icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

zuzuk22
7. júl 2013

@silsil tak to si mala fajn celkom veľa si nepribrala , poznám take co 20-30 kg pribrali a nechcela by som byt ten prípad , ale tak uvidíme ani jesť mi veľmi nechuti zatiaľ

anjelicek26
7. júl 2013

@nikulqa - no normalne sa moze jest uplne vsetko. Len kade dieta je ine, rovnako ako my dospeli... ze ho z niecoho naduva... a nie je to vzdy to iste, co rodica... tak na to treba prijst 😖 Syry jem uplne normalne, u neho fakt s tym ovocim musim opatrne 😖

silsil
7. júl 2013

@zuzuk22 mne nechutilo tiež jesť, len som bola stále hladná tak som musela, a snažila som sa zdravo, a už desiaty deň po pôrode som mala pôvodnú váhu, a teraz už mám ešte menej ako pred tehu 😉

nikulqa
7. júl 2013

@anjelicek26 no tak ja teda zacnem skusat, lebo nejest ovocie a zeleninu mi chyba ,tak uvidime...

delica
7. júl 2013

@zuzuk22 vsetko bolo OK, babo malo 3850g, narodene od 2 tyzdne skorej.

willy_wonka
7. júl 2013

Arrivederci 600nedelie 😎

hexina
7. júl 2013

@anjelicek26
@delica
@ willy_wonka a ine mamicky )

ajojte baby, mam problem s kojenim..mam popraskanu celu bradavku a v nej kandidu..ked sa mala prisava neskutocna bolest a preplacem zaciatok kojenia..poznate nieco super ucinne aby som si ju dala co najskor dokopy? bola tu aj laktacna poradkyna snazim sa s malou kojit podla novych poloh no mozno to este velmi neviem a stale tie bradavky bolia...myslite, ze by som mohla ostavit ten jeden prsnik aspon na den? s tym, ze budem vytlacat mlieko? pri tych novych polohach sa mi to zda byt este vacsia bolest..neviem ci to je uz tym, ze je to v horsom stadiu alebo opat zlym prisavanim

dakujem

hanka_april
7. júl 2013

@hexina ja som to mala v porodnici, kojila som cez klobucik a natierala Bepanthenom 😒 drzim palce...

jankastubka
7. júl 2013

@hexina a ako vies ze mas kandidu, to ti vravela laktacna? Lebo mna tiez boli prsnik ked sa mala prisava a to sa uz mesiac kojime. Zajtra idem na gyndu, tak sa na to popytam.

delica
7. júl 2013

@hexina bepanthen a lanolinova mastička, no ale ked tam mas kvasinky, tak by to chcelo asi nieco proti nim, nie? Co ti povedala laktacna na to?

hexina
7. júl 2013

@jankastubka ano laktacna mi to povedala ked sa na to pozrela..povedala mi, ze na to mam dat jednu masticku ale tu kupim v lekarni najskor v pondelok..cez vikend je zatvorena ta lekaren..je to univerzalna masticka co je aj na mamila stranke..a dovtedy ze si mam dat ibalgin krem..ibalgin krem som si raz dala a tak mi vystipalo bradavku..mam pocit, ze ovtedy je to este horsie...

navyse som zistila, ze nevie sa dobre prisat ani po tom ako mi to laktacna ukazovala...to je take blbe..ked tu bola mala nespolupracovala..ukazala mi to raz..no znova sa zle prisava..uz ma neboli len bradavky ale cely dvorec ma pali..uz mi to lezie na nervy...mam chut s tym prastit :(((

@delica

hajatanufus
7. júl 2013

@hexina ahoj prepac ze som sem vtrhla 🙂 blahozelam k babatku 🙂 a co sa tyka kojenia skus kapustovy list ale urcite neprestavaj kojit najlesia odsavacka je tvoje dieta ta bolest casom ustupi 🙂 drzim palce pozri ja mam tri a vsetky som uspesne kojila a ver mi ze viem co je to bolest 🙂 takze skus alebo mozes este skusit tvaroh das do mrazaku a potom si v plienke budes prikladat na prsnik a skus este pozriet tie videa na mamaila.sk na spravne kojenie pripadne tam sa tiez mozes este poradit s babami alebo s laktacnou ale urcite prikladaj aj na ten bolavy prsnik lebo potom by sa ti mohol ucpat a zapalit a to by bolo este horsie len neboj ked sa babo dobre prisaje tak to prestane boliet drzim palce chce to vela vela trpezlivosti maj sa krasne a uzivaj si babatko 🙂

hajatanufus
7. júl 2013

@hexina sorry este som citala dalsi prispevok tak na tvojom mieste by som urcite nedavala ibalgin skus teda ten kapustovy list na to prikladat hm?

hexina
7. júl 2013

@hajatanufus dakujem za podporu..najhorsie je ze neviem fakt ako spravne prisat..aj podla tych videi sa mi zda ze dobre ale napriklad ta horna cast dvorca co je pred nosom sa mi tak zduva co som vycitala, ze zas to nie je dobre...neviem ju jednoduch spravne prilozit a namiesto toho aby sa mi ulavilo tak tym bradavkam viac a viac ublizujem a ten kapustovy list to je normalna hlavkova kapusta a len tak prilozim?

