Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@slavka_a_maros tak toto mal môj syn
@dulkagabulka bol drazdivy? Asi to bolo tazke, ze?
@hexina zotierame vsetko, biely povlak kozmetickym tamponom alebo vatovou tycinkou namocenou v oleji. Je to blbost, ze sa to nema cistit.
Ahojte už som tu dlho nebola neviete mi niekto dat typ na výlet smerom z Do na Trenčín,Stará Turà uz to tam máme co to pochodene bolí sme na Beckove ČachticiachJavorina aj Roh ideje tým smerom a chceli by sme úst niekam na výlet aj s malickou
@slavka_a_maros bolo to velmi tažke , už v pôrodnici mi ho zobrali na pozorovanie , silný tras končtín, neutíšitelný plač, mal pár dní a bol zachrípnutý, povedali mi, že som porodila nerváka a že ma lutujú, čo si s ním zažijem...mali pravdu, už ako babatko prinesene z pôrodnice dokázal v jednom kuse preplakat aj 5-6 hodín...myslim,ze keby bol on moje prve dieta, tažko by boli dalšie..naštastie bol tretí 😀 ..a tak mi nezostalo nič ine,len hladat pomoc...
postupne sme boli u psychologičky, homeopatky, hyperaktivita (ja vravim, že hyper hyper hyperaktivita-lebo to,čo robil on ešte nikto z mojho okolia nevidel ),mozgová disfunkcia, ja som musela zmenit pristup k nemu, velke problemy s čitaním a písaním, dnes je z neho strašne zlaty chlapec, vysokoškolak..
@willy_wonka ahoj, ak si dobre pamätám, kupovala si si tabletky benediktu a senovky na trznici v BA? mozem Ta poprosit o info, kde sa nachadza a o ake balenie islo? dakujem 🙂
@grundia
@slavka_a_maros normalne roztvorim a tam vsetko mam povytierat? snazila som sa uz asi 5krat ale to ide velmi tazko...aj kopa nozkami aj nejde to tak lahko dole...s tym olejcekom je to jednoduchsie?
@grundia my sme sa na to pytali doktora a povedal ze cistit povlak ano, ale nijak nerozvarat.
@jankastubka a vy mate povlak hore na pisulke? lebo ja myslim, ked roztvorim..aby sa nezarastlo..a tam ked roztvorim ma povlak a ten je okakany...v nemocke mi povedali, ze to nemam umyvat ze to sa samo cisti..ale zas som sa docitala, ze okakane tam nema byt..niekedy mala sem tam okakane..ale teraz to ma tak dost..tazko to umyt
@jankastubka a to co je za hlupost?ved sa jej pipinka moze zrast!
@hexina nie,to musis vyumyvat..poviem to takto:ty keď sa tiez umyvas tak dokladne,nie?
@hexina nam to kazali olejcekom, mandlovy pouzivam. Prvykrat to slo tazko, teraz uz v pohode, niekedy len namocim ten tampon do vody a tak vytriem, bez oleja. Vzdy ked prebalujem skontrolujem, ci tam nema nieco a pripadne vycistim.
@hexina neviem, kolko ma mala, ale ak ma viac ako 6 tyzdnov, ten povlak uz moze ist prec, mne lekarka povedala, ze necistit velmi intenzivne iba u novorodenca, potom uz normalne cistit - najlepsie vatovou tycinkou vytriet vsetko zlte (t.j. kako) prec, ten hlienik tam uz byt nemusi
@jankastubka ved ja som mala na mysli len velke..male nie ale vycistit vsetko treba
@slavka_a_maros no, my sme boli podobne na tom a teraz sme (po 4 mesiacoch!!!) zistili, ze mala ma intoleranciu laktozy a ju chudinku straaaaasne bolelo brusko :((( Od nedele papame bezlaktozove mliecko a mam babo ako vymenene - doteraz neexistovalo, aby zaspala v posteli/postielke, uspavali sme iba na rukach, v kociku a pod. Teraz si s nou chvilu lahnem, dokonca sme zistili, ze jej vadime, takze sa chvilu pomojkame a ked uz je moc nervozna z nas, tak odideme a do minutky spi, potom ju uz len bud oblozim vankusmi, aby nepadla alebo prelozim do jej postielky a spi ako anjelik...takze ak je babo nepokojne, radsej vysetrit aj tieto veci (povodcovia kolik su spravidla: 1. reflux, 2. alergia na bielkovinu kravskeho mlieka, 3. intolerancia laktozy - tu vraj velmi casto maju deti, kde matka dostala ATB z dovodu pozitivneho testu na streptokoka, resp. dieta dostalo po narodeni ATB - my sme prave tento pripad)
@kikuleenka aha tak mala ma styri tyzdne..tak neviem...
@hexina nooo, tak to kako urcite dat prec, ale tiez by som prilis zatial tie pysky neroztahovala nejako moc, jemne vytri vatovou tycinkou (aj by som ju v tom mandlovom oleji asi omocila, aby to slo lahsie dolu), ak treba, pouzi ich aj viac, vzdy iba 1x kazdou stranou prejdi, a vzdy tycinku vymen, az kym po vytreti nebude cista (lebo spinavou by si jej to mohla zanasat dalej a hlbsie...)
@kikuleenka ok dakujem..tak robim stale ciste beriem..dakujem za radu
@grundia ok, a co sa moze na velkych zrast 🙂

ahojte baby, ako umyvate pisulky vasim dievcatkam? niekedy sa mi stane, ze mala sa riadne pokaka a ma kaku aj v pisulke..viem, ze to by sa nemalo velmi cistit no vraj ani by nemali ostat kusky stolice v pisulke..ale niekedy sa tak pokaka, ze ten biely povlak je zrazu cely zlty..a to by som jej to musela vsetko riadne zotriet..no nechcem jej tam naniest infekciu alebo jej ublizit..ako to robite vy? dakujem