icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

elen34
21. jan 2013

@katuska54 mam ist v stredu na poradnu a že spravy aj sono 20 tt to je to?

katuska54
21. jan 2013

@elen34 neviem 😒 ja viem ze morfo sa robi po ukoncenom 20tt. opytaj sa ho a uvidis. lebo nie kazdy robi morfo.

katuska54
21. jan 2013

@kavaapalma som zvedava,aku spravicku nam zajtra zvestujes 🙂 dalsi chlapec?

delica
21. jan 2013

@elen34 treba sa objednať, lebo to je špecialny pristroj, nema ho v ambulancii kazdy gynekolog.
@katuska54 mne moja zlatá doktorka robi utz vzdy, hovori,ze ked je technika, nech sa vyuzije a predsa tam lepsie vidi, kebyze nieco. No ale ta moja placenta :-/ nerobi dobrotu, stale sme cakali, ze sa vytiahne hore, ale mam ju az ku krcku.

anjelicek26
21. jan 2013

@delica - stale sa moze vytiahnut hore, treba dufat. Maternica este riadne porastie. Drzim palecky.

katuska54
21. jan 2013

@delica tak to mas fajn gyn. ten moj to je len panacik a vsetko zanho robi sestricka 😒 uz uvazujem,ze pojdem prec odneho...
inak uz mam problemy s palenim zahy ☹ potrebujem poradit co s tym...

zuzu3743
21. jan 2013

ja som mala odsavačku len ručku ani neviem ako funguje elektonicka a brala som si ju do pôrodnice k vybave ako aj prstne vložky na ktore nezabudnite . ja som odsavala po každom kojeni aby sa mi tvorilo mliečko a hlavne som sa bala zapalu. Bola by som rada ak by ste tu pridali tie ktore čakate už druhe,tretie babo čo sa vam osvedčilo pri dieťatku rada sa inšpirujem 🙂 mne sa odsvedčil kolotoč nad postielku len mala mi ho zlomila takže musim si kupiť novy zabavilo mi to babo aspon na 5 min. ked som chcela niečo dorobiť a potom toto kresielko čo dam obrazok aspon ma dieťa vydelo a chodila som z izby do izby ked bolo ešte take že nevedelo chodiť pravda využila som aj neskôr len podla mna odporučam toto čo je do 18kg aby sa využilo aj dlhšie lebo nieje to lacna vecička.

misza1
21. jan 2013

@delica my jsme ji nechtelu naucit na postel ale kdyz cele noci proplakala a ocurala celou loznici tak jsme ji skusili vzit do postele a spala celou noc...
ja jsem pulku morfa probrela jesteze tam byl i manzel a hlidal to;) videli jsme i zuby;)
jinak dnes mi rekla v poradne vysledky krve,vse je v nejlepsim poradku🙂

paris78
21. jan 2013

@katuska54 ja idem na morfo v priebehu 20.tyzdna, nie po jeho ukonceni, tak dufam, ze to bude ok

delica
21. jan 2013

@paris78 no aj mne doktorka povedala ze od 20 po 22. tyzden sa mam nahlasit na morfo, tak som snazila v strede tohto intervalu nejak nahlasit a tusim tam pojdem posledna :D
@elen34 ja som mala dnes poradnu riadnu, merali mi babatko, placentu a neviem co. A vyratalo to hned aj hmotnosť, v 25.tyzdni mam prist na krv a glukozovy test

janettan
21. jan 2013

@katuska54 My sme mali tiež prvé dieťatko vysnívané, vytúžené, trvalo nám viac ako 4 mesiace, aby som otehotnela a toto druhé sa nám podarilo na 1x - zázrak, s ktorým som ani nepočítala ... 😀
ultrazvuk sa ani tak často nerobí, ja mám najbližší 7.2. - všetkého priveľa škodí

anjelicek26
21. jan 2013

@janettan - morfologicky je ale najdolezitejsi, ten sa neda vynechat 🙂 Ja mam morfo 30.1. a potom este jeden organovy (maly mal razstep chrbatika, tak ideme k odbornikovi) 11.2.

kavaapalma
21. jan 2013

@katuska54 tak zajtra sa nam to potvrdi,lebo ja citim,ze je to chlapcek. Sak jasne,dam vediet.

azalka22
21. jan 2013

ahojte, mam otazocku, mate niektora uz zoznam, co so sebou do porodnice? viem, ze je este prislis skoro toto riesit, no nejak sa vysomarit z toho megamnozstva veci....pomaly aby sme balili do cestovneho kufra..

katkapapacova
21. jan 2013

@azalka22 pre teba hygienicke potreby:toaletak, vlozky, podlozky do postele, vlozky do podrpsenky ak ti bude tiect mliecko, krem na bradavky,uterak, osusku, slapky do sprchy, papuce, pribor, hrncek, vodu, hroznovy cukor-ocenis pri porode ak nebudes vladat-povoleny doping
pre babo-plienky, utierky,kremik na ritku, latkove plienky, rukavicky proti poskrabaniu,dudlik-ak chces davat, veci na oblecenie ked pojdete domov-to ti moze doniest manzel neskor, toto je klasika

katkapapacova
21. jan 2013

@azalka22 ak mas mozes aj odsavacku mlieka, cajik na podporu kojenia

delica
21. jan 2013

dneska ze jed na potkanov v polskych oblatkach......no nechcem vediet, ako vyrabaju spotrebny tovar pre deti, ked nevedia vyrobit potraviny bez jedov.

