icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

katuska54
19. júl 2013

dnes mame 6 tyzdnov 😀 ale to letiiiiiiiiiiiiiii

hexina
19. júl 2013

@janka_k ano ja som to chapala tak ako ty, ze ked uz nesaje pravidelne..tak mam dopomoct rychlemu toku a to len stlacit a drzat a ked prestane pit tak pustit..skusim pozriet aj ten link co si dala
@anjelicek26 no aj u nas je to tak..strieka to vsade, mala je nrevozna..mne sa smyka prsnik..mozno aj jej sa smyka..cela je od mlieka....akurat som dovolala s laktacnou..tak vraj mam nechat nech tecie mlieko pomimo..na plienku alebo uterak...a ked dotecie tak naspat ponuknut prsnik..odstriekavat nie je dobre aby sa zas nevytvaralo mlieko...a je potrebne striedat prsniky..nedavat na ten isty iba ked si pyta do hodiny.....

slavka_a_maros
19. júl 2013

Baby, kedy planujete ist s detickami na dovolenku? My by sme na jesen (sept/okt) chceli dat nejaku lahsiu turistiku tu na slovensku, to by malo byt v pohode, nie? Chystate sa aj niekto k moru?

hobit
19. júl 2013

@slavka_a_maros my ideme 3.8. na tyzden - Podhajska /
🙂

slavka_a_maros
19. júl 2013

@hobit a s babatkom budes niekde na deke v tieni? Podhajska by sa mi veru hodila na tu moju kozu 😉 uzite si to

lulu_lu
19. júl 2013

Ahojte, viem, že to je mimo témy, ale viete mi poradiť, ako si založím vlastnú stránku, kde dám otázku, ale tam aj ďalej diskutovať s tehuľkami? Ďakujem

misza1
19. júl 2013

babule nedavno jste tu resili nosice, poradte mi nejaky. chtela jsem manducu ale nechce se mi dat 100E :/

hobit
19. júl 2013

@slavka_a_maros ano, ideme aj s nasimi + segrine deti tak s nimi sa snad Tobi vysanti a ja budem s malym vegetit niekde v tieni, hadam sa aj okupem 🙂
@misza1 kvalitne nosice su hold drahsie...skus bazar pozriet, aj ja son tak od kamosky kupovala ergo...ale teraz som si objednala nove Kibi 🙂

anjelicek26
19. júl 2013

@slavka_a_maros - no my sme teraz 900km od domova, na Slovensku 😀 Ale more planujeme zaciatkom oktobra 🙂

jankastubka
19. júl 2013

@lucenka911
@hobit vola sa to nigerijsky podvod, menia mena a posielaju taketo maily. Ked si to das do googlu najdes toho kopec.

jankastubka
19. júl 2013

@slavka_a_maros my zatial chodime na take jednodnovky, boli sme v dolnej strehovej, chystame sa este na stiavnicke jazera a do vyhni a boli sme aj na chate.

jankastubka
19. júl 2013

Baby, nam sa stalo, ze mala zacne plakat este pocas papania na prsniku. Ked sa jej to stalo v stredu, myslela som si, ze to preto, ze 5 dni nekakala. Dali sme rektalnu rurku, potom som dochovala a bolo ok.
Dnes sa to zopakovalo uz dva krat po sebe. A tak neviem, ci je to tym ze ju boli brusko ( ale vtedy ju vzdy kojenie ukludnilo) alebo jej tecie malo mlieka. Lebo ukludnila sa az ked som ju prehodila este na druhy prsnik a nechala par minut pit.
Neviete niekto co s tym?

x5petra
19. júl 2013

@hobit obavam sa,ze ten nas uz je v tom,ze je na vedlajsej kolaji,ale mam pocit,ze je to horsie, ked je mm doma a venuje sa on tomu mladsiemu. Snazim sa mu venovat vzdy,ked sa da,ale niekedy by to chcelo rozdvojenie mojej osoby 🙂 este stastie, ze Lukas je vacsinou kludny a vydrzi aj v kresielku

@slavka_a_maros my by sme tiez chceli ist na jesen niekam, asi do tatier...

x5petra
19. júl 2013

@misza1 tiez som pred dvomi rokmi riesila nosic a tiez som nechcela dat 100 eur, ale nakoniec som dala a s manducou som spokojna nielen ja,ale aj mm a pouzivala som to so starsim velmi casto, hlavne ked mu sli zuby, to som s nim aj varila a upratovala 🙂

slavka_a_maros
19. júl 2013

@x5petra aj my asi tatry 🙂 pojdeme so satkou a nosicom, ale ak by sme chceli kocik, taketo som nasla http://babetko.rodinka.sk/zo-zivota/dovolenky-s... mozno inspiruje 😉

misza1
19. júl 2013

@jankastubka Oskar mi to uz parkrat taky udelal, bylo mi az do place,kdyz jsem ho tak videla. u nej to bylo brisko, ale raz to bylo i z tepla.

kavaapalma
19. júl 2013

@jankastubka aj mne niekedy to robi,ale bud uz mu netecie mlieko a dam mu druhu dudu,alebo ho boli brusko a to sa puci,je cerveny a vtedy mu dam hore nozky a pomaha.

