icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

delica
17. jan 2013

@misza1 hurá hurá hurá :D teším sa! No vidíš, predsa som Ti pisala, ze vsetko bude OK! A termin zostava stale rovnaky?

anjelicek26
17. jan 2013

@misza1 - lol nezrovna, teda nie az tak, rozdiel v pipikoch je od narodenia 😀 😀 Gratulujem k chlapcovi, drahy je tiez paradne hrdy na synou a synovu 2 vybavu na ultrazvuku 😅 😅 😅 😅 Jaj chlapi 😀

anjelicek26
17. jan 2013

@jesika26 - podla mna kludne kup, potom nie je tolko vydavkov naraz. Lebo ked to zratas setko, je to riadna palka, lepsie to rozlozit na par mesiacov, kym sa babo narodi... ja keby mam priestor, tiez uz nakupujem... ale nehrozi do marca vlastne nic, okrem nejakych drobnosti, co som proste neodolala 😵

azmuk
17. jan 2013

@misza1 super, gratulujem...aj ja uz chcem vediet, este si mesiac pockam 😒 😉

romikiki
17. jan 2013

ahojte, uz som sem dlho neprispievala 🙂 baby co ste chore...mali ste aj teplotu? lebo ja som momentalne tiez na antibiotikach, peniciline, v pondelok nadranom mi vyskocila teplota az na 38.5!!! strasne sme sa zlakli, tak sme to hned znizovali sprchami a obkladmi a paralenom. hned som isla k doktorke, kt. nasadila penicilin. este v ten den mi asi 2-3 krat vyrazila teplota 38, ale vzdy len na chvilku, sprchy a paralen zabrali. do vecera bolo po teplote uplne. takze to netrvalo ani 24 hod, no vylakala som sa...volala som aj s gynekologom aj s porodnou asistentkou a ti vyzerali byt kludni, toto je asi problem najma v 1. trimestri, teraz uz by to malo byt ok, taka jednorazova teplota....co myslite? je dovod na obavy? po tom prvom dni sa uz citim fajn, len kasel mi ostal.
a inak sa pripajame k skupine chlapcov 🙂 nam to potvrdil minuly tyzden na utz, o necele dva ideme na morfo. tesim sa a bojim zaroven 🙂
drzim vsetkym palce nech ste co najskor zdrave!

anaj_janka
17. jan 2013

@hobit jeeej tak to som rada, lebo uz som sa zacala trosku bát😒 😒 , ci je vsetko OK. Mooooooc si ma potesila. Snád sa skoro dočkáme 😉 😉 . V prvom tehotenstve som cítila pohyby v 19tt, tak som si myslela, ze teraz to bude skôr a zatial nic 🙂 . prajem krásne tehulkovanie 🙂

hobit
17. jan 2013

@delica zily vidno aj mne, metlicky, nie, neviem, pri prvom sa mi nespravila ani jedna takze neviem ako vyzeraju zacinajuce, ale toto asi nebude ono, to su take ako jazvicky crvene sirsie...
@katuska54 na nakupy mas este cas, aj ked toho snehu by uz fakt stacilo 🙂
@jesika26 ja som kupila zatial len novorodenecku vlozku do ergo nosica, ale v podstate mam skoro vsetko po prvom...a pri druhom sa mi zda, ze kopec z tych drahych veci to dieta vlastne vobec nepotrebuje 🙂

hobit
17. jan 2013

@anjelicek26 hehe, to je inak sranda s tymi pipikmi a ockami, Tobi je tiez riadne obdareny, od narodenia 🙂

hobit
17. jan 2013

@anaj_janka ja pri prvom az v 22hom, mam placebtu vpredu ako vtedy tak mozno preto...mne je stale po veceroch zle tak sa utesujem, ze je vsetko ok 🙂

anjelicek26
17. jan 2013

@hobit - na tomto som sa ja pobavila, kamoska je filipinka a prebalovala maleho a tam take nic, ja som si skoro cvrkla od smiechu 😀 😀 😀 Veru je to rozdiel od malinka, ale tak dobre pre tych nasich chalanov, na skodu im to nebude 😀

@romikiki - ja mam teplotu uz par dni, nastastie nad tych 38,5 to nejde, ale dobry pocit s toho nemam. Bohuzial sa to bez normalnych liekov strasne vlecie, do stredy som pn :(

romikiki
17. jan 2013

@anjelicek26 a beries aj antibiotika? ani mne nesla nad 38.5, ale tiez som sa zlakla...doktor vravel, ze je toho teraz strasne vela...same chore tehule k nemu chodia. najlepsie je asi zaliezt doma pod perinu a cucat tam az do jari kym neprejde to chripkove. a potom rovno na matersku 🙂 clovek aby sa teraz bal ist aj do obchodu, ze nieco chyti...

anjelicek26
17. jan 2013

@romikiki - no keby to slo, ale pri dvoch detoch nehrozi :( Ja aj chora fungujem ako taxi sluzba skola, opatrovatelka, kruzky 🙄 Drahy sa dovlecie domov o pol osmej, akoze pomoc ako vysita 🙄 Antibiotika mam, ale ze by to pomahalo 😖 Mna hneva aj drazdivy kasel, celu noc nespim, plus chudak babo cely cas take ponatriasane 😖

romikiki
17. jan 2013

@anjelicek26 chapem :( s detmi je to urcite ine, clovek si nemoze len tak dovolit byt v posteli...s tym kaslom som na tom podobne, aj ked nie je az taky casty, porodna asistentka mi vravela, ze si vzdy treba sadnut alebo si chytit brucho ked kaslem, aby nezacali nejake stahy maternice...ale myslim, ze to je aj take instinktivne, vzdy to robim, chudak maly je ako v takom shakeri...tak ti drzim palce aby ti to co najskor preslo a aby toto bolo prvy aj posledny krat co sme v tomto tehu chore!

