Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
Baby, to je sranda, aké máme chute.Mňa zas len pri pomyslení na kôpor napína , ale cibuľu by som zjedla veľkú ako grep.
@zaira13 skus sa spytat tu http://www.mamaaja.sk/poradne/poradna-gynekolog...
no ale asi najlepsie je pobehat lekarov, cim viac odbornikov ta vidi, tym lepsie.
@kathy7337 ja som u tohto doktora bola pocas prveho tehu, nebola som na 3D ale normalne 2D sono v 20. tyzdni na mmorfologickom a vtedy nas upozornil na moznu vyvijajucu sa vrodenu srdcovu vadu u dcerky, ktora sa potom bohuzial potvrdila, ale vedeli sme sa zariadit, rodila som v BA, dcerku hned operovali a teraz je z nej uzasna, sikovna mala 2rocna slecna, ktora nema ziadne obmedzenie, takze ja k nemu idem znova v 20. tyzdni aj teraz a dalej sa uvidi :D ale verim, ze vsetko bude OK 🙂 🙂 🙂 🙂 takze ja ho vrelo odporucam, je to sice trosku drahsie, ale za klud mi to stoji a ak aj nieco sa mu nebude zdat, tak ukludni, poradi a pomoze a objedna na dalsie vysetrenia, on mi zariadil vysetrenie v BA ODPORUCAM!!!!!!
@kathy7337 som rada, uz poznamviacero buducich mamiciek-prvorodieciek, ktore si spravia podobny vylet 😎 vazne je super, ja sa uz k nemu tiez tesim, aj ked sme prve mali neg. spravy pri Terezke (prva dcera) aj tak sa na neho tesim, je vazne mily, prijemny, ludsky, vysetrenie trva tak 30min, ale ked je babo zle otocene, tak posle poprechadzat, pripadne postucha, kludne aj pretiahne vysetrenie, ja budem volat za nejake 2 tyzdne a objednam sa na nejaky koniec januara, zac. februara, idem 7.1. este na sono ale do Heliosu v Martine, to budem 18tt a potom o dva tyzdne ku MUDr. Grochalovi (femicare.org), hlavne mi ide o tie vrodene chyby a vady ale ako pisem, verim, ze babo je v poriadku 😀 😀 😀
Ahojte,
rada sa k Vám pridám, termín mám 30.6.
@katkalubkova gratuluju🙂
Je to fajn, ze? Ikdyz je to jen takove slaboucke a jen malokdy. Nasi bublince se nelibi kdyz sedim s nohou pres nohu 😅
@typa
mal by ti dať potvrdenie a zamestnavatel by ti tuto prekazku v praci mal preplatit. Pozri zakonnik prace nizsie:
•vyšetrenie alebo ošetrenie zamestnanca v zdravotníckom zariadení
1.
2.
3. pracovné voľno s náhradou mzdy sa poskytne na nevyhnutne potrebný čas na preventívne lekárske prehliadky súvisiace s tehotenstvom, ak vyšetrenie alebo ošetrenie nebolo možné vykonať mimo pracovného času,
@typa aha :D ja som pocas prveho tehu robila, ale vzdy som na vysetreni u neho bola po 16tej (vtedy mal este menej pacientok apolovicny uvazok v Ruzomberske porodnici, tak robil len poobede) tak som to nikdy nepotrebovala, ale myslim, ze by mal dat, pokial ides v case tvojej prace, tak by ti mal priepustku potvrdit, nevidim dovod, preco nie, v kazdom pripade si ju vypis a daj sestricke, ked prides do cakarne, tak sestricka ti donesie nejaky dotaznik, tak sa jej opytaj :D aspon teda pred 2 rokmi to tak bolo, teraz neviem, ci sa nieco zmenilo
Kocky, chcem sa Vas opytat, tie co maju priatelskych sefov, ked mate poradnu, idete este do prace, alebo si beriete volno? Moja Dr. chce, aby tehulky chodili do poradne do 10 hod. a v podstate by som si aj mohla zobrat neplatene volno. Pracujem ako kozmeticka, cize objednavam si zakaznicky ja, viem si zariadit volny den 🙂 Do kedy chcete este pracovat? Mna sa uz kazdy pyta, ci uz som doma.
@anicka.be no zavisi, co mam na robote, ked je ma treba, tak idem, ked nie, som doma, ale pracujem z domu. Mam skoro celu staru dovolenku + nam vychadza narok na celu novu dovolenku + nastup na matersku 6 tyzdnov pred porodom, tak mi to vychadza, ze od zaciatku marca by som mohla byt doma....no ale ako som teraz na PN medzi sviatkami, tak ma mrle zeru, ale to ze asi nemozem nikdy ist, tak este neviiiiiim. Aj rozmyslam, ze by som nastupila na matersku 8 tyzdnov pred porodom a tie dalsie by som si nechala ako dovcu, ked mi skonci rodicovska a ostala by som este dva mesiace doma, ale za plny plat. uvidim, aj ako sa budem citit...PN mam plne platenu.
@anicka.be mne zacina materska 10.maja, tu taka mody byt pomaly cele tehu doma nie je. Som zvedava, ako to pojde, obe prve tehu som uz bola kvoli stahovaniu od 7. mesiaca pekne doma.
Jaaaj baby ja by som taaak strasne chcela uz vediet co to bude a utz az 14.1,sak sa dovtedy zblaznim. Mm by chcel chlapca,kedze mame slecinku, ale ja teda neviem....neviem ci to nebude dalsia baba aj ked mam ine chute ako pri 1.tehu...A pred Vianocami som bola na utz a doki nepozeral pohlavie, ze to je este skoro, ze aby ma nemiatol cico.... 😒
jaj babule, upratovala som satnik, dve krabice veci, co uz do leta neobleciem, odlozené 😖 😖 .
Dievcence, co uz mate deti, zariadovali ste im od narodenia izbicku? alebo kupili ste skrinu alebo komodku na oblecenie, resp.kolko je tych obleckov. Ja som najprv chcela izbicku, mame velky dom, dve izby mame v podstate prazdne, ale manzelovi sa to zda skoro, ze radsej neskor, ked bude dietatko vacsie a uvidime, co ma rado. Kedy ste zacali riesit take, ze postielku, kocik, oblecko? April, maj bude v pohode, nie?
@delica tak pri Terezke sme mali kocik kupeny uz 4 mes. pred porodom, bo sme boli nahodne v polsku a sme kupili, postielku mala po mne este taku komunisticku, len novy matrac som riesila, ale to az tak mesiac pred porodom, a davala som ju dokopy az ked sme prisli z nemocnice domov, vsak som ju polozila na postel spinkat a pripravila postielku, skoda skoro na nu prach sadat, co sa tyka izbicky, tak min. do 6 mesiacov sa osporuca, aby babetko spavalo v jednej izbe ako rodicia, my mame 2izbovy byt, takze doteraz spava s nami v spalni, muz mal komodu suflikovu ako slobodny, tak tu sme si pozicali od rodicov a tam mala oblecenie a kozmetiku, teraz ma uz velku postel, tak sa komoda nezmesti, vsetkoma v nasej skrini, no a pre dalsie mimi na ceste zas spravim poriadok v nasej velkej skrini, kedze do splane pribudne este postielka, tak komoda uz nehrozi, takze potlacime nase veci, Terezkine tiez zminimalizujeme a nejak sa pomestime 😎 😎 😎 inak, kebyze mam priestor, tak uz riesim vlastnu izbicku davnejsie, tak od roka, ale snad bude v buducnosti :D zo skusenosti maminy 2rocnej dcerky by som skor neskor riesila izbicku ale skor na hracky, bo tych bude velaaaaaa prevela, my mme hrackaren v obyvacke a teda je toho pozehnane, takze by som prijala maly kutinec, kde by boli hracky, esteze mame rodicov a u nich dom a povalu a tam to odkladame 😀
🙂 Ahojte, ja mam termin 10.6.2013.... hadam nam vsetkym vsetko dobre dopadne 🙂
@delica ja tiez pocitam zacat kupovat az tak v aprili,ci maji....ani nie tak oblecko ako kocik,vanicku,postielku a to zakladne... oblecko kupim pomenej,lebo kopu toho dostanem...dovtedy este v nasom vlastnom nebudeme prestahovaní,aj ked mozno sa podari,no uvidime...
@camacama jasne,ze nam to vsetkym dobre dopadne.... jeeeeej zienky,ved nestresujte,ked to citam tak sa mi chce kricat,teste sa,ze ste tehotne a uzivajte si to,teda v ramci moznosti 😉 .........lebo prve co vsade pocujem,alebo citam su same obavy a strach.........tak toto nie........radujte sa a myslite pozitivne.....
pridam sa k vasej debaty aj jamam naplane kociar, postielku kupit az v marci ale co sa tyka oblecenia tak to som uz zacala tak po malo ale stale nieco , ked ze je to nase prve babo tak treba vsetko od A po Z a tak sa tesim ked mu nieco kupim veeeeeeeeeeeelmi 🙂
ahojte,rada by som sa k vám pridala, termín máme 13.6. 🙂
@delica - no kocik uz budem kupovat o chvilu, kedze sa na neho caka tak dobre tri mesiace 😝 Alebo ho kupim z druhej ruky, lebo drahy je riadne, zvazujem to veru 😖 Inak veci az po prestavbe/stahovani, som zvedava, ako to cele vypali, ale momentalne urcite este nic kupovat nebudem, ved to nehori, vsetko vyriesi par kliknuti na internete a bude to doma 😀 Ale obzeram sa uz po takych zakladnych veciach - latkove plienocky, detske deky, manikuru, monitor dychu, vysielacky, pumpu na mlieko, ked narazim, to kupim uz teraz.. a teda fusak do kocika tiez kupim teraz v jarnych zlavach, asi aj overal zimny malemu... to je 50% dolu, neni o com... a kedze dve junovcata uz mame 😅 😅 😅 Tak tie velkosti ako bude krpec rast priblizne viem. Ked bude izbicka, tak ano, komplet vsetko vymalovat, zariadit, skrina, postielka, komoda, koberec na hranie, hojdatko, hracia deka, regale na hracky, pri malom sa potom uz nezastavim a na take veci ako dekorovanie a hranie sa zo stetcom na stene uz veru cas nebude. Ale spat bude aspon pol roka u nas v kosiku, tak ako spaval Max... ale na obed v postielke, nech si zvyka, vie, kde ma tiez izbicku...
Inak my musime tiez vsetko od piky nove, ale ze vsetko :( Okrem kosika na spanie a stojanu na baldachyn sme vsetko rozdali, akosi sme s tymto drobcom neratali... ale co uz, aspon bude mat vsetko novucke.
@anjelicek26 esteze kocik sponzoruje krstny 😉 vsetko je take drahe a este kopu penazi nam treba do dorabky domu

@anjelicek26 tiez si myslim, ze uz citim mimi, dobry tyzden aj viac, i ked tu dievcata pisali, ze az okolo 18teho, ako aj mne gynek. vravela, ale citim uz aj ja!!!! Sem tam take jemne tuknutie a pohyb. 😉