yanqa
21. jan 2013

ahojte baby, nedavno som vam pisala, 1.x, odvtedy sa snazim aspon sem tam nakuknut, co mate nove, ale velmi nestiham... sranda ako mi to tentokrat sialene leti, nedavno som zistila, ze cakam babo a uz som skoro v polovici 🙂 pomalinky sa to tu skonkretnieva a pribudaju spravicky o pohlavi, ja uz sa neviem dockat, kedy sa dozvieme aj my 🙂 je to predsalen troska iny pocit, ked viem, kto mi to tam plava v brusku 🙂 my uz jednu bambulku doma mame, no ale ked to porovnam, tak teraz naozaj ani neviem, ze som tehotna, pri nej som si uzivala kazdy den a vsetko naplno prezivala, teraz si tak vecer po celom dni lahnem do postele a akurat vtedy mam trosku cas venovat sa babatku, cakam, kedy pridu prve pohyby, parkrat sa mi aj zdalo, ale ci to bolo naozaj babo, alebo len moja paranoja, neviem posudit :D

anjelicek26
21. jan 2013

Inak babule je tu niekto, kto zvazuje aj porod doma? Myslim viacrodicky? Ja po dvoch strasne rychlych porodoch a dost strachu rodit po ceste v aute zvazujem aj tuto moznost, porodnice mame dost daleko 😖 Len ci je to rozumne 😖 Ale rodit v aute ci v sanitke tiez nie moc dobre. Uz pri malom kontrakcie na tlacenie v aute, a to sme sa ponahlali, nemocnica len kusok 😖 Ak to teraz zasa tak pojde 😖 Porodne asistentky co by dosli tu mam v dedine dve, tak neviem teraz, ci to vobec zvazovat, alebo letiet do porodnice pri prvej mini kontrakcii 😖

janettan
21. jan 2013

@anjelicek26 samozrejme, že aj ja sa chystám na morfo, bola som aj pri prvom dieťati - moja lekárka si nebola istá, aké pohlavie čakáme a tam mi ho hneď na 100% potvrdili ...

janettan
21. jan 2013

@zuzu3743 kresielko Fisher Price odporúčam aj ja - bola to jedna z vecí, ktorá mi toho veľa uľahčila, maličkej sa v nej veľmi páčilo 😉

hobit
21. jan 2013

@zuzu3743 kolotoc sa osvedcil aj nam, v kresielku nechcel bt vobec, mame take ako je na prvom obrazku co si dala, hrazdicka s hrackami super, ergo nosic super...
@anjelicek26 tu sa neda oficialne rodit doma...ja po mojej prvej skusenosti o tom ani neuvazujem, keby som rodila lahko a rychlo, mozno...aj ked asi by som sa bala hlavne kvoli krpcovi, aby bol v poriadku a keby nie aby mal hned 100% starostlivost...tazke rozhodnutie...

anjelicek26
21. jan 2013

@hobit - ked ho porodim v aute to veru lepsie nebude 😖 Dula bude doma pri mne do 10 minut ked ju zavolame a lekar do pol hodiny dufam. Ale do sanitky na pol hodinovu cestu si akosi netrufam 😖 Mam v oboch porodnych spravach - druha faza porodna 5 minut 😀 😀 Takze asi tak 😀 Len chcem mat otvorene vsetky moznosti a moct sa rozhodnut AJ pre porod doma... isteze by radsej rodim v nemocke... ale na ceste tam je taky blby priestor 😖

delica
21. jan 2013

@anjelicek26 s tou dulou spolupracujes nejak pocas celeho tehotenstva alebo si ju zavolas az na porod?

anjelicek26
21. jan 2013

@delica - cele tehu - od 20.tyzdna kazdy tyzden hodina a pol vecer predporodna priprava.

zuzu3743
21. jan 2013

@anjelicek26 z jednej strany zavidim že maš rychly priebeh pôrodu aspon sa dlho nemučiš v bolestiach . Doma neviem či by som rodila ale ked maš po blizku duly je to ine . Ja mam tiež najbližšiu pôrodnicu dobrych 30km od domova ale stale sme to stihli
@hobit prosim nehodila by si my link na ten ergo nosič zvažujem ho každe tehotenstvo ale kedže predchadzajuce deti mam obe julove tak som ich nejak nepotrebovala ..teraz sa chystame na dovolenku na konci augusta a tam budem potrebvať len neviem ake su dobre a čo mam pozerať

zuzu3743
21. jan 2013

@anjelicek26 to je dosť to čo tolko sa vieš na to pripravovať zda sa mi to vela

anjelicek26
21. jan 2013

@zuzu3743 - ono je to o relaxe, meditacii, tehu joge ta 1 hodina tyzdenne, je to fajn. Mat ten cas len pre seba a babo. Nie su to len informacie. No a rychly porod ano, ma svoje vyhody, ale ze ma maly natrhol od krcku maternice az von je vec druha... nastrih netrebalo, ale to vnutorne natrhnutie sa hojilo este blbsie. Ked to dieta bolo vonku na dve kontrakcie 😝

hobit
21. jan 2013

@anjelicek26 to je pravda, radsej doma ako v aute 😀

anjelicek26
21. jan 2013

@hobit - ved ja som nohy paradne krizila pri malom, v nemocke len rovno dnu, sadnut a tlacit 😀 Ani vyzut som sa nestihla 🤐 🤐 😅