icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

silsil
3. nov 2013

@dadomon v prvom rade gratulujem🙂 v druhom si vobec nerob hlavu z prace, ani sa tym netrap. Nestoji to za to!! Zamestnavatel ta teraz moze vyhodit az po skonceni MD, teda ked bude mat dieta cca 6mesiacov. A aj keby si nenapisala mail vcas, ale az pri vypovedi im ustne povedala ze si tehotna tak to tiez nemozu urobit , takze klidek 🙂) takze sa pracou vobec nestresuj, ak ti tam bude neprijemne tak si vybav PNku na cely cas tehu (neboj vysku materskej ti to neovplyvni velmi), tak nech ti vsetko dobre dopadne , papa

katkalubkova
4. nov 2013

zajtra mame 5 mesiacov 🙂

lienockalenka
4. nov 2013

@silsil @dadomon podľa § 64 ods. 1 písm. c) Zákonníka práce platí:
Zamestnávateľ nesmie dať zamestnancovi výpoveď v ochrannej dobe, a to:
"v dobe, keď je zamestnankyňa tehotná, keď je zamestnankyňa na materskej dovolenke, keď je zamestnankyňa a zamestnanec na rodičovskej dovolenke alebo keď sa osamelá zamestnankyňa alebo osamelý zamestnanec starajú o dieťa mladšie ako tri roky"
Počas rodičovskej dovolenky zamestnávateľ môže dať zamestnancovi výpoveď iba v prípade, ak by sa zrušoval alebo premiestňoval zamestnávateľ alebo jeho časť + ďalšie výnimky...

dadomon
4. nov 2013

@lienockalenka dakujem velmi pekne

hubenourova
17. nov 2013

@dadomon Blahoželám, takto pred rokom som mala taký istý termín 🙂 A tiež som dostala výpoveď :(

hubenourova
17. nov 2013

@lienockalenka na niektorých zamestnávateľov sú aj zákony prikrátke...

dadomon
18. nov 2013

@hubenourova a musela si odist z prace? no ja tu mam clekom aj peklo,nejdem tu vydrzat,ale peniazky potrebujeme. Neviem si predstavit byt doma do porodu 7 mesiacov....

hubenourova
18. nov 2013

@dadomon ja som bola doma, tehotenstvo somšéfke oznámila spolu s nástupom na rizikové- PN v 9tt. A ona ma vyhodila.

dadomon
19. nov 2013

@hubenourova abola platna ta vypoved? lebo by nemala byt....boze,otras.Ja to mam v praci teraz perne.sefka sa so mnou nebavi,len ked musi,stale po mne nieco kontroluje,ale je mi to uz jedno.Len ta atmosfera....Aspn,ze kolegynu mam fajn 🙂

kavaapalma
19. nov 2013

@dadomon tiez som si nevedela predstavit byt doma na pn tak dlho,ale bola som,lebo som musela... a tak to rychlo zbehlo... a prvy trimester by som urcite nebola schopna ist do prace...

hubenourova
19. nov 2013

@dadomon no bola aj nebola, chvíľku som s nimi komunikovala cez právnika,ale ona tvrdila, že si nie je vedomá, že som tehotná. hoci odo mňa prevzala Pn s diagnózou rizikové tehotenstvo. Potom som to už ja vzdala, lebo som nemala ani silu ani chuť s ňou bojovať, prvoradé bolo pre mňa dieťa. Nech to tehotenstvo dotiahnem do šťastného konca. A to ti ani nehovorím, že keby som dostala výpoveď len o 2 týždne neskôr, tak dostávam materskú z dobrovoľného poistenia, tak mám iba zo slávnej výplaty bankovej pracovníčky. ani na tom sa s ňou nedalo dohodnúť.

