icon

Termín pôrodu jún 2017

modrykoniar
19. okt 2016

🙂 ahojte baby.... čakateľky... pridá sa niekto ku mne?

kitta
23. mar 2017

Baby uz sa vam otocilo dieta hlavickou dole? Nas uz je, som necakala, ze tak skoro. 27tt som a dr. povedal, ze uz zrejme aj tak ostane 🙂

ria168
23. mar 2017

@kitta aj my sme tak ako ty,ale povedal ze tam ma tolko miesta vraj sa viackrat pretoci este,tiez 27tt

kitta
23. mar 2017

@ria168 ja som citila, ze uz ma nozky hore, no som zvedava, ci sa este povrti 😂

ria168
23. mar 2017

@kitta ja mam pocit ze sa hybeme vseliak uvidime v aprili na poradni

petkak89
25. mar 2017

Ahojte 🙂 nema niektorá problem zo skráteným krčkom?
Uz mam dost toho lezania 2tyzdne na lôžku krčok som mala na 29mm a teraz mam na 26mm :( hrozí velmi predčasný porod? :/

simcatko17
25. mar 2017

@petkak89 ja mám 25 mm od 20tt a mám aj serkláž...tiež ležím...2x som už ležala v nemocnici, tiež mi hrozí predčasný...ale už sa snažím netrápiť sa a myslieť pozitívne 🙂 ...myslím že tvojich 25 mm na 30 tt nie je zlé...len sa treba šetriť 🙂

petkak89
25. mar 2017

Ooouuu tak ze ty si asi stále v posteli co? :/ ja som velmi hyperaktivna a toto ležanie ma ubíja 😄Ale samozrejme pre malého vsetko...
Naposledy ma strasila ze maly je dole hlavičkou ale co citam poväčšine deti od 27tt su dole...
Pytam sa aj preto ze moja Gyndoška vsetko zveličuje a neviem ten krčok ci je az tak strašný alebo si možem dat aj prechadzku....nerada by som opäť skoncila v nemocnici....

ria168
25. mar 2017

@petkak89 moja je už tak od 24tt otočená 😁😁😁

sun123
25. mar 2017

A my 29 tt a naposledy hlavicka hore..ale ze ma cas do 34 tt som niekde citala...tak dufam..i ked ma coraz menej miesta:-/

katuska1006
29. mar 2017

Ahojte ... som 26+6 tt a krcok mam 2cm :( takze tiez lezim ... ale moj gynekolog mi naposledy vravel ze mi da aj vychadzky dvakrat po dve hodky ... ze je to ok ... a najblizsiu poradnu mam az 19.4. ... na nete som zase citala ze ziadne chodenie a len lezat tak sama neviem co je este ok a co uz nie :( ... a moj drobec sa zatial toci vseliak 🙂 raz kope hore potom dole ... ma este miesto tak to vyuziva 🙂)

ria168
29. mar 2017

@katuska1006 tak sa drž teda, ja teda neviem, ale asi oddych a ležanie je dobrý nápad a alternatíva vyhnúť sa čomukoľvek 🙂

petkak89
29. mar 2017

No ja uz som pozorovana každý tyzden ked ze odmietam nemocnicu...V pondelok krčok bol na 24mm a tiez povedala ze len klud na lôžku žiadne chodenie hlavne nie po schodoch tie mam uplne zakázané 😊Som 29+5tt...tak dufam v pohode to dáme aspoň do 37tt 😊

dudlik123
29. mar 2017

Caute baby 😊 chcela som sa spýtať, ako často sa vaše babo hybe? Máte aj dni kedy sa hybe minimálne?

ria168
29. mar 2017

@dudlik123 písala som ti neboj sa 🙂 je to v norme

sensation
29. mar 2017

@ria168 aj mne tak povedal včera som bola na poradni tiež hlavička hore ale že to je ešte normálne.ma ešte miesto

katuska1006
29. mar 2017

@petkak89 ja som bola 5 dni v nemocnici a uz vyse tyzdna som doma... ma primar pustal s tym ze ten nález nie je az taky hrozny ... citala som ze 2cm je uz hranicne tak ma prekvapilo ze poradnu mi dali az o mesiac...lezat sa snazim co najviac len mam teraz doma 4rocnu dceru a muz nonstop v praci takze nie vzdy sa to da 🙂 uz sa tesim ked zacne zase chodit do skolky 🙂

petkak89
29. mar 2017

@katuska1006 no ja naštastie mam len psika aj to kvôli tomu priatel konci skvor v praci aby ju vencil 🙂 A inak upozornoval ta lekár ze si nemáš hladkať brusko? Na mna priam az ziapala ked videla ze si ho hladkam🙄Zevraj podporujem skvorsi porod.a potom mi to povedali aj pri prepúšťaní ze radsej sa len rozprávať ako hladkať...ale mne to moc nejde :/ ked silno kope neviem sa ubrániť pohladeniu....

