icon

Termín pôrodu jún 2017

modrykoniar
19. okt 2016

🙂 ahojte baby.... čakateľky... pridá sa niekto ku mne?

renimac
16. nov 2016

Baby, mám ísť 15.12. na NT screening, ale v zahraničí to už vôbec nerobia, že je to zbytočné a nepresné. Vy ste na tom boli? Vase skúsenosti?

darcheckinka
16. nov 2016

Ah ja som na to objednana 7.12 tak dajte rady ci ist ci nie...🙂

annakru
16. nov 2016

@renimac presne ani hladnej mi neni dobre a ani najedenej. Ale tak musime to dako vydrzat. Len keby som vedela do kedy...

alyn
16. nov 2016

@renimac tak NT je podla mna dobre mat urobene. Ak si si o tom citala tak je to presvetlenie sije- jej sirka a casto u roznych vad byva pri plodoch tato sija ovela sirsia... cize je dost podstatny znak.. na toto by som uricte sla

napr ja som na tom bola u môjho gyndosa teraz, len bohuzial za cely cas sa maly tak hybal ze nebol v priecnej idealnej polohe nutnej pre toto meranie. POloha je velmi dolezita aby bolo meranie presne. Pre ten ktory tyzden su dane urcite rozptyly povazovane za normu.

alyn
16. nov 2016

@renimac ale neviem ci nehovoris o tom co nehovoria a je nepresne skor o tych výsledkoch z krvi - kedy Ti vravia pravdepodobnost urcitej vady z krvi..to mi brali teraz a vysledky budu o tyzden - vraj sa to kombinuje s tym NT
ale NT ako take by som chcela, bohuzial sa nedalo...

renimac
16. nov 2016

@annakru no mne je stále horšie 😀 tak dúfam, že to 1.trimestrom skončí 😊

renimac
16. nov 2016

@alyn nie nie, myslela som NT screening. V zahraničí to už nerobia, majú nejaké iné postupy. Ale tak pôjdem, len zas nechcem ísť za každú cenu na všetko. Niekedy treba veriť dieťatku viac ako lekárom 😉. Ale je to moje prvé, tak si nechám poradiť.

alyn
16. nov 2016

@renimac neviem ci sa rozumieme)
Nt screening je to co som popísala vyššie, aj ked som si nebola istá co je vyraz nt screening
http://m.screening-nt.sk/screening-nt/
A ma dve casti

annakru
17. nov 2016

@renimac Teraz ako tu alyn nechala odkaz na stranku co je NT screening som pochopila ze aj ja som na tom bola. A som v zahranici. Ale mne robili iba tu cast s ultrazvukom to meranie. Z krvy nemohli pretoze mam dvojicky. Takze ja by som na to urcite isla na Tvojom mieste ☺
@alyn preco sa nedalo urobit NT screening?

annakru
17. nov 2016

@alyn prepac, akurat som si precitala Tvoj prispevok preco Ti to nemohli urobit. Ale z krvy Ti to budu moct spravi nie? Alebo Ta nemoze objednat na iny den ? - mozno by sa maly tolko nehybal.

marianinka
17. nov 2016

@renimac presne toto.mam aj ja xe tekutiny mne je zle uz aj z vody. Tak teraz hladam co pit a jem len suchy roztek z toho sa nepo.... i ak zo vsetkeho hned.... takze som zostala na rozkoch a cusim doma. Jak mam ist autom uz ma aj napina a konecna.a najhorsie je ze to trva cely den a nie len ze rano a mas pokoj

renimac
17. nov 2016

@alyn chapeme sa spravne 😉

renimac
17. nov 2016

@marianinka ja preto uz aj malo pijem, lebo vypijem vodu alebo caj a uz idem. V noci som bola smadna, som sa napila cistej vody a 5:30 som uz budila susedov. Citim sa ako po jednom velkom zure a trva to cely den.

malucke
17. nov 2016

@lucka8787 to je kombinovany test,vezmu ti krv okolo 11 tt.a potom urobia specialny uzv.,kde pozeraju to sijove prejasnenie a nosnu kostku a vsetko mozne vdaka comu mozu vyvratit alebo potvrdit nejaku vadu,u prveho mi to nenukal tam som absolvovala triple testy z krvi a hotovo...tak premyslam ci ist alebo nie,stoji to cca 1500 korun ceskych ,manzel vravi ze on by nesiel ked ani pri prvom som nebola tak neviem,a o tom teste co si pisala som vobec nepocula ale palka to je pekna 🙂

marianinka
17. nov 2016

@renimac ach boze kedy uz toto skonci , mne je zle aj ci som ako tak najedena al hladna stale dokola to iste. V noci tiez musim pit a x krat tiez iidem hned ...a pri prvom som toto nepoznala , to som ani nevedela ze som tehotna . A toto druhe to je ako zly sen jak keby som xhodila non stop na flamy 🙂

renimac
17. nov 2016

@marianinka toto je moje prve, ale budem si ho pamatat navzdy 😀. Ja som uplne odrovnana. Presne, ako nonstop po zure. Len ten stav netrva dva dni, ale niekolko tyzdnov vkuse 😀.