hexina
3. dec 2013

@anjelicek26
@kavaapalma
@anicka.be
@delica

caute baby akosa vam dari? chcem sa spytat tych co kojite..z coho davate deturencom pit vodu? a ako a kedyste zacali s prikrmami...dakujem 🙂)

kotatko1232
3. dec 2013

ahojte ako sa mate??ja som tiez rodila v jUNI 27

delica
3. dec 2013

@hexina ahoooooj, mame sa celkom dobre. maly moc nechcel vodu, ani caj, ale vcera sa naucil pit z netecuceho poharika a velmi ho to bavi, preto teraz pije, aj ked nie je smadny a vodu potom vypluva. Ja som sa bala, ze pridem o mlieko, mala som to take vselijake, tak som malemu davala ochutnavat po troskach, ale papat zacal pred mesiacom - pred koncom 5.mesiaca. Teraz papa zeleninku na obed, ale davam aj ovocie na olovrant cca 3 tyzdne. Papa velmi pekne posledne tri tyzdne.

anicka.be
4. dec 2013

@hexina Ahoooooj 🙂 My pijeme vodicku z flasky. ked bola este uplne babatenko tak pekne pila, potom sa len hrala. Tak som prestala davat, neboli uz horucavy a ked tak s lyzickou. Posledny tyzden som skusila opat a zobrala.
Prikrmujeme zatial sme len na zeleninke. Skusili sme mrkvu, zemiak s mojim mlieckom, cuketu. Potom bola nekludna v noci, tak som na tyzden prestala, ze ci to nebolo z cukety, ale nie ☹ Tak som opat dala 4 dni cuketu a potom mrkva&zemiak. dnes chcem skusit petrzlen alebo kalerab.
Ako ste na tom vy?
Velmi malo tu chodim, sem tam pozriem co je nove, som rada, ze si sa ozvala .-)

anicka.be
4. dec 2013

@delica haha, to boli casy!!! 😀

kavaapalma
4. dec 2013

@hexina ahojky,dari sa nam super... kojim stale,zacala som davat vodicku a cajik z flasky,no flasu statocne bojkotuje,nechce z nej pit ani za nic... jedine moje mliecko z nej vypije,lebo som potrebovala odist parkrat prec a tak som si svoje odsala... na lyzicke problem nema ziadny,tak vezme aj vodu aj cajik... ja som zacala prikrmovat len tento vikend,zemiacik,mrkvu,jablko,najprv som davala len stavicku a teraz mixujem,aj kustik bananika... zajtra chcem kalerab a dalej skusit cukinu,cviklu a tak postupne... zatial krasne papa otvara a zatvara pusku,davam kolko si pyta a dotankujeme mlieckom... a klop-klop aj krasne kaka...

hexina
5. dec 2013

@delica ahoj deli 🙂 dakujem za odpisanie....a aky je to ten netecuci poharik mozes mi poslat nejaky link prosim? 🙂 aj ja sa bojim, ze pridem o mlieko kedze strajkujeme od tretieho mesiaca a tie prirkmy neviem ako to bude;..ja davam mrkvu a pterzen zatial aidem na zemiak dnes...no ale mala dost prdka a v noci sa nam s placom budi kazdu hodinu...niekedy pri tom aj dost prdka..tak neviem ci nema nafuknute brucho ..ale idu jej horne zuby tak mozno aj preto sa budi

@anicka.be ajoj 🙂 dik ze si napisala..no aj vy tak zle spite? lebo mi velmi..kazdu hodinu sme hore :( neviem ci to je z prikmov alebo zuby alebo co jej je....ja som zatial dala mrkvu a petrzlen pomaly idem na zemiak...vodicku jej zacnem davat ale neveela som ako kedze je kojena a flasu nepozna..podla mna ju aj odmietne..neskusala som este

@kavaapalma no asi preto lebo nie je zvyknute na flasu tak bojkotuje 🙂) prave preto to aj riesim, ze z coho mojej zacat davat vodicku 🙂 kedze flasu nepozna...moja dost prdka a kakat take hustejsie ako doteraz,,taka konzistencia ako mrkva pomixovana..:D vyzera to tak ze co voslo dnu aj vyjde von :D
@kavaapalma

kavaapalma
5. dec 2013

@hexina tak jedine skus ten poharik,co delica spominala,lebo moj chce len na lyzicku... ja som skusala flasku lovi,lebo ze vraj to sa najviac podoba bradavke,no bez uspechu...

