icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

grundia
25. júl 2013

@jankastubka nemyslela som na velkych..asi som sa zle vyjadrila

slavka_a_maros
25. júl 2013

@kikuleenka ale ja kojim, to moze aj to vadit? Vcera uz bola uplne zuriva vecer od unavy ☹ ona ked sa naje, tak ju strasne kruti, kope nohami rukami. A kaka take hodne riedke (vzdy sa prekaka na chrbat), tak sa skusim na to spytat..,

hexina
25. júl 2013

@slavka_a_maros dik za link..inac toto s tym riedkym kakanim to je aj u nas..aj tiez pri kojeni sa mrvi vrti ..volame ju posolena dazdovka 🙂 neviem ci ma vetry alebo jej to zle ide dole crevami...tak isto ked sa koji tak hltavo pije a toto ju rozculuje a takmer kazde kojenie konci placom ..je to na nervy..

hexina
25. júl 2013

@kikuleenka a ako ste zistili, ze je alergicka na laktozu? to ti robili na gastre tieto vysetrenia?

jankastubka
25. júl 2013

@slavka_a_maros dik za link snad to robime dobre.

kikuleenka
25. júl 2013

@slavka_a_maros no, presne toto sme mali, prospievala, rastla [ale skor na spodnej hranici, tak ledva-ledva], ale veeeela veeeela nam plakala a mam pocit, ze zaspavala vzdy az od vysilenia chudinka...no vsetci mi vraveli, ze ved deti placu a ze je to normalne a ze z toho vyrastie...nevyrastla, az po prechode na bezlaktozove mlieko sa stav upravil zo dna na den [v sobotu sme prvykrat v noci dali, v nedelu rano a uz nedelu nam sama spokojna zaspavala, ani nemukla, a spaaala moc moc, dospavala malicka moja]...urcite sa na to spytaj, MM totiz laktozu obsahuje...urcite zatial neodstavuj, prekonzultuj napr. eliminacny test [t.j. ze by ste 1 den skusali davat bezlaktozove nejakou vhodnou formou - napr. striekackou, cievkou po prste a tak a ty by si si zatial odsavala, je to podla mna rychlejsie a pohodlnejsie ako testy v nemocnici - len otazne je, ci je to prave intolerancia laktozy, mozu to byt aj tie dalsie veci, co som pisala...ale ako vravim, porad sa s lekarkou samozrejme, urcite nie je dobre konat na vlastnu past, aj ked ja som to tak spravila, lebo som uz bola zrela na psychiatriu po 4 mesiacoch [kedze ma vsetci presviedcali, ze je vsetko ako ma byt, nenapadlo ma zverit sa lekarke] - ja som ale aj tak neverila, ze takto to ma vyzerat [asi ten matersky instinkt alebo co], to by uz nikto nemal viac ako 1 dieta podla mna, keby zazivali to, co ja furt...tak po 3 extra preplakanych dnoch a studiu vsetkych moznych materialov a porovnavani priznakov som to riskla a skusila vysadit laktozu [mala bola ciastocne kojena, ciastocne na UM], a cuduj sa svete - dieta ako vymenene. Uz to mam aj odobrene nasou pediatrickou aj dalsou lekarkov pre rizikovych novorodencov z Kramarov, kam idem zajtra na dalsie konzultacie a pre odporucenie na bezlaktozove mlieko na predpis...ale este raz zopakujem, radsej s lekarom konzultovat 🙂

kikuleenka
25. júl 2013

@hexina gastro vysetrenia zatial nerobili, lebo vydychovy test sa da robit iba u deti, ktore vedia spolupracovat [hlboky nadych, vydych], ten zatazovy laktozovy test z krvi sa robi na Kramaroch iba pri 24 h hospitalizacii, co mi teraz v horucavach a letnych infektoch neodporucili...ako som bola informovana, to co som spravila ja sama akosi intuitivne[vid. vyssie], sa vola eliminacny test a zvyknu to tak robit aj pediatri [lekarka ma pochvalila, a ja ze ma dobre sprdne, ze testujem cosi na dietati, ale opak bol pravdou, ma to prekvapilo 😀], zajtra sa dozviem viac, ze co dalej a kedy ako sa bude stav overovat...

