icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

delica
9. jan 2013

@azalka22 a vies, ze my si davame orechy aj s manzelom? popravde som kupila 4kg, 2kg aj pre sestrenku, ale ona si zohnala inde, tak zostali nam. Manzel ich vzdy na chvilku aj namoci, oni potom chudia ako cerstve vylupane. Je to mnam a je to aj zdrave.
Inak aj ja som citala podobny clanok, aj som videla dokument, ze co babo bude preferovat zavis od jedalnicka tehotnej. A je to tak, moja mama neje surovu zeleninu, len mrkvu, redkovku, uhorku. Do mna nedostanete cibulu surovu, zvysok zeleniny som sa naucila jest az niekedy v 16 - 17 rokoch, presne ako dieta, som skusala po troskach rajciny, papriky...:D.

julia4321
9. jan 2013

hanka_april Ahojte dievcata, mam taktiez termin v juni, tak som sem troska nakukla🙂Citala som Vase komentare a zaraza ma postoj hanky_april. To co napisala a akou formou sa rozlucila mi pripada ako spravanie 15 rocneho dietata a nie nastavajucej matky. Nikto nic podla mna neprekrucal, kazdy len napisal svoj nazor, presne ako ty, nik Ta neurazal.Dokonca sa Ti holky aj ospravedlnili, aj ked neviem za co. Tesi ma fakt, ze si odhodlana mat 3 deticky, aj ked este pred par rokmi si sem pisala, ze netuzis ani po jednom a nebavi Ta pocuvat reci Tvojich kamaratok o pokakanych plienkach.......Prajem Ti vela stastia a najma nech nie si odkazana ostat doma skor a dlhsie ako je potrebne.

misza1
10. jan 2013

@delica me po orechach strasne bolel zaludek,ale je mozne ze proto ze jsem snedla skoro pul kg🙂
a na tom jidle asi neco bude,mamka jedavala jen sladke a ja se muzu od mala utlouct,bez masa preziju bez sladkeho ne;) manzel zas po tchyni ji jen maso.
z plakani si nic delej, ja jsem neuronila slzu jak je rok dlouhy a ted pri trosce stresu bulim a bulim🙂 aspon se vycisti plet

neposedna
10. jan 2013

@delica ja som to prezivala pred dvoma rokmi, tiez som nemala v okoli podobne tehu buducu maminu a v podobnej teme sme si navzajom vymienali informacie, vasledky a radili sme si, akurat ze tam sme nemali "rypae mamicky" a doteraz si piseme na FB, bo mame rovnako stare deti a rovnake radosti a starosti, dokonca uz boli aj nejake stretnutia
inak pred dvoma rokmi mi podobna tema velmi pomohla aj pocas tehu a aj nasledne potom, bo dcere vtedy zistili vrodenu srdcovu vadu, bola som nutena rodit na kramaroch, 250 km od rodiny, tie pocity boli zvlastne a maminy tu ma velmi podrzali, hlavne som sa "vykecala" co som sa doma moc nemohla, bo muz odmietal so mnou hovorit (aj on mal strach a proste ked nehovoril, tak sa necitil tak zranitelny), aj po porode, kedze sme boli 3 tyzdne v nemocnici, dceru operovali... a just som rodila edzi sviatkami, takze na silvestra som prisla domov sama bez dietata, hned potom naspat do BA...... bolo to neprijemne a vtedy som si nasla take "kamaratky" na vykecanie sa a doteraz sa vykecavame a o vsetkom, nielen o detoch
inak vcerajsia poradna dopadla dobre, mam sa setrit (pri 2r dcere skoro nemozne 😀 😀 😀 ) dieta podla UTZ presne sedi na tyzden tehu :D tak super!!!!

