŕče a tŕpnutie v končatinách, takže odporúčam, a dobre sa z neho buvá.