kikuleenka
25. júl 2013

@slavka_a_maros aha, to kakanie - hnacky su priznakom, fakt sa na to spytaj, aj nasa furt riedke kakala, kazdy den som body a dupiny menila, co boli na chrabiku aj medzi nozickami okakane, take riedke bolo [ale zase, vsetci len, ze to je normal a ja tava som sa lekarky nespytala ☹]

hexina
26. júl 2013

baby ako cestujete s malymi detickami v aute? moja ma mesiac a zajgtra sa chystame 150 km od domu..neviem co by som jej mala obliect a ci mozme zapnut jemne klimu...ako to robievate vy? dakujeem

x5petra
26. júl 2013

@hexina my pustame klimu, ale max 5 stupnovy rodiel, vzadu to aj tak moc necitit a oblec co najmenej, bo v tych vajickach byva moc teplo...my sme zvykli obcas dat aj plienku pod Matka a nebolo mu az tak teplo, ale spoteny bol tak ci tak 🙂

hexina
26. júl 2013

@x5petra dakuem, myslis, ze staci kratke body a ponozky plus jej dam na hlavu ciapocku ked zapneme klimu a prikryt ju potom plienkou?

majkafer
27. júl 2013

@jankastubka Páči sa mi, čo píšeš. Máš dobré dieťatko, moja reve aj vonku v kočíku aj doma na rukách, sama, už ani nezaspí, stále reve a zatiaľ žiadne lieky nezabrali. Tak si len uži takú atmosféru 🙂

anjelicek26
27. júl 2013

@hexina - no za nas, maly ma pod zadkom posledne dni 2000km, takze jazdievame v pyzamku dlhom alebo bodycku, oba razy je zakryty, strieska na autosedacke hore a klima normalne na 21 stupnov, na jeho strane vypinam fukar, ale deti vzadu a ja na strane to mame pustene.

majkafer
27. júl 2013

@kikuleenka Materskí mlieko obsahuje laktózu? Ja som že len keď matka pije mlieko, Takže Ty nekojíš? Ja kojím a moja stále reve, lieky ako espumisan a infacol nezabrali, keď ma la Inf, tak jej v bruchu strašne rútilo, teraz máme sab simplex, ale tiež nula bodov. Furt sa krčí a plače aj keď papa. Tak veru neviem Ešte pred mesiacom taka nebola, sa mi zdá, že sa to horší.

anjelicek26
27. júl 2013

Inak baby nas maly spi uz od tretej, raz som ho bola medzi tym nakojit, ale ani sa nehne. Spi v pivnici prosim pekne 🤐 🤐 V kociku a tatino je pri nom, ale chudak cele hodiny vrestal, potil sa, ked sme ho dali tam do par minut spal... uz ho o chvilu prenesiem do postielky, uz sa schladilo, ale na tych 18 v pivnici to fakt nema 😅 Inak my dnes mame 8 tyzdnov, strasne to letiiii .

majkafer
27. júl 2013

@slavka_a_maros krásna je bambuľka, koľko už vážite? A kresielko máme aj my, ale veštíme aj v ňom 🙂

kikuleenka
27. júl 2013

@majkafer kuk sem: http://www.zdravie.sk/clanok/47386/materske-mli... (takze ano, obsahuje laktozu :()
zial, nekojim - prvy problem bol, ze som nedokazala prekonat laktacnu krizu okolo 3. mesiaca (mala sa odmietla prisavat pravdepodobne kvoli slabemu toku mlieka, mozno islo u nej aj o rastovy spurt a ja som to psychicky nezvladla, ked nepila uz viac ako 11 hodin - dala som jej flasu s odsatym mliekom, potom sme par dni bojovali, ale furt plakala, odtahovala sa, iba v noci alebo tesne po prebudeni, ked bola otapena, bola ochotna pit z prsnika, tak som skoncila ako debko - furt odsavat a davat z flase, z tych nervov okolo toho som nemala potom uz dost mliecka, nevedela som sa dostat do pohody, tak som zacala dokrmovat, aj ked viem, ze je to najvacsia blbost veduca k predcasnemu ukonceniu dojcenia...no ale teoria je jedna vec a prax druha :(, mne nepomohla ani dokladna priprava este pred porodom...)
no a vlastne plakala mi veeela cele 4 mesiace, tiez skvrkanie v bruchu, plynatost (moooc prdikov), tekute kakanie no a tiez revy neskutocne - nedala sa nijako utisit, ani na rukach, ani v baby vaku (len nikto mi nechcel moc verit, lebo ked boli navstevy, bola celkom dobra, asi tym, ze ju to rozptylilo..), po nasadeni bezlaktozoveho mlieka neviem, co je to uspavat na rukach, co je to plac (okrem teda bezneho mrncania, ked uz je unavena, ked sa zobudi hladna a tak...)...na kramaroch mi uz len spravili sono, ci nema reflux, eliminacny test (zmenu mlieka) povazovali za postacujuci (zbytocnym laktozovym testom ze by sa mohla zase zbytocne rozhnackovat), tak tak sme dopadli teda - umelinu na recept papame :( ale na druhej strane, mam konecne moznost sa s nou potesit, a nie len revuci uzlik prenasat hore dole...

