Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@delica veru sa mi neulavilo, od rána ako vstanem žalúdok ako po poriadnej opici-na vode a až pokial nezaspím a pomedzi to si pregrcnem, tak ako dnes. Z toho zvracania ma bolí celé podbruško, v stredu idem na triple testy, tak poprosím doktorku nech mi pre istotu urobí sono, či je všetko v poriadku 😉
@azalka22 tak tieto chute ti velmiiii závidím, ja jem len preto, že musím a to som predtým bývala riadny papkáč 🙂
@jesika26 mne dala čípky doktorka proti vracaniu. No ale povedala mi, ze dieta si zobere vsetko potrebne, ze nevadi, ze nejem vsetko, ale len po troskach. No ale len aby si ty nebola nejak vycerpana :(. Jaj, mrzi ma to velmi, ze ti je tak blbo, tusim si jedina tuto na tomto fore :(. Nuz, len sa potvrdzuje, ze kazde tehotenstvo je ine.
No ale aspon ti babo dava najavo, ze tam je v tom brusku 🙂.
@katkalubkova tych 12kd bolo na teba akurat? Aj si to citila, ze si nejaka prilis tazka? My sme v rodine take velke sesternice, proste sme vysoke, siroke boky, prsnate. Jedna z nas pribrala 35kg pocas gravidity! Jej sestra 20kg, ja zatial nic, ale je pravda, ze si davam pozor, uz teraz mam miernu nadvahu, tak sa aj bojim. Ale nie toho, že budem velky tučo, ale skor tlaku vysokeho a dalsich komplikacií.
@delica - niektore babule tolko priberu, lebo naberaju vodu, tomu sa zabranit neda... ja som pri malej pribrala 11,5kg a pri malom 13,5 kg, co je dost teda, kedze to je 25% mojej vahy 😀 Ale neriesim, nejako bude, mne sa tento tyzden podarilo nechtiac schudnut kilo, z coho sa moc netesim, hadam to cez sviatky nejako dobehneme, na vahe ze 47,1 kg 😖
@anjelicek26 a bolo vsetko OK, ked si pribrala 25% tvojej vahy?
😉 cez sviatky bude pokoj a dobrotky, ziadne behacky , dobehnes kilecko.
@delica - jj uuplne v pohode, ziadna voda, ani cukrovka, rodila som 57,5 a s 59kg... s porodnice som sla oba razy -10kg... a deticky tiez neboli velke, tak neviem, asi to bolo treba tolko pribrat...
@jesika26 hej,hej, tie nevolnosti su dost neprijemne. mne byvalo zle tak nejak v 3.mesiaci, co ma len napinalo, nic do ust, zaludok hore nohami, travenie nefungovalo vobec. potom to postupne ustavalo a o 2-3 tyzdne som si tak znenazdajky rano vygrcla, teraz mavam vecer kyselinu v zaludku.
inak na tie nevolnosti, dakde som citala, ze to robi kolisanie cukru v krvi. ze treba stale daco drobne dzobat. hned rano si dat do ust napr lyzicku medu (to pomaha aj zaludok upokojit, rychlo vstrebatelne cukry), alebo si vecer nachystaj k posteli suchy rozok a skus ho zjest hned ako sa prebudis.
drzim palce, aby ti to preslo rychlo.
Júnovky krásne prajem všetkým krásne Vianoce a želám nám všetkým jediné... zdravých drobcov v brušku a čo najpohodovejšie tehotenstvo 😉
@delica myslim, ze tych 12kg bolo akurat, ja som vela pribrala na zaciatku tehotenstva, v piatom mesiaci som vyzerala, ako pred porodom a od 7meho som priberala normalne, skor uz pomenej. Ale mna chytil zlcnik, tak som si davala pozor, teraz to robim naopak, snazim sa teraz jest normalne, az nezatzujem zbytocne vnutro! Ale jem myslim, ze dost! Ale bolo to na mna akurat 12kg, myslim, ze pre mna az az. Ale je to individualne, tiez jedna kocka z rodiny pribrala pri malom 30kil, teda pocas tehotenstva a teraz je asi o 10kg chudsia odo mna, je to aj od organizmu. Ja mam tlak skor nizsky, aj v tehot., ale aj inak! A na to, ze som mala +12kg, maly mal 3950g a 54cm, dost som schudla aj posekcii. Ale pokial je zena zdrava, myslim, ze aj 20 kil sa da... no co, kazda sme ina. 🙂
Ktorá tehulka špinila(hnedy výtok)?? som v 13/3 beriem lieky lebo som špinila aj v 9 týždni. A teraz beriem lieky a opäť sa mi to vrátilo od piatku, a vždy len ráno... V piatok som bola u lekárky, vravela že pokial to je hnedé tak nevadí. Len kde a odkiaľ sa to vo mne berie...
Šťastné a veselé Vánoce,plné lásky,pohody a krásného ťehulkováni🙂
Šťastné a veselé Vánoce,plné lásky,pohody a krásného ťehulkováni🙂
Pokojné Vianoce, kočky, žiadne naháňačky, len si užívajte s Vašimi blízkymi a miminkami v bruškách.🙂
Pokojne a stastne prezitie Vianoc, vela zdravia, lasky a rodinnej pohody
No ako dievcence, zijeme? Aky bol vcerajsi vecer? Ja som strasne zvedava,ake to bude takto o rok, ked budeme mat male babatko doma, ci uz aj skoro polrocne dieta z toho bude nieco mat.
