icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

janka_k
10. júl 2013

@hexina to prudom je hned po jedle alebo az pri grgnuti?

hexina
10. júl 2013

@misza1 ved ja som to iste hovorila, ze mlieko nie je tazko stravitelne..ale som sa docitala, ze moze viac vypit ako je jej zaludok..odgrgavat davame (nie stale sa nam podari odgrgnut) a lezi vo vyvysenej polohe..ale tak ona proste asi ma reflux no..ale mne to pride blbe ju tyrat a nechat hladnu presne tri hodiny...to jej rovno nebudem davat jest aby ani nekakala ani nepisal ani nevracala

hexina
10. júl 2013

@janka_k prudom je vacsinou tak po 40 minutach od kojenia..najprv ju daju odgrgnut a ked nic daju ju lahnut a ona zvykne potom prudom pustit..

janka_k
10. júl 2013

@hexina ak ti to bude robit viac jedal po sebe, tak urcite chod doktorke, ak ti prijima nejaku potravu tak to asi riesit nemusis, grcka vela deti. mne maly prudom grcal hned po jedle, takze to bolo ine.

hexina
10. júl 2013

@janka_k a vy ste mali reflux? ci ty si mi spominala tu operaciu?

janka_k
10. júl 2013

@hexina pylorostenoza a este aj reflux nam napisali, ale maly odgrcne teraz uz len tak raz za den. pre tu pylorostenozu je typicke to prudove vracanie

willy_wonka
10. júl 2013

A zas sme v jednom cykle.... 🙄

hobit
10. júl 2013

ahojte, my sme dnes boli v poradni, za 2 tyzdne + 500 g 🙂

silsil
10. júl 2013

@hobit my za týždeň 350 gramov 😉 ale nám pekne priberáju 😉

misza1
10. júl 2013

@delica aha bo jsem zapla konec telerana a bula tam pani co dela mydla z koziho mlika🙂ale uz to koncilo tak jsem nestihla jmeno.

misza1
10. júl 2013

@willy_wonka dlouho jsi se neozvala, jak si zijete?

jankastubka
10. júl 2013

Ja som dneska sla ziadat o ten priplatok k rpispevku pri narodeni dietata, no ci som si nezabudla doma obciansky.... este ze pani bola ochotna aby som jej to uz len poslala mailom a nemusela znovu chodit. 😀

willy_wonka
10. júl 2013

@misza1 ahoj Miska, ja sa ozyvam. Len to su takr vykriky do tmy, ignorujete ma :D
Zijeme obstojne, nechcem to zakriknut ale zda sa, ze mame nocny rezim, proti kolikam davam infacol, akurat mam problem s nechtikmi,samko sa po tvaricke poskrabe az do krvi, ale neda si ich ostrihat ani v spanku.....
a co vy? osky je krasny model 🙂
jaj, a uz mi nabehla kazdomesaxna zenska zalezitost.... :-/

kavaapalma
10. júl 2013

@willy_wonka to uz nie je to nejako skoro? Ci uz nekojis,tak preto?

willy_wonka
10. júl 2013

@kavaapalma ja sa tiez divim, 3 dni po konci 600 nedelia.. a kojim,kojim, stale kojim... 🙄

silsil
10. júl 2013

@willy_wonka ja len ze my sme nechtiky strihali prave dnes, a tak ze jednu ručku počas kojenia a druhu ked bol na pleci:P a islo to, maly bol ako tak v klude :D

hajatanufus
10. júl 2013

@hexina s tym grckanim ti asi velmi neporadimlebomoje deti to nemali ale malo by sa to casom upravit. Nam v nemocke povedali zebabatko sanepreje ide len o to, ze oni este maju male zaludky a ten zvierac v zaludku musi dozriet. Je dobre po papani moc s babatkou nehybat a urcitenetreba kojit kazde 3 hodiny to su este prezitky nasich mam z komunizmu uvidis casom. Urcite to tu riesi vela maminiek tak ti poradia. Drzim palceky nech tocim skor prejde

kavaapalma
10. júl 2013

@willy_wonka ja tiez kojim,malemu v pohode striham nehty uz 3x,lebo sa skrabe no aj tak. Ked spi ide to ako po masle.

zuzuk22
10. júl 2013

Ahojte baby 🙂 chcem sa spýtať že ako zistím že už cítim pohyby ? Aký je to pocit ? Ako co ? 😉

kavaapalma
10. júl 2013

@delica ako sa mate? My po tych narocnejsich zaciatkoch uz vyborne. V sobotu mame krstiny. Aj preto som si dnes kupila farbu na vlasy. Lebo kadernicka nehrozi.

kavaapalma
10. júl 2013

@zuzuk22 ver mi,nato prides urco aj sama. Ja som pocitila prve pohyby v 5.mes. A hned prvy raz to bol poriadny kopancek.

zuzuk22
10. júl 2013

No že či budem vôbec vedieť že to je ono 😉

delica
10. júl 2013

@kavaapalma ahoj, myslela som na teba, co máte nové 🙂)) uz nie je cas konikovat, ako ked boli chlapci v brušku 🙂)) veru. Celkom to ujde, raz je lepsie, raz horšie, velmi rychlo tie dni utekajú.

delica
10. júl 2013

@azmuk ty sa nám ako máš?

katuska54
10. júl 2013

baby kedy posielaju rodinne pridavky? to bude spolu s materskou,alebo nato maju iny termin. a este sa chcem opytat ci vam uz prisiel ten prispevok pri naroden dietata ( cca 190€ tusim to je). my sme o to ziadali hned ako som prisla z porodnice a stale mi nic neprislo. skusim pockat na matersku a uvidim.

katuska54
10. júl 2013

@willy_wonka uz si bola vybavovat ten prispevok?

willy_wonka
10. júl 2013

@katuska54 ahoj katka, ano dnes som tam bola. tetuska uradnicka ma pochvalila, ze si davam na cas🙂 takze mi to dojde v auguste

silsil
10. júl 2013

@katuska54 ten prvý príspevok je okolo 150 eur, a ak do tretieho dňa V mesiaci to tam majú v systéme tak to u tom mesiaci aj vyplatia, nám sa malý narodil 20teho, a môj manžel bol na úrade prvého júla, povedali mu že teraz v júli to aj budem mať vyplatené, spolu s materskou.

janka_k
10. júl 2013

@jankastubka je k tomu treba aj potvrdenie od zamestnavatela? to jedine zatial nemam

janka_k
10. júl 2013

@willy_wonka fiha tak to nejako skoro, ja ze ked clovek koji to nedostane aj x mesiacov, no sranda teda, nie je vsetko ako si myslime 🙂 tak super ked uz sa vam nocny rezim upravil, tak nech to Samkovi vydrzi 🙂