icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

anicka.be
30. aug 2013

@kavaapalma veronika velmi rada zaspava v tesnom zovreti. Najprv to bola klasicka perinka, no potom prisli tie horucavy a aj uz je jej mala, tak sme ju vymenili za spaci vak. No aj tak ju este zakryvam dekou, ktoru zasuniem pod nu, cize jej urobim taku ulitku 🙂

Celu noc spinka v postielke pri mne, mam ju prisunutu ku posteli, bez jednej strany. Nemozem si to vynachvalit, ze nemusim vstavat z postele zakazdym ked jej vypadne dudka 🙂
Ked kojim tak po sediacky a neviem si predstavit, ked niekto koji po spiacky, alebo napise, ze ani nevie kedy sa babo kojilo, ze spala. To akoze spia tie mamicky nahe? A ved tak male babo este nevie liezt, tak ako to je?

anicka.be
30. aug 2013

@anjelicek26 a to ma taku krasnu izbicku 😀

anjelicek26
30. aug 2013

@anicka.be - haha ano ja spim naha a funguje to az ked vie babo liezt 🙂 Ja kojim po leziacky, ide to fajn, tak podriemkavam, zaspat si nedovolim, presalen je este malicky.

anjelicek26
30. aug 2013

@anicka.be - izbicka by nehrozila este tak ci tak... je na prvom poschodi... a my az pod strechou... vobec nic tam hore nepocut ale ze nic, ano mame vysielacky s videom, ale ja by som nemala srdce na mieste nepocut ho dychat. Ma kosik pri mojej posteli v spalni, ale tam ho tiez davam len zriedka...

anicka.be
30. aug 2013

@anjelicek26 aha, a ja som si od zaciatku myslela, ze maleho budes nechavat v jeho izbicke 😕 a to som si nevedela predstavit. Super, ze je pri tebe 😎 A nieje Ti zima, ked spis naha? Mne to strasne vadi, ked nemam pyzamo. A este ked lezis, tak v pohode ma bradavku v puske bez toho, aby si si drzala prsnik? Ja ked som zo zaciatku kojila poleziacky, musela som byt na jednom lakti a druhou som drzala prsnik 😀

anicka.be
30. aug 2013

@anjelicek26 a este, ja kojim 5-7 min, max je 10, tak rychlo nakojim, dam odgrgnut a spat do postielky 🙂 a pekne zaspinka bez problemov.

anjelicek26
30. aug 2013

@anicka.be do izbicky pojde, ked bude spavat celu noc, skor urcite nie. A zima urcite nie, my mame maximalne teplucky dom a este pod strechou... kamosky sa u mna vzdy vyzliekaju, ze ako mozem zit v takom teple 😀 😀 Prso mu musim pridrzat, ale som podlozena tak vankusmi, ze nemusim byt na lakti 🙂 On sa koji desne, casto pluje mlieko, necha ho proste tiect, ked mu ide prirychlo, musim pod neho davat podlozku alebo bavlnenu plienku kazdy raz 😝

anjelicek26
30. aug 2013

@anicka.be - my cez den tiez tak rychlo, ale v noci aj pol hodinu... dudu do pusy a ja na jednu stranu postele a on na druhu 😀 A drahy je rad, ze ma v hostovskej pokoj, len cez vikendy si nas tulka, ked moze dospat 😀

anicka.be
30. aug 2013

@anjelicek26 aha 😅

anicka.be
30. aug 2013

@anjelicek26 ok, Marti, cas je pokrocily, idem sa natiahnut 🙂 Prajem dobru nocku, papa
PS: Na profilovke vyzeras ako Katka Knechtova 🙂

anjelicek26
30. aug 2013

@anicka.be - mne dnes prijde sestra, okolo jednej, strasne sa tesim 🙂 Takze ziadne spanie xixi

anicka.be
30. aug 2013

@anjelicek26 a my ideme zajtra na svadbu. Rano mam este zakaznicky na licenia a potom mozme vyrazit. Uvidim ako bude Veronika zvladat ten hluk, bude to nacvik na svadbu mojej svagriny, 21.9.

