Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@hanka_april moja ma 8 tyzdnov a spat cez den 3.5 hodiny mi pridemalo ved hocikedy ked sme vonku dlhsie tak len vkociku naraz tolko prespi. Ale je fakt, ze ked spi vacsinu dna tak nemam ocakavanie, ze bude spat celu nocvkuse, ale aj tak vnoci drzi celkom pekne.
Boli sme dnes u doktora, uz mame 4500 kg.
Pytala som sa na to kakanie a ze rektalnu rurku nemame pouzivat v ziadnom pripade. Ze radsej glycerinove cipky a doplnit to probiotikami. A do toho kludne mozme pit ten feniklovy caj ja aj mala.
Tak to ideme vyskusat, dam vam vediet ucinky.
@jankastubka tak rektalna sa teda nema pouzivat? A preco? Je to nebezpecne kvoli poruseniu creva? A ten feniklovy caj ma pit babatko po lyzickach? Daj teda potom prosim ta vediet ucinky...
dievcata,prosim o radu... moj maly si uz predlzuje kojenie az na hodinu a pol,co mi pride uz prilis dlho. ked mu skusim prsnik vytiahnut spusti velky plac a dostane nervy. pritom uz je napapany ,lebo vzdy po kojeni sa pogrcka...mam mu skusit dat mlieko cez flasku aby som zistila ,ze kolko toho vlastne zje? ako dlho vam trva kojenie? dakujem pekne za kazdu radu
@nikulqa aj moja si to zacala nejak predlzovat 😒 asi si zo mna robi dudlik...
@nikulqa ako kedy,aj 20min.,aj niekedy skoro hodku,pokym nezadrieme na dudke. Niekedy papame na 2x,ze 20min.a potom grgneme a dotankujeme. Teraz ked je horuco,tak pije castejsie cez den,ale pomenej,je viac smädny. Ja ine nedavam len kojim. Od vcera mam pravu dudu tvrdu akoby hrcku,musim rozmasirovat,ma to niekto?
@jankastubka moja tak isto...preto v noci nespi tych 12hodin.no....
@kavaapalma me se to dela v noci, ale kdyz pak z nej zacne pit tak to povoli...
@hanka_april a ako mate tie denne spanky? Ked ju uspis po 1,5 h, ako dlho potom spi? Lebo mne sa niekedy po 20 minutach zobudi (brusko alebo nejaky zvuk, alebo sa strhne zo sna) a uz je to rozhadzane. Neviem, ci mam uspavat alebo moze byt zase hore 1,5 hodiny... 😕
@lulutsija nie kvoli poruseniu creva, ale kvoli tomu ze je to navykove a dietatko sa nebude vediet same vykakat. No dali sme ten cipok a do dalsieho prebalovania sa aj vykakala ale vykakala len 1/4 toho ako ked sme dali rektalnu rurku a to predtym 5 dni nekakala. Tak neviem co s tym zvyskom a kedy to vykaka. Cipky stali 2,1 eur a je ich tam len 5. Takymto stylom sa nedoplatime. Dufam, ze sa to zlepsi aspon vdaka tym probiotikam, mame ich davat ob den po 5 kvapiek. Feniklovy caj jej davam z flasky tak 25 ml pred kazdym kojenim.
@nikulqa ja ju nechavam papat max 20 min, len vynimocne dlhsie. Tiez sa mi sem tam stane, ze po kojeni este place vtedy sa ju snazim oviat cumlom, zvacsa sa ukludni. Viem ze pribera azaz takze nedostatkom mlieka by to u nas byt nemalo.
A vies ako pribera, ci ste este neboli u doktora?
@hanka_april dneska to sledujem, od ranneho zobudenia bola 2 hodky hore, teraz spi, tak uvidime. My ale kupeme az pred deviatou preto neviem od kedy ratat vecerny spanok, ale hocikedy od 19 tej az do kupania spi.
