icon

Termín pôrodu jún 2017

modrykoniar
19. okt 2016

🙂 ahojte baby.... čakateľky... pridá sa niekto ku mne?

marianinka
20. apr 2017

@senta_sofia dakujem no mne tie tehotenstva neprospievaju absolutne, ale tehotenstvo ukrutne zle a dieta mam , ze dskujem panu bohu za to aky je .
Dufam ze aj tento druhy sibal bude v poriadku a este vydrzi aspon tyzden ak nie viac... ja hoovrim toto je moje posledne , lebo to 3tie by uz nedopadlo dobre to mi aj dokt povedal ,ze dalsie uz u mna neexistuje.

kotatko201
21. apr 2017

@marianinka toto doktor povedal aj mojej sesternici a tiez mala tazke tehotenstva a teraz cakaju tretie a cuduj sa svete hovori ze je to najlepsie tehotenstvo...😉

ela1975
21. apr 2017

@kotatko201 to som mala na zaciatku ze mi nechutilo jest.potom prislo obdobie ze som zjedla vsetko co nezjedlo mna.🙂

ela1975
21. apr 2017

@renimac No ja som pri prvom nabrala 22 kil a islo to tazko dolu 🙂
Teraz zatial 12 kil.tak som zvedava kolko to bude ku koncu🙂
Viem ze je to nepodstatne riesit kilogramy.Hlavne aby bol malicky v poriadku a zdravy ale tak to sme my zeny.aj muz mi to stale vravi ze radsej pribrat a aby bol maly zdravy.ze kila schudnem ale zdravie sa uz potom neda nijako ziskat.

ela1975
21. apr 2017

@kitta veru poznam ten pocit.citim sa tiez obrovska.tiez mi vsetci hovoria ze som moc nepribrala len brusko ze mi rastie 🙂

map0007
21. apr 2017

Ahojky maminky.Neberiete niektorá lieky na štítnu, alebo nebrali ste.Ja beriem tie najslabšie. Včera som bola na odber, kontrolny tak som zvedavá ako dopadnú výsledky.A ako ste to maly po pôrode.Či ste ich brali aj po pôrode.Ďakujem.

kitta
21. apr 2017

@ela1975 no ja jem nonstop. 10 rokov som opatrovala deti a som si navykla jest stale s nimi, takze som jedla aj 8x denne, tak mam celkom nacviceny metabolizmus a aj ked som zjedla viac ako moj manzel, tak som si drzala vahu. Tak verim, ze po porode to bude takisto 😂

ela1975
21. apr 2017

@kitta no to mas dobre ked mas takto nastaveny organizmus 😊

majkap77
21. apr 2017

cawte baby. je tu niektora mamicka, ktora planuje rodit v ruzinove? a rozmyslali ste aj nad prednaskami co ponuka ruzinovska nemocnica?

motylik1717
21. apr 2017

@majkap77 ahoj ja idem rodit do Ružinovskej. Bola som na prednáške o pôrode a epidurál. Ešte pôjdem asi aj na tie dve ďaľšie

majkap77
21. apr 2017

@motylik1717 tie terminy co maju na stranke ze "prvy pondelok v mesiaci"... su aktualne? lebo rozmyslam, ze teraz 1. a 8. su pondeloky a je volno, ci aj vtedy budu tie prednasky. oplati sa na to ist?

motylik1717
21. apr 2017

@majkap77každý pondelok o 13je niečo iné len neviem ako to bude toho 1 a 8 ja idem teraz v pondelok to by malo byt ,, príprava na dojčenie a praktické rady " na tu o epidurálke určite choď lebo bolo povedané,že ak nebudeš mať ten papier z prednášky tak ti epidural nedajú je to zdarma a trvá to asi pol hodinu.Toto som odfotila priamo v nemocnici nie je úplne vidno ale tak niečo vyčítaš 😃

kitta
21. apr 2017

@majkap77 aj ja planujem rodit v ruzinove. Chodim na cvicenie k porodnej asistentke z Ruzinova a s nou by sme mali ist pozriet aj do porodnice. Asi by som isla aj na prednasku nejaku.

majkap77
21. apr 2017

@kitta pisala som im do nemocnice a v statne sviatky nie su tie prednasky. cize 1. a 8.maja tie prednasky nebudu. pytala som sa, ci bude aj nahradny termin, tak cakam teraz na odpoved 🙂 hlavne chcem absolvovat tu prednasku o epiduralke, nakolko je potrebne mat to potvrdenie ze si to absolvovala. tak hadam, bude aj nejaky nahradny termin ked 8.maja prednaska nebude.

renimac
21. apr 2017

@ela1975 to pekne povedal 😉.

