icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

anjelicek26
2. jan 2013

Inak v lete krpec fungoval prevazne takto, viacej ho navliekat netrebalo 🙂

kathy7337
2. jan 2013

@anjelicek26 no cakam 2.babo a vôbec som netušila,ze niečo take existuje. Môj drobec mal od narodenia stale bose nohy. Dovtedy nimi suchal aj v spacaku, dokym si ich nevyzul.

anicka.be
2. jan 2013

@delica ano, presne tie, ze vraj ich davaju bezne aj v nemocnici, akurat nie su vhodne v 1 trimestry, tak neviem

delica
2. jan 2013

@anicka.be anicka, zavolaj si rano lekarovi, co ti predpisal, ci sa nepomylil a nech ti vysvetli, preco ti to predpisal, ak mas pochybnosti.ja by som tiez pozerala ako blazon, kebyze nieco take dostanem. 😠

anicka.be
2. jan 2013

@delica uz som prelustrovala net a citala som, ze presne takto reagovali dalsie mamicky a pytali sa dr. a bolo im povedane, ze v 1 trimestri nie, potom sa moze, akurat ziadna farmaceuticka firma si nedovoli odporucat tehotnym. Skoro na vsetkych liekoch sa pise, ze nevhodne pre tehu ☹ Dakujem, ze si zareagovala.
kocky, nikto nemal s tym skusenost?

leus10
2. jan 2013

@anicka.be mne tvrdlo bruško pri prvom tehu, no ja som si to ani nevšimla ale nič také mi môj lekár nedal brala som len magnézium 2x denne a všetko bolo ok. TTeraz ked som bola pred sviatkami v poradni tak mi ho predpísal zas iba pre istotu keby som mala nejaký tlak v podbrušku tak si mám dať jeden občas v spodnej časti mi stvrdne bruško po chvíke to prejde ale radšej si ho dávamale nič iné

anicka.be
2. jan 2013

@leus10 hmm, lenze mne netvrdne brusko, ani nemam sajnu aky je to pocit chvalabohu 🙂 len citim taky tlak ako pred menzesom. Spominal mi aj Mg, beriem Femibion 400, tak je aj tam. Asi to necham tak, nie je to nic take hrozne, len ma to trocha znepokojuje.

delica
2. jan 2013

@anicka.be musíme tym lekarom aj trochu verit, pozeram, ze sa to bezne predpisuje, tak ti to urcite neuskodi. Ale necudujem sa ti, ked som si precitala pribalovy letak, tak tiez mi to to nedojde rovno ako liek, co ma nieco riesit v tehotenstve.
mna kvoli tym tlakom doktorka vypisala na PN, nedala mi nic, len odpocivat nakazala. A nenamahat sa. Nalez mi nijaky nenasla.

anjelicek26
2. jan 2013

@anicka.be - to znie skor ako roztahovanie maternice, babo 4-nasobi svoju hmotnost medzi 16-20.tyzdnom, to je zataz na väziva maternice, ja si na to tiez obcas supnem magnezko, pomaha to 🙂

anicka.be
2. jan 2013

@delica no dnes som bola v ambulancii v nemocnici (lebo moja dr. ma este volno) kvoli tej infekcii a spomenula som aj tie tlaky, a dr. ze ma hospitalizuju a nasledne vypisu na PN. Hovorim im, ze ja sa tak zle necitim, aby bolo potrebne ostavat v nemocnici a on na to, ze ked sa to nezlepsi do piatka, mam prist znova a aj na hospit. Aj ked nad PN rozmyslam (uz aj moja dr. sa ma asi 2x pytala, ze ako to zvladam v praci, nakolko som stale v sede zohnuta nad zakaznickou), kedze mam v praci stale plno, kopu zakazniciek a stresy. Priplacala som si DNP, cize by to malo byt ok.

anicka.be
2. jan 2013

@anjelicek26 urcite to bude tym 🙂

anjelicek26
2. jan 2013

Inak babule drahy mal dnes taky zazitok z ultrazvuku ako malokedy, krasne mu vsetko ukazala, aj pipika, gulky, drahy rastol pychou, tak som sa na nom musela usmievat 😵 Moje deti maju skveleho tatina ♥ Malinky zodpoveda na den presne velkostne, ukazkove miminko 😵 Uz nech je veru jun, tak by som si privonala k cerstvuckemu babatenku 😵

delica
2. jan 2013

@anicka.be urcite by som isla aj v piatok lekarovi, nech ti pozru tu infekciu, ci sa to zlepsuje.To moze sposobit vela neprijemnosti este.
Neviem, co citis ty, ale ja som mala take tlaky ako pred menzesom a take pobolievanie v podbrusku, takze doktorka vysetrila aj krcok maternice aj spravila vnutorny ultrazvuk aj zvonka, a povedala, ze maternica rastie a hlada si miesto v brusnej dutine, to mozem citit.inak C
ele sviatky v poho, az na jeden den, co som sa rozhodla upratat satnik, prenasala som veci, tiez skrcena , tak vtedy ma bolelo.
Síce sme v 2.trimestri, ale stale treba byt opatrné a nic nezanedbat, si hovorim, ze radsej 5 minut hanby v ambulancii a pokoj na dusi.Predsa, ide aj o drobca.