@jankastubka tak zatial priberame normalne(teda neviem kolko by mal ale pribera) na vahe,ja mam doma tu vahu velku elektronicku,len ma hneva ze sa necha krmit aj hodinu hodinu a pol a ked odtiahnem tak dostane nervy a zas na rukach ho uspavat nechcem. a este ked sa napapa tak sa aj povracia,cize urcite je az prejedeny.
@misza1 tak to si ma ukludnila. Tiez je to hlavne cez noc. Maly vypije menej,nez sa mi tvori. Nechapem,preco to same nevytecie. Uz si musim aj nieco odstriekat,aby sa mi ulavilo.
@nikulqa ajoj, moja mala je na cicke tak v priemere desat minut na jedno kojenie..ale podla laktacnej ma velmi silny tah a krasne sanie..cize ona si vie rychlo vytiahnut co potrebuje...avsak v tvojom pripade nie je dobre ked je tak dlho lebo by ti mohla rozuzlat bradavky...aj ked sa nema merat cas kojenia lebo je to individualne..ale hovori sa ze do 20 minut by si malo byt schopne babo vytiahnut co potrebuje na jednom prsniku...cize mala by si sledovat ci ozaj na tom prsniku pije alebo len dudluje...tu si mozes pozriet rozdiely http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-s... musi jej brada ist dole a vtedy ozaj pije.ked len dudluje tak ma namiesto dudlika tvoju bradavku.tak mas dve moznosti bud ju nechas..alebo ju odpojis a das jej cumlik..(aj ked cumlik sa neodporuca lebo pri cumlani cumla sa pouzivaju vraj ine svaly ako pri piti z prsnika) ale ked nemas problem s bradavkami znicenymi...tak ono sa nauci aj na cumel aj na pitie...
@slavka_a_maros
@jankastubka no ja to mam cca takto (zatial pri takomto veku nasich babatiek si este nemusime robit az take stresy s presnymi casmi) - kupat ju vecer idem 21,30 az 22,00 (to je jediny "pevny bod", ktory som si stanovila, lebo s nou idem potom spat aj ja) - zaspi mi teda medzi 22,30-22,45 a potom uz to zalezi ako ona chce - vstane niekedy o 1,00 niekedy o 3,00 to este nejak neviem ovplyvnit a hore je len co sa prebali, nakrmi, odgrgne a sup do postielky, nijake nosenie, nijake vykecavanie, pri malej lampicke vsetko. potom sa budi medzi 5,00-7,00 - ak je to do siestej, zopakujem "nocny rezim" ak je to po siestej, uz je svetlo a uz ju neoklamem, tak je chvilku hore...ale vzdy do tej 6,30-8,00 zaspime znova, vacsinou ideme do tatinovej postele a tam sa hrame, nie uplne denne bdenie, potom si este pospime nejake 2-3 hodinky....dnes napriklad az do 10,00... (ak by ale nahodou potiahla noc, co uz bolo dlhsie ako do 8,00 samozrejme ten treti "nocny" spanok uz neabsolvujeme, to uz ideme hore natvrdo) no a potom rano vsetka hygiena, prezlecenie z pyzamka, papanie a prechadzka na rukach a vsetko normalne, doma mam pustenu hudbu telku, aby bol ruch - to vacsinou ju do tej 1-1,5 hodiny zmoze, tak ked zacne driemat ide do kocika na terasu....ak hned nezaspi, tak ju povozim, ale uz nevytahujem z kocika, pcham jej dudel a vozim, nekecam....to pospi 2-4 hodiny....potialto to mame cca zmaknute 😀 potom zase hore a maximalne po 1,5 hodiny, nasadim dudel, pritulim a uz nekecam, vacsinou zaspi poobede na tych 30min-1 hod max - co je v pohode, kedze spi vela doobeda...potom sa napapa a asi po hodinke, ked je este hore, ale uz ma trosku ulezane v zaludku, ideme v kociku niekam - babke, sestre, na vychadzku....vtedy byva hore do tych 2 hodin a okolo 18,30-19,00 sa zacne ukladat, to ju vacsinou zase v kociku niekde v chladku odstavim a spi niekedy hodinku, niekedy ju musim trmandzovat o 21,00 aby sa mohla ist 21,30 kupat....
