icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

azalka22
17. dec 2012

@anicka.be mne dr vravela na otazku tehu a vitaminy rezolutne NIE-nechceme mat valibuka.
vyvodila som si z toho, ze tieto chemicke vitaminy nejak velmi podporuju rast babatka.
radsej odporucila vela vela cerstvej zeleniny a ovocia.
tot, co doktor, to iny nazor.
osobne si myslim,. ze vsetko s mierou.

janicka11
17. dec 2012

ahojte baby vidím že riešite vitamíny??ja som dobrala jedno balenie femibion 400 a už nemám teraz berem len kyselinu listovu inak nemám nič.....nieje to zle??mám si kupiť asi ešte že??inak stravu mám myslím pestru.. 😅

misza1
17. dec 2012

uz treti den mam hnusnou migrenu,nevite co s tim?tabletku si nechci davat a spanek nepomaha☹

delica
17. dec 2012

@misza1 tak moja lekarka by ti povedala vydrzat ☹

jesika26
17. dec 2012

@janicka11 ja som sa minulý týžden pýtala, že či mám brať dáke vitamíny, dávam si len kyselinu listovú a dosktorka povedala, že netreba, ked je strava pestrá

jesika26
17. dec 2012

@zuzu3743 ja mám tiež také tlaky, aj pri cikaní, aj ked chodím,stojím, tak zajtra idem k lekárke a opýtam sa jej na to

elen34
17. dec 2012

Ahojte aj ja mam termin 18.6.2013 a je to nase 2 dietatko . A pobolieva ma brucho ked vela stojim ako ked chce tvdnu nie je to skoro? ☹

zugas
17. dec 2012

@elen34 ahoj, ja mám tiež taký pocit, tu hore vyššie som už aj písala...No neviem čím to je a či to nie je zlé....Zajtra idem do poradne, hádam sa niečo dozviem.

jesika26
17. dec 2012

@elen34 asi nie si sama, moja sestra to mala tiež a je už v 6tom mesiaci, ale pre istotu zajtra idem na gyndu

misza1
17. dec 2012

@delica to same mi rekne i muj doktor.jsem zvedava,kdy to tehu zacne byt krasne jako se rika.zatim jsem v nekonecne kocovine,nejdriv bleju,pak ta migrena😀

delica
17. dec 2012

ja som v tej krasnej faze treti den, nebliju, neboli ma hlava, len ma zas pobolieva brusko. Ale vysetrila dnes krcek, UZV spravila, vsetko dobre, len treba odpocivat. Takze neboj, aj teba to uz ceka.

anicka.be
17. dec 2012

@azalka22 no, ja asi doberiem teraz Femi 400 a potom uz nic, alebo si to budem teraz davat kazdy 2-3 den.

azmuk
17. dec 2012

ahojte. Vitaminy odmietam. ja som brala v prvom trimestri len kyselinu listovu. Teraz neberiem nic,myslite ze mam v tej kyseline pokracovat? 😒

paris78
17. dec 2012

ja beriem kyselinu listovu a asi doberiem posledne 30 ks balenie a spytam sa potom lekarky ci este treba pokracovat. inac nic ine mi neodporucala brat, ze kyselina listova staci. a este beriem duphaston a to tiez len do konca decembra.

azalka22
17. dec 2012

@azmuk @paris78 baby, ako chcete, ak si dobrala listovku v I.trim. v II. uz az taka nevyhnutna nie je. vsade sa pise, ze je dolezita najma pred otehu a v I.trim. teraz - II.trim. - nastupuje doba prirodnych vitaminov.
ja len tak dumam, co budem okrem jablk a mandariniek jest. kupovane ovocie mi moc nechuti, a tiez je na povazenie, ci maju dake vitaminy, ked ich chudata oberaju este zelene a striekaju etylenom aby dozreli pocas cesty.
snad pomarance a citrony. z bananov je zapcha. potom mi zostavaju uz len moje kompoty. 😀

delica
17. dec 2012

@azalka22 kyslu kapustu, len ta je zasa slaná :-/
mne chutia citrusy, zelene grepy, mandarinky, este mame nase hrusticky

azalka22
17. dec 2012

@delica vidis, kapusta, na to som zabudla. len z nej paradne nafukuje...
a zevraj grepy sa v tehu nemaju, ale nemam to nicim podlozene (obsahuju daku latku)

zuzu3743
17. dec 2012

@zugas
@jesika26 tak potom baby napište čo vam povedal na to lekar ja idem až vo štvrtok k doktorovi

azmuk
17. dec 2012

@azalka22 jednoznacne domace jablka 🙂 citrusy moc neodporucaju v tehot. kvoli alergenom

delica
17. dec 2012

@azalka22 mne este manzel struha mrkvu s repkou cervenou a do toho jablko, ze nech mam cervene licka :D

misza1
18. dec 2012

@azalka22 grep udajne obsahuje chinin, ale kdyz jsem po tom patrala, tak jsem se akorad docetla, ze je to minimalni davka, kterou obsahuje slupka (a tu opravdu nejim 😅) a kdyz jsem se ptala doktora, tak mi rekl ze pokud to nebudu jist na kyla tak se nic nestane. To by byl asi muj konec kdyby mi zakazali grepy a jine citrusy, dost ze mi smrdi maso:(

delica
18. dec 2012

@misza1 ja som si tiez pozrela do zakazanych potravin, ci je tam grep a nie je tam. Jeden grep v tyzdni neuskodi, ved to nie je borovicka.

elen34
18. dec 2012

zugas, jesika 24 Dakujem potom dajte vediet co povedal doktor . Ja idem na poradnu 27.12 . 🙂 🙂 🙂

paris78
18. dec 2012

ja tiez viem od kamosky ze by sa nemali jest grepy a pit tonic a este mi lekarka povedala ze by som nemala jest huby

malaterezka
18. dec 2012

@anicka.be vau my mame rovnaky termin tak to ma potesilo 😀

zugas
18. dec 2012

@elen34
@zuzu3743
@jesika26
kočky,maminy tie tlaky čo cítime, ako keby kŕče, svalovka alebo niečo podobné, nie je to nič zlé,môžme sa upokojiť, je to len samotná váha bábätka, ktoré nás už začína tlačiť 😅 Inak je všetko OK

hanka_april
18. dec 2012

ja mam skor taky "pich" ze zabudnem, ze som tehotna napriklad sa prudko zohnem, pohnem, kychnem a pich v bruchu, to mam od tohto vikendu, ked mi aj (konecne) trochu narastlo brucho....tak to pripisujem tiez velkosti maternice a babatku....

jesika26
18. dec 2012

@zugas mne doktorka povedala, že sa mi roztahuje maternica a vnútro prissposobuje na bábo a povedala, že si mám kupit magnézium, tak som si kúpila šumivé tablety

katkalubkova
18. dec 2012

uz citim pohyby, aj ked mi doktorka povedala, ze je to este skoro, ale mne sa zda, ze citim 😅

hanka_april
18. dec 2012

ale inak ja ked som videla, kde mi robil to sono ako nizko, uplne pod bruchom, tak mi to pride, ze aj to minibrucho, co mam, je len pozostatok tych vanilkovych milkshakov, co mi manzel vzdy vecer nosi 😀 😀 😀 som zvedava, kedy uz budem mat take ozajstne, ked uz tam budem to bejby aj ozaj citit 😵 😵