anicka.be
2. jan 2013

@delica No ved prave 🙂 urcite sa pojdem ukazat aj v piatok.

jankastubka
3. jan 2013

@anicka.be Tak nech sa ti to skoro vylieci. Ja som do rana skoro zomrela od bolesti hlavy. Nekupila som sivcera paralen, lebo doktor povedal, ze si ho mam dat len ked bude velmi zle. No ale vecer uz bolo ozaj velmi zle 😒 Tak ho musim dnes nejak zohnat. . .

hanka_april
3. jan 2013

@kathy7337 ved aj mne robil vzdy doteraz, len napriklad mojej sestre nie vzdy, ona sa mi smeje, ze to mam protekcne, lebo moj gyn. je moj kamarat o rok starsi z Gymnazia 😀 😀 asi to zalezi od doktora aj mamicky, sestra nemala nikdy nijaky problem, ja som na Duphastone od zaciatku...

hanka_april
3. jan 2013

@delica aj mne zatial povedal na 51% dievca...

hanka_april
3. jan 2013

a inak myslim, ze vcera som konecne zazila spatny prival energie 😀 😀 bola som v robote do pol desiatej, potom som do polnoci lietala po dome.....hadam to nebol len zachvev, ale sa KONECNE vraciam z toho spaveho udolia do normalu 😀 😀

s tym oblecenim je to tazko, moja sestra ma majoveho chlapceka a tiez sa tesila, ze bude mat cez leto teplucko a doslo take hnusne leto, maly vkuse zababuseny a sestra musela kocikovat vo Windstopper-ke 😀 uvidime, co nam Panbožko nadeli, akeho pocasia 😉

jankastubka
3. jan 2013

@anicka.be tie tlaky ako pred menzesom mavam aj ja, doktor mi dal na to len magnezium. Neskor sa ma pytal, ci ma v bruchu nepicha a ja ze sem tam hej. napr. ked sa prudsie otocim. postavim alebo si kychnem, vtedy to dost zaboi. A doktor na to len. ze ak to nie je viac ako 8 krat denne tak je to ok.
Ja by som najradsej tiez sla na pn lebo v praci mam dost velke stresy a nechcem aby to malickemu neskodilo. Ale doktor sa ma na pracu a ako to v nej zvladam nikdy nepyta.

misza1
3. jan 2013

@hanka_april ja jsem vcera mela neco podobneho, od rana jsem pobehovala po byte, vecer jsem sedela u telky a porad me zraly mrle, mela jsem tolik energie, ze bych mohla prestehvat cely byt, tak doufam, ze to neni jen prechodne a uz mi to zustane🙂

azalka22
3. jan 2013

@anicka.be na tu infekciu si kup v lekarni tea tree oil (olej z čajovnika). das si na slipku 2-3 kvapky, a do rana je to fuc....
mne to zabera na 100%. vzdy, ked daco troska stipe, uz davam - aj ked idem na kontrolu, 1 kvapka -prijemne to voni....
je to cista priroda, namiesto hentych canestenov. tym natieraj tak draheho, nezabudni, ze aj jeho treba preliecit (chlapi sa tomu strasne brania, ale co len my sme pre doktorov?? 😝 )

anicka.be
3. jan 2013

@jankastubka hihi, no to pichanie pri prudkom otoceni a kychani mam to iste 🙂)) mam pocit, ze sa to zlepsuje

anicka.be
3. jan 2013

@azalka22 mam doma tea tree olej z oriflame, moze byt aj ten?

azmuk
3. jan 2013

ahojte, chcem sa poradit baby:
posledne dni ma dost svrbi telo, najviac vecer- hlavne stehna, brucho, prsia aj nohy. Mavate aj vy take priznaky? K lekarovi idem az za 2 tyzdne. 😒

zuzu3743
3. jan 2013

@azmuk ja to našťastie nepocitujem a neskušala si sa natierať nejakym telovym mliekom a pij hlavne vela vody asik sa telo zväčšuje a preto ťa pokožka tak svrbi

zuzu3743
3. jan 2013

no ja som dnes mala po prvy krat sen že rodim najprv som im tam kričala aby ma nenastrihovali a ked mi kazali tlačiť hovorila som im že nemam žiadne kontrakcie tlačila som naprazdno nemala som žiadne bolesti ale vyšiel von blondaty chlapček 🙂) zvlaštny sen

anjelicek26
3. jan 2013

@azmuk - no svrbenie tela mozu sposobovat problemy s pecenou, skor by som zbehla k obvodnemu na krvne testy.

azmuk
3. jan 2013

@anjelicek26 s pecenou som problemy nikdy nemala aj testy boli ok, a to je skor problem v 3.trimestri a svrbia vraj dlane a chodidla, to mam uz prestudovane, ale pre istotu im poviem nech mi spravia testy znova. Mam skor pocit, ze sa mi natahuje koza asi.