icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

hobit
3. aug 2013

@kavaapalma ahoj, u nas vsetko ok, vcera sme mali poradnu, Maty ma 4900 g a 56 cm takze mliecka mame dost, dufam, ze to tak aj ostane...od dnes sme na dovolenke na Podhajskej 🙂

hexina
4. aug 2013

@jankastubka
@misza1
@azmuk
@delica caute baby, kolko vam pribrali drobci v druhom mesiaci? myslim od prvej poradne do druhej poradni 🙂 neviete aky je asi priemer? dakujem

delica
4. aug 2013

@hexina podla tabuliek je cca30g/den, cca200g /tyzden. Mne maly priberal trosku menej ako je ten priemer, za mesiac 700g, ale stale je to v norme, hlavne ze priberal.

kavaapalma
4. aug 2013

@hexina mne pribral za mesiac rovne kilo.

jankastubka
4. aug 2013

@hexina moja nejakych 800 g a doktor s tym bol viac nez spokojny.

anicka.be
4. aug 2013

@kavaapalma aj my uz pouzivame 3 plienky .-)

anicka.be
4. aug 2013

@hexina 960g 🙂

hexina
4. aug 2013

@delica
@jankastubka
@anicka.be dakujem..lebo niekde som citala,ze prvy mesiac sa pribera 250 g a druhy mesiac vraj pol kila tyzdenne..a to sa mi nejak nezdalo..lebo moja urcite tolko nepribera 🙂 tak snd to bude ok

anicka.be
4. aug 2013

@hexina mne to vychadza, ze moja pribera cca 250g na tyzden, je jedno kolko Ti priberie, pokial vidis, ze prosperuje, ze je kludne dietatko a nechudne. Kojis?

hexina
4. aug 2013

@anicka.be ano kojim a ved to ze velmi kludna nie je..70 percent kojenia mame taky maly boj..mala sa prisaje a velmi zacne hltavo jest, nahlta sa vzduchu, ocervenie jej hlava a potom je problem...viem, ze sa to nema kojeniemerat..ale kojim tak v primere kazde 2 az 3 hodiny (tak si pyta) a pije v priemere desat minut len na jednom prsniku...no horsie je ze skoro kazde kojenie konci placom aneviem teda ci place z toho vzduchu alebo z toho ze je este stale hladna..ked ju uz prilozim tak sa jeduje..takze som chcela vediet ze ako to asi ma byt..aj ked nemam vahu vazimju len na osobnej no zda sa ze pribera trosku...

azmuk
4. aug 2013

@hexina nas pribral za mesiac 900 gramov 😉

anicka.be
4. aug 2013

@hexina no poviem Ti, ze presne popisujes nas scenar pred par dnami. Kde zacat: ja si pisem kazde kojenie, a je to presne kazde 2 hodinky cez den. Pije z jedneho prsnika cca 5-8 min. Niekedy to bolo 10min. NA konci, presne ako pises ty, zacala sa odtahovat, akoby chcela este pit, ale ked som ju prilozila, odtahovala sa a zacala mrkat, plakat. Podla mna jej stacilo, lebo dala som ju odgrcnut, pekne odgrgla a dala som jej cumel. Pri cumli sa krasne ukludni. Keby bola hladna, vypluvala by mi cumel, ona si len chce podudlat a po kojeni jej vadil vzduch v brusku.

hexina
4. aug 2013

@anicka.be jej tak to si ma potesila ze mate podobnu dlzku kojenia..ja si tiez pisem kazde kojenie aj dlzku..je to rozne..v noci dlhsie intervaly cez den kratsie ale nie su rovnake...a neviem co tym dava najavo ked tak zacne robit..lebo viem, ze ma vzduch v bruchu a potom sa uz len certi ale bradavku nepusti..tu drzi v puse..a este po jedeni mame take, ze vyplazuje velmi jazyk kyslo sa pri tom tvari..akokeby zula hnusnu zuvacku...neviem ci to ma suvis s tym prehltanim vzduchu alebo jej ide hore krkom daco ...btw nasa aj place asi ked sa nevie uspat..ale zial cumel nechce..ten vypluva

kavaapalma
4. aug 2013

@hobit tak si to pekne uzite cela rodinka a potom daj vediet ako bolo a ako to Maty zvladal. @hexina @anicka.be moj to tiez sem tam tak robi a nas dovod je spanok. Prosto ho dam grgnut,do postielky,tiez dudel a uz hned cunda. Po chvili cumel pusti a to uz viem,ze spi tvrdo.