marianinka
17. nov 2016

Ach ja som povedala ze posledne dieta a to uz nezmenim ani keby mi hory doly dal muz. Vzdy som lutovala xeny kt bolo zle a drb ja som teraz medzi nimi a doktro mi s usmevom povie ze som vynimka medzi vynimkami a mam vydrzat. Lenze ten kto to nezazil je je to nonstop vracat a len cakat kedy skonci 3mesiac .
Vecer ked idem spat tak len v kutiku duse sa modlim aby som uz viac nevracala a vydrzala do rana. Esteze mam maminu pri sebe ze mi pomaha s malym aj ked zas on je samostatny a a ani neviem ze ho mam.

lucka8787
17. nov 2016

@malucke ahaa 🙂 noo to je palka, to tam na mna vybafla 😀 sa mi hned hlava zatocila...
Jooj baby stale mam ten hnedy vytok..niekedy ale cely den nic.nie je to ani na papieri vidno ked sa utriem ale na intimke ano.ale je toho za cely den minimum, ozaj par kvapiek. 10teho som bola na sono, bublinka je v poriadku akurat ten maly hematom. Zeby to tak dlho...? No uz musim vydrzat do 28.11...samozrejme ak sa to nezhorsi.

renimac
17. nov 2016

@marianinka doktor je asi muz, ze? Vydrzat, vtipalek 😀 .

marianinka
18. nov 2016

Ano ano muz🙂)) noo keby som ho tam ov.. asi by stichol a nebol taky vtipny

renimac
18. nov 2016

@marianinka musíš skúsiť 😀

marianinka
19. nov 2016

@renimac noo ani mi nehovor , dost co mam nervy na sestricku lebo ma v kuse so mnou problem , ze ci sa budeme cele tehu trapit s mojimi zilami, ze mi nevie vziat krv, to je jej problem ja nemozem za to, ake mi pan boh nadelil 🙂
Uz aby bol koniec lebo tam asi vybuchnem ko sopka, doktor jak med a aestricka furia

map0007
20. nov 2016

Ahojky maminky a čakajuce maminky.Aj ja sa k Vam pridavam😉 som 8+3tt.Chcem sa opytat aj vy ste take unavene teraz na zaciatku,kde lahnem hned by som zaspala.Ak prife na mna hlad a niec neziem hned mi je zle.Aj z vody.Neviem co jest aby mi nebolo zle.Chodim hladna do prace,lebo neciem co do ust vlozit potom mi pride tak zle ze musim aspon nieco prekusit.ale kedze ma davaju len do kasy.neda sa len tak nieco prekusit,ledva na wc,ledva sa napit.Na to ze mi byva zle som si zvykla,ale na tu unavu fu.

renimac
20. nov 2016

@map0007 tak pre mňa je tá únava lepšia ako nevoľnosti ☹. Ja už zvraciam zo všetkého a niekoľko krát za den. Ani hladná, ani nájdená. Všade ma nadrapuje a vadia mi už aj vlastné sliny 😑.

sasenka04
20. nov 2016

@map0007 ja som bola v prvych tyzdnoch neskutocne unavena ...uz o pol 6 vecer som bola schpna spat...teraz som 11tt unava ustupila takze pohoda.
Zle mi nebyvalo vobec ale tazko od zaludka po vsetkom co som zjedla a teraz neviem co by som jedla lebo na nic nemam chut 😁😁😁

sophienuvea
20. nov 2016

@map0007 ja som veru unavená neuveriteľne, celé dni by som iba spala, ležala a na nič nemám energiu. Dúfam, že to čoskoro prejde keďže už z toho začínam byť nesvoja. Musíme asi niečo pre tie naše detičky pretrpieť 🙂

lucka8787
21. nov 2016

@map0007 ajoj, prajem krasne tehulkovanie 🙂 ja som na tom podobne s tou unavou, ale v praci ako tak fungujem, asi zodpovednost mi to nedovoli ( robim v nemocnici), vyhoda ze si mozem takpovediac nachvilu vylozit nohy bo robim dvanastky. No a s tymi nevolnostami, prave pomaha to.ked nieco zjes...chlebik s maslom alebo keksik...ked si hladna je to este horsie.popripade skus v lekarni zazvorove lizatka alebo cukriky.no a s tou unavou cicus nic neurobis.ked mozes (musis)tak spi 🙂 ono to zachvilu zacne ustupovat... 🙂 drzim palce

map0007
21. nov 2016

Dievcata ja som bola dnes u dr.dala mi na nevolnost a napinanie.torecan cipky,maly ste ich niektora?Dnes ma vypisala pn.Tak si odychnem a snad to prejde.

map0007
21. nov 2016

@lucka8787 Ďakujem,aj Vam krasne tehulkovanie,musim vyskusat tie zazvorove,cukriky.ďakujem😉

renimac
21. nov 2016

@map0007 mne na nevoľnosť zatiaľ nepomohlo nič. Ani chleba, ani lízatko, len späť. Včera som prezvracala celé poobedie. Dúfam, že to už dlho nepotrva, nerada by som chodila na infuzky. V ktorom si tt?