dudlik123
21. apr 2017

@map0007 ja beriem euthyrox 25 na stitnu a pokiaľ sa nemýlim tak dr. mi vravel že to nemám z tehotenstva, len mi to počas neho zistili, takže zrejme budem aj po pôrode

kotatko201
21. apr 2017

@map0007

@dudlik123 ja uzivam euthyroch 125.. je to uz dost a tento liek co viem tak uz sa berie do konca zivota... ja ho uzivam uz asi 15 rokov...

dudlik123
21. apr 2017

No mne to vysvetlil tak že to sa nedá vyliečiť, len budeš musieť užívať lieky ale iné obmedzenie to nemá 🙂

map0007
21. apr 2017

@dudlik123
@kotatko201 no ja som stále malá zníženú a podľa sona zvadsenu na pravej strane,ale nikdy mi nedala lieky, hoc som malá problémy s menštruáciou, alebo sa mi stále nalievali prsia pred menštruáciou a strašné boleli,pritom som nekojila už dlhšie.Stale chlad.No a teraz v tehu mi dala dr.tiez tie najslabšie euthyrox25,keď som sa jej pýtala či to budem užívať dlho, povedala že podľa potreby.A pýtala sa ma či budem chcieť brať lieky aj po pôrode.A ja že ak nebudem musieť tak nie.A poznačila si že nechcem.Tak som zvedavá.Ale stredu mám ísť po výsledky tak uvidím čo povie.Dakujem za napísanie😉

sany_max
22. apr 2017

Na štítnu je skvelý olej Olejovita s aktívnym organickým jódom, je dosť drahý ale funguje.

petkak89
24. apr 2017

Ahoj Junovky 😊Chcem sa opýtať,som 34tt a od 30tt maly čka každé ráno.Mate to aj vy tak? Nie že by mi to vadilo ale chcela vy som vedieť či to je v poriadku.Hovorila som o tom na poslednej poradni DR.a tá sa len usmiala a povedala že "TA" ....Pekný dnik😘

map0007
24. apr 2017

@petkak89 ahojky, teraz som zatiaľ nepostrehla v tomto tehu aby číslo moje bábo,ale keď som čakala prvú tak tá čakala v brušku stále,až mi bolo smiešne ako sa mi bruško natrasa😉, Vredy mi to vysvetlili,že bábo sa nahlta veľa plodovej vody a preto čka😉 ale aj keď sa marodila a keď som ju kojla tak tiež,sa tak nahltala mliečka že čkala😉

ria168
24. apr 2017

@petkak89 moje veru tiez od 30tt tak raz za den sa podari

sasenka04
24. apr 2017

Baby je tu este niektora,ktorej babatko nie je otocene este stale dole hlavickou? My zajtra zaciname 34 tt a mala je stale koncom panvovym a sestricka sa vyjadrila tak neurcito ze sa moze aj nemusi otocit a ze jej mam dohovarat a podobne ale nic konretne mi nepovedali 😕

janesa15
24. apr 2017

ahojte ako sa citite? ja posledny tyzden dost blbo hrozne ma bolia slabiny a krize :/ doteraz mi nic nebolo ale uz citit ze sa tie tyzdne do porodu skracuju

senta_sofia
24. apr 2017

@petkak89 keby len rano, u nas sa stikuta aj 4x za den 😀

petkak89
24. apr 2017

@map0007
@ria168
Ďakujem žienky 😊Som kludnejšia😊Keďže som na rizikovom skoro od začiatku tehu tak som sa trochu obávala či je to normálne 😊On je taký rozkrkeseny v tom brušku že by som sa ani necudovala keby že viac vody sa napil😄Ďakujem ešte raz 😊

kika_32
24. apr 2017

@sasenka04 ja som teraz v 32tt a tiez nie je otocene dole hlavickou,doktorka povedala ze sa este moze otocit,ale ze vraj u mna je to nepodstatne lebo pravdepodobne budem rodit cisarskym.dufam ze nie,ja by som chcela prirodzenou cestou ak by sa dalo.

kika_32
24. apr 2017

ahojte,mala by som taku otazocku,kolko vazia vase pokladiky?ja som v 32tt,a na poslednej poradni ked doktorka robila aj ultrazvuk mi povedala ze moje babatko uz ma cca 2112g !nie je to vela?ked som sa pytala doktorky ci to nie je vela na tie tt,tak povedala ze kazde babatko inak pribera,a ze je to iba priblizny odhad!mam zistenu aj tehotensku cukrovku(ale nic neberiem iba dietu musim dodrziavat) ci to nie je kvoli tomu,ale diabetologicka mi to tiez vyvratila,ze to s tym nesuvisi!tak teraz neviem,ci je to normalne alebo nie!

sasenka04
24. apr 2017

@kika_32 tak to som rada ze som neni sama...ale aj ja by som najradsej rodila prirodzene...musime ich asi nejako prinutit aby sa este otocili pokladiky male 😊 a k tej vahe ja som bola pred tromi tyzdnami na utz (31tt) a mala mala 1737g a povedali ze je to v pohode takze by som sa tym nejako nestresovala