Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@anjelicek26 a to ma taku krasnu izbicku 😀
@anicka.be - haha ano ja spim naha a funguje to az ked vie babo liezt 🙂 Ja kojim po leziacky, ide to fajn, tak podriemkavam, zaspat si nedovolim, presalen je este malicky.
@anicka.be - izbicka by nehrozila este tak ci tak... je na prvom poschodi... a my az pod strechou... vobec nic tam hore nepocut ale ze nic, ano mame vysielacky s videom, ale ja by som nemala srdce na mieste nepocut ho dychat. Ma kosik pri mojej posteli v spalni, ale tam ho tiez davam len zriedka...
@anjelicek26 aha, a ja som si od zaciatku myslela, ze maleho budes nechavat v jeho izbicke 😕 a to som si nevedela predstavit. Super, ze je pri tebe 😎 A nieje Ti zima, ked spis naha? Mne to strasne vadi, ked nemam pyzamo. A este ked lezis, tak v pohode ma bradavku v puske bez toho, aby si si drzala prsnik? Ja ked som zo zaciatku kojila poleziacky, musela som byt na jednom lakti a druhou som drzala prsnik 😀
@anjelicek26 a este, ja kojim 5-7 min, max je 10, tak rychlo nakojim, dam odgrgnut a spat do postielky 🙂 a pekne zaspinka bez problemov.
@anicka.be do izbicky pojde, ked bude spavat celu noc, skor urcite nie. A zima urcite nie, my mame maximalne teplucky dom a este pod strechou... kamosky sa u mna vzdy vyzliekaju, ze ako mozem zit v takom teple 😀 😀 Prso mu musim pridrzat, ale som podlozena tak vankusmi, ze nemusim byt na lakti 🙂 On sa koji desne, casto pluje mlieko, necha ho proste tiect, ked mu ide prirychlo, musim pod neho davat podlozku alebo bavlnenu plienku kazdy raz 😝
@anicka.be - my cez den tiez tak rychlo, ale v noci aj pol hodinu... dudu do pusy a ja na jednu stranu postele a on na druhu 😀 A drahy je rad, ze ma v hostovskej pokoj, len cez vikendy si nas tulka, ked moze dospat 😀
@anjelicek26 aha 😅
@anjelicek26 ok, Marti, cas je pokrocily, idem sa natiahnut 🙂 Prajem dobru nocku, papa
PS: Na profilovke vyzeras ako Katka Knechtova 🙂
@anicka.be - mne dnes prijde sestra, okolo jednej, strasne sa tesim 🙂 Takze ziadne spanie xixi
@anjelicek26 a my ideme zajtra na svadbu. Rano mam este zakaznicky na licenia a potom mozme vyrazit. Uvidim ako bude Veronika zvladat ten hluk, bude to nacvik na svadbu mojej svagriny, 21.9.
@anjelicek26 no uz fakt letim, papa 😉
@anicka.be - my mame v nedelu krstiny 🙂 Drahy ide po druhu sestru zajtra rano na letisko a po mojho tatina 🙂 Bude nas doma velaaa 🙂
dnes sme sa opat krasne pokakali a to len po 3 dnoch ! 😀
@anjelicek26 @anicka.be ja kojim v noci poleziacky podopreta na lakti. Vyberiem ho z postielky,napapa sa,dam grgnut zaspi a postielka. To ako tak kludne spis,ja mam obavy,ze ked tvrdo zaspim,tak aby som ho neprilahla,alebo nestiahla nanho perinu. A krasne krstiny prajem.
@anicka.be a ako si to zvládla? A Veronika mala nejaké ťažkosti? Ja si aj myslím, že to otáčanie hlavičky len v pravo a jej urevanosť s tým možno nejako súvisí. Uvidím čo povie neurologička..
@kavaapalma my sme zatiaľ neriešili prikrývanie, malá mi spí vo vankúšiku so zaviazanými rukami a ak je to bude takto vyhovovať, tak ju tak ešte budem baliť, ak nie mám spací vak do 6mesiacov a paplóniky tiež, ale to sa ešte uvidí. Staršia dcérka spala v spacom vaku do pol roka ale synček to nechcel. bol aktívny a bránilo mu to v pohybe. Na paplóniku som spodok dala pod matrac a tiež okraje, aby sa pri pohybe nezamotal a neprikryl a v zime som radšej teplejšie obliekla.
@anjelicek26 Aj my mamé doma teplúčko, pod strechou a to sme na Orave 🙂
A ja tiež kojím v noci poležiačky, malá spí pri mne, bo vstáva tak tri krát a raz je hore dlhšie keď potrebuje rúrku. takže mne to tak vyhovuje mať ju pri sebe, bo som unavená. Manžel spí v obývačke, musí aj vstávať k zvyšným dvom drobcom, hlavne synovi, keď má zlé sny, alebo chce ešte v noci mlieko 🙂 On sa bál spať v posteli s bábom, aby nepriľahol. Už sme si tak zvykli. a ráno ma nechajú chvílu pospať,ale prázdniny sa končia takže už nebudem môcť spať do pol osmej ☹ Neviem kedy dospím
@majkafer to mi aj ta pani predavačka takto poradila,ze dat okraje pod matrac.