delica
5. dec 2013

@hexina my mame tento: http://www.babytip.sk/riad/hrnceky/p/hrncek-na-... Aj som lutovala, ze nema take tie drziatka, ale vobec to nevadi, udrzi si ho aj sam.
Aj nas maly stale prdi :D ako stary chlap.

hexina
6. dec 2013

@kavaapalma mam doma aj flasu lovi ale mam tam cumel od 0 do 3..myslis, ze mozem vyskusat? :D neviem ze ked je najmensi cumel ci ma najvacsiu dierku abo ako to je🙂

@delica dakujem vyskusam teda aj taky poharik..som zvedava fakt..mozno skoncime pri vode a lyzicke :D

yanqa
6. dec 2013

ahojte baby, velmi som sem nechodila, par krat na zaciatku tehotenstva, ale potom uz som velmi nestihala, mam doma este starsiu potvorku, teda teraz mam 5 mesacnu a 22 mesacnu 🙂 chcem sa trosku poradit ohladne prikrmov, doteraz som to neriesila, nakolko mame taky maly rozdiel, ze budem postupovat ako pri prvej dcerke, ale doktorka mi teraz v poradni vravela, ze najnovsie medzi 4.-6. mesiacom by bolo fajn zaviest lepok... uz ste davali, ci este nie? a celkovo kedy zacinate s prikrmami a cim konkretne?
vopred dakujem za vase info a nazory 🙂 prajem pekny vikendik 🙂

kavaapalma
6. dec 2013

@hexina tiez davam len ten cumel do 3 mes. lebo cim je vyssí mesiac,tym je dierka na cumliku vacsia... uplne staci aj takto... cumlik mu davam az teraz od 3.-6 mes.,lebo doteraz mu stacil mensi... ved ak kojis ,tak bradavku mas predsa stale rovnaku a tok mliecka tak isto,tak naco to na flaske menit? To je len moj postreh.

@yanqa mixovanu zeleninku,zemiak,mrkva,kalerab atd. my sme uz papali aj banan... co sa tyka lepku ako uz @anjelicek26 pisala pokial kojis,tak urcitu davku lepku dostane dietatko cez mlieko... a studie tym ja velmi neverim... ak nemate v rodine s tymto problem,tak je na tebe kedy s tym zacnes...

hexina
6. dec 2013

@yanqa to je dobra otazka s tym lepkom..to by aj mna zaujimalo..niekto tvrdi ze je dobre medzi 4 a 6 mesiacom dat spapat aj cele vajicko, rybu a korku z chleba..lebo vtedy je to alergenne okno ci ako sa to vola..a ked som gto spomenula v poradni, ci jej mozem dat rybu a vajicko tak na mna pozerala lekarka jak na sibnutu :D ja som zacala od piateho mesiaca a davam mrkvu petrzlen tri dni..potom pridam zemiak tri dni...potom pridam kalerab, brokolicu, cuketu..potom skusim ovocny prikrm...varene jablcko s kolieskom banana..hrusku...potom pridam masko do zeleninoveho prikrmu...a skusim aj kasu

@kavaapalma vyskusam jej dat flasu..aj ked asi to odmietne...🙂

delica
6. dec 2013

@yanqa
@hexina
my sme pridavali zeleninky tak, ako pise @hexina, potom ovocie. Odskušali sme aj kašu, ale nechuti mu - tak zelenina + ovocie, davam ovocie na olovrant, doobeda mam este dost mlieka.

Zaviest lepok medzi 4-6 mesiacom je odporucanie asociacie gastroenterologov, ale to obdobie ráta s tym, ze zeny po 6.mesiaci prestavaju dojčiť, tak aby sa lepok dostal do telicka, este pocas dojcenia. Inak sa pokojne moze zaviest niekedy do 8. mesiaca, ak sa dojci nadalej.