nam to vyhovuje zatial takto, v podstate si ten den stanovi mala ako chce, je este malinka na presne hodiny + tieto horka tiez robia zlobu :-/ ale vytvorila si to ona sama len tym, ze som ju vzdy po tej 1-1,5 hodine zacala davat na spanok ked som zbadala prve priznaky - zivanie, zatvaranie ociek, cmulanie pasticky, niekedy plac, lebo chce dokrmit pred spanim, alebo to, ze si vezme dudlik, ktory pocas bdenia velmi nechce....
sestra mi to takto odporucala, jej to pri oboch deckach perfektne pomahalo a hovorila, ze takymto zaciatkom sa dostavas postupne do toho rezimu aj ked nikdy to nebude uplne uplne presne, predsalen dieta nie je stroj, pridu zubky, ockovania, atd, to vsetko ma vplyv na rezim, ale uzasne na tom je to predchadzanie kolikam z unavy, lebo rodicia maju tendencie deti pretazovat - je nejaky nervozny, placlivy? asi sa nudi, supnem mu tam hracku alebo sa prihovorim a decko je sialene....pritom je unavene a chce len klud...citala som, ze cim lepsie dieta spi cez den, tym lepsie spi v noci, no u nasej to plati teda...
ak sa mi preberie po 20minutach, dam dudlik pohladkam a cakam, ak nezaspi a naozaj velmi place, dam cajik, popestujem a ak stale place, tak nakrmim a drzim ju hore....niekedy zaspi skor, ulozim, niekedy musim po 1,5 hodine uspavat trochu....z toho si netreba robit stres....zasada je nenechat driemat na rukach, to robi najvacsiu skodu....prihovaram sa a ak napriek tomu zaspinkava, polozim ju na gauc, do kresielka, do postielky - bud sa preberie alebo spi, ale nie driemkat na rukach - potom ona je oddychnuta a nie je ani hore, ani nespi a ty ju mozes vlacit cely den....samozrejme, ak sme niekdy v spolocnosti a ona sa v kociku stale budi a vidim ze je unavena, necham ju spat na rukach, lebo predsalen je este malinka, ale doma nikdy....
som rada, ze ste sa tu nasli niekto, kto je "za" rezimovanie, aspon sa mozme podelit o skusenosti, lebo moja sestra je v tom uz profik a ja sa citim pri nej, ze to nezvladam, hoci ona tvrdi, ze to robim ok 🙂
@hanka_april ja som za rezim, len este je to ozaj rozne. U nas sa vsetko odvija od toho kedy sa rano zobudi. Napapame sa a chvilu kuka okolo seba, prihovaram sa jej a tak ale moc neviem cim zabavit. Niekedy sa stane ked ju necham samu, ze zacne plakat, ale vtedy je problem ju utisit cimkolvek okrem jedla. Cez den je v pdstate rezim len v tom, ze papame zhruba kazde 3 hodiny, ak sme vsak doma azrovna spi tak ju necham spat aj dlhsie. Na prechadzky chodime rozne, podla toho ci som s niekym dohodnuta, ake je pocasie, alebo ci nemam robotu doma. Takze nie je to kazdy den rovnako. Predposledne krmenie sa snazim dat okolo siestej, aby sme potom do tej deviatej stihli okupat ( ale kupeme len kazdy druhy den) a dat spat na nocny spanok do postielky. V noci sa potom budi len raz ale v roznom case niekedy o druhej, niekedy o tretej a niekedy az o pol piatej. Tiez len prebalime nachovame a nijak nerzptylujeme. No a od toho potom zavisi do kedy rano vydrzi spat.
Zatial sa to teda na rezim velmo nepodiba, hlavne neviem ako sa s nou zabavat ked je hore. Samozrejme sa s nou rozpravam, ale na hracky este moc nereaguje.
