Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@delica ale ved jasne,bavili sme sa len o krvnych testoch...a tieto konkretne povinne nie su,tak preto...
@hanka_april tiez to bude iste,az jak sa babo ukaze na sone... tusim to,lebo zakazdym,ked sa mi snivalo,ze mam babo tak je to stale syn... meno vyberieme az ked budeme s istotou vediet pohlavie...zatial Juraj a Juliet...ale to este skoro kolkokrat to mozno dovtedy s mm pomenime...
A dakujem velmi krasne aj ja tebe drzim palce...
Ahojte zienky, chystate sa na 3D a lebo 4D ultrazvuk? Ja som akurat objednana na tripple testy v piatok pred Vianocami a tiez ako kavaapalma aj ja som vnutorne presvedcena, ze vsetko je ok. Ale ani ma nenapadlo, ze by som nesla, proste ma objednala, tak idem 🙂 Co sa tyka vit doplnkov, 3 mes pre otehotnenim som brala Femibion 800 az do konca 3 mesiaca a teraz v 4 mes. beriem Femibion 400. Aj mna by zaujimlao, ci to fakt ma vplyv na porodnu vahu babatka. Ale na druhej strane, obsahuje vitaminy, mineraly a DHA kyseliny, ktore su dolezite pre zdravy mentalny vyvoj. Bude to nase 1 babatko, tak ako vacsina z nas chceme len to naj. To bude sranda, ked sa narodi poriadny valibuk 😀 Rozmyslala som, ze ten Femi 400 budem brat do konca 2 trimestra. Poprosim Vas vase nazory. Dakujem.
@kavaapalma skvely pristup, palec hore! 😀 Zena citi, ci je vsetko OK 🙂 a hlavne nastavenie mysle a pozitivne myslienky su dolezite!
Otazka: Robili Vam prvosemestralny screening ( meranie NT, PAPP-A -testy) ?
v 16 - 17 tt, teraz som bola v stredu v 15 tt v poradni a hovorila, ze je to este skoro
@anicka.be - uz asi tyzden 🙂 Ale je to strasne jemnucke a nie caste, ale aj pri malom to tak zacinalo, tam som tiez citila pohyby uz v 13.tyzdni, pri malej to bolo az koncom 15.tyzdna.
ja vobec neviem, o com sa tu bavite tymi skratkami 😅 😅
a to ma sestra informuje o vsetkom, co jej robili 😀
u nas sa chodi v 13tt na to meranie sonom a krvne testy na down.synd. a razstep chrbtice....
krv na krv.skupinu, toxoplazmozu, hiv, chlamidie atd. mi brali uz hned v 8.tt....
@azmuk - presvietenie sije sa robi najneskor do 12tt+6 len tak na okraj 😉 V strnastom tyzdni je to uz nedoveryhodne. Preco by este mali testovat hcg? Mne robili rozsirenu genetiku, inak sa berie klasika krv ako pise @hanka_april toxo, hiv, chlamydie, krvne skupiny... mne to tiez ale uz robila skor. Inak sa genetika robi az v 16tyzdni v ramci tripple testov, len je to nespolahlive, len ubohych 60%, ak si priplatis a das ich spravit skor, je ich pravdivost az 90%
hcg, ak myslite meranie toho, ci vobec sme tehotne, to mi robili hned v 6.tt, ked som tam bola 1x....
@anjelicek26 neviem presne. mne to robili v 12tt. Z hladiny beta-hcg hormón sa zisťuje predispozicia na down.syndróm. spólu s papp-a sa to nejako zložito vyratava. Ale nie som odborník. Iba viem že mnoho lekárov už považuje triple testy za neetické.keďže sú mnohokrát falosne pozitívne. v mnohých krajinách ich už ani nerobia.
som prave vstala, snivalo sa mi o tom, ze sme mali chlapceka, ale uz takeho polrocneho. A strasne skaredy kocik, zlty, bodkovany na osuchanych kolieskach.
@hanka_april myslela som hladinu beta-hcg hormonu a bielkoviny papp-a
http://www.rodina.cz/clanek7958.htm
niekedy ked sa postavim zo stoličky mam dole take tlaky akoby chcelo niečo zo mna vyletieť aj sa mi zle chodi preto stojim a bojim sa pohnuť nemate to prosim niektora .hoci čakam tretie dieťa take niečo som nemala a dosť sa bojim panva ked sa rozťahuje to viem ake to je ale toto je ine taky tlak na vytlačenie k lekarovi idem až vo štvrtok tak zatial len odychujem
@azmuk aha, tak potom moj gynekolog nerobi tripple test, ale ten prenatalny screening podla toho, co som si laicky vyvodila....a ved uz mi to je jedno, odovzadavam sa do ruk vedy!!! 😀 😀
@zuzu3743 zuzu, ja to mam akurat tento vikend, mne pomoze ked si lahnem a natiahnem si nohy, potom mi to prejde. Som chcela ist aj na pohotovost, ale potom mi to nejak preslo, ale nebudem nic riskovat, zajtra idem doktorke, aj ked mam ist az vo svrtok na kontrolu, nech sa ona vyjadri, co to je. Tie tlaky mas akoby vo svalovine, nie v kostiach? Lebo ja to mam akoby v brusnych svaloch, slabinach az po vaginu. Lekarka - priatelka ma utesovala, ze to nic neni, ze len vsetko rastie, no ale idem radsej tej doktorke. Plus dnes poobede som mala taky maly vytok vodovy.
@delica ja si tiež ľahnem potom to prejde ale potom zas s ničoho nič opakuje sa mi to ..viem že doktor mi povie že je to normalne počitam s tym ale to je fakt take neprijemne akoby ma niečo tlačilo a chcelo vyliezť von nečudovala by som sa keby som bola aspon v 30 tt ale teraz je mi to divne
no uz som doma od doktorky, celkovo v poriadku, treba odpocivat, odpocivat, odpocivat, tak ma dala na PN ☹. Ale vysvetlila mi, ze rastie maternica, ze sa mi tam posuvaju creva a zacina tlacit na organy, tak to moze boliet. No ale hlavne pokoj, lahnut a lezat.
Babatko sa ma dobre, pekne rastie, spravila aj odber na triple testy, vysledky si vyzdvihnem 7.1.
ahojte... mozem sa pridat, termin porodu mame 18.6.2013 nejak sme druhe babo neplanovali tak skoro, ale podarilo sa, nejak sme sa moc uvolnili na dovolenke 😎 😎 😎
@neposedna ahoj,mas rovnaky termin ako ja...

@kavaapalma drzim palce 🙂 jaj toto sa aj mna pytaju kamosky a vsetci, ze co si ja myslim, ake mam pocity a ja nemam vobec ziadneho tusaka 😀 ale medicinsky, kedze som otehotnela hned na zaciatku cyklu by to mal byt tusim chlapec, ci ako to je....sak mi povedia hadam, ked pride ten cas 🙂 uz mas aj mena?