zuzu3743
10. jan 2013

@neposedna viem žeje to pre teba citlive ale asik v akom tyždni ti zistili tu srdcovu vadu dcerky ..držim prsty nech všetky vysledky už budu len dobre a niesi sama akeho manžela maš aj môj muž nerad dava city najavo tiež by som sa snim o tom nemohla baviť doma a mna by to dusilo v sebe potrebovala by som sa niekomu vykecať 😒

zuzu3743
10. jan 2013

tak ja tiež citim už asik dobry tyžden take intenzivnejšie pocity "motylich kridielok" v brušku hlavne ked sedim alebo spapam niečo sladke . Ja som sa chcela spytať nahodou nedostali ste už na poradni ten prenatal box boli tam + ku tomu tabletky Gravita . Včera som si jednu zobrala že začnem ich uživať predtym som si pospala pila som len vodu tak som vstala učila som sa s malym tak som si ju zobrala to som tiež len vodu pila popri učeni a o asik tak o 3 minuty mi prišlo strašne zle len naraz som musela utekať vracať . Normalne rozmyšlam či mi mohli tie tabletky spôsobiť to vracanie alebo čo kedže som dobre tri hod nejedla tak pochybujem že z jedla pred užitym mi bolo fajn normalne . Neviem či ich brať alebo sa na ne vykašlať ☹

misza1
10. jan 2013

@zuzu3743 nevim jake jsou to tabletky ale ja beru mamavit a ten se musi po jidle, raz jsem si dala asi 2hodky po jidle a vyzvracela to. tak je mozne ze to drazdi zaludek...

katkatara
10. jan 2013

@zuzu3743 Ja mám Centrum materna a tiež sa musia užívať hneď po jedle,tak asi aj na tie tvoje treba papať.

slavka_a_maros
10. jan 2013

@azalka22 dakujem za radu 🙂 dnes dam manzelovi vecer do ruk luskac a bude luskat 😀

katkatara
10. jan 2013

@julia4321 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Ani ťa nepoznám,ale už teraz máš moje veľké sympatie. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

zuzu3743
10. jan 2013

@misza1
@katkatara Ďakujem dievčata tak ešte skusim po tom jedle ju užiť to som teda netušila lebo letačik v tom nebol len obsah je na krabičke čo to obsahuje a to sa berie jedna tableta denne tie tabletky čo vy beriete alebo 2x denne

katkatara
10. jan 2013

tie moje sa užívajú 1x denne

misza1
10. jan 2013

@zuzu3743 aji moje 1denne, ale ja vecne zapominam.tak si davam 1 za 2dni🙂

elen34
10. jan 2013

Ahojte mam vysledky testou dopadli zle vyskocil ds 1:135 ☹ este aj bola hnusna sestricka . Neviem poradit co mam robit?

typa
10. jan 2013

@elen34 ahoj, najma nemaj stresy. Mna poslali na genetiku,ale tam mi odporucili amniocentezu - co som odmietla, pretoze ja by som si babo nedala vziat, aj keby bolo chore. Objednaj sa na niektoru z klinik, ktore sa zaoberaju prenatalnou diagnostikou, nech ti urobia kvalitny ultrazvuk a zistia, ci je babo ok. Presnost utz, je na 97%. A pre istotu si pozri, ci mas na testoch napisany dobry datum poslednej menstruacie, pretoze u mna sa sestricka sekla o 27 dni a tym padom mi pravdepodobne vysli zle vysledky. A zly datum mi napisala aj na opakovanych odberoch. Len klud - tieto testy su casto pozitivne,ale to neznamena, ze budes mat chore babo - je tam len vacsie riziko. 😉

elen34
10. jan 2013

@typa Dakujem . Mna sa pytal doktor uz skorej ci pojdem na odber plodovej vody co som odmietla ani ja by som si to nedala zobrat keby bolo chore. Neviem ci mam volat doktorovi dneska nerobi ale mam na neho cislo na mobil alebo vydrzim do zajtra. Kolko tyzdny ti robili testy ? Mne 14 tyzden brali krv a teraz prisli vysledky asi je uz neskoro na utzne ten specialny

typa
10. jan 2013

@elen34 tak mne ich robili ked som bolo 16+0 tt ale sestra mi napisala, ze som 19+6tt, tak mi to asi vyslo blbo. Praveze na utz mozes ist bud medzi 11+0tt a 13+6tt alebo potom Ti ho urobia, ked ma ukonceny 18tt. Ja idem zajtra - v 20tt vraj vidno uz vsetko super. Tak sa tesim na krpca 😉