@jankastubka na hracky maju veru este cas 🙂 tvoja ma 7 tyzdnov, ze? moja 5 no a je to pakaren....sak si pripadam niekedy jak na psychiatrii 😀 v tomto je vyhoda, kto ma dve deti....ze ked to starsie pobehuje a tak zabavi to aj to mladsie 🙂 no ja jej vypravam uplne bludy....chodime z izby do izby a popisujem jej veci a co by som si chcela este kupit a take uplne blbosti...ked som sa pytala kamosky, co robila s babatkom povedala, ze "nadavala som na stareho, mne sa ulavilo a mala mala zabavu" 😀 takze si nic z toho nerob, ze nevies o com....ja som len stastna, ze chodim uz aj do prace a mame tu u nas celu rodinu moju aj muzovu v okoli, lebo by mi hrablo nacisto...babky chodia varovat ked som v robote (chodim tak 1-2x do tyzdna na pol dna) a tie sa rady povypravaju s malu a ked nic, idem sestre ma ma dve deti, tam sa premotame....ale ak si sama, drzim palce - ja napriklad aj spievam, ze pustim si na youtube na skle malovane s tym spievam malej....pri mojom hlase ju to zarucene prebere 😀
@kavaapalma
@misza1 Prepacte,ze sa vam miesam do debaty ale mala spi na mne a ja uz len kukam kde kto co pise🙂.
Baby,to s tymi hrckami,mne sa to este aj teraz dost casto robi a ja si pomaham kapustovym listom.Naklepem ho,prilozim na 20minut,par krat opakujem a na 2hy den mam pokoj.
@hanka_april no aj ty si uz skoro profik 🙂 ono je to vsetko fajn, ale to moje dieta je nejake drazdive, vsetko ju hned rozrusi... V podstate uspavam od rana 😒 teraz zaspala a to uz bola zuriva. Budeme skusat dalej
@slavka_a_maros akoze rozrusi?nejaky zvuk alebo tak?
@lulutsija normalne,namoc do oleja a vopchaj do ritky..
Neviem,nasa mala len 2x problém s bruskom.Vsetko co ma napada je:masáže bruska,nahrievanie plienky,ten Espumisan,Pupik na brusko..alebo taka tymianova masticka,ta je na vsetky bolesti.
A keď ma maly take problémy vyhni sa aj smotane a vyrobkom z nej.
Inak neviem poradit:-[
@hanka_april no vsetko 🙂 zvuky, veci okolo, zo sna sa pravidelne rozplace... Velmi tazko dosiahnem, aby si prestala vsimat vsetko okolo avukludnila sa na spanok. Niektore deti su take.
@hanka_april dufam, ze toto to nebude ☹ https://www.modrykonik.cz/diskuse/staram-se-o-d...
@slavka_a_maros no nasa zo sna robi katastrofalne veci 😀 keby sa dalo pridat video, tak pridam....dlho trvalo kym sa muz naucil, ze ju nema brat na ruky, ona stale vydava nejake zvuky a posledne aj plač vslijaky, ale teda za chvilku sa sama ukludni a spi dalej....a ked je hore, robis pri nej hluk? pustas hudbu a tak? vysavacom solpe tahas? ja od dna, ked sme dosli z porodnice striktne oddelujem den a noc - den svetlo a hluk (hoci teraz je to tazke, lebo mam pozatahovane zaluzie v celom dome) a v noci je tma a ticho....a teraz tu spi pri mne na gauci pri telke, ja tukam do pc, a sem tam si zaredží zo sna, ale spi...ideme von....ona napriklad skor ked sme doma, hlavne aj s muzom ked sa rozpravame nechce byt v postielke v izbicke sama, ale chrni tu pri nas (nie na rukach, ale pri nas), takze do postielky cez den chodi len ked je nejaka vacsia navsteva, ale inak len v noci....a mozno to nie je zle, aspon vie, ze vecer v postielke uz sa neprotestuje 😀
no drazdivost a hyperaktivita...uha...to nie je nic moc, asi by to bolo narocnejsie potom ☹

dnes jsem si pripadala jako bych sla po meste nahata... dala jsem si Oskyho do manducy😀