hexina
20. júl 2013

@kavaapalma
@jankastubka ja presne riesim to iste...ked neriesim bolave bradavky, tak riesim to ze sa jeduje na prsniku...lenze mne tecie zas vela mlieka..a ked ju prisajem na prsnik dost zacne hltat aj vzduch akokebya idu je bubliny do brucha a potom sa jej to vracia a zacne revat ako tur...som rozmyslala ci to je ze zle prikladam..ale ja uz neviem ako mam prilozit mala som tu laktacnu..mam ju v rovine..brada zaborena nostek volny bradavka smeruje hore na podnebie..a aj tak nedobre..neverim, ze prisatie je taka velka veda, ze by som na to za dva tyzdne neprisla :(((( predtym neplakala a teraz bojujeme kazde kojenie :(

slavka_a_maros
20. júl 2013

@hexina aj my ☹ strieka jej to do hrdlaa jeduje sa... Potom uzniekedy ani nechce pit od jedu. Najhorsia poloha, co sa tyka striekania, je v sede, ale ja inak kojit neviem... Ak dokazes poleziacky, alebo ze babo lezi na tebe, skus. Vtedy to vraj tak nestrieka

maryanna
20. júl 2013

@hexina zrejme je problem ze mas rychly a silny tok mlieka hlavne nazaciatku . Mala nestiha hltat nalta aj vzduch a buliny. U nas je to rovnake. Ked pohlta tie buliny tak hned ju davam grgat a az tak pokracujeme lebompotom tiez sazlosti a puci na prsniku.

anjelicek26
20. júl 2013

@slavka_a_maros
@hexina - strieka aj poleziacky, aj spredu 😝 Bez odsatia pred kojenim to fakt nejde, to sa nervaci 😝 Ja dufam, ze ako podrastie, aj ten tok mlieka zvladne... ved uz ma dnes 7 tyzdnov ♥

hexina
20. júl 2013

@slavka_a_maros no ja musim dodrziavat len dve polohy a to su v sede..jedna je futbalova a druha priecna...kvoli bradavkam ktore si davam uz dva tyzdne dokopy a mam pocit, ze to aj tak nepomaha..som z toho celeho zufala..mala niekedy na zaciatku sa jeduje..dakedy osem minut saje a potom zacne hltat a cmukat a vojde jej vzduch a uz zacne cerveniet hlava a brutal rev..vcera som ju utisovala 45 minut..lebo revala od jedu a hladu..no tazko ju dam na cicku ked place :(

@maryanna no dakedy je to ako pises..ale napriklad som to mala uz aj tak, ze osem minut pila a potom sa zacala pucit..trosku pocmukala posrkala pozmolila bradavku a akokeby sa pri tom nadychla vzduchu a zas revala..a ja ju neviem hned utesit..dlho mi trva kym prestane plakat..a potom sa nervozna pokusam jej znova daat aby nebola hladna a uz ju len prilozim chyti kus posaje a znova rev

@anjelicek26 to pevne verim lebo ja toto nevykryvam..velmi zvazujem uz flaskovanie..lebo len ja mam bolesti ona je nervozna pred kazdym kojenim stresujem ci sa nam to podari...ked sa nepodari ja som vykolajena ona reve aj hodku kym ju utisim..to sa takto neda existovat... a moja ma len 3 tyzdne :(((

a este co som si vsimla je ze po jedeni stale take vyplazuje jazyk..akokeby jej daco vadilo v ustach..vlas alebo co...

anjelicek26
20. júl 2013

@hexina - u nas ako mu prestrihli uzdicku je to o dobru polku lepsie...

kavaapalma
20. júl 2013

@hexina ja nechapem,preco sa 1rodickam nevenuju priamo v porodke a nenaucia ich poriadne kojit. Hlavna vec,ze vsetci-dr. len hovoria,ake dolezite je,aby boli babatka plne kojene,ale nik sa k tomu nema,aby ukazal a vysvetlil. A skoro kazda sa stazovala na novorodenecke,ci na vychode,ci na zapade.

grundia
20. júl 2013

@hexina
@slavka_a_maros
@maryanna Baby,toto bolo aj u nas,tiez sme mali problemy aj s prisatim,jedenim,bradavkami..
Ten tok mliecka na zaciatku kojenia spomalite tak,ze si prsnik chytite za bradavkou,na dvorci.
Nam to pomohlo,stacilo 5minut drzania,aj keď som uz mala odsate,a prestala sa jedovat.Vela stastia v kojeni😉

janka_k
20. júl 2013

Baby robili ste niektora otlacky rucok a noziciek? ak ano aku farbu na to pouzit?

hexina
20. júl 2013

@anjelicek26 myslis, ze vyplazuje jazyk kvoli uzdicke? ale pozerala som jej pod jazyk tak ona tam nema vobec tu vec co sa prestrihuje...aj kamoska mi dnes na nu pozerala co ma dve deti obom jej detom to strihali ahovorila, ze ona nema uzdicku..skusim sa spytat pediatricky co na to povie

@kavaapalma tiez neviem preco..hoci ja som poziadala tam o pomoc..a prisla jedna pani z novorodeneckeho dala mi paplon kolo tela a malu v perinke prilozila k bradavke..ako prislo..a hned jak zacala sat tak povedala, ze no ako pekne jej to ide a odisla...tak ja som ju kojila dva tyzdne v perinke a potom manzel volal laktacnej ked uz som mala problem a ona povedala, ze to je chyba..lutujem, ze som nezavolala laktacnu rovno do nemocnice..

@grundia dakujeme

typa
20. júl 2013

@anjelicek26 moj s tym ma tiez problem, ale on od zaciatku prestal pit, odtiahol sa, pockal kym sa mlieko vystrieka a potom zacal pit dalej. Zatial to zvalda, len ked je veeeelmi smadny.

misza1
20. júl 2013

@kavaapalma aji ja si myslim ze by bylo fajn, kdyby kazda rodicka dostala skoleni v porodnici, stejnou osvetu jakou nam davali pri odchode domu, kde nam dr rekla kdy mame jit ven, jak oblikat.... nebo kdyz jsme koupali miminka, tak stejne mohli udelat sezeni o kojeni.