anicka.be
30. aug 2013

@anjelicek26 no uz fakt letim, papa 😉

anjelicek26
30. aug 2013

@anicka.be - my mame v nedelu krstiny 🙂 Drahy ide po druhu sestru zajtra rano na letisko a po mojho tatina 🙂 Bude nas doma velaaa 🙂

katkalubkova
31. aug 2013

dnes sme sa opat krasne pokakali a to len po 3 dnoch ! 😀

kavaapalma
31. aug 2013

@anjelicek26 @anicka.be ja kojim v noci poleziacky podopreta na lakti. Vyberiem ho z postielky,napapa sa,dam grgnut zaspi a postielka. To ako tak kludne spis,ja mam obavy,ze ked tvrdo zaspim,tak aby som ho neprilahla,alebo nestiahla nanho perinu. A krasne krstiny prajem.

majkafer
31. aug 2013

@anicka.be a ako si to zvládla? A Veronika mala nejaké ťažkosti? Ja si aj myslím, že to otáčanie hlavičky len v pravo a jej urevanosť s tým možno nejako súvisí. Uvidím čo povie neurologička..
@kavaapalma my sme zatiaľ neriešili prikrývanie, malá mi spí vo vankúšiku so zaviazanými rukami a ak je to bude takto vyhovovať, tak ju tak ešte budem baliť, ak nie mám spací vak do 6mesiacov a paplóniky tiež, ale to sa ešte uvidí. Staršia dcérka spala v spacom vaku do pol roka ale synček to nechcel. bol aktívny a bránilo mu to v pohybe. Na paplóniku som spodok dala pod matrac a tiež okraje, aby sa pri pohybe nezamotal a neprikryl a v zime som radšej teplejšie obliekla.

majkafer
31. aug 2013

@anjelicek26 Aj my mamé doma teplúčko, pod strechou a to sme na Orave 🙂
A ja tiež kojím v noci poležiačky, malá spí pri mne, bo vstáva tak tri krát a raz je hore dlhšie keď potrebuje rúrku. takže mne to tak vyhovuje mať ju pri sebe, bo som unavená. Manžel spí v obývačke, musí aj vstávať k zvyšným dvom drobcom, hlavne synovi, keď má zlé sny, alebo chce ešte v noci mlieko 🙂 On sa bál spať v posteli s bábom, aby nepriľahol. Už sme si tak zvykli. a ráno ma nechajú chvílu pospať,ale prázdniny sa končia takže už nebudem môcť spať do pol osmej ☹ Neviem kedy dospím

kavaapalma
31. aug 2013

@majkafer to mi aj ta pani predavačka takto poradila,ze dat okraje pod matrac.

janettan
1. sep 2013

Ahojte, mám otázočku - v 3.mesiaci budete očkovať resp. očkovali ste dieťa bezplatnou vakcínou alebo si priplatíte za Prevenar? Ďakujem.

kavaapalma
1. sep 2013

@janettan a aky je tam rpzdiel?

silsil
1. sep 2013

@kavaapalma zakladna vakcina chrani proti 10tim druhom pneumokokom, je zadarmo, a ta prevenar13 chrani proti 13tim kmenom.. nam povedala dr. ze sa doplaca 17,50eur.. ako nejde o peniaze.ale aj tak sa neviem spravne rozhodnut
add1 pneumokokovych kmenov existuje 89 ks, ten naj je meningitida - tu obsahuju obe vakciny
add2 som citala, zevraj ta 10kmenova ma viac hlinnika
add3 zase ta 13km ze je agresivnejsia, teda ze sa horsie znasa..

ake mate vy nazory?

