icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

anjelicek26
20. jan 2013

@delica - no ja mam problem, ze najprv musime zmaknut prestavbu, kym nieco budem nakupovat, kde by sme to dali 😖 Uz aj tak bude problem to vsetko vypratat z povaly, aby sa tam dali izby spravit, ved klasika, prazdne to tam nie je 😖 Ale tak musime to spravit teraz, robit to potom za pochodu popri miminku by bolo ste väcsie sialenstvo. Tak zatial mozem pokukovat a robit zoznam, co narazovo potom objednat.

jesika26
20. jan 2013

@delica presne ako píšeš,kašlat na povery, my tak isto, po morfologickom, čo máme v sobotu, tak tiež asi objednáme kočík a pomalinky začnem kupovat výbavičku. Síce už niečo málo kúpené máme, dáke 4 bodynká, deku, hračku, flašky....

@anjelicek26 TAk aspon nám možeš poradit, teda hlavne prvorodičkám 😀

katuska54
20. jan 2013

@jesika26 nic si z toho nerob,aj ja sa mam co ucit...ved je to prve nase baby 🙂 esteze je tu taka skusena mamina ako anjelicek26.

anjelicek26
20. jan 2013

Inak babule mne ani to tretie tehu stale neprijde ako rutina 😀 😀 😀 Ale ano nakupy a tak uz nerobim stres, viem, co boli blbosti a nikdy sme nevyuzili a o mi naopak celkom chybalo, tak to dokupime teraz. Kupujeme vsetko od piky, tak sa na tom este vyblaznim, sice zas vsetko zelene a modre, ale co uz 😀 😀

katuska54
20. jan 2013

baby varim obed tak nestiham Vas citat 😉 ste nejake rozpisane 😀 😀
aj my pojdeme po morfaci kupovat vybavu...kocik kupime az ked nam da svokra € 😉 takze zatial len vyberam...

katuska54
20. jan 2013

@anjelicek26 mozem sa opytat ci si kupovala aj odsavacku mlieka? ja neviem ci ju mam kupit teraz,alebo vyzeniem mm ju kupit az ked ju budem potrebovat 😒

anjelicek26
20. jan 2013

@katuska54 - ono je to podla mna aj najrozumnejsie 20-30.tyzden dat vsetko dokopi... lebo fakt potom vela bab uz mava problemy s otvaranim, musia lezat a doma sa nic neurobi... ja som ani do mesta nemohla chodit kvoli vsetkym tym poslickom, nerobilo mi to dobre 😖 Nohy bolia, krize bolia, radsej vsetko uz mat doma, uz len potom zariadit izbicku, poprat a hotovka 🙂

delica
20. jan 2013

@anjelicek26
@katuska54
jj, anjelik dava dobre tipy, ja som vdacna za ten tehotensky vankus, cely tyzden normalne spavam, bud si to dam pred seba, alebo aj za seba, proste sa uz neprekotim ani na chrbat, ani na brucho 😀 , aj ohladne rozdielov medzi tymi obleckami som tu dostala prvu lekciu 🙂)) aj tip na kociar, co asi budeme mat, takze ja som celkom rada za tuto našu temu 🙂.

jesika26
20. jan 2013

@delica hmmm, tak fajn, dalšie nové slovo, že polodupačky 😒 . Trápna situácia

anjelicek26
20. jan 2013

@katuska54 - posli manza kupit, ked bude treba. Ja kupujem urcite a tentoraz elektricku.. Pri oboch som mala privela mlieka a odsavacka verny kamos kazducku noc, pochybujm, ze sa to zmeni... prve mesiace som vylievala aj liter mlieka za noc do vylevky, nadprodukcia ako slak 😖 A ak som neodsala, tak hrce a zapaly, pre mna to patri do povinnej vybavy, ale tak ja uz viem, co moj telo robi 😠

katuska54
20. jan 2013

@delica ja som tiez rada za tuto temu a hlavne rady uz skusenych 🙂 vela veci neviem co treba k mimi....a to sestra ma dve,ale zeby poradila... ☹

misza1
20. jan 2013

@anjelicek26 blizko mam akorad svokru, tam chodim minimalne, ale jezdivame k nasim obcas na vikend, jsou 150km daleko. ale pak to stoji za to, nechavam se rozmazlovat:D

ja jsem si vypsala z ruznych stranek zakladni vybavicku, ale nejdrive musim prokopat veci od segry a svagrove abych vedela co uz mi netreba a misto toho budu moct koupit nejake imidzovecky🙂

katuska54
20. jan 2013

@anjelicek26 tiez rozmyslam nad elektrickou...vsetky uz maminy okolo mna si ju nevedia vynachvalit. zevraj rucna je uplna blbost

