icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

hexina
5. júl 2013

@delica
@janka_k dik baby...dnes som mala zas depresivny den z toho vsetkeho 🙂 velmi ma bolia bradavky...neviem ako kojit ako casto kojit, kedy kojit...a tak som si zavolala na zajtra laktacnu poradkynu z toho zufalstva 🙂 hlavne kvoli bradavkam 🙂 tak sa jej popytam aj tieto veci 🙂

janka_k
5. júl 2013

@misza1 misko sa este tak neusmieva, a kolko tyzdnov ma osky? Ze kedy sa uz na to mozem tesit 🙂

misza1
6. júl 2013

@janka_k v pondeli bude mit 7 tydnu.bylo to fakt perfektni po prokricenych dnech takovy usmev🙂

jankastubka
6. júl 2013

@hexina nasa cucala vsetko vratane prstov stale a nebol to znak toho, ze je stale hladna. Jednoducho niektore deti to robia. Vtedy pomohol cumel.

katuska54
6. júl 2013

Baby potrebujem poradit. Musim zacat odsavat mliecko a neviem ako mam vysterilizovat odsavacku. nemam sterilizator tak neviem ako nato. mam aj taky box na sterilizovanie v mikrovlnke,len neviem ci tam mam dat vodu alebo ako. prosim nejaky navod. ( kludne mi ho mozete napisat ako pre debila 😀 ). konecne po mesiaci nastartujem odsavacku.

delica
6. júl 2013

@katuska54 ja som to hodila do vriacej vody na 5 minut a von.A tusim to bolo aj podla navodu 😀

katuska54
6. júl 2013

@delica a nic sa tomu nestalo? a to az ked vrela voda?

anjelicek26
6. júl 2013

@janka_k - ani Benji sa este vedome neusmieva a ani sa o to nesnazi, hadam o dva tyzdne 😀

@katuska54 - fuha ja nesterilizujem, len umyjem takmer vrelou vodou, ono je ale pravda, ze ja mliecko ak odsajem malemu nedavam...

Benji mal dnes aku fajnu vahu, ze 4440g 😅 😅 😅 Musim ho aj pomerat, mi prijde, ze nejako narastol, co minuly tyzden som davala prec veci este, ze to mu bude este strasne velike, no tak teraz uz mi to take velke neprijde xixi

delica
6. júl 2013

@katuska54 nic sa tomu nestalo, len tam boli take tie bodky ako ta voda vyschla

katuska54
6. júl 2013

@anjelicek26 ja to mliecko asi budem davat do mrazu na horsie casy. len sa mi zda,ze ho mam moc. prsne vlozky mam plne mlieka,tak radsej budem odsavat. a neviem,ci potom nebudem mat este viac mlieka,ked zacnem odsavat 😒
nechcem byt ako dojna krava 😀

katuska54
6. júl 2013

@delica ok tak to tak urobim. dakujem 😀

anjelicek26
6. júl 2013

@katuska54 - ved to, ja mam mliecka trosku menej posledne dni, lebo maly moc spi a malo papa, ale to menit nechcem, pokial pribera, tak je to super 😀 Ale rozmyslala som odsat medzi kojeniami teraz, nech sa to zvysi... ale uz zistujem, ze je to cyklicky, par dni vela, potom normal, potom menej, potom sa to resetne a zasa je vela xixi Uvidime, ono o mliecko som sa vzdy bala len prve tyzdne po porodoch, potom sa to utriaslo a uz to bolo bez problemov...

hanka_april
6. júl 2013

@katuska54 ja mam sterilizacku do mikrovlnky (co je plastova nadoha so sitkom a vekom) a davambtam 2dcl vody a sterilizujem v mw 7 min.na 750

hanka_april
6. júl 2013

@delica tak si pytaj na pol roka...ved vyuzijes neskor 😉

bayuska
6. júl 2013

ahojte 🙂 prave s jednou mamickou marcovkou rozoberame, ci sa este dostava v porodnici taky ten "Startovaci" kufricek s roznymi vzorkamy, flasou a tak 🙂 len tak zo zaujimavosti 🙂 @anjelicek26 alebo @hanka_april alebo hockto 🙂

anjelicek26
6. júl 2013

@bayuska - no my sme dostali na gynde 🙂 V porodnici nic

bayuska
6. júl 2013

@anjelicek26 vdakaa za odpoved 🙂

delica
6. júl 2013

@bayuska v porodnici sme dostali

bayuska
6. júl 2013

@delica dakuejm 🙂

misza1
6. júl 2013

@katuska54 jakou mas tu odsavacku? ja jsem to rozlozila, a jako @delica nahazela do vrouci vody na 5 minut. potom slozit to zpet byl poradny orisek🙂 tak uz to jen umyvam horkou vodou

janka_k
6. júl 2013

@bayuska flasa tam ale nebola, bol tam jeden avent poharik, dostali sme aj tasku kde bol ten avent poharik a casopisy stare "mama a ja" a potom ten papierovy kufrik kde je domestos napriklad. flasa nebola ani v jednom. vsade len kupony a nejake info materialy.

janka_k
6. júl 2013

@katuska54 ja flaskujem a dudle aj flasky aj odsavacku sterilizujem ako pise delica

bayuska
6. júl 2013

@janka_k noo tak jasne ze sa to za tych 8 rokov ked sa mi narodila sestra zmenilo no 🙂 :P 🙂

hobit
6. júl 2013

veget na ockovi 🙂

katuska54
6. júl 2013

@misza1 mam tu tommee tippe. to si nedala tak v celku vyvarit? to musim aj rozlozit?

hanka_april
6. júl 2013

@bayuska ja som dostala aj u gynekologa aj v porodnici

misza1
6. júl 2013

@katuska54 tak to mame asi stejnou🙂 ja jsem rozlozila ten pist, oni to tam pisou i v navode jen obrazky tam chybi🙂

nikulqa
6. júl 2013

ahojte baby,neviete mi poradit co mozem a co nemozem jest pri dojceni? myslim ovocie a zeleninu,lebo tu vo Fr mi kazda povie treba jest vs zaradom,este aj v porodnici prvy den po porode mi dali na obed chilli con carne,ako fakt nechapem. dakujem pekne

kavaapalma
6. júl 2013

Ja jem vsetko skoro ale pomenej okrem strukovin,fazula,hrach,cocka a kapusta.

sasavi
6. júl 2013

@nikulqa aj mne vo fr povedali ze vsetko, sosovicu v porodnici nam nosili, ale az teraz zistujem co mozem.mojmu robi zle ryza, to sa nemohol vykakat, ale take veci ako kukurica, hrasok nejem preventivne.stacilo mi par dni, co sa jedoval.teraz ked si davam pozor, tak uz mam klidek, maly je spokojny a brusko ho neboli