icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

leus10
7. aug 2013

@delica
@hexina ahoj neviem kolko je norma ale toho pol kila za tyzden je myslím až moc nasa přibrala za prvé tři tyzdne 800 g a za druhy mesiac 1050g a je tajná pucka a doktorka nás vychvalila

leus10
7. aug 2013
leus10
7. aug 2013

Vidim,že tu riesite hlavně bruska u nás nastastie brusko trápí len občas a vacsinou ked nepije feniklovy cajik ale zaujímalo by má ako riesite potnicky sice ju obliekam na paulo len pamperska a nějaké body ale potnicky sa nam aj tak vyhodia a hlavně na tvaricke pretože spinka len na brušku Inak to spinkanie nam poradili při prvej na koliky Inak ani nezaspi

leus10
7. aug 2013
hexina
7. aug 2013

@bombulka200 hm a davas jej aj tie coliprev kvapky? ci nahodou toto nezabralo? no vyskusame ist na to gastro...
@azalka22 dakujem za info..mala sa dost zvykne aj zvyjat, pucit., krutit...akokeby mala krce..a zvykne vyplazovat jazyk a sa pri tom nechutne tvarit..aktualne jej davam espumisan a gastrotuss..a ziadna zmena..dokonca dnes zas som kojila a pekne pila ani vzduchu sa nenahltala a pustila bradavku a strasny hystericky rev pustila..uplne som sa az zlakla....v noci pije hltavo a ani jej to nevadi ..trosku sa popuci ale zaspi vacsinou do pol hodinky...snazila som sa vydedukovat co to moze byt..a kedy place ale uplne vsetky moje teorie vyvracia kazdy den...uz neviem ci to nie je z toho tepla

hexina
7. aug 2013

@hobit
@bombulka200
@azalka22 babyked vas tu uz mam...ktore tlacivo sa dava potvrdzovat gynekologovi? neviete kde na nete by som ho nasla? dakujem

bombulka200
7. aug 2013

@hexina juj enviem kde na nete sa dá násjt tlačivo, mne ho dali priamo na urade ... no presne toto máme aj my .. v noci pekne spinká, napapá sa a uz počas jedenia zaspí .. ziadny problem no a cez den tiez sa popučí po jedení .. dnes tiez bol hrozný den revala jak tur doobedu, poobede uz bol klud a teraz uz spinká asi hodinu .. a tiez vyplazuje jazyk a aj take bublinky jej idu z ust zo slín .. tiez som uz rozmyslala či to nieje teplom .. nad vsetkým moznym uvazujem a som prisla na to ze ju ten reflux trápi snád viac ako kolika.. vlastne aj reflux spôsobuje koliku .. musíme vydrzat 🙄

azalka22
7. aug 2013

@bombulka200
@hexina dievcata vydrzte. pokial vam dieta pribera na vahe, nerieste to nejak vazne. samozrejme sledovat. skuste ten babycalm. a pozor na feniklove caje. v poslednej dobe maju deti z neho problemy. radsej si daj ty, ako mama, vyvar rasca, aniz, fenikel (opatrne) a ty to pi, ved cez teba to ide do mlieka aj malej. event matovy caj -najlepsie natrhanu matu, jedzte kminove polievky, zujte kmin. detom sa este vyvija traviaca sustava, takze preto tie krce, prudke pohyby, revanie 😖
na potnicky - davam holtov krem. dostat v lekarni. hovorim mu smradlak -troska zapacha, ale mala si uz zvykla. pekne vysusi
a tlacivo -
http://www.upsvar.sk/socialne-veci-a-rodina-2/p...
je to Príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa

bombulka200
7. aug 2013

@azalka22 ja bohuzial nekojím ... fenyklový čaj som vysadila malej uz dávnejsie dávam jej len prevarenu vodičku .. nuz ano musíme vydrzať ..len dufam ze to nebude trvat dlhsie ako do toho 3.mesiaca 🙄 a moja síce na váhe priberá ale taky priemer skôr .. sa narodila ako 3650g potom schudla v pôrodke na 3400g a ked mala 5týždnov vázila 4200g .. čo počuvam tak niektore detičky za 3týždne priberu aj viac ako kilo.. aj ked jasne neporovnávam .. u kazdeho dietatka je to individuálne ..

leus10
7. aug 2013

@hexina mne to tlacivo dali na urade socialnych veci a rodiny spolu s papierom pre detsku a tam som ich potom potvrdene aj zaniesla

luckacer
9. aug 2013

Ahojte, prosim o radu..myslite ze je normalne ked mi 6-tyzdnova dcerka cely den nespi? Uz to trva niekolko dni, neviem co si mam mysliet, nemate s tym skusenost? Dakujem..

hexina
9. aug 2013

@azalka22 dakujem azalka
@bombulka200 moja mala 3830 schudla na 3600 ked nas pustali domov a tri tyzdne na to mala 4200 cize asi tiez nie velka slava 🙂) ale tak kazde dieta je ine..tu sa asi nejak netreba tym stresovat

bombulka200
9. aug 2013

@hexina pokial vyslovene nechudne tak je to ok, presne ako píšeš kazdie dietakto je ine a inak aj priberá ..niektore menej a niektore viac ... hlavne nech su spokojne a nnič ich nebolí 🙂

bombulka200
9. aug 2013

@luckacer hmm nebolí ju niečo?napríklad brusko??alebo netrápi ju reflux?