anicka.be
1. sep 2013

@majkafer praveze nema, keby sme sami nepovedali neurologicke, ze preferuje pravu stranu, mozno by to nepostrehla. Snazim sa k nej davat hracky aj ozyvat sa z lavej strany a krasne otaca hlavicku na obidve strany 🙂 No uvidime, co nam povedia 9.9. na rehabilitacii.
@janettan ja davam tu zakladnu. Myslim si, ze ked sa uz polemizuje, ze CI VOBEC ockovat, tak vyberam strednu cestu.

majkafer
2. sep 2013

@anicka.be tak vyšetrenie u neurologičky už máme za sebou.Som zvedavá, či nám to pomôže 🙂 tiež sa budeme rehabilitovať a hlavne nám ukázala niečo na uvoľnenie napätých svalov a musíme ich posilovať, preto je taká nepokojná, že jej v tom tie svaly bránia. Tak uvidím

silsil
2. sep 2013

@anicka.be
@majkafer
aj my chodime k neuroligicke a na rehabilitaciu, mame jeden cvik z vojtovky, tiez kvoli tomu ze maly preferovaljednu stranu viac,..a urcite to pomaha !! ja uz vidim zlepsenia.. sam od seba dnes v kociku napr. spal na jeho menej oblubenej strane..neviem ako velmi a ako casto civicite ci este len budete..

majkafer
3. sep 2013

@silsil len sme začali cvičiť, ale výsledky som badala už len pri mojej snahe otáčať jej hlavu nasilu, no teraz máme len stláčanie reflexných bodov pod prsníčkami a zajtra nám ukáže niečo ďalšie. No stále je urevaná a cez deň nie a nie spať, tri hodiny bola hore a z toho dve chcela spať a nič, už už zavrie oči a potom otvorí, je aj zaviazaná, aby ju ruky nerušili, no len mrnká a ja neviem, či ju niečo bolí..

silsil
3. sep 2013

@majkafer aj my máme ten cvik, to je základ tuším 😉 A asi aj my budeme mať ešte niečo neviem, ideme na kontrolu
A skus ju dávať skôr spať, ja začnem cvičiť keď je malý hneď hodinu, pol cvičíme obliekanie, a potom kojenie a ľahšie zaspinka

anjelicek26
3. sep 2013

@silsil - meningitida je predsa osobitne ockovanie 😕 Plus su dva typy meningitidy a pri jednom ockovanie aj tak ucinne nie je a je to viacej caste bohuzial.

S ockovanim ja stale neviem, som rozhodnuta hexu, pneumokoky a MMR nedat vobec. Meningitidu, hepatitidu, to stale vaham. Doky mi dava cas, nech si to preberiem sama zo sebou. Uvidime. Kazdopadne najblizsiu prehliadku mame az v pol roku, takze casu dost 😀

Benji spinka, len ja tu strasim, dnes zaspal nejako cudne, uz 18:30 tuhy a papal 22:30, tak teraz fakt netusim, kedy sa zobudi, mala by som asi zalahnut 😀

silsil
3. sep 2013

@anjelicek26 no u nás je Hexa vakcína a ta pneum. Ktorá obsahuje ten pneum. Kmeň, myslím že ten základný tak som to čítala.

Urcite si chod ľahnúť 😉 ja čakám kým vám malý do
Koji len nejako sa mu páči este. .

majkafer
4. sep 2013

@silsil Zatiaľ nám nepridala iný cvik a ešte ani nepridá, lebo má mať budúci týždeň dovolenku. S tým spaním je to niekedy fuška. Snažím sa ju ukladať hneď, keď vidím únavu, väčšinou je to hodina až hodina a pol. No ona sa tak myká, že sa jej to nedarí. No dnes je vcelku fajn. Teraz už spí tiež hoďku, takže sa už bude budiť na hlad. 🙂 Len málokedy vydrží nejesť tri hodinky. A pritom ani toľko nepriberá. A u vás je to ako?