icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

jankastubka
30. júl 2013

@slavka_a_maros
@hexina baby a nemoze to byt uz ta laktacna kriza, co byva v 3 mesiacoch? My mame 10 tyzdnov.

kikuleenka
30. júl 2013

@jankastubka a spite spolu? Lebo ak napr. Spi ona v postielke, tak ta neciti a ani mliecko a upadne do hlbokeho spanku...ak by ste spali spolu, prevdepodobne by sa budila viac. No ale ja si pamatam tu radost, ked mala prespala aj 8 hodin v kuse, hehe :DD

hexina
30. júl 2013

@slavka_a_maros my zvykneme mat rovnake problemy som si vsimla hehe
@jankastubka skus senovku uvidis a castejsie kojit

neviem ale malama 5 tyzdnov este skoro na krizuu...mam malo mlieka a to vedie k strajku...este je dobre s detmi spat ale na toto ja nemam este odvahu ja som rada ze je v postielke vyvysenej a zapnem monitr dychu a mozem spat aspon 5 hodin tvrdo 🙂

jankastubka
30. júl 2013

@kikuleenka mala spi v postielke asi 40 cm odo mna. No ale presne, ja som cela stastna, ze v noci spi.

jankastubka
30. júl 2013

Baby co ste uzivali tu senovku, ako dlho to treba uzivat? Cele balenie je na 10 dni, ale niekde som citala, ze ucinkuje len 3 dni a potom treba prestat brat.

hexina
30. júl 2013

@jankastubka to som sa pytala a mi povedala laktacna, ze niekomu zaberie uz prve balenie a niekto to berie dlhodobo..cize neviem teraz ze ci to ni eje tak, ze ked to zaberie tak prestat? hm neviem..kto vie nech poradi 🙂)

slavka_a_maros
30. júl 2013

@jankastubka
@hexina no presne 😉 rano prsiska na vybuchnutie a vecer uz len take handricky... Tiez spi celu noc, tak som ju uz tuto noc zobrala, ked sa zacala mrvit a potom som este aj odsala druhe prso. Inak cez den musim dat vypit jedno aj druhe (predtym stacilo jedno) a vecer sme uz museli aj dokrmit zo zasob 😒

piip
30. júl 2013

ja to riešim tak, že ak malá v noci spí a nechcem ju zobudiť na dojčenie, tak si dám budíka uprostred noci a idem si prsia odsať, takto si nazbieram mlieko a dám jej vo fľaši, keď si pýta a ja už v prsníkoch nemám. avent fľaša (a asi aj iné) má len malú dierku na cumli, dieťa sa s ňou podľa mňa neodnaučí od prsníka, lebo dieťa musí aj pri nej ťahať, neleje sa mu to samo do úst

jankastubka
30. júl 2013

Pred dalsim dojcenim mi kus vygrcla, a po nom ako lezi v postielke tak stale si pograckava. Uz jej vyslo dost von. Tak teraz som z toho zmatena.

hexina
30. júl 2013

@slavka_a_maros aj mne presne stacilo jedno prso..dnes som uz dala aj ja dve prvykrat..rano..ale teraz zas len po jednom..uvidime ako to dopadne..v noci uz aj ja budim ked uz dlho spi...
@piip ja flasu ani cumel nepouzivam..mala som velmi znicene bradavky a neodporuca sa to..nie je to ani tym sanim..ale bradavku vraj musi sat inym sposobom..ine svaly zapoji ako sanie cumla alebo flasky..a preto by mohol byt problem s prisatim a znova poskodenie bradaviek...raz som jej skusila dat cumel ale ani ho nechcela..vyplula ho hned..
@jankastubka nevadi ked vygrcla...moja tiez zvykla grcat aj teraz sam tam vygrcne...ale to nevadi ono to babo vraj nikdy nevygrcne vsetko..ze daco jej ostane..a nechaj tak..daj jej az ked opyta znovu...grca kazde babo..nic sa nedeje 🙂

delica
30. júl 2013

@jankastubka ja som to brala(senovka, benedikt) 6 tyzdnov, tento tyzden uz neberiem, nemalo to uz ziaden efekt u mna.

jankastubka
31. júl 2013

@delica a pomohlo? Ako teraz badas ze uz neucinkuje, straca sa ti opat mlieko?

delica
31. júl 2013

@jankastubka mne senovka nastartovala mliekotvorbu, aj ked mi v porodnici povedali, ze kojit nebudem. Len teraz sa mi netvori uz tolko mlieka, aby to malemu stacilo. Tak v noci odsavam a tym cez den prikrmujem, prip. UM.

piip
31. júl 2013

skuste aj hroznovu stavu matysak na mliekotvorbu, ja som mala spociatku malo mlieka, a teraz naopak, neviem, co s nim... je pravda, ze to nemusi byt tou hroznovou stavou, lebo aj odsavam, a to je asi najdolezitejsie, mlieko je o ponuke a dopyte, ale matysaka pijem tiez, miesto viney, ta ma totiz bublinky (naduvanie) a chemiu, toto je prirodne

jankastubka
1. aug 2013

No senovku som zacala dnes brat 3 den, zatial nemam pocit, ze po nej smrdim a ani ucinky zatial necitim. Dufam, ze dnes to pride. Prikladam castejsie, a nedoplnam ine tekutiny, len ked je uz naozaj velke kriza. Pijem vela vody a laktacny caj.
Bojim sa, aby to nemalo negativny dopad na dieta, je strasne pozerat sa ako hladne place ked ja uz nemam.