bombulka200
5. aug 2013

@hexina ahojky 🙂 čítam že aj vy sa trošku trápite .. my tiez .. malej na gastre zistili reflux aj koliku... ty si nebola s malou na vyšetrení??

piip
5. aug 2013

@hexina jeduje sa, lebo si potrebuje grgnúť, ja som si tiež myslela, že moja je ešte hladná, lebo vtedy, keď sa začne hnevať, chce piť ešte hltavejšie, ale dieťa sa chce tak len upokojiť a nevie, že si robí ešte viac zle, lebo ten vzduch si zatlačí hlbšie. Skús ju dať odgrgnúť, keď sa hnevá, a potom prilož znova

hexina
5. aug 2013

@bombulka200 ajoj, to fakt? a ako sa vam to prejavovalo? a co ti dali na gastre na reflux a koliky? a je to lepsie odkedy si tam bola? ja mam vymenny listok od lekarky, ze keby sa to nezlepsovalo..ale este sme neboli..no ale trapime sa pomerne kazdy den..v noci je to fajn..ale cez den stale place pocas kojenia a potom sa puci a vrti a nevie zaspat ..nespi skoro cely den..
@piip odgrgavat davame casto..a potom prilozime..no niekedy sa to opakuje..dakedymam pocit, ze jej dam bradavku a ona taha akokeby len nasilu..ale chyti ju do ust a nechce pusti a jeduje sa

bombulka200
5. aug 2013

@hexina my detto.. v noci je to ok ale cez den je to dost zlé .. raz mala záchvat plaču az sa dusila tak som pýtala od dr. lístok na gastro a šla som .. ja nekojím uz takze dávam um .. ale aj pri kojení mi to robila uz .. na reflux nám dala sirup gastrotuss a na koliky predpísala nutrilon HA .. ale to sme len min. týzden stvrtok boli takze este len pár dní pije to mliečko ..zdá sa mi ze sa to zlepsuje .. aj probiotiká dophilus nám predpísala a aj espumisan dávam a dnes som objednala aj kvapky coliprev .. masírujeme brusko ..pomáham jej rekt. rurkou .. a vela nosíme po rukách .. skušam vsetko mozne aj nemozne 😀 .. ja by som na tvojom mieste sla, nech sa maličká netrápi .. urobia jej ultrazvuk bruska zoberu krvičku a uvidíte .. môze to byt aj alergia na kravsku bielkovinu alebo intolerancia laktozy .. ja som si to uz aj studovala na nete .. ale je to na nervy ..ona plače a my sme v strese 😔

hexina
5. aug 2013

@bombulka200 presne u nas je to iste ako hovoris...tiez som studovala na nete, ze to moze byt intolerancia laktozy ale to mi laktacna povedala, ze to by sa skor uz prejavilo..ja som myslela, ze to je zlym kojenim..lebo ona hlta dost vela vzduchu a potom je z toho nervozna..som myselal, ze mam vela mlieka potom som vraj mala malo mlieka ze preto mohla revat...ale ked som si dala byliny na podporu mlieka tak nic sa nezmenilo cize to nebude asi v toku mlieka....toto mi zacala robit az po troch tyzdnoch kojenia asi..predtym to bolo ok...o nasom probleme som hovorila pediatricke a ta nam dala vymenny listok na gastro a predpisala nam gastrotuss tiez..ale zeby nam to pomahalo to nemozem povedat..sice jej davam len 1 ml pred kojenim..neviem ako davas ty..a na koliky davam espumisan a actilac probiotika 1x denne a ja este pijem feniklovy caj..masirujem brusko a nosime ju a nosime..takze neviem ci sa mi oplati ist na to gastro ked vlastne vsetko jej davam to co tebe predpisali a aj tak je to o tom istom..ja uz len skrtam dni v kalendari a asi musim pockat..co uz...horsie je ze jej neviem pomoct a velmi by som chcela a ten plac je potom vlemi stresujuci a tazko sa udrzim v klude..no je to dobry cvik na nervy to je fakt...inac tie coliprev som pocla, ze su vraj dobre..tak mi daj vediet ked to zaberie..aj ked aj tak si myslim, ze to vyriesi len cas

hexina
5. aug 2013

@bombulka200 a este jedna otazka..aj vam vracia vela? lebo nasa zvykla..teraz len pusti sem tam taku mini mlacku..ale to moze byt asi aj skryty reflux