neposedna
10. jan 2013

@zuzu3743 nie, uz to nie je citlive, proste to beriem tak ze sa priroda zahrala, my sme sa trochu trapili pocas tehu apotom po porode, nastastie sme to vedeli od 20tt, kedy nam to predpovedal MUDr. Grochal na morfolog. sono, ono sa pocas celeho tehu neda povedat, ze co sa nakoniec stane pocas vyvinu a po porode, ale varoval nas, ze sa mu to nepozdava, nasledne sme potom boli na vysetreni v BA u MUDr. Tittel a v 36tt mi MUDr. Tittel radsej odporucil porod v BA, bo este stale nevedeli, ze co z toho nakoniec bude, ono vela zavisi aj od toho, ze co sa stane tie prve 3 dni po porode, bo sa uzatvara tzv. ductus, to je miesto, kade bol obeh babetka napojeny na maminu, u Terezky sa prave v tom mieste ta aorta kriticky zuzila (priechod bol 1mm) a kedze bola sledovana od porodu, tak hned ako sa ductus uzatvoril avedeli, ze to nie je dobre, tak to zoperovali, cize 30.12. bola operovana a 27.12. sa narodila ako doteraz obdivujem vsetkych tych lekarov a som im nesmierne vdacna, spolu s manzelom 😀 😀 😀 pocnuc MUDr.Grochalom, cez MUDr. Tittela, dalej ten co ju operoval, sestricky a lekari co sa starali a nasledne doktori, ku ktorym chodimena pravidelne kontroly 😀 😀 😀 zatial je to vsetko v poriadku, srdiecko si rastie spolu s telickom,vsetko zvlada, nema obmedzenia, takze teraz verime, ze pocas puberty sa to nezhorsi, resp. ak ano, tak ze ten zakrok bude maly a rychly 😎

neposedna
10. jan 2013

@typa ja som objednana ku Grochalovi na 23.1. to budem 19tt+1 tak sa uz tesim, inak som bola v 17tt teraz v pondelok na UTZ a vraj je vsetko ok, ale nebolo to take podrobne ako u Grochala

neposedna
10. jan 2013

@elen34 hlavne klud a pokoj, este to neznamena, ze je babo chore alebo nieco.... ako pise @typa objednaj sa na nejaku kliniku na mrfologicky UTZ jeden super doktor je aj v MT www.femicare.org ale aj v blizkosti tvojho bydliska najdes niekoho, kto bude robit podrobny UTZ a uvidis, ze vsetko bude ok!!!! hlavne klud a pozitivne myslenie!!!!!

typa
10. jan 2013

@neposedna ja idem k nemu zajtra - tiez som 19+1tt zajtra - tak som zvedava, co povie 🙂

paris78
10. jan 2013

neviete mi poradit, mam zle vysledky stitnej zlazy, co sa v takomto v pripade robi? tripple testy su OK.

typa
10. jan 2013

@paris78 brat lieky,ktore Ti predpise endokrinologicka.

jesika26
10. jan 2013

@paris78 treba íst na endokrinológiu, zoberú ti krv,vyšetria ta, urobia sono štítnej žľazy a povedia či budeš brat lieky alebo nie. Mne tiež zistili začiatkom decembra, bola som v Ľubochni, no a zistili mi že na lavej strane mám štítnu žlazu zvačšenú až 5x ako na pravej a ešte mi aj tlačí na priedušnicu. Takže lieky mi nedala, vo februári dalšia kontrola a po porode operácia ☹ ☹ ☹
@neposedna nevieš či p. Grochal robí aj víkendy??????

jesika26
10. jan 2013

@neposedna pozrela som na nete, takže robí, ale + 10e

minikk
10. jan 2013

@elen34 ahoj neboj nic tie testy vychádzajú dosť často zle a sú nepresne aj mojej kamaratke vyšli zle na DS bola na tej amniocenteze potom musela čakať vstrese na výsledky a teraz ma uz 3 mesačného krasneho zdravého syna. Hlavne nestresuj a skús ten ultrazvuk.

elen34
10. jan 2013

@minikk Dakujem 23.01idem na poradnu aj my budu robit ultrazvuk tak uvidim co my povedia a zajra zavolam mojmu gynekologovi co my povie ale je my lepšie myslim pozitivne baby a to je hlavne 🙂 🙂

delica
10. jan 2013

@elen34 drž sa, neboj, bude to dobre 🙂)))

katuska54
11. jan 2013

kde ste vsetky? nemam si skym pokecat 😒

misza1
11. jan 2013

@katuska54 ja tu taky od rana cucim kdo co nove napise at muzu reagovat;)
dneska je takovy lenivy den v praci...nic se mi nechce🙂