jesika26
17. jan 2013

@hobit
@anjelicek26 tak ako som letela do Tesca, tak som nič nekupila, lebo všetko je vypredané a to je akcia, ktorá začala včera,joooj, taká som nahnevaná 😠 😠
No dnes som bola na sone o gynekologičky a bábo malo zrovna pupočnú šnuru pomedzi nožky, takže zase sme sa nedozvedeli viac. Ale na další týžden idem na 3D, tak už sa hádam dozvieme na isto, čo čakáme 😉

kavaapalma
17. jan 2013

@misza1 to je super,tesim sa velmi s tebou a dalsi chlapcek pribudol. Pekne mena si vybrala.

misza1
17. jan 2013

@anjelicek26
@delica
@kavaapalma nikdy bych neverila ze pohled na pindoura me tak oblbne;) ja jsem tak stastna ze mam porad priblbly usmev;) ikdyz jsem si prala holku vubec mi to nevadi, hold nemame asi formu na babu;) je super ze uz na nej muzu mluvit v muzskem rode.

kavaapalma
17. jan 2013

@jesika26 @delica @misza1 ja kupujem zatial len drobnosti tu cez bazar krasne veci za dobru cenu. A plienky kazdy mesiac aspoň 1.bal. Tie väcsie veci zacneme tak v aprili. Tu cely den fici severak a po snehu skoro ani stopy. Misza tes sa je to uzasne. Aj mm sa velmi tesi,ze konecne aj on uvidi drobca.

katkatara
17. jan 2013

@misza1 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Gratulujem k fešákovi 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Akurát čítam,že si okres Ilava,lebo ja som tiež.Rozmýšľala si už,kam chceš ísť rodiť?

delica
17. jan 2013

@misza1 to uz mu mozes rovno aj menom hovorit 🙂)))))). vidis, uz to nie je ziadna bublinka, ale pekny bubloško piňďoško 😉

misza1
17. jan 2013

@katkatara ja pujdu urco do Trencina, 1x jsem byla na pohotovosti v Ilave a neverila jsem vlastnim ocim, jako bych se vratila v case, skareda nemocnice, znama mi rikala ze na porodnim je vsechno nove, ale abych pak miminko ukazovala nekde na chodbe mezi dvermi... a v TN je kamaradcina mamina vrchni sestra na porodnim, tak si to trochu pojistim i protekci🙂

@delica no jmenem, porad nevim ci Oskar nebo Filip... to se asi rozhodne az cestou do porodnice🙂
ty jdes kdy na morfo? at uz taky vis co to bude🙂 jinak termin zustava, rikal ze je rozmerovo presny na 20tt.(krom toho pipika:D)

milionova151
17. jan 2013

@hubenourova tak mozne je vsetko. potom daj vediet kolko si platila.....

hubenourova
17. jan 2013

@milionova151 aj ty daj vedieť.

katuska54
17. jan 2013

@misza1 jeee to je super,ze je vsetko ok. a gratulujem k chlapcekovi 😉 len chlapci sa budu rodit tusim.... 🙂 vsetky co su tehu cakaju chlapcov 😉 ja sa to dozviem az 1.2. ☹ sme moc zvedavy co sa to ukriva u mna....ale asi pokazim statistiku 😒 ja mam take vnutorne tusenie,ze to bude holka 🙂

delica
17. jan 2013

@misza1 no ja mam normalnu poradnu 21. v pondelok a na morfo idem az 1.2.
Velmi sa mi inak paci to, ze ako v tom tehotenstve zabudne clovek na zle veci, lebo teraz, ak sa ma niekto nespyta, tak si uz ani nespomeniem, ako strasne mi bolo zle 4 tyzdne dozadu. Teraz clovek kyvne rukou, ze to nic nebolo. Normalne je mi trapne ako, som mojej najlepsej priatelke plakala do telefonu, ze umrem a ona chuda, den pred atestaciou :D.

hobit
17. jan 2013

jeeej, zeby konecne prve kopance?🙂

misza1
17. jan 2013

@katuska54 to i ja jsem si myslela ze to bude baba,ale preju ti at ti to vyjde ;)

misza1
17. jan 2013

@delica to je fakt, jsem rada ze uz neblinkam a doufam ze uz ani nebudu,fuj ty rana co jsem se nemohla pozbirat z dlazky na wc...
sranda ze ja clovek od priridy ukecana,co vzdy vymysli temata k rozhovoru se ted nedovedu bavit o jinem nez tehu,babo;)

delica
17. jan 2013

@misza1
no ved to :D ale tak mame toho tehotenstva plnu hlavu a akosi aj brucho, to sa asi ani neda o tom nerozpravat, a hlavne prvorodicky, ked vsetko je nezname, kazdy pocit ci uz fyzicky alebo psychicky.
No na druhej strane, ked mam uz to brucho, tak sa ma vsetci aj v praci pytaju, uz viem ako snad vsetky kolegyne rodili, kolko pribrali a podobne.
Uz sa objavili aj belly touchers, dotykaci brucha, asi nemame na to vyraz..tak vzdy im len poviem, ze nech nechytaju, lebo je to nakazlive :D

misza1
18. jan 2013

@delica tak tak mame toho plne brucha🙂

katuska54
18. jan 2013

@delica aj ja idem 1.2. na morfo...a uz vies co cakate? ja by som chcela chlapca,ale mam taky vnutorny pocit,ze to bude dievcatko...tak som zvedava co ukaze morfo.