bombulka200
5. aug 2013

@hexina mne kázala na gastre gastrotus dávat po jedení a odrgnutí najlepsie ... ja jej dávam 2ml ,. moje negrcká vela .. skôr jej idu stavy, stále ju cítit tak kyslo a sem tam výjde tvaroh .. no a presne aj nám to začala po 3 týždnoch ..tá kolika .. aj som čítala ze to začína okolo 3.týždna .. tak asi fakt len musíme vydržať .. feniiklovy čaj som jej dávala ale prestala som, dávam len prevarenu vodu ..mi aj dr. povedala ze niektorým detičkám fenikel nemusí robit dobre .. ja aj ked som ju kojila mi uz toto robila takze asi to nebude kojením .. proste musíme počkať kým sa to upraví a ja verím ze uz to nebude dlho trvat 😀

hexina
5. aug 2013

@bombulka200 ja som jej dala 1 ml pred a 1 ml po no ale aj teraz som kojila o piatej a revala do siestej...to je na nervy toto kazde kojenie absolvovat...mam pocit, ze tie kvapky velmi nepomahaju..uz sa modlim nech to prejde

bombulka200
5. aug 2013

@hexina no moja dnes celý den prespala s prestávkami na jedenie a kakanie 😀 az som sa cudovala .. neviem ci je to len náhoda alebo nám zabralo to nove mlieko HA .. neviem no nechcem to zakríknut .. ale tiez by som uz bola najradsej keby mala uz aspon pol ročik 😀 snád to uz potom bude lepsie .. a dufam ze aj skôr .. po tretom mesiaci 😕 teraz je hore trosku mrnčí ale ete mi nezaspí lebo okolo 21:30 by mala papkat a potom zaspí uz natvrdo ... ale dnes nebol večerný rev tak az mi je to zvláštne 😅

hexina
5. aug 2013

@bombulka200 no ja som mala taky den ako pises naposledy pred tyzdnom.odvtedy je to problem..aj dnes..spala len dve hodky ...a stale reve a reve dokojim a spusti rev...najhorsie je ze jej neviem pomoct...neviem no..stratila som dnes zasa nervy ☹ je to strasne

bombulka200
5. aug 2013

@hexina no verím ti, je to na psychiku rodiča a aj dietatko sa trápi.. ja som toto pri prvej vôbec nepoznala tak som teraz ostala trosku šoknutá 😔 ale tak čo uz musíme to nejako prekonat .. ked kojíš konzumujes aj mliečne výrobky?alebo vela sladkeho?lebo aj toto je môze vadit na brusko ..

hexina
6. aug 2013

@bombulka200 mliecne vyrobky sa snazim uplne vynechat..hlavne jogurty...a sladke nejem velmi len vyzivy a piskoty a jem kuracie maso zemiaky, cestoviny..dokola to iste :D no vcera bol opat zly den..neviem no...place a place skoro po kazdom kojeni

bombulka200
6. aug 2013

@hexina tak to vyzerá ze si to musíme len odtrpiet 😀

hexina
6. aug 2013

@bombulka200 ja sa bojim, ze ja to nezvlanem psychicky...dnes po kazdom kojeni plac a utisovanie dve hodiny...potom zaspi na par desiatok minut a zas dookola..teraz mi spi od piatej..to je rekord dna...v noci to nerobi...neviem preco stale place nerozumiem tomu :(

bombulka200
6. aug 2013

@hexina no ja som tiez uz mala take stavy ze som myslela ze sa z toho zbláznim .. ale posledne 2 dni je malá ako vymenená .. neviem či to mlieko čo nám dr. vymenila tak zabralo alebo čo .. ale dobručká je ,. uz sa neskrúca po papaní ako keby mala krče a pekne mi spinká cez den a hlavne neplače ... neskusiš predsa len zájst na to gastro?mozno by ti doktorka niečo poradila aby ste sa netrápili s maličkou 😕

azalka22
6. aug 2013

@hexina kup si Babycalm v lekarni. je to cisto prirodny produkt- obsahuje vytazok z anizu, feniklu a maty. u nas zabralo na koliky, plac, krutenie a vsetko to, co pises iba toto. espumisan aj sabsimplex -z nich grcala
a vydrzat. je to take obdobie, niekolko tyzdnov. pokial mala pribera na vahe, nestresujte sa. a fenikel - kup si obycajne semeno v obchode, ziadne caje-tie zvyknu robit problem. este lepsie je zmeska fenikel, aniz, rasca pripravit si caj. nikdy som ti sice neskusala, radsej som si dala z toho babycalmu spolu s malou. a ono to prejde.
ked vyplazuje jazyk, chce si grgnut/grcnut, treba trochu podrzat hore
teraz mame krasne usmievave babulo, obcas si grcne, ale ziadne velke fontany ako predtym. aj brusko je OK, pekne si poprdka aj sama
drzim palce