kikuleenka
27. júl 2013

@anjelicek26 jeeej, tie Tvoje deti su si straaasne podobne (som citala o Tebe v mama a ja 🙂)

jankastubka
28. júl 2013

@majkafer ved ja som za to velmi vdacna a fakt si to uzivam.

bombulka200
28. júl 2013

@majkafer my máme to isté, posledne 2 týždne... krčí sa, plače az vrieska niekedy aj slzičky jej idu 😒

jankastubka
29. júl 2013

Baby mala mi aj vcera aj dnes vypila oba prsniky (doteraz som ju chovala na striedacku vzdy len z jedneho) a plakala ze je este stale hladna. co jej mam dat, ako ju utisit? Dala som jej za tym vypit ete caj, vypila 100 ml, a nakoniec sa ukludnila dudlikom. Nechcem prejst na um, ani ziadnu nemam doma. Ako by ste to riesili?

kikuleenka
29. júl 2013

@jankastubka asi len vydrzat, casto prikladat, urcite nedokrmovat UM, radsej aj za pol hodku prilozit zase a vela vela pi, nrch sa ma mliecko z coho tvorit, ak ma zvyseny dopyt, aj mliecka sa vytvori dost, len nie uplne hned, chvilu to moze trvat, preto treba furt prikladat...

jankastubka
29. júl 2013

@kikuleenka lenze ked ona place este na prsniku, keby som jej nedala ten caj, tak ju neutisim. A ked jej ho zase dam, tak po polhodine este nepyta jest, mam ju aj vtedy dajme tomu zobudit? Bojim sa, ze sa zase rozcerti, ze jej nejde.
Chcem vyskusat este tu senovku grecku. Uvidime, co dovtedy, zatial pijem aspon caj kojaci.

kikuleenka
30. júl 2013

@jankastubka budit ju urcite podla mna nebud, daj az ked bude pytat...pripadne sa skus poradit s nejakou laktacnou poradkynou z www.mamila.sk, ako riesit plac po kojeni, co je najvhodnejsie (nechcem radit, necitim sa kompetentna, ale radu nebudit mam aj ja od laktacnej, budia sa iba spave deticky, ktore nepriberaju a moja dokonca po takom budeni ani pit nechcela 🙂)

slavka_a_maros
30. júl 2013

Ahojte, mojej malej tecu slzicky len z jedneho ocka (laveho). Po porode mala obe zapalene, prave dokonca zlepene, ze ho ani neotvaraa. Mam to nejako riesit?

slavka_a_maros
30. júl 2013

@majkafer dakujeme 🙂 uz to bude asi aj 5 kil... Len ju nechcem v tom kresielku nechavat moc casto, kedzeto nie je dobre na chrbatik

hexina
30. júl 2013

@jankastubka ahoj janka..akurat riesim to co ty..mala som nadprodukciu mlieka..mala sa jedovala pre silny tok..teraz sa jeduje lebo mam malo mlieka..ja kazdy den sa niekolkokrat radim s laktacnou kvoli tomu...na mamila.sk mas o tom popisane..ale v skratke co mne ona odporucila..urcite nechat dopit jeden prsnik a potom prelozit aj na druhy..odsavat s odsavackou po kazdom kojeni aby sa este viac vyprazdnili......v noci nenechavat dlhe pauzy..ponuknut prsnik ked sa dieta zacne mrvit ....nasa spala aj sedem hodin a preto klesla tvorba mlieka a kupit si hned senovku a benedikt byliny a trikrat denne 3 tablety z kazdej byliny...do 2 dn iby sa mala zvysit produkcia....asi by som nedokmrovala UM..ked mas v zasobe svoje mlieko tak cez strikacku alebo najlepsie hadicku ..

slavka_a_maros
30. júl 2013

@hexina u nas teraz rovnaky problem 😠

jankastubka
30. júl 2013

@hexina no nemam v zasobe svoje mlieko a ani mi nic neostava v prsniku po dopiti, takze neni co odsat. Kupila som si dnes tu senovku tak uvidime. A teraz som vyskusala nedat vobec caj, cumlik ju nastastie upokojil. Tym padom by si mala skorej pytat jest, a dospeli by sme k castejsiemu prikladaniu.
Tu noc mame aj my taku, ze prespi aj 7-8 hodin. Ale v literature sa pise, ze od 3 mes moze dieta prespat celu noc, a vtedy kojenie neklesa? Vsetci mi vzdy vraveli, ze v noci ju nemam budit, tak neviem. Je pravda ze v noci mam prsia plne.
Nuz drzte palce.