milionova151
9. aug 2013

Ahojte mamičky. Môže byt že malinka mi prestáva lákať od vigantolu? Bruško ju asi ani neboli, neplace. Ale teraz jej ráno a večer pomaham teplomerom, lebo kakala mi 2x denne. Dávam jej aj espumisan, je plne kojena.Uvažuje aj nad tým že kojené deti nekakajú aj pár dni ale mala ma vždy ku večeru nafuknute brusko, tak tým to asi nebude. Střetli ste sa s tým niektorá? Nejaká skusenost. Ďakujem ;)

anjelicek26
9. aug 2013

@hexina - aj nas pribral v druhom mesiaci rovne kilo. Zajtra ma 10 tyzdnov a tri kila "navyse"

jadinka
9. aug 2013

@luckacer možno má koliky, u nás to trvalo do 3 mesiacov, malinký toho tiež veľa nenaspinkal, no teraz to doháňa 🙂

anjelicek26
9. aug 2013

@luckacer - myslim, ze @soldi to vie vysvetlit najlepsie, dieta treba ulozit v spravny cas, vystihnut znamky unavy a ukladat vtedy, priskoro nema vyznam a ak presvihnes uspatie, este horsie, dieta naberie druhy dych. Ritual uspavania zjednotit, ziadne prekladanie po zaspavani, idealne ostat pri dietati, kym sa dostane do hlbokej fazy spanku (aspon pol hodiny).

anjelicek26
9. aug 2013

@milionova151 - kojene deti nemusia kakat niekolko dni, kasli na teplomer pokial nema bolesti a nepuci sa. Nasa dcerka mala rekord 12 dni ;) Potom az za usami, ale nic chorobneho na tom nebolo 😀

milionova151
10. aug 2013

@anjelicek26 nevadi ked ma trosku nafuklnute brusko? lebo dnes rano mala uz ajdost huste to kakanie.. ale neni z toho nervozna, ani neboli a sem tam si aj poprdkava.. tak snad to nebude nic hrozne. ty uz mas skusenosti 🙂 ja som v tom novacik 🙂

soldi
10. aug 2013

@luckacer ahoj, pozri tu: http://weissbluthmetoda.wordpress.com/2010/11/1...

a kludne sa ma pytaj, keby si potrebovala poradit 🙂

azalka22
10. aug 2013

@milionova151 moja posledny tyzden nekakava - rz 3 dni a potom bola plienka total plna. dalsikrat 2 dni a opat plna plienka.
nestresuj
plne dojcene nemusia mat stolicu 1-4dni.

hexina
11. aug 2013

ahojte baby, nasa mala zle zaspava..ked ju upsime tak stale sa prebudi kvoli morovemu reflexu a skrabe si ruckami tvar atd atd..poradili mi ulitku...nemate niekto s nou skusenosti? oplati sa do toho investovat?

silsil
11. aug 2013

@hexina určite áno, ulitka je skvelá vec.. aj my jumáme., ale najviac aj tak fičí u nás perinka - skusala si to? aj tam sa da babo zviazat.. (nie zavinovacka ale klasicka perinka na tri viazania)

hexina
11. aug 2013

@silsil hmm...neviem ci by z perinky nevytiahla ruky..ale skusim juzaviazat do perinky...len ona velmi rada spi tak ze ma ruky hore za hlavou...tak ja neviem ci sa jej to bude pacit ale vyskusam

qtinka77
11. aug 2013

@hexina Ulitka je genialna vec. Nas maly sa narodil 31.5.a prve styri tyzdne sa krasne vyhajinkal v ulitke ci den, ci noc.. Ale potom prisli tieto horucavy a potil sa v tom ako somar v kysni, tak som mu to prestala davat a uz teraz tak krasne nezaspinka veru ☹ Vtedy uz tak bol nauceny, ze aha, mama ma zaulitkovala, idem spinkat.. teraz uz ani poslednu dobu na prse mi nechce zaspavat, najradsej by sa len nosil...ale tak pardon, ma uz cez 6kg, uz mi zacina byt tazky... ☹ Ach jaj, zlate ulitkove casy 🙂 Ale neviem ci uz Tvoje babatko nie je dost velke, aby si teraz zvykala na ulitku...

hexina
12. aug 2013

@qtinka77 aha to mi nenapadlo ..hm neviem ci ju na to naucim.skusim ju do perinky tak zaviazat a uvidim ako to bude...predtym nez investujem do ulitky... a preco svoje babo nedavas uz do ulitky? ved uz nie je tak velmi horuco..tak mozes ju znova vytiahnut ;)

mylittleone
12. aug 2013

@hexina aj my používame ulitku od narodenia /teraz má malá 2 mes. a na spánok je super ak má rúčky poviazané/

anjelicek26
12. aug 2013

@hexina - no podla toho, ake mas velke babo, nad 65cm tam uz dieta nezmestis, ak ma teraz dajme tomu 60cm, tak na tri tyzdne sa ti to uz fakt neoplati...

bombulka200
12. aug 2013

@hexina ja som moju dnes tak uviazala do perinky ale vybrala som vlozku z perinky aby jej nebolo horuco a zaspala do pár minut asi to fakt zaberá 😉