icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

janka_k
17. júl 2013

@slavka_a_maros nas maly spi s nami, v koliske mam neozehlene pradlo 🙂 ked sme prisli domov z porodnice a mali sme to velke grcanie tak som ho dala ku mne a odvtedy tam zatial je, uvidime ako dlho 🙂 je mi to momentalne jednoduchsie pri zaspavani, ze ho mozem hladkat.
ja ked sa zobudim ze uz silno hlada papanie tak ho berem, pozriem plienku a dam jest, na plac necakam

kikuleenka
17. júl 2013

@slavka_a_maros ja som sa presne kvoli tomuto odpratala z detskej izby k muzikovi spat do spalne, lebo Hanka robi to iste, neskutocne sa mrvi, otoci sa aj o 180 stupnov (dnes dokonca o 360 - spala som s nou a tymto ma zobudila)...slecinka si spinka a ja pri tych zvukoch a pazvukoch nemozem 🙂 Takze teraz za nou trielim, len co pocujem uz ozaj zvuky spojene s dozadovanim sa jedla, pozornosti a tak 🙂 proste ked je uz naozaj hore...spi v postielke, ked spim s nou, sme vo velkej posteli spolu...

slavka_a_maros
17. júl 2013

@kikuleenka no presne aj nasa Hanka 😉 to su take zvuky, ze som furt hore. Vacsinou, ked uz sa postavim, ze teda ideme na to, tak zase tvrdo spi, lahnem si a za 5 minut znova... Snad sa casom naucia spat potichu

slavka_a_maros
17. júl 2013

@janka_k len ked ona niekedy vydava zvuky a to si chce len prdnut 😀 a potom spi este dve hodky... Musim sa naucit odhadnut ten spravny moment

katuska54
17. júl 2013

niekto mi v noci vymenil dieta 😠 je zla ako 100 certov. vcera anjel a dnes cert 😠

janka_k
17. júl 2013

@slavka_a_maros ja uz som nastastie trochu imunna voci tym zvukom 🙂 ale manzel nie, ten ho stale kontroluje 🙂 nas maly vydava nejake zvuky skoro celu noc, ja sa preberem na taky "vaznejsi" alebo ked uz dlhsie "hlada jest" aj ked nekrici. ale sranda, cez den mi tu pol dna prespi bez zvukov a v noci stale brumka, chrci, alebo vsemozne zvuky 😀

janka_k
17. júl 2013

@katuska54 to u nas presne vravel manzel ked sme prisli domov z tej operacie, ze sak on bol taky dobrucky, ze ako sa moze tak zmenit 🙂 ja mu stale vravim ze aj tak je este dobrucky, i ked tiez mavame tie placlive vecery prdkajuce, ale len obcas nastastie

misza1
17. júl 2013

@slavka_a_maros
@janka_k Osky spava do 1:30 v kolibce a pak jde ke me. pred tehu jsem mela spani jako pes na kazdy zvuk jsem se budila ale ted nejak nee tak se vzbudim az na poradny hukot😀

Slavi ja mam vetsinou doobeda cas akorad na umyti zubu ale dnes jsem stihla i sprchu- to uz se nam asi nepovede🙂

janka_k
17. júl 2013

@misza1 Miska ale Osky je tu pomaly najstarsi, tak ja vzdy citam a vravim si ach jaj to ma caka o par tyzdnov, aj dnes som si to povedala, ja stiham tu sprchu aj navarit a tak, ale dnes som si to presne precitala, aha o 3 tyzdne uz bude cely den hore 🙂

anjelicek26
17. júl 2013

Ahojte babulky, u nas uz druhy den kludne brusko, hadam mu to vydrzi.. dnes nam prestrihli uzdicku pod jazykom, ja sa s toho budem este dobre dlho spamätavat :( Este ho to boli, ani cumel nechce, ale prisava sa omnoho lepsie, tak to asi svoje opodstatnenie malo, aspon uz bude klidecek pri kojeni a menej vzduchu v brusku. Mame mu to vytierat repikom, uvazujem ako na to, vatova tycinka? Len ci ma do tej pusky vobec pusti...

janka_k
17. júl 2013

@anjelicek26 hmm som prekvapena ze si bola pritom, ked sme boli v tom 3.tyzdni na kramaroch a maleho operovali vsetky zakroky ako aj branie krvi, sondu do zaludka, kanylu do ruky, mu robili tak ze ma poslali prec.
no ale super ze ste to zvladli a skore uzdravenie malemu

janka_k
17. júl 2013

@anjelicek26 ja som poobepracnu natierala sterilnym stvorcekom namocenym v repiku. no ale v pusinke to sa tam tym stvorcekom asi nedostanes, len aby mu z tycinky tie vlasky tam neostavali

kikuleenka
17. júl 2013

@anjelicek26 alebo sterilna gaza, namocit, ovinut na prst a vytriet, resp. do gazy vlocit kusok vaty, namocit a prilozit na ranku...asi tak by som skusila...