katuska1006
29. mar 2017

@petkak89 to o hladkani viem ... ale tiez sa nie vzdy ubranim 🙂 to je take automaticke ... a hlavne ako pises ked zacne kopat...a teda niekedy ma dni ze kope skoro stale 🙂 niekedy ma az prekvapi ta sila...dcera tak nekopala...chlap zrejme silnejsi 🙂

dudlik123
29. mar 2017

Máte niektorá tehotenský pás? 😊

sasenka04
29. mar 2017

@dudlik123 moja ss hybe kazdy den mam taky pocit ze vkuse...neviem ci je to normalne ale niekedy mi je az do placu a zelam si aby prestala aspon na chvilku ...ale neviem ci je to dobre alebo zle ...v pondelok idem na poradnu tak to musim spomenut

map0007
30. mar 2017

Ahojky maminky,aj Vám keď dlhšie chodite tvrdne bruško a boli v právo.Dakujem

kitta
30. mar 2017

@map0007 mne tvrdne sem tam, ak to netrva prilis dlho tak je to myslim ok.

senta_sofia
30. mar 2017

@petkak89 sorry,ale to je co za blbost s tym hladkanim? Ja teda cakam tretie a hladkala som vsetky a nerodila ani raz skor 😉

kitta
31. mar 2017

@senta_sofia nie je to blbost. Niekto naozaj hladka viac a ak mas podla mna aj menej tuku na bruchu tak to moze sposobovat tvrdnutie a prehrievanie. Kamoske co cakala dvojicky zakazali uplne. Len pocas natierania mohla hladkat.

senta_sofia
31. mar 2017

@kitta to ako by musela hladkat, aby prehriala brusko? Kazdopadne,zase som sa nieco dozvedela 🙂

simcatko17
31. mar 2017

@senta_sofia
@kitta
je to pravda...mne to vravel moj gynekolog aj v nemocnici...nie je to žiadnym prehrievaním, ale tým že ak už raz má niekto viac "dráždivú" maternicu tak hladkaním si ju dráždi viac a je jedno akou silou...proste sa dráždi a to spôsobuje tvrdnutie...a ak má niekto aj rizikové tehotenstvo a problémy napr. skrčkom tak samozrejme že tvrdnutie - kontrakcie môžu urýchliť jeho otváranie a tým spustiť aj predčasný pôrod...samozrejme asi to nebude pravidlo...ale odporúčajú ho v takomto prípade veľmi nehladkať... 🙂 Aj keď psychika nedá a človek ho proste hladká 🙂 je tam proste to puto...ale keď mne tvrdne tiež potom dávam "pauzu" 🙂

senta_sofia
31. mar 2017

@simcatko17 este pri rizikovom to pochopim, aj ked na druhej strane vsetci ti,co sa venuju prirodzenym porodom budu velmi sklamani, kedze hladkanie a prikladanie ruk na brucho je povazovane za sucast prenatalnej komunikacie a robia sa kurzy haptonomie. Ale nasla som aj vyjadrenie doc. Zahumenskeho,odporucam vygooglit si,nechcem nikoho urazit 🙂

simcatko17
31. mar 2017

@senta_sofia veď ja si tiež hladím 🙂 niekedy mám skôr pocit že to pomáha...ale no ťažko povedať 🙂 Každý inak hovorí :D

dudlik123
31. mar 2017

Neviem možno majú niektorý lekári taký názor ale napríklad mne nič nezakázali ale že vôbec mi k tomu nič nepovedala len že kludovy režim a to bolo celé 😞

petkak89
31. mar 2017

@senta_sofia no ako aj ja som pozerala na nu ako blba...A samozrejme neda sa to mu ubrániť....nehľadám si ho vela ale uz len ked silno ma kope,viac sa prihovaram a je to zvlastne 😊Uz dobojujem a potom si ho vyhladkam 😂