Ahojte, mám otázočku - v 3.mesiaci budete očkovať resp. očkovali ste dieťa bezplatnou vakcínou alebo si priplatíte za Prevenar? Ďakujem.
@janettan a aky je tam rpzdiel?
@kavaapalma zakladna vakcina chrani proti 10tim druhom pneumokokom, je zadarmo, a ta prevenar13 chrani proti 13tim kmenom.. nam povedala dr. ze sa doplaca 17,50eur.. ako nejde o peniaze.ale aj tak sa neviem spravne rozhodnut
add1 pneumokokovych kmenov existuje 89 ks, ten naj je meningitida - tu obsahuju obe vakciny
add2 som citala, zevraj ta 10kmenova ma viac hlinnika
add3 zase ta 13km ze je agresivnejsia, teda ze sa horsie znasa..
ake mate vy nazory?
@majkafer praveze nema, keby sme sami nepovedali neurologicke, ze preferuje pravu stranu, mozno by to nepostrehla. Snazim sa k nej davat hracky aj ozyvat sa z lavej strany a krasne otaca hlavicku na obidve strany 🙂 No uvidime, co nam povedia 9.9. na rehabilitacii.
@janettan ja davam tu zakladnu. Myslim si, ze ked sa uz polemizuje, ze CI VOBEC ockovat, tak vyberam strednu cestu.
@anicka.be
@majkafer
aj my chodime k neuroligicke a na rehabilitaciu, mame jeden cvik z vojtovky, tiez kvoli tomu ze maly preferovaljednu stranu viac,..a urcite to pomaha !! ja uz vidim zlepsenia.. sam od seba dnes v kociku napr. spal na jeho menej oblubenej strane..neviem ako velmi a ako casto civicite ci este len budete..
@silsil len sme začali cvičiť, ale výsledky som badala už len pri mojej snahe otáčať jej hlavu nasilu, no teraz máme len stláčanie reflexných bodov pod prsníčkami a zajtra nám ukáže niečo ďalšie. No stále je urevaná a cez deň nie a nie spať, tri hodiny bola hore a z toho dve chcela spať a nič, už už zavrie oči a potom otvorí, je aj zaviazaná, aby ju ruky nerušili, no len mrnká a ja neviem, či ju niečo bolí..
@silsil - meningitida je predsa osobitne ockovanie 😕 Plus su dva typy meningitidy a pri jednom ockovanie aj tak ucinne nie je a je to viacej caste bohuzial.
S ockovanim ja stale neviem, som rozhodnuta hexu, pneumokoky a MMR nedat vobec. Meningitidu, hepatitidu, to stale vaham. Doky mi dava cas, nech si to preberiem sama zo sebou. Uvidime. Kazdopadne najblizsiu prehliadku mame az v pol roku, takze casu dost 😀
Benji spinka, len ja tu strasim, dnes zaspal nejako cudne, uz 18:30 tuhy a papal 22:30, tak teraz fakt netusim, kedy sa zobudi, mala by som asi zalahnut 😀
@anjelicek26 no u nás je Hexa vakcína a ta pneum. Ktorá obsahuje ten pneum. Kmeň, myslím že ten základný tak som to čítala.
Urcite si chod ľahnúť 😉 ja čakám kým vám malý do
Koji len nejako sa mu páči este. .
@silsil Zatiaľ nám nepridala iný cvik a ešte ani nepridá, lebo má mať budúci týždeň dovolenku. S tým spaním je to niekedy fuška. Snažím sa ju ukladať hneď, keď vidím únavu, väčšinou je to hodina až hodina a pol. No ona sa tak myká, že sa jej to nedarí. No dnes je vcelku fajn. Teraz už spí tiež hoďku, takže sa už bude budiť na hlad. 🙂 Len málokedy vydrží nejesť tri hodinky. A pritom ani toľko nepriberá. A u vás je to ako?

@kavaapalma veronika velmi rada zaspava v tesnom zovreti. Najprv to bola klasicka perinka, no potom prisli tie horucavy a aj uz je jej mala, tak sme ju vymenili za spaci vak. No aj tak ju este zakryvam dekou, ktoru zasuniem pod nu, cize jej urobim taku ulitku 🙂
Celu noc spinka v postielke pri mne, mam ju prisunutu ku posteli, bez jednej strany. Nemozem si to vynachvalit, ze nemusim vstavat z postele zakazdym ked jej vypadne dudka 🙂
Ked kojim tak po sediacky a neviem si predstavit, ked niekto koji po spiacky, alebo napise, ze ani nevie kedy sa babo kojilo, ze spala. To akoze spia tie mamicky nahe? A ved tak male babo este nevie liezt, tak ako to je?