nenullienka
7. júl 2013

@hexina ahoj prepáč, že ti takto píšem, mám už 2 ročného syna no mne veľmi pomohla táto mastička http://www.maderna.sk/katalog/product/666/, mala som taký istý problém ako ty. Skús mala by byť dostupná v každej lekárni. Držím silno palce aby sa ti maličká začala dobre prisávať. Potom už bude kojenie lepšie.

milionova151
7. júl 2013

tie monitory dychu mi pridu akurat tak na strasenie rodicov, dnes mi uz 4x pipal a pridem ku postielke a mala si spokojne spinka... mam chut ho vyhodit.

jankasz
7. júl 2013

@hexina http://www.mojalekaren.sk/multi-mam-compresses-...

skus tieto kompresy,baby si to velmi chvalili na bolestive bradavky...ale ak mas kandidu tak to by si mala ist ku gynekologovi aby ti spravil ster a podla toho liecbu,urcite by som to nepocenovala a nenatierala hocicim,aby sa tito nezhorsilo...ja som to tiez mala a bola to priserna bolest,bradavku som mala dookola akoby prasknutu a krv mi tiekla a dostala som to od syna,on mal v ustach zabu...jemu som usta gencianovou vodickou natierala a mne zobral ster lekar a dal mi antibioticku mast a hned mi to zabralo....ked hovoris o zlom prilozeni nepovedala ti laktacna,ze mas ragady?

hajatanufus
7. júl 2013

@hexina ano zelena hlavkova kapusta vraj je to velmi dobre a na popraskanu bradavku este bepanthen a lanolinovy krem ten nemusis ani umyt pred kojenim a co sa tyka prikladania to chce cas ja som sa naucila spravne prikladat az pri tretom podla tych videi na mamile. skus zavolat este raz laktacnu a nech ta ona kontroluje ze ci to dobre robis hlavne pockaj kym mala poriadne otvori pusinku a potom sa dobre prisaje inak ja som pri prvej dcerke zopar mesiacov kojila len futbalovou metodou a potom neskor som presla na klasicku tak skus ono to je jednoduchsie lebo tam si dieta das na vankus a tak mas oporu 🙂 drzim palceky a stou kandidou teda chod na gyndu no do vtedy skus ten kapustovy list to je prirodne a neposkodi normalne to vlozis do podprsenky 🙂

anjelicek26
7. júl 2013

@hexina - nema drobec prilis kratku uzdicku pod jazykom? Nam praveze hovorili, ze to je jasny znak, ked dieta nici takto mame bradavky, ze to je tym....

hexina
7. júl 2013

@nenullienka dakujem

@jankasz mam bradavku zhora prasknutu v tom akokeby to mokvalo a okolo je krvave...ako si zistim ci ma mala sor alebo zabu? sa mi pogrcala a mala take biele kusky v sebe som myslela, ze to je zrazene mliecko..nemoze to byt ta zaba? nepovedala mi nic..len ze tam mam kandidu ..a ze mam pockat do zajtra na taku masticku univerzalnu co na mamile.sk propaguju a zatial si davat ibalgin mast..myslis, ze mam trosku odstavit ten prsnik alebo preplakat to kojenie? uz ma chyta panika ked mam ist kojit z toho prsa
@hajatanufus dakujem skusim ten list...ja kojim tou priecnou..tak mi ukazala ..ukazala mi aj futbalovu ale to neviem..najviac ukazala tu asymetricku priecnu ci aka to je...

@anjelicek26 pozerala jej tu uzdicku povedala, ze nema ju az tak skratenu ale zda sa jej za ma..ze mam ist do nemocnice nech sa na to pozru...takze neviem..neviem ako vyjdem z domu..nie som na to este pripraena

jankastubka
7. júl 2013

@hexina tak dufam, ze sa ti to skoro vylieci. Myslim, ze v nemocnici jednej babe ked krvacala bradavka tak povedali, ze moze vynechat jedno dve dojcenia. Len ide o to, aby sa ti neprestalo robit mlieko.

Cim bude mala starsia tym lepsie to pojde tebe aj jej. Moja uz teraz nema problem vobec s prisatim a to som na pravej bradavke zacinala s klobucikmi - inak cez klobucik ma to ani tak nebolelo ako nazivo a aspon roztahala bradavku. Vdaka tomu bradavka zmakla a uz sa teraz kojime bez klobucikov - lebo s tym je len ostara.

hajatanufus
7. júl 2013

@anjelicek26 ahojky a ty tu co porabas 😀 tebe sa v tej praci tusim nepacilo a sla si zas oddychovat 😀 srdecne blahozelam k drobcekovi 🙂 ja osm sem zabludila len nahodou a koho to tu nevidim 🙂 a teraz ste stale v nemecku ze? Do uk sa uz nechces vratit? Mimochodom ako to robis ze mas vsetky tri deti v juny?