Mna sa tykal ten prvy pripad, tak dostal omrvinky v tomto obdobi. Este sa odporuca zacat s kasami bezlepkovymi a potom pridavat kase s malo lepku az po kase s vela lepkom.

kavaapalma
7. dec 2013

@delica ja som si tie kase kukala v obchode a teda mam z toho riadny mis-mas... jednu som kupila bio babylove,ale este s nou nezacinam...

yanqa
7. dec 2013

dakujem za nazory 🙂 @delica to s tym dojcenim znie rozumne, asi to nebudem za kazdu cenu silit... prvu bambulku som do 6. mesiaca cisto dojcila, tak ma trosku zaskocilo, ze je to teraz zase inak, ja viem, ze kazdu chvilu je v prevahe iny mudry pristup a v konecnom rozhodnuti je to len na mne, no nemam ani velmi cas si k tomu co to nastudovat, tak som si povedala, ze sa skusim spytat vas 🙂 a porovnat co kto ako....
pri prvej dcerke som bola v podobnej skupinke - februar 2012 - bolo to fajn mat s kym porovnat, podelit sa o informacie, radosti aj starosti... teraz pri druhej som velmi nestihala sem nakuknut, a zacina mi to veru trosku chybat 🙂

delica
8. dec 2013

@yanqa no stale sa tie teorie menia, niekedy sa mi zda, ze cim viac vieme, tym vacsi misung v hlave. Treba mat asi aj zdravy rozum a nie slepo nasledovat nejaku teoriu.
Ja som si tiez nasla partacky, povodne tu na MK, tak tiez spolu "riešime" 😀 😀 😀 😀.

anicka.be
12. jan 2014

@kavapalma Ahoj "Kavicka-palmicka" 🙂 ako sa drzite? my sme teraz vo faze, kedy Veronika zistila, ze sa moze dat na 4. Zatial je to len take neiste a obcas, ale je strasne zlatucka, velmi sa vytesuje, ze objavila nieco nove 🙂 Na brusku je doma, je to dieta podlahy 😀 Moja svokra ked pride na navstevu, tak ju furt berie, lebo, ze sa nemoze na nu pozerat ako je dlho na brusku. Darmo jej vysvetlujem, ze jej sa to paci... 😀 ale inac mam dobru svokru. No ale to som odbocila. Takze, ked je na brusku, tak prejde celu izbu, ale cuva 🙂 Stale sa smeje (ked odhliadnem od par preplakanych noci). Poradnu mame v utorok 14.1. Priblizne mame 7,8kg, oblecko 74/80.

Na fotoblogu som postrehla "nepohyb", to vsetky su uz na FB? Ja tu z casu na cas zbehnem, som aj v Makovkach 2013 - byvale Majovky 2013.

BTW, zdravim vsetky ostatne Junovky 2013, ktore tu zostali 🙂

kavaapalma
13. jan 2014

@anicka.be asi su vsetky na fb............ my sa mame super,tiez sme vahovo podobne 7 800g pred mesiacom,v stredu mame poradnu,tak som zvedava kolko pribral ten moj smejko... velkost tiez 74/80........ uz mame aj prve prechladnutie so soplikmi a teplotkami za sebou,to nas chytlo prave na sviatky... Drobcek akurat tri dni co zacal skusat lozenie na brusku a paci sa mu to,lebo ma vacsi prehlad,sice este dlho nevydrzi,ale zaklad je,ze sa mu to paci... uz vie aj pluvat a vydavat rozne zvuky,chvilku zostal sam s mojim braskom a ten,ze pod sem od sa asi dusi a ja ze nie,naucil sa betar nejak nosom nadychnut a pustit taky hrdelny chrcavy zvuk a bavi sa natom,darmo mu hovorim,aby to nerobil... a bavi ho pit z pohara,len trosku mm mu tam odstrieknem a tak sa velmi tesi...
A vy sa ako drzite,co vystrajate? 😀