jankastubka
1. aug 2013

Baby co ste mali rovnaky problem, u vas je nejake zlepsenie? Ako ste to riesili?

hexina
1. aug 2013

@jankastubka ja beriem senovku aj benedikt teraz treti den a znova sa mi naliali prsia..opat mam take bomby ze konec..len skoda, ze to nema kto pit :( mala aj tak protestuje..cize asi to nebolo malym mnozstvom mlieka...kazde kojenie je u nas boj a plac..neviem zcoho :(

jankastubka
1. aug 2013

@hexina ja beriem len senovku, lebo tak to radila laktacna kamoske( jej to pomohlo) a zatial nic. Uz som zo zufalstva kupila bebu, a ak do zajtra nic, tak jej budem musiet dat, lebo sa uz nemozem pozerat na to ako place od hladu. Najhorsie je to rano do nejakej desiatej. Poobede je to uz lepsie, neviem ci preto ze uz sa jej stiahol zaludok alebo preco.

hexina
1. aug 2013

@jankastubka skus aj toho benedikta lekarskeho..mozno to rozbehne..a odsavat co najviac..mne sa to nejak dost rozbehlo..ale chapem ta ako sa musis citit....no skus sa poradit aj ty s laktacnou...ze ci nahodou ti nepomozu trosku to rozbehat...

jankastubka
1. aug 2013

@hexina no odsavat nemam co mala vsetko vypije a dalej place ze je hladna. Musela som dat tu bebu uz dnes. Som z toho nestastna, ale nemozem nechat dieta hladne. ☹

kavaapalma
2. aug 2013

Zienky kde ste azda vsetky na fb? @willy_wonka @hobit @misza1 @delica ako s tym kojenim,ustalilo sa? @janka_k ste ma tu nechali,co uz.

misza1
2. aug 2013

@kavaapalma u nas se vcelku ustalilo. kdyz je velke horko vecer pyta obe prsa alle jinak vse ok, dokonce uz zacina mit faldiky🙂
u vas co noveho?

azmuk
2. aug 2013

@kavaapalma hej su na FB, aj ja od vcera 🙂)) Pod aj ty!

azmuk
2. aug 2013

@jankastubka to nic, lepsie beba ako dehydrovat dieta, hlavne teraz v lete. Aj ja som asi 2 krat dala nutrilon, hlavne vecer ked uz je mliecka menej. Ale ono sa to rozbehne

jankastubka
2. aug 2013

@azmuk dufam, lebo zatial stale nic.

anicka.be
2. aug 2013

@kavaapalma ako sa drzite?

anicka.be
2. aug 2013

@jankastubka @kavaapalma babenky pridajte sa na FB

jankastubka
3. aug 2013

@anicka.be prosim ta, co je fb, facebook? Ako sa tam dostanem?

kavaapalma
3. aug 2013

@anicka.be mame sa vyborne. Dakujem a co vy? V noci sa budi uz len 2x,napapa doplna a spinka dalej. Ake plienky davate,ja uz zacinam s tymi od 4-9kg midi 3. Mliecka mam dost,tak pekne kojim. Nic ine nedavam aj ked je horuco,to pije castejsie. @azmuk uz som pisala ip fb?-kackam,tak ti daju vediet co a jak. Este nie som rozhodnuta. @misza1 ja som sa konecne vazila a mam len 3kg navyse. No v jedle sa neobmedzujem,mam pocit,ze co zjem,tak vsetko vezme maly pre seba. Lebo takym tempom by som pribrala. Takze na mna urco plati,ze kojenim sa chudne. Cize 14kg dole.
Zienky po sekcii uz ste boli na kontrolu? Lebo ja to flakam a nemam kedy.

anicka.be
3. aug 2013

@kavaapalma takze pekne po poriadku 🙂
my sa mame dobre, kojim na plne obratky, cez den kazde 2 hod, v noci sa zobudi 2x, papapa a spi dalej.
Ja davam cajik mozno raz za tyzden, to len vtedy ked ideme niekam kde nebudem moct nakojit, alebo ked este nekakala, feniklovy cajik robil divy, supy do plienky jak hrom!
Ja som nechala 7kg v porodnici, a behom tyzdna som bola na povodnej vahe, este o kilo menej 😀 Zo zaciatku som sa velmi obmedzovala v strave, bolelo brusko, grckala. Teraz je to uz super, bez bolesti a grckania, akurat nafukovadla nejem, inak uz asi vsetko.
Kontrola po 600nedeli ok,
@jankastubka ano, FB je Facebook, dam info adminke nasej skupiny a ona Ta skontaktuje ak chces 😉