hexina
7. júl 2013

@jankastubka vynecham asi jedno potom skusim prezit a potom zas vynecham a to vynechane si skusim poriadne vytlacit mlieko...mam aj odsavacku ale to je myslim to iste ako si prilozit babo...ja velmi chcem bojovat a kojit..len mna chyta panika z toho, ze tu bola laktacna a aj napriek tomu am pocit, ze tie bradavky sa horsia nez lepsia...neviem kde robim chybu

anjelicek26
7. júl 2013

@hajatanufus - este sme v nemecku 🙂 A veru sla som zasa oddychovat pri troch detoch 😀 😀 😀 V anglicku sme boli pracovne, to, ze sa tam vratime je sanca takmer nulova :( My poskulujeme po JAR na buduci rok 😀 A tri deticky v juny su cisto nahoda, ale taka pekna 😀 😀

hajatanufus
7. júl 2013

@hexina ahojky este som si citala vasu temu trocha pozadu prepac ze sa vam tu pletiem. Kludne mozes ist s malou uz vonku ja som v uk a ked sa mi narodil maly tak som 12 hodin po porode uz sla domov a maly sa narodil v novembri a v pohode som s nim sla von. Prva dcerka sa narodila v januari a 6. Den po porode ked som sla domov z nemocky sme uz isli na chvilu von takze sa vobec nemusis bat. Hlavne chodte von rano kym nie je este moc horuco a lebo vecer ked uz nepali slniecko a co sa tyka oblecenia daj len bodicko a perinku alebo bodicko a nieco lahucke. S mojou starsou dcerkou chodi do skolky jedno dievcatko co maju tiez doma 12 dnove babatko a maminka snim bola vonku uz dva dni po porode lebo musela do skolky takze neboj vzduch jej neublizi len s nou nechod do nakupnych centier 🙂 ked som este bola na sk a robila som v baumaxe tak tam prisiel jeden pan s dvojtyzdnovym babom a polozil prenosnu tasku na rinavy vozik kde sa dav cement 😒 niektori rodicia su nezodpovedni zial . A este ak ti mozem poradit s odgrgavanim tak nemusis davat malu hore do zvislej polohy ale daj si ju akokeby sadnut z boku na lave koleno lavou rukou ju chyt za hrudnicek a pravou rukou jej jemne masiruj chrbatik mne maly do dvoch minut vzdy odgrgol. Skusim najst na to video a hodim to sem len mi to asi chvilu bude trvat

hajatanufus
7. júl 2013

@hexina tuje to video takze nedavas malu sadnut len ju chytis vsak pozri ja som maleho davala sadnut ale az ked bol vacsi tak som si to zle zapamatala http://www.novorodenec.sk/page.php?sekcia=clank...

hajatanufus
7. júl 2013

@anjelicek26 vsak ja sa len smejem ja viem ze neoddychujes 😀 😀 len myslelala som oddych od zamestnania 🙂 a ako sa mavate? to JAR myslis akoze Afriku ci? 🙂 ja viem ze ste v uk boli koli manzelovi 🙂 ano mas to dobre ze vsetci traja v juny aspon nemusis premyslat ze ako obliect a take ine somarinky lebo vsetko robis ako pri predoslych to ja mam mix Lucy januar Rachel august a maly november 🙂

anjelicek26
7. júl 2013

@hajatanufus - my inak fakt dobre, len maleho trosku trapi brusko, o starsich sme tento problem nemali 😖 Tak nosime, mojkame, tulkame, co uz. jj do Afriky, rozpravaju anglicky, je to dolu priamo pri pobrezi, my by sme si to urcite uzili, drahy by chudak pracoval ako vzdy 😀 Ale chceme pockat, kym bude mat maly rok, nie tahat sa tam s upllne miniaturnym babatkom 🙂 Uvidime, ako nam to vyjde... V tom obliekani mas pravdu, viem si aj odhadnut velkosti, ktore budem potrebovat, tak som si vo vypredajoch uz nakupila kopu na buduce leto pre prcka, ved preco nie 😀

hajatanufus
7. júl 2013

Ty si fakt dobra ked uz kupujes takto dopredu ja som minule len nahodou kupila malemu supravu gate a tricko ze 2-3 roky za nejaku libru a teraz som to nasla vo vreci a oblikla mu a je mu to dobre. Inak my sme sa prestahovali z bytu do domu a uz sa viac stahovat nechcem. Konecne mame zahradu a deti sa mozu vonku vysalit a aj maly mi sppava vonku v kociku. Moj mm pracuje len v noci a preto potrebujeme vo vnutri byt ticho a v byte to bolo strasne o nervy. Moj mm zase sniva o kanade len tam je strasne tazke sa dostat hlavne bez vzdelania on je vyuceny maliar ale farby mu tak poskodili pluca ze musel ist na operaciu a ma aj pracovnu astmu takze to uz robit nemoze. Tu v uk pracuje v tescu ale uz ho to nebavi tak zacal studovat na open university a chce si zmenit kvalifikaciu aby mal lepsiu pracu.

hanka_april
7. júl 2013

@milionova151 mozno spokojne nespinkala, mozno jej zachranil zivot....preto je to syndrom nahleho umrtia, lebo prichadza necakane v spanku....ja by som ju bez monitoru nenechala...