anjelicek26
20. jan 2013

@katuska54 - no rucna neni blbost... funguje rovnako dobre... aj tlak si vies lepsie regulovat... a je to potichu na rozdiel od elektrickej 😀 Na par krat za cas odsat by som brala rucnu....ale ja som odsavala a vylievala cele mesiace, kazducku noc ako truba, no proste elektricka to isti tentoraz, mna uz bolievala ruka 😀

jesika26
20. jan 2013

@katuska54 pozerala som tému supermama čo býva na jojke a tam hovorili o odsávačkách, tak najskor povedali, že by bolo lepšie tú mechanickú a potom podla množstva mlieka kupovat elektrickú. 😒

delica
20. jan 2013

inak ja som asi prilis hakliva, ale taku odsavacku by som si nekupila tuto v bazari, mne by sa to asi nepacilo zdedit po segre (ktoru teda nemam 😔 ). Pri tej odsavacke asi pockam, ci vobec budem kojit alebo nie :-/.

misza1
20. jan 2013

@delica aji me to je proti chuti takove po nekom dedit... asi taky pockam, jak na tom budu s mlikem, prsa se mi sice nalivaji, ale to neni zaruka...

katuska54
20. jan 2013

@anjelicek26 tak skusim pokukak este tie odsavacky a porozmyslam. ale kazda mi odporucila elektricku,tak teraz neviem 😒
@jesika26 aj ja kukam na jojke supermama..niekedy tam maju dobre napady a rady. ale s tymi odsavackami som to nevidela ☹
@delica ja na bazare nechcem a nebudem kupovat take veci ako odsavacka a monitor dychu...nieje istota od koho to kupis a v akom stave. natomto urcite nebudem setrit...

anjelicek26
20. jan 2013

@delica - no dedit odsavacku fakt ze eee, to je hygienicka potreba, rovnako ako zdedit kojace klobuciky to mi akosi ide proti srsti 😀

katuska54
20. jan 2013

ja budem dedid iba vecicky pre drobca. to mi pride take normalne. ale kupovat ich od neznamej osoby nebudem..nastastie rodina ma nejake vecicky odlozene a uz sa mi ponikli aj kamosky...len dufam,ze budeme mat chlapca,lebo vsetky maju chlapcov 🙂

zuzkad85
20. jan 2013

@anjelicek26 a ako vyzerajú tie leginy z HM (si ich mala v zozname, čo pre dieťatko)....ja budem mať prvé dieťa, tak sa veľmi nevyznám 🙂

anjelicek26
20. jan 2013

@zuzkad85 - presne tieto 🙂 Elasticke na brusku a plne nozicky, takze ziadne skopavanie ponoziek, maximalne pohodlne... mi az bolo luto, ked maly z nich vyrastol, vtedy ich mali len po velkost 62, teraz pozeram, ze uz do 68 xixi

http://www.hm.com/de/product/05770?article=05770-D

zuzkad85
20. jan 2013

@anjelicek26 ďakujem, lebo ja ako dieťa som myslím také nič nenosila, boli asi len dupačky....ale už som také videla, vlastne niečo podobné ako tepláky, len s tým rozdielom, že na legínkach je aj na spodok nôžky....., ako už niekto spomínal v diskusii, mne sa všetko zdá veľmi podobné :D

anjelicek26
20. jan 2013

@zuzkad85 - no na rozdiel od dupiek to nie je zapnute az po vrch, co pri 35 stupnoch vonku moze byt celkom vyhoda, len bodyno s kratkym rukavom ku tomu 😀 Malym detom je omnoho rizikovejsie prehriatie ako ze by im bola kosa 😖

anicka.be
20. jan 2013

@delica ja som to vybavila tak, ze manzelik isiel do lesa s nasim psikom na prechadzku a ja som varila Jeleni chrbat na paradajkovo-smotanovej omacke so zemiakmi a cibulkou, vsetko pecene v rure, mnamka 🙂

maria200981
20. jan 2013

@anicka.be ja som tiez sama doma...a 2 hodiny so robila jeden kolac az ma z neho krize bolia ale stoji za to🙂 mnam

anicka.be
20. jan 2013

mnam 🙂 urcite sa vydaril! Ja uz cakam manzela, uz je na ceste, tak sa napapkame 🙂

delica
20. jan 2013

@maria200981 ooooo, to vyzera dobre, hore su orechy? ako sa to vola? skusim to vygooglit

maria200981
20. jan 2013

@delica na vrchu je zmes s orechov medu masla a cukru...
tu je recept
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10048

delica
20. jan 2013

@maria200981 dakujem
@anicka.be hmmm, to musela byt mnamka