icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

anaj_janka
29. dec 2012

@kavaapalma napísem ti podla coho som vyberala kočík 🙂. Chcela som, aby mal gumenné kolesá (tlmia nárazy a v sneh im nerobi problém), potom musel húpať a do tretice som pozerala na veľkosť vaničky, kamoška 3-mesačné bábo nezmestila do hlbokého kočíka, tak malinkému nožičky "vytŕčali" z kočíka. Moja malá bola "velká baba", tak som bola vdačná za veľkú vaničku. Prajem príjemné rozhodovanie 🙂 to sú tak milé veci 🙂 🙂. Inak vyšiel mi z toho polský 😀, ale z trhu nekupuj, neoplatí sa.

azmuk
29. dec 2012

@kathy7337 to je joga pre tehotne, ucia tam spravne dychat, a posilnovat svalstvo. urcite je v kazdom meste 😉

misza1
30. dec 2012

@lulu1982 konecne se citim fajn🙂 prosla jsem si asi vsim co se dalo hlavne ty nevolnosti... 🤐 ale ted uz mam problem jen s nizkym tlakem, tak se to da. Uz citim jemne pohyby miminka, tak je to super, jen nevime co to bude, na sone drzelo nizicky u sebe a ukazovalo se jen z boku🙂
a ty jsi na tom jak?

@delica tak to jsem i ja zvedava🙂 je mozne ze to budu ja, puvodi termin mam 28/5 podle cyklu, ale podle sona mi urcil termin 13/6 a jak jsem se zatim docetla vetsinou to vychazi na ten prvni termin. Uz ted se toho desim, skoda te teorie o tom, ze deti nosi cap nefunguje:(

katkatara
30. dec 2012

@hubenourova ahoj,ja mam rovnaký termín.Ako to zatiaľ prežívaš?

delica
30. dec 2012

@misza1 ja si myslim, ze cakas dievcatko hanblive :D no ved uvidime. tebe dali prvy termin majovy a potom skoro o dva tyzdne neskor? fuu, tak fakt to vyzera, ze pojdes prva :D. Inak aj nase mimi je vacsie nez by malo byt, ale Mudr. povedala, ze termin posunieme pripadne az po morfologickom.

misza1
30. dec 2012

@delica kez by jsi mela pravdu🙂 holcicka by byla super🙂 mame same male kluky a chce to zmenu a kdyz se podivam na ty saticky, suknicky, celenky a vsechno pro devcatka.... achhhh 😀
ten termin mi vysvetloval tak, ze jsem mela posunutu ovulaci, az na konci cyklu, mimco je mensi nez by melo byt podle cykloveho terminu, tak uvidime, ono cele to stanoveni terminu je podle me jeden velky odhad a bud se trefi nebo ne. mesic rozdil by byl asi divny, ale 2tydny hore dole🙂

delica
30. dec 2012

@misza1 jj, dva tyzdne hore dole 🙂. Ja by som chcela blizenceka, nie raka, tak dufam, ze to stihneme nejak do 20.juna porodit. 😎 .Ale samozrejme, nevyberam si, hlavne nech je zdrave a vyvinute tak, ako ma. Inak som si vsimla, ze si hodila brusko do albumu ;) no pekne, pekne!

delica
30. dec 2012

@anjelicek26 este jedna otazka ku kocikom: nevadi, ak nemaju vsetky kolesa rovnako velke? nie je to potom nestabilne?Lebo ja som si aj tie moje dva favority vybrala, ze maju styri pevne velke kolesa. No teraz sa mi paci aj ten spominany Hartan, lebo aj maju veeela kombinacii farieb a aj co som si pozerala video, velmi fajn a mozem si ich ist pozriet nazivo do BA, len zasa ma tam zarazaju tie kolieska mensie a vacsie.
Na co je nanoznik? To sa dava na sportiak?

hanka_april
30. dec 2012

@delica ja zase racicu, tak hovorim, ze musis vydrzat, moja, do 21ho 😀 😀 ja som racica, ale julova, tak muz sa uz "tesi" 😀 😀 blizenci su strasne povahy take fakt dvaja v jednom, nevypocitatelni, naladovi....

ja budem mat kocik Mutsy Urban Rider, ma ho aj sestra, je spokojna, tak si ho kupim aj ja...
http://www.vase-kocarky.cz/wp-content/uploads/2...

ja na tie divoke farby nie som, detska bude biela, kociky cierne....

misza1
30. dec 2012

@delica ja mam bliznce mamku, no bude to boj🙂 mam ji moc rada, ale jako povaha je fakt hrozna. Tatka je rak a to bych teda mnohem radsi🙂 ale nemyslim si ze to udrzim do 21:D
uz mi to nedalo a nahodila jsem par fotecek, to me vcera manzel fotil rano, ze uz je to fakt videt, tak at mame pamatku:D Aji dneska jsme blbli, koupila jsem si tehu pas a ma napis I love my baby, tak jsem pozovala🙂

azmuk
30. dec 2012

@hanka_april ja takisto nemam velmi rada divoke farby
preferujem jednu farbu, preto sa mi Brio Go paci
http://www.detske-kocarky.cz/kocarky-se-4-koly/...