anjelicek26
17. júl 2013

@janka_k - robili mu to ambulantne, ja som ho drzala a ona mu to strihla na tri krat, ze to mal dost chudacik, spinkal a zobudil sa az na to strihnutie :(

misza1
17. júl 2013

@janka_k vidis to me nenapadlo ze mam asi nejstarsi babo🙂ale v nekterych vecech dobiha mladsi.
to denni nespani je fajn ale kdyz se zacne nudit neutisi ho nic jine nez prso...

misza1
17. júl 2013

@anjelicek26 fuuha ja bych to neustala ...

kavaapalma
17. júl 2013

@slavka_a_maros ja nebudim,tiez rozhadzuje ruckami a kruti hlavkou,ale neplace. Ja to uz poznam a ked uz ma otvorene ocka,tak sa mu prihovorim,pohladim a ked sa naspat neulozi spinkat tak prebalim a nakojim. @anicka_be my tiez nic nedavame,ziadne kvapky na brusko,poplace trosku popuci sa a krasne prdka a kaka. Cvicime s nozkami,hlavne zabera ked mu dam pokrcim nozky. Tak chvalabohu. @willy_wonka za mesiac sme tak podrastli. Chodime na poradnu len 1x mesačne. My obaja sme dost vysoky,ja mam 178 a mm 187 tak Tobi ma byt po kom vysoky.

anjelicek26
17. júl 2013

@misza1 - ako ked na mna vyplul uplne krvavy cumel, tak som tiez myslela, ze to nerozchodim :( Aj pri kojeni teraz mu to este trosku krvaca :( Ale doky vravela, ze to muselo byt, ze to ma fakt kratucke :(

katkalubkova
17. júl 2013

@katuska54 neskusala si jej dat svatojansky detsky caj, ja som pri prvom synovi strasne tie caje odopierala, no dnes som Matkovi uz prvy krat dala, ma 6 tyzdnov a krasne poprdkal!!! 🙂

misza1
17. júl 2013

@anjelicek26 proc mu to neudelali v porodnici nebo hned detska ale az ted kdy ma pomalu 2 mesice? ach no ale nebude si to pamatovat...

anjelicek26
17. júl 2013

@misza1 - v porodnici si to nevsimli, detska nam dala vymenny listok na chirurgiu, ale mali sme tam ist az v auguste.. ze ci sa to medzi tym nezlepsi same... ale teda neviem, ako sa ma prirastena uzdicka ma zlepsit sama 🙄 Boli ho to chudaka, nechce ani cumlik, ani moc sa kojit :( Potiahne len par krat proti najväcsiemu hladu :( Hadam zajtra bude lepsie :(

slavka_a_maros
17. júl 2013

@anjelicek26 nam to strihali nejaky 6. den po porode (v nemocnici sa na to vyflakli) a bolo to celkom rychle a bezbolestne. Len cim neskor sa to robi, tym je to tam uz viac prekrvene 😒 chudacik maly. Ale lepsie teraz, ako keby mu to zistili, ked bude vacsi a nevedel by vyslovovat.

jankastubka
17. júl 2013

@slavka_a_maros ja cakam na plac, aj ked tiez sa nevyspim lebo to pocuvam a cakam kedy zaplace.

katuska54
17. júl 2013

@katkalubkova a to je aky ten caj? ja som dnes zacala pit harmancekovy caj,tak som zvedava...
neviem ci mozem aj malej dat cajik na vyprdknie. neviem kolko by som jej mohla dat. ma len 5 tyzdnov.

anjelicek26
17. júl 2013

@slavka_a_maros - zdalo sa ti po zakroku, ze maly nadmerne slintal? Nas pusta cely cas bublinky z ust, ale strasne 😕

palla12
17. júl 2013

@misza1 Ďakujem strašne moc 🙂

misza1
17. júl 2013

@katuska54 je fenyklovy caj Sunarek ten je od narozeni. ja jsem mu to davala kdyz byly horka do vody.

jankastubka
17. júl 2013

Baby co ste krstili, treba na krstiny obliect dieta do nejakych bielych siat a potom sa kupuje este nejaka kosielka? Musi byt na nej vysite meno, ci nemusi? To sa oblieka potom na tie saty?
A kolko sa dava prispevok na kostol? Diky za rady,lebo ja sa do toho vobec nevyznam.

jankastubka
17. júl 2013

@misza1 tento som skusala 3 dni za sebiu davat aj ja, ale ze by pomohol neviem posudit, my sme potrebovali, aby sa vykakala, na co to ale nepomohlo.

katuska54
17. júl 2013

@jankastubka aj my mame problen niekedy s kakanim. prdkat jej ide az az. aj dnes ma problem sa vykadit. uz som jej dala aj teply vankusik na brusko. aspon to trochu pomaha.