Vcera vecer, ked sme dosli nasim, bola tam aj babka a hovori mi, ze som tusim schudla :D a ja ze babka, sak pozri na brucho, budeme mat babo :D Tak si myslela, ze si z nej robim srandu. A potom skonstatovala, ze teraz sa jej uz ostatne babky mozu pokojne pytat,kedy aj ja konecne budem mat dieta :D, ze uz ma odpoved. 😀
@delica ved ja všetko musím chytit, aj tie nevolnosti, ale čo pre bábo neurobíme, však?? 😉 . Podla mna pol ročné to už budú vnímat, aspon farebný stromček, na to sa teším najviac 😀.
@azalka22 mna tiež doktorka poradila, že si mám dat ešte ráno pred vstaním dáky keksík, alebo piškoty, na vyrovnanie hladiny cukru, ale vobec nepomohlo. A "potešila" ma, že ona si toto užila do porodu, takže ma chápe, tak som si v duchu pomyslela, že suuuper. 😒
A ešte by som sa chcela opýtat, aj Vám niekedy stvrdne bruško?? Lebo mne áno, tak do 10 sekund to prejde a nechápem prečo to tak je a či je to v poriadku.
KRASNE VIANOCE TEHULKYYYYYYYYYYYYYYY
netvrdne mi brucho, mne skor ked sa najem a netravi mi, tak mam v zaludku akoby kamen...., ale spodok bruska mi netrvdne, mozno ak sa babo schuli na jenu stranu, tak sa vytvori taka hrcka... Inak pohyby citim a vzdy vtedy, ked sa nedrzim brucha, ked a brucha chytim, drobec ostane ticho!!!
To je super,ze uz citis pohyby. Ten kamen v zaludku som mala aj ja,tak ma bolel,ze fuj,no som rada,ze je to za mnou. Na mne uz dobre vidiet,ze som tehotna. Teraz si uz pekne rastie. Som zvedava,kedy pocitim aj ja prve kopanceky.
@jesika26 tak som rada, že nie som sama s tými nevolnosťami, mne býva tiež dosť zle, aj keď som hladná, niečo malé zjem, tak mi je hneď zle...už mám pocit, že to asi neskončí, že mi to ostane do pôrodu. a stále len chudnem a bruško žiadne ☹ doktorka mi aj radila, aby som jedla a pila len tak po malých troškách a viac krát za deň, ale nejako to nejde....a mimochodom, aj ja mám niekedy taký pocit, akoby mi na pár sekúnd bruško stvrdlo..tiež sa chcem nato dr. opýtať..
ale hlavné je, že bábatko je v poriadku 🙂
A prajem Vám všetkým požehnané Vianočné sviatky 🙂))
@katkalubkova jej, to je super,ze uz citis pohyby! Od kedy? Ja este nie. Pojdes na 3D/4D USG? Ja mam dalsiu poradnu 16.01.2013 tak si vezmem od Dr. ziadanku do KE.
@anicka.be , vravi sa druhorodicky pocuju miminko trosku skor, prvorodicky ( a zase 🙂 tuklo ) az tak okolo 20teho tyzdna, mojej gynekologicke sa to nezdalo, ale podla mna citim pohyby, je to castejsie, take jemne.... myslim, ze je to uz babo. Ja mam dalsiu poradnu az 15.1., to by som mala ist aj na sono.
🙂 no to som uz niekde citala a dava to aj logiku, pri 1 ani nevies, ci to je to ono 🙂
vravieva sa to, ze druhorodicky pocuju skor 🙂
a ked uz je velke v brusku a zacne ho ckat, to je sranda, natriasa sa cele brucho! 😀 😀 😀
ja zatial nic necitim 😒 😒 . My sme dlhooooo nemali babo v rodine, asi 20 rokov, co mali moje starsie sesternice, tak si viete predstavit, aky rozruch vzbudzujem, vsetci mi chcu chytat brusko - poriadni "belly touchers" to su :D a male nekope 😎 . Aj manzel kazdy vecer chytká, pocuva a stale nic. No len mne este aj placenta rastie tak zpredu maternice, tak dufam, ze rozhybe.
Brusko ale rastie zo dna za den,, tak viem ze tam je. No inak sa citim tak dobre, kebyze sa nepozriem do zrkadla, tak si ani nespomeniem ze som tehu, uz ma netaha to brusko, zle mi nie je, fakt je mi fajn.
@ktarinka presne, ako keby som čítala svoje slová, aj mne to doktorka hovorila, ale dáko mi to nezaberá. Zajtra idem na triple testy-krv, tak sa opýtam doktorky, že či je všetko v poriadku a poprosím ju, nech mi urobí aj sono, lebo mna pobolieva aj podbruško, ja fakt musím mat všetko 😖 . Moja sestra pomaličky končí 6 mesiac a tiež jej tvrdlo bruško okolo toho týždna ako sme my. Ja už zase bruško mám, síce som ho mala aj pred otehotnením 😀 , ale hlavne ked si lahnem na chrbát, tak vidím, že pekne rastie
@jesika26 aj ja zajtra idem,tak to sme dve 😉 ........akurat ja tie testy nedavam robit... a tiez som zvedava,ci sa uz bude dat zistit pohlavie...
@jesika26
@kavaapalma
drzte sa zajtra, kočky.

veru, ani ja nechcem moc pribrat, zatial som 2kg a myslim, ze je to celkom akurat, som celkovo pri sebe, nie som stihla, tak sa nechcem nejako rozjest... V prvom tehotenstve som pribrala 12kg, teraz by som viac nechcela pribrat. Ale hlavne nech je drobec OK!!!!, len potom sa clovek aj neciti dobre, ked sa vela naberie naraz. Ale co clovek urobi, kazdy organizmus je iny...... 😕