leus10
30. dec 2012

ahoj Dievčatá našla som Vás až teraz prvý termín máme 1.júna

hanka_april
30. dec 2012

@azmuk ten je pekny 🙂 mne sa paci aj Stokke, mam rada take vychytavky, ale to lezanie a sedenie s tycou medzi nohami, to je katastrofa....kamoska ho mala a maly tam sedel jak v zubarskom kresle stale...tych kocikov je milion a som si povedala, ze ked ma sestra tento odskusany, nebudem vymyslat...

k tym farbam 😀 ja budem vsetko sice kupovat az tak v marci, ale co tak na nete predbezne vyberam pre male, vsetko biele na tie prve mesiace, som manik na bielu, skratka 🙂

hanka_april
30. dec 2012

a inak nasa mala uz dostala na Vianoce prvy darcek od krstnej (mojej sestry) pekny set veciciek takych kremovych a bielu deku s macikom, takze uz prve vecicky mam 🙂

azmuk
30. dec 2012

@hanka_april hej stokke je skor auparkovy kociarik, dizajnova vecicka...🙂 my mame dost komplikovany teren, takze lahky a lahko manipulovatelny kocik je najlepsia volba.
my chceme kocik kupit na nete po novom roku, lebo teraz maju akcie, model 2013 tohto kocika ma stat az 1200 EUR!! 😖
ine veci nekupujem nic 🙂 az po narodeni 😉
dokonca ani pre seba este nemam nic tehu kupene...len jedny nohavice...aj to som kupila preventivne 🙂
mam vela veci od kamosiek a zatial su mi dobre aj moje volnejsie veci
ty ako? 🙂 uz kupujes materske oblecenie?

azmuk
30. dec 2012

@hanka_april ty uz vies pohlavie? super 🙂 a meno mas vybrate?

hanka_april
30. dec 2012

@azmuk hej, myslim, ze aj tento Mutsy podvozok+vanicka+sportak stoji nieco vyse tisicky, ani veru neviem, musim sa sestry spytat 😅 😅 vajicka sa na podvozok hodia MaxiCosi....no hovorim, zlata segra, ja keby som to mala vyberat, sa zblaznim....
nekupujes nic? ja by som chcela vsetko tak od marca, neviem si predstavit vsetko zhanat s malym babatkom a ved vsetko potrebujes od prveho dna - podlozky, senzor, snooza, flasky, cumliky.....ci myslis len oblecko, ze budes potom? no ja chcem nakupit len najmensie a ostatne tiez potom....
oblecko nemam nakupene, teraz cez Vianoce mi vykuklo trosku brucho (ze ho mam aj rano, doteraz som rano mavavala ploche brucho a do vecera trosku "opuchlo" 😀 ) ale je pravda, ze nosim posledne tyzdne take ze leginy a saty alebo dlhsie tricka a sako, moje obtiahnute "kancelarske" veci uz mi boli nepohodlne...ja nosim celkovo rada leginy, takze som si par dokupila, asi dokupim nejake tehotenske a chcem si nakupit take dlhsie tricka, tuniky a upletove saty, v kancelarii si to mozem dovolit a ked budem mat nejaku sluzobku alebo navstevu mam par biznis siat upletovych, to utiahnem par mesiacov hadam 😀 ale buduci vikend chcem ist s muzom pozriet do Avionu (hlavne do H&M a C&A, co tam maju pre tehotne...) ale akoze teraz nejake meganakupy tehotenskych nohavic, rifli, sukien a bluzok neplanujem.....a to planujem robit az do porodu, tak hadam nejak vystacim 😀 😀
no doktor mi naznacil na sone v 13tt, ze to je dievca, ale mam to brat veeeeeeeeelmi s rezervou, lebo ze este to tam moze dorast, ale nejak som si uz zvykla hovorit v dievcenskom, aj ked som chcela chlapca 😀 😀 mena mame uz davno Juraj alebo Ela 🙂

hubenourova
30. dec 2012

@katkatara ahoj, je mi nepravidelne zle, som unavená, je to skoro také isté ako pri prvej dcérke. Len bruško rastie akosi rýchlo. A ty ako?

azmuk
30. dec 2012

@hanka_april no tak to je sranda🙂 juraj a ela mame aj my predvybrate 🙂 ale to sa este stokrat zmeni, ale su na zozname 😉 nuz kedze som prvorodicka a z rodiny zatial nik nerodil, tak netusim jake nevyhnutnosti mi bude treba 😎 sladka nevedomost, aspon nemam stres zo zhanania...jaky senzor a jaka snooza??? 😖 😲 omg to si musim dostudovat tieto veci 😀

hanka_april
30. dec 2012

@azmuk no my sme mali dlho Juraj a Eliska, sestra ale bude mat Emu, tak hned, ze tak my to skratime na Elu, ale inak uz to nejak neplanujem menit....ja som vzdy taka, ze rychlo mat vybavene a potom mam pokoj, tak je to aj s menami, to mam odfajknute a uz na to ani nemyslim 😀 😀 ja som chcela strasne kedysi davno Martu, to je moja mamina aj svokra, ale manzel bol proti (ktovie preco?? 😀 😀 😀 )
no senzor dychu do postielky potrebujes kvoli syndromu nahleho umrtia dojciat a snooza je to iste, akurat sa to dava za plienocku, takze sa nemusis bat, ani ked je v kociku, alebo na gauci...no moja sestra ma maleho, takze ja som poucena, ale akoze keby som to mala studovat na nete, tiez ma to nebavi, len "opakujem" po segre, ale je to dobre, lebo mi aspon povie, co naozaj potrebovala, co by si kupila ine, co by nekupila.... 🙂 na nete najdes tych zoznamov vela., ja som si spravila podla sestry svoj, ale este bez medikamentov, to mi sestra povedala, ze mi spise neskor....

azmuk
30. dec 2012

@hanka_april jeeej. no tak to by si mohla ten zoznam tunak niekedy zverejnit pre take neskusene maminy ako som ja 😀 bola by som ti vvdacna 😉
no s tymi menami...ja mam moje oblubene Ida a Matilda....ale to nikto v rodine ani pocut a hlavne muz, kto vie preco?

katkalubkova
30. dec 2012

Baby, ako ste na tom s kavou, pijete, ci nepijete? Ja si dam jednu, obcas aj dve...... 😔 😔 😔 , ale snazim sa aj caje a vela tekutin. V prvych dvoch mesiacoch som kavu nepila vobec, bolo mi z nej zle, no teraz zase, az ma to stve, teraz som zvysok vyliala!!! To je hrozna zavislost. No musim si dat pozor, max. jednu slabu za den. 🙄 🙄 🙄 🙄

paris78
30. dec 2012

@hanka_april aj ja by som sa potesila keby si pridala ten zoznam nevyhnutnych veciciek, tiez sa mi nechce studovat na nete 🙂

hanka_april
30. dec 2012

@azmuk ved poslem ti do ip, co mam zatial napisane....
@katkalubkova ja som predtym pila jedno presso denne, teraz mi kava nebere, ale zato mi bere vychladena kofolka, to si dam na plavajuci zaludok je ako balzam pre mna aj ma ten cukor a kofein vzdy prebere trochu.....tekutin pijem malo 🙄 🙄 ja som malo pila aj predtym a teraz sa neviem donutit, niekedy sa zbadam az vecer, ze som mala pohar vody za den 😝 😝 potom si nadavam....

hanka_april
30. dec 2012

@paris78 posielam do ip

@azmuk potom ten zoznam je samozrejme bez nabytku a bez potrieb pre mamicku do porodnice....

katkalubkova
30. dec 2012

@hanka_april aha, no tak to by si mala pridat s tym pitim 😀 (tekutin ), ale teraz vazne 😀 . Aspon tak 2l za den, len moja rada, nazor.

anjelicek26
30. dec 2012

@delica - my sme nanoznik nikdy nemali, nezijeme na sibiri 😀 😀 Ale je to vraj proti vetru a snehu, mne stacil vzdy fusak a dieta v overale, ved to je uz az az.... No a nesumerne kolesa su vyhoda do terenu, predne otocne musia byt, inak podvihujes dieta do kazdej zakruty a to teda eee, ked ma dieta lahk spanok 😖 Ja som s hartanom aj jane slalom, aj quinny speedy bezne chodievala aj korculovat 😉 A tie otocne predne kolecka sa daju zaistit a su ako pevne, ked napr. mas ist cez sneh alebo piesok.

hanka_april
30. dec 2012

@katkalubkova sak myslis, ze som na hlavu padnuta, ze to neviem?? 😅 😅 ved hovorim, ze si hlavu bucham, vsade kde pozries okolo mam len flase s vodou, aby ma to napadlo, ale jednoducho si na to nespomeniem, lebo telo si to neziada a ja som stale niecim zaujata a ked sa uvedomim, tak uz byva aj neskoro....aj mamina mi volava cez den a pila si? lebo mamina mala velke problemy v tehotenstve s oblickami, tak ma nuti aj ked som u nich.....ja uz ked si to uvedomim sa nalejem, ale spomenut si je problem 🙄 🙄

anjelicek26
30. dec 2012

@katkalubkova - no kavu pit mozes, ale max. dve denne, to vravia lekari... ja pijem cappucino kazdy den, sladucke, zalievane mliekom, bez toho sa s prepacenim ani na zachod nedostanem, nech zije zapcha 🙄 Ale tam je kofeinu minimalne.

anjelicek26
30. dec 2012

@hanka_april - inak snooza no, my sme mali a nepouzivali, prvych desat dni ma dieta este nezahojeny pupcek a prave v tej oblasti sa to ma pripinat, malemu to strasne vadilo, treba to totiz zapnut dost natesno, inak robi falosne alarm. Ja budem kupovat podlozky (jednu